Φάρμακα

Die Welt: «Η Pfizer απέκρυψε θανάτους και παρενέργειες κατά την διάρκεια των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά της Covid-19»!

Die Welt: «Η Pfizer απέκρυψε θανάτους και παρενέργειες κατά την διάρκεια των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά της Covid-19»!

Η έγκριτη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», δημοσιεύει άρθρο-κόλαφο κατά της Pfizer με το οποίο καταδεικνύει ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά της Covid-19 της εταιρείας βασίστηκαν σε εσφαλμένη τεκμηρίωση και πολλές φορές απεκρύβησαν δυσάρεστες παρενέργειες ακόμα και θάνατοι σε ανθρώπους που συμμετείχαν στις δοκιμές!

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο:

Η έγκριση εμβολίου mRNA της Biontech/Pfizer μπορεί να βασίστηκε σε εσφαλμένη τεκμηρίωση. Υπάρχουν αυξανόμενες αμφιβολίες σχετικά με τα δεδομένα από την βασική μελέτη φάσης 3. Η Pfizer αποφεύγει τους ισχυρισμούς και αρνείται να επανεξετάσει.

Όταν ο ασθενής με τον αριθμό 12312982 βγήκε στην δημοσιότητα, οι διευθυντές της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer υποψιάστηκαν ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ άβολα. Ο αριθμός 12312982 είχε νοσηλευτεί με σοβαρά συμπτώματα τον Σεπτέμβριο του 2020 κατά την διάρκεια της τελικής φάσης δοκιμής για έγκριση του εμβολίου mRNA. 

Ο αριθμός 12312982 ονομάζεται Augusto Roux.

Είναι δικηγόρος, 36 ετών, ζει στο Μπουένος Άιρες. Με σχεδόν 6.000 από τα 43.548 άτομα παγκοσμίως, η μητρόπολη ήταν μακράν η πιο σημαντική τοποθεσία για την τρίτη, αποφασιστική δοκιμαστική φάση του εμβολίου Biontech/Pfizer.

Όμως στο Μπουένος Άιρες τα πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε και όχι μόνο στην υπόθεση Roux. Υπήρξαν σημαντικές παρατυπίες με σοβαρές συνέπειες. Τώρα έθεσαν ολόκληρη την μελέτη σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες του εμβολίου Biontech/Pfizer υπό διαφορετικό πρίσμα.

Ο Roux έλαβε την πρώτη δοκιμαστική δόση του εμβολίου mRNA τον Αύγουστο του 2020 στο στρατιωτικό νοσοκομείο, στο κέντρο μελέτης Pfizer στο Μπουένος Άιρες.

Το χέρι του Ρου άρχισε να πονάει και να πρήζεται. Αργότερα εμφανίστηκε ναυτία και δυσκολία στην κατάποση, ο Ρου ένιωσε να σβήνει.

Η όσφρησή του άλλαξε τις επόμενες μέρες, τα κόπρανα του έγιναν άσπρα και τα ούρα του σκούρα. Δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό, ο Roux επικοινώνησε με τους γιατρούς του, οι οποίοι σημείωσαν στο πρωτόκολλο έχει: «Ανεπιθύμητη επίδραση του επιπέδου τοξικότητας 1».

Τρεις εβδομάδες αργότερα, ο υποψήφιος για δοκιμή Roux έλαβε τη δεύτερη δόση. Παρέμεινε υπό παρακολούθηση για 40 λεπτά και στην συνέχεια έφυγε από το νοσοκομείο νιώθοντας καλά.

Στο σπίτι του ταξί ένιωσε άβολα, ενώ αργότερα είχε δύσπνοια, καυστικό πόνο στο στήθος, ναυτία και πυρετό.

Τα ούρα του έγιναν μαύρα σαν κόλα και λιποθύμησε. Τρεις ημέρες αργότερα, ο Roux βρισκόταν στο νοσοκομείο Alemán, αρκετά τεστ PCR για Covid ήταν αρνητικά.

Η ανώτατη ιατρός Gisela di Stilio σημείωσε στην έκθεση εξιτηρίου, η οποία είναι διαθέσιμη στην WELT: “Ανεπιθύμητη αντίδραση στο εμβόλιο του κορωνοϊού (μεγάλη πιθανότητα)»

Σε μια σύνοψη όλων των δεδομένων της μελέτης για την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ στις 11 Αυγούστου 2021, καταγράφηκε μόνο ένα περιστατικό περικαρδίτιδας μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων. Ένας άνδρας άνω των 55 ετών επηρεάζεται, αναφέρεται. Ο Augusto Roux όμως δεν αναφέρεται. Όπως και ένα περιστατικό με 53 άτομα.

Σε έγγραφα πρωτοκόλλου που είναι διαθέσιμα στην WELT και τα οποία στην πραγματικότητα δεν προορίζονται για το κοινό, οι υπεύθυνοι παγιδεύονται σε αντιφάσεις.

«Μπορούν να βρεθούν τρεις διαφορετικές εξηγήσεις σε τρία διαφορετικά έγγραφα για τον αποκλεισμό 53 υποκειμένων», παραπονιέται ο David Healy, καθηγητής ψυχιατρικής και ειδικός στη φαρμακολογία καθώς και επικεφαλής του δικτύου «Data Based Medicine».

«Ένα έγγραφο σημειώνει ότι όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν την τυπική δόση την σωστή στιγμή, ένα δεύτερο αναφέρει ότι υπήρχε σφάλμα στην δόση για όλους και το τρίτο αναφέρει παρατυπίες για όλους, αλλά δεν αναφέρει ποιες.” Οι συμμετέχοντες αποκλείστηκαν περίπου επειδή είχαν αναφέρει σοβαρές παρενέργειες;

Συνολικά 302 εθελοντές από την ομάδα του εμβολίου αποκλείστηκαν από την μελέτη μετά τον δεύτερο εμβολιασμό και ως εκ τούτου δεν συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση. Οι 200 ​​από αυτούς προέρχονταν από το Μπουένος Άιρες. Έχουν αποσιωπηθεί δυσάρεστα αποτελέσματα εδώ; 

Περίεργη είναι και η μοίρα ενός συμμετέχοντα στο τεστ που δεν επέζησε της διαδικασίας. Ο άνδρας ήταν υποκείμενο στην ομάδα εικονικού φαρμάκου, ήρθε στο νοσοκομείο Aleman λίγο μετά την έναρξη της μελέτης με καρδιακή προσβολή και πέθανε. 

Όμως ο θάνατος κρατήθηκε μυστικός από τους επιθεωρητές της ΑΝΜΑΤ. 

Το πρωτόκολλο της υγειονομικής αρχής, που έχει στην διάθεσή της η WELT, αναφέρει επίσης ρητά ότι δεν υπήρχαν νεκροί, ούτε στο εμβόλιο ούτε στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Μόνο στη μελέτη έγκρισης ο νεκρός εμφανίζεται ξαφνικά ξανά με ID 12313972. «Ο Polack προφανώς κράτησε αυτόν τον νεκρό μυστικό από τις υγειονομικές αρχές», υποπτεύεται ο Ρουξ. Αλλά ποιος λόγος υπήρχε για να κρύψει ένα νεκρό άτομο εάν φέρεται ότι δεν μπορούσε να έχει λάβει το εμβόλιο;

Τον Οκτώβριο του 2022, το Κοινοβούλιο της Αργεντινής συγκρότησε εξεταστική επιτροπή, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει καμία απάντηση. Μεταξύ άλλων, πρόκειται για τα εξής ερωτήματα: Πόσες σοβαρές παρενέργειες, πόσοι θάνατοι υπήρξαν πραγματικά;

Τι συνέβη την ημέρα που 53 άτομα αποχώρησαν από τη μελέτη; Θα πρέπει επίσης να εξεταστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Pfizer και της κυβέρνησης της Αργεντινής για την προμήθεια εμβολίων της χώρας. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, ο κατασκευαστής δεν ήθελε να εγγυηθεί τίποτα με το εμβόλιο του. 

Πέρα από την υπόθεση Augusto και αυτό που συνέβη στο Μπουένος Άιρες, ο David Healy έχει άλλα ερωτήματα σχετικά με την κομβική μελέτη.

Αναρωτιέται για συνολικά 21 θανάτους σε ομάδα εμβολιασμών, που λέγεται ότι «δεν οφείλονται στο εμβόλιο».

 Σε τουλάχιστον δύο από αυτούς τους θανάτους, τα πράγματα μπορεί να μην ήταν ακριβώς όπως παρουσιάζονται στην μελέτη. Η WELT έχει έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο ασθενής με αριθμό 11621327 βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του τρεις ημέρες μετά τη 2η δόση, προφανώς από εγκεφαλικό.

«Οι παρατυπίες στις μελέτες πρέπει να διευκρινιστούν», λέει στην WELT ο εκπρόσωπος της πολιτικής υγείας του FDP, Andrew Ullmann .

Τα «λάθη σε μεμονωμένα μέρη της μελέτης» δεν αποτελούν λόγο αμφισβήτησης της συνολικής έγκρισης.

Ο επιδημιολόγος Klaus Stöhr , ο οποίος διαχειρίστηκε το πρόγραμμα εμβολίων Novartis από το 2007 έως το 2017, επισημαίνει στην WELT ότι τέτοια περιστατικά δεν μπορούν πάντα να αποφευχθούν: «Είναι σημαντικό να ανακαλύπτονται και να λαμβάνονται υπόψη στην αξιολόγηση της μελέτης». Το εάν η μελέτη πρέπει να διορθωθεί «μπορεί να ειπωθεί οριστικά μόνο εξετάζοντας τα πρωτότυπα έγγραφα ολόκληρης της μελέτης». 

Ο ανοσολόγος Charité Andreas Radbruch ζητά ισχυρές κυρώσεις, καθώς πρόκειται για την «αποδοχή του εμβολιασμού στην κοινωνία και εμπιστοσύνη στις αρχές έγκρισης». 

Ο επικεφαλής της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Στίκο) Τόμας Μέρτενς απαιτεί επίσης : «Οι ισχυρισμοί να διευκρινιστούν σωστά».

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον EMA, τα οποία είναι διαθέσιμα στη WELT, δείχνουν ότι ο αμερικανικός FDA, η βρετανική MHRA και ο ίδιος ο EMA είχαν ήδη συμφωνήσει για την ημερομηνία έγκρισης του εμβολίου προτού προλάβουν να ρίξουν μια ματιά στα έγγραφα της Pfizer.

Η WELT ζήτησε επίσης διευκρινίσεις από τον επικεφαλής της μελέτης έγκρισης της Pfizer, Fernando Polack. 

Ο Polack προτίμησε επίσης να παραμείνει σιωπηλός.

Φάρμακα

23.05.2023

Ο FDA ενέκρινε χάπι για τη μείωση των συμπτωμάτων από τη νόσο του Crohn – Ποιες οι αιτίες

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA), προχώρησε στην έγκριση ενός χαπιού που βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων από τη νόσο του Crohn μέτριας ή σοβαρής κλίμακας σε ενηλίκους άνδρες και γυναίκες. Ο FDA ενέκρινε το χάπι upadacitinib για τη νόσο του Crohn πάθηση του πεπτικού σωλήνα, το οποίο αφορά πάσχοντες οι οποίοι δεν […]

22.05.2023

CDC: Τέσσερις θάνατοι από μολυσμένες σταγόνες για τα μάτια – Τα συμπτώματα που «δείχνουν» λοίμωξη

Το πρακτορείο CDC ανακοίνωσε, πως τέσσερις άνθρωποι πέθαναν από μια ανθεκτική στα φάρμακα βακτηριακή λοίμωξη που εντοπίστηκε σε μολυσμένες σταγόνες. Ειδικότερα, ο αριθμός των ατόμων με βακτηριακές λοιμώξεις υψηλής αντοχής στα φάρμακα που συνδέονται με μολυσμένες σταγόνες έφτασε τους 81. Τα 81 κρούσματα, από 68 που εντοπίστηκαν τον Μάρτιο, περιλαμβάνουν 14 άτομα που έχουν τυφλωθεί […]

Ανάκληση συμπληρώματος διατροφής από τον ΕΟΦ
09.05.2023

Ανάκληση συμπληρώματος διατροφής από τον ΕΟΦ

Τέξας: Ο γενικός εισαγγελέας διέταξε έρευνα κατά των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών για τα εμβόλια κατά της Covid-19!
03.05.2023

Τέξας: Ο γενικός εισαγγελέας διέταξε έρευνα κατά των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών για τα εμβόλια κατά της Covid-19!

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα φαρμάκου επειδή βρέθηκε… γυαλί!
18.04.2023

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα φαρμάκου επειδή βρέθηκε… γυαλί!

ΕΟΦ: Στα 235 έφτασαν τα φάρμακα σε έλλειψη σύμφωνα με τη νέα λίστα
18.04.2023

ΕΟΦ: Στα 235 έφτασαν τα φάρμακα σε έλλειψη σύμφωνα με τη νέα λίστα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί από την αγορά σειρά κολλητικών επιθεμάτων κινεζικής προέλευσης – Δείτε ποια αφορά
04.04.2023

Ο ΕΟΦ ανακαλεί από την αγορά σειρά κολλητικών επιθεμάτων κινεζικής προέλευσης – Δείτε ποια αφορά

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά παρτίδες από δύο σοκολάτες βελγικής εταιρείας – Ποιες αφορά (φώτο)
30.03.2023

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά παρτίδες από δύο σοκολάτες βελγικής εταιρείας – Ποιες αφορά (φώτο)

Αμερικανός γερουσιαστής και ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών: «Η δουλειά μου διπλασιάστηκε μετά τους εμβολιασμούς κατά Covid-19»!
27.03.2023

Αμερικανός γερουσιαστής και ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών: «Η δουλειά μου διπλασιάστηκε μετά τους εμβολιασμούς κατά Covid-19»!

Ο ΕΟΦ ανακαλεί φάρμακο για την καρδιά – Τι διαπιστώθηκε
20.03.2023

Ο ΕΟΦ ανακαλεί φάρμακο για την καρδιά – Τι διαπιστώθηκε

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Healthy pets
2

20+1 πράγματα που δεν ξέρετε για τα ζώα!

Διατροφή
3

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Φάρμακα
4

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Περισσότερα

26.05.2023

Τι συμβαίνει στο σώμα των παιδιών που «ξεχνιούνται» στα ΙΧ και πεθαίνουν; – Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας

Σε μόλις 30 λεπτά, η καμπίνα ενός αυτοκινήτου μπορεί να φθάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου και να γίνει επικίνδυνη για τους ανθρώπους, ενώ μετά από αυτό το χρονικό σημείο, η θερμοκρασία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Κυρίως στις ζεστές χώρες του πλανήτη, όπως είναι και η Ελλάδα, η παραμονή μικρών παιδιών στην καμπίνα έστω και για […]

26.05.2023

Σουμάκ: Το άγνωστο μπαχαρικό που προστατεύει την καρδιά και βοηθά τους μυς

Σουμάκ, ένα μπαχαρικό που είναι συνώνυμο των εξωτικών, μεσανατολικών και βορειοαφρικανικών προορισμών. Εκεί, δηλαδή, που χρειάζεται απλά μία βόλτα στα σουκ για να ξεχάσεις τελείως ότι ζεις στον 21ο αιώνα. Για κάποιους είναι μία τελείως άγνωστη λέξη, άλλοι δε θα το δοκίμαζαν ποτέ καθώς το μωβ-κόκκινο χρώμα του δείχνει τρομερά καυτερό στη γεύση, ενώ όσοι […]

Ines Nikic: Το «φλογερό» μοντέλο από την Κροατία θα σε στείλει για… υπογλώσσια (φώτο)
25.05.2023

Ines Nikic: Το «φλογερό» μοντέλο από την Κροατία θα σε στείλει για… υπογλώσσια (φώτο)

Πόσο επικίνδυνο είναι να κάνετε συχνά «κρακ» στον αυχένα σας
25.05.2023

Πόσο επικίνδυνο είναι να κάνετε συχνά «κρακ» στον αυχένα σας

Όσα πρέπει να ξέρετε για την κολπική και την κοιλιακή μαρμαρυγή: Σε τι διαφέρουν και τι θα αισθανθείτε
25.05.2023

Όσα πρέπει να ξέρετε για την κολπική και την κοιλιακή μαρμαρυγή: Σε τι διαφέρουν και τι θα αισθανθείτε

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Τα σενάρια για την προέλευση της νέας «νόσου Χ» και οι ιοί «ζόμπι»
25.05.2023

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Τα σενάρια για την προέλευση της νέας «νόσου Χ» και οι ιοί «ζόμπι»

Τα θρεπτικά συστατικά των καρότων – Πέντε σημαντικά οφέλη για την υγεία σας
24.05.2023

Τα θρεπτικά συστατικά των καρότων – Πέντε σημαντικά οφέλη για την υγεία σας

Ξεκίνησε το Dentist Pass για παιδιά από 6 έως 12 ετών
24.05.2023

Ξεκίνησε το Dentist Pass για παιδιά από 6 έως 12 ετών

«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα»: Τα οφέλη που έχει για την υγεία – Θερμίδες και βιταμίνες
23.05.2023

«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα»: Τα οφέλη που έχει για την υγεία – Θερμίδες και βιταμίνες

Σκελετική υγεία: Αυτές είναι οι τροφές που προστατεύουν τα οστά σας
23.05.2023

Σκελετική υγεία: Αυτές είναι οι τροφές που προστατεύουν τα οστά σας