Φάρμακα

Die Welt: «Η Pfizer απέκρυψε θανάτους και παρενέργειες κατά την διάρκεια των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά της Covid-19»!

Die Welt: «Η Pfizer απέκρυψε θανάτους και παρενέργειες κατά την διάρκεια των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά της Covid-19»!

Η έγκριτη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», δημοσιεύει άρθρο-κόλαφο κατά της Pfizer με το οποίο καταδεικνύει ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά της Covid-19 της εταιρείας βασίστηκαν σε εσφαλμένη τεκμηρίωση και πολλές φορές απεκρύβησαν δυσάρεστες παρενέργειες ακόμα και θάνατοι σε ανθρώπους που συμμετείχαν στις δοκιμές!

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο:

Η έγκριση εμβολίου mRNA της Biontech/Pfizer μπορεί να βασίστηκε σε εσφαλμένη τεκμηρίωση. Υπάρχουν αυξανόμενες αμφιβολίες σχετικά με τα δεδομένα από την βασική μελέτη φάσης 3. Η Pfizer αποφεύγει τους ισχυρισμούς και αρνείται να επανεξετάσει.

Όταν ο ασθενής με τον αριθμό 12312982 βγήκε στην δημοσιότητα, οι διευθυντές της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer υποψιάστηκαν ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ άβολα. Ο αριθμός 12312982 είχε νοσηλευτεί με σοβαρά συμπτώματα τον Σεπτέμβριο του 2020 κατά την διάρκεια της τελικής φάσης δοκιμής για έγκριση του εμβολίου mRNA. 

Ο αριθμός 12312982 ονομάζεται Augusto Roux.

Είναι δικηγόρος, 36 ετών, ζει στο Μπουένος Άιρες. Με σχεδόν 6.000 από τα 43.548 άτομα παγκοσμίως, η μητρόπολη ήταν μακράν η πιο σημαντική τοποθεσία για την τρίτη, αποφασιστική δοκιμαστική φάση του εμβολίου Biontech/Pfizer.

Όμως στο Μπουένος Άιρες τα πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε και όχι μόνο στην υπόθεση Roux. Υπήρξαν σημαντικές παρατυπίες με σοβαρές συνέπειες. Τώρα έθεσαν ολόκληρη την μελέτη σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες του εμβολίου Biontech/Pfizer υπό διαφορετικό πρίσμα.

Ο Roux έλαβε την πρώτη δοκιμαστική δόση του εμβολίου mRNA τον Αύγουστο του 2020 στο στρατιωτικό νοσοκομείο, στο κέντρο μελέτης Pfizer στο Μπουένος Άιρες.

Το χέρι του Ρου άρχισε να πονάει και να πρήζεται. Αργότερα εμφανίστηκε ναυτία και δυσκολία στην κατάποση, ο Ρου ένιωσε να σβήνει.

Η όσφρησή του άλλαξε τις επόμενες μέρες, τα κόπρανα του έγιναν άσπρα και τα ούρα του σκούρα. Δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό, ο Roux επικοινώνησε με τους γιατρούς του, οι οποίοι σημείωσαν στο πρωτόκολλο έχει: «Ανεπιθύμητη επίδραση του επιπέδου τοξικότητας 1».

Τρεις εβδομάδες αργότερα, ο υποψήφιος για δοκιμή Roux έλαβε τη δεύτερη δόση. Παρέμεινε υπό παρακολούθηση για 40 λεπτά και στην συνέχεια έφυγε από το νοσοκομείο νιώθοντας καλά.

Στο σπίτι του ταξί ένιωσε άβολα, ενώ αργότερα είχε δύσπνοια, καυστικό πόνο στο στήθος, ναυτία και πυρετό.

Τα ούρα του έγιναν μαύρα σαν κόλα και λιποθύμησε. Τρεις ημέρες αργότερα, ο Roux βρισκόταν στο νοσοκομείο Alemán, αρκετά τεστ PCR για Covid ήταν αρνητικά.

Η ανώτατη ιατρός Gisela di Stilio σημείωσε στην έκθεση εξιτηρίου, η οποία είναι διαθέσιμη στην WELT: “Ανεπιθύμητη αντίδραση στο εμβόλιο του κορωνοϊού (μεγάλη πιθανότητα)»

Σε μια σύνοψη όλων των δεδομένων της μελέτης για την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ στις 11 Αυγούστου 2021, καταγράφηκε μόνο ένα περιστατικό περικαρδίτιδας μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων. Ένας άνδρας άνω των 55 ετών επηρεάζεται, αναφέρεται. Ο Augusto Roux όμως δεν αναφέρεται. Όπως και ένα περιστατικό με 53 άτομα.

Σε έγγραφα πρωτοκόλλου που είναι διαθέσιμα στην WELT και τα οποία στην πραγματικότητα δεν προορίζονται για το κοινό, οι υπεύθυνοι παγιδεύονται σε αντιφάσεις.

«Μπορούν να βρεθούν τρεις διαφορετικές εξηγήσεις σε τρία διαφορετικά έγγραφα για τον αποκλεισμό 53 υποκειμένων», παραπονιέται ο David Healy, καθηγητής ψυχιατρικής και ειδικός στη φαρμακολογία καθώς και επικεφαλής του δικτύου «Data Based Medicine».

«Ένα έγγραφο σημειώνει ότι όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν την τυπική δόση την σωστή στιγμή, ένα δεύτερο αναφέρει ότι υπήρχε σφάλμα στην δόση για όλους και το τρίτο αναφέρει παρατυπίες για όλους, αλλά δεν αναφέρει ποιες.” Οι συμμετέχοντες αποκλείστηκαν περίπου επειδή είχαν αναφέρει σοβαρές παρενέργειες;

Συνολικά 302 εθελοντές από την ομάδα του εμβολίου αποκλείστηκαν από την μελέτη μετά τον δεύτερο εμβολιασμό και ως εκ τούτου δεν συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση. Οι 200 ​​από αυτούς προέρχονταν από το Μπουένος Άιρες. Έχουν αποσιωπηθεί δυσάρεστα αποτελέσματα εδώ; 

Περίεργη είναι και η μοίρα ενός συμμετέχοντα στο τεστ που δεν επέζησε της διαδικασίας. Ο άνδρας ήταν υποκείμενο στην ομάδα εικονικού φαρμάκου, ήρθε στο νοσοκομείο Aleman λίγο μετά την έναρξη της μελέτης με καρδιακή προσβολή και πέθανε. 

Όμως ο θάνατος κρατήθηκε μυστικός από τους επιθεωρητές της ΑΝΜΑΤ. 

Το πρωτόκολλο της υγειονομικής αρχής, που έχει στην διάθεσή της η WELT, αναφέρει επίσης ρητά ότι δεν υπήρχαν νεκροί, ούτε στο εμβόλιο ούτε στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Μόνο στη μελέτη έγκρισης ο νεκρός εμφανίζεται ξαφνικά ξανά με ID 12313972. «Ο Polack προφανώς κράτησε αυτόν τον νεκρό μυστικό από τις υγειονομικές αρχές», υποπτεύεται ο Ρουξ. Αλλά ποιος λόγος υπήρχε για να κρύψει ένα νεκρό άτομο εάν φέρεται ότι δεν μπορούσε να έχει λάβει το εμβόλιο;

Τον Οκτώβριο του 2022, το Κοινοβούλιο της Αργεντινής συγκρότησε εξεταστική επιτροπή, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει καμία απάντηση. Μεταξύ άλλων, πρόκειται για τα εξής ερωτήματα: Πόσες σοβαρές παρενέργειες, πόσοι θάνατοι υπήρξαν πραγματικά;

Τι συνέβη την ημέρα που 53 άτομα αποχώρησαν από τη μελέτη; Θα πρέπει επίσης να εξεταστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Pfizer και της κυβέρνησης της Αργεντινής για την προμήθεια εμβολίων της χώρας. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, ο κατασκευαστής δεν ήθελε να εγγυηθεί τίποτα με το εμβόλιο του. 

Πέρα από την υπόθεση Augusto και αυτό που συνέβη στο Μπουένος Άιρες, ο David Healy έχει άλλα ερωτήματα σχετικά με την κομβική μελέτη.

Αναρωτιέται για συνολικά 21 θανάτους σε ομάδα εμβολιασμών, που λέγεται ότι «δεν οφείλονται στο εμβόλιο».

 Σε τουλάχιστον δύο από αυτούς τους θανάτους, τα πράγματα μπορεί να μην ήταν ακριβώς όπως παρουσιάζονται στην μελέτη. Η WELT έχει έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο ασθενής με αριθμό 11621327 βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του τρεις ημέρες μετά τη 2η δόση, προφανώς από εγκεφαλικό.

«Οι παρατυπίες στις μελέτες πρέπει να διευκρινιστούν», λέει στην WELT ο εκπρόσωπος της πολιτικής υγείας του FDP, Andrew Ullmann .

Τα «λάθη σε μεμονωμένα μέρη της μελέτης» δεν αποτελούν λόγο αμφισβήτησης της συνολικής έγκρισης.

Ο επιδημιολόγος Klaus Stöhr , ο οποίος διαχειρίστηκε το πρόγραμμα εμβολίων Novartis από το 2007 έως το 2017, επισημαίνει στην WELT ότι τέτοια περιστατικά δεν μπορούν πάντα να αποφευχθούν: «Είναι σημαντικό να ανακαλύπτονται και να λαμβάνονται υπόψη στην αξιολόγηση της μελέτης». Το εάν η μελέτη πρέπει να διορθωθεί «μπορεί να ειπωθεί οριστικά μόνο εξετάζοντας τα πρωτότυπα έγγραφα ολόκληρης της μελέτης». 

Ο ανοσολόγος Charité Andreas Radbruch ζητά ισχυρές κυρώσεις, καθώς πρόκειται για την «αποδοχή του εμβολιασμού στην κοινωνία και εμπιστοσύνη στις αρχές έγκρισης». 

Ο επικεφαλής της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Στίκο) Τόμας Μέρτενς απαιτεί επίσης : «Οι ισχυρισμοί να διευκρινιστούν σωστά».

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον EMA, τα οποία είναι διαθέσιμα στη WELT, δείχνουν ότι ο αμερικανικός FDA, η βρετανική MHRA και ο ίδιος ο EMA είχαν ήδη συμφωνήσει για την ημερομηνία έγκρισης του εμβολίου προτού προλάβουν να ρίξουν μια ματιά στα έγγραφα της Pfizer.

Η WELT ζήτησε επίσης διευκρινίσεις από τον επικεφαλής της μελέτης έγκρισης της Pfizer, Fernando Polack. 

Ο Polack προτίμησε επίσης να παραμείνει σιωπηλός.

Φάρμακα

20.02.2024

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ

Ο Τζον Γουάτς, ο οποίος έλαβε τρία εμβόλια και έχει διαγνωστεί με μια ποικιλία παθήσεων υγείας, είπε ότι το πρόγραμμα αποζημίωσης εμβολίων δεν έχει προχωρήσει σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και ότι τα εμβόλια προκάλεσαν μαζικές αυξήσεις θανάτων και ότι ο ίδιος δεν θέλει να γίνει ένα ακόμα […]

05.02.2024

Βρετανία: Ξεκινάει δοκιμαστική χορήγηση εμβολίου σε ασθενείς με καρκίνο

Ένα πρωτοποριακό εμβόλιο mRNA θα λάβουν καρκινοπαθείς στην Αγγλία, το οποίο βοηθά τον οργανισμό να αναγνωρίζει και να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με τους ερευνητές. Οι πρώτοι ασθενείς έλαβαν ήδη το εμβόλιο mRNA-4359 της Moderna στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής φάσης 1/2. Το συγκεκριμένο εμβόλιο συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που στοχεύουν ευρύτερα σε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου […]

Αρχίατρος της Φλόριντα: «Τα mRNA εμβόλια κατά της Covid-19 είναι ο αντίχριστος των σκευασμάτων»
11.01.2024

Αρχίατρος της Φλόριντα: «Τα mRNA εμβόλια κατά της Covid-19 είναι ο αντίχριστος των σκευασμάτων»

Διάσημος ιολόγος προειδοποιεί: «Οι χώρες που εμβολιάστηκαν κατά Covid-19 θα υποστούν μείωση πληθυσμού της τάξεως του 40%»!
08.01.2024

Διάσημος ιολόγος προειδοποιεί: «Οι χώρες που εμβολιάστηκαν κατά Covid-19 θα υποστούν μείωση πληθυσμού της τάξεως του 40%»!

Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα: «Σταματήστε τα mRNA εμβόλια κατά Covid – Δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε ανθρώπους»!
05.01.2024

Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα: «Σταματήστε τα mRNA εμβόλια κατά Covid – Δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε ανθρώπους»!

Νέα μελέτη: Το βακτήριο E.coli μπορεί να αναπτύξει ανησυχητικά υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά
28.11.2023

Νέα μελέτη: Το βακτήριο E.coli μπορεί να αναπτύξει ανησυχητικά υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά

ΠΟΥ: «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατ. θανάτους έως το 2050»
23.11.2023

ΠΟΥ: «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατ. θανάτους έως το 2050»

Αντιβιοτικά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Πότε πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε
21.11.2023

Αντιβιοτικά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Πότε πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε

Βρετανία: «Πράσινο φως» σε γονιδιακή θεραπεία για την δρεπανοκυτταρική αναιμία και τη β-θαλασσαιμία
16.11.2023

Βρετανία: «Πράσινο φως» σε γονιδιακή θεραπεία για την δρεπανοκυτταρική αναιμία και τη β-θαλασσαιμία

ΗΠΑ: Έδωσαν το «πράσινο φως» για το πρώτο εμβόλιο κατά του ιού τσικουνγκούνια
10.11.2023

ΗΠΑ: Έδωσαν το «πράσινο φως» για το πρώτο εμβόλιο κατά του ιού τσικουνγκούνια

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Φάρμακα
2

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
3

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Healthy pets
4

20+1 πράγματα που δεν ξέρετε για τα ζώα!

Περισσότερα

22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού

Η SCYTALYS, εταιρία σχεδιασμού και ανάπτυξης αμυντικού λογισμικού, διοργανώνει το δεύτερο «Bootcamp for Software Engineers and Software Testers», σε συνεργασία με το Code.hub, κορυφαίο εκπαιδευτικό κέντρο προγραμματισμού στην Ελλάδα. Το «Bootcamp» θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου  2024 και θα διαρκέσει 2 μήνες. Απευθύνεται σε  νέους απόφοιτους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, Πληροφορικής και Θετικών Επιστημών, που έχουν πάθος […]

22.02.2024

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό

Η μηνιγγίτιδα, θα πρέπει να γίνει γνωστό πως είναι μια φλεγμονή στις προστατευτικές μεμβράνες (μήνιγγες) που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό, η οποία μπορεί να προσβάλλει οποιονδήποτε και εάν δεν διαγνωστεί εγκαίρως μπορεί να είναι πολύ σοβαρή και να έχει ποικίλες επιπλοκές. Είναι πιο συχνή στα βρέφη, τα μικρά παιδιά, τους εφήβους και […]

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου
20.02.2024

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ
20.02.2024

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ

Με αυτούς τους τέσσερις τρόπους θα περιορίσετε το ροχαλητό
20.02.2024

Με αυτούς τους τέσσερις τρόπους θα περιορίσετε το ροχαλητό

Καρδίτσα: 40χρονη κατέρρευσε ξαφνικά ενώ περπατούσε μαζί με τον σύζυγό της – «Έφυγε» από ανακοπή καρδιάς
20.02.2024

Καρδίτσα: 40χρονη κατέρρευσε ξαφνικά ενώ περπατούσε μαζί με τον σύζυγό της – «Έφυγε» από ανακοπή καρδιάς

Καρκίνος: Αυτά είναι τα 7 συμπτώματα που μοιάζουν με σκωληκοειδίτιδα
20.02.2024

Καρκίνος: Αυτά είναι τα 7 συμπτώματα που μοιάζουν με σκωληκοειδίτιδα

Νοσοκομείο Metropolitan: Άφησαν ασθενή με πιθανή διάτρηση στομάχου να περιμένει στη σειρά της αναμονής!
17.02.2024

Νοσοκομείο Metropolitan: Άφησαν ασθενή με πιθανή διάτρηση στομάχου να περιμένει στη σειρά της αναμονής!

Βέλγιο: 13χρονος έγινε ο πρώτος ασθενής που θεραπεύτηκε από θανατηφόρο καρκίνο του εγκεφάλου – Τα συμπτώματα του ΔΔΓΓ
15.02.2024

Βέλγιο: 13χρονος έγινε ο πρώτος ασθενής που θεραπεύτηκε από θανατηφόρο καρκίνο του εγκεφάλου – Τα συμπτώματα του ΔΔΓΓ

Έμφραγμα: Αυτά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και εβδομάδες νωρίτερα
15.02.2024

Έμφραγμα: Αυτά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και εβδομάδες νωρίτερα