Διατροφή

Τα πέντε τρόφιμα που είναι καλύτερο να τα αγοράζετε κατεψυγμένα

Τα πέντε τρόφιμα που είναι καλύτερο να τα αγοράζετε κατεψυγμένα

Η προσπάθεια να ακολουθείτε με συνέπεια μια υγιεινή διατροφή, δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν δεν έχετε χρόνο να πηγαίνετε τακτικά στο σούπερ μάρκετ για να εφοδιάζετε το ψυγείο σας με τα απαραίτητα φρούτα, λαχανικά και τις άλλες τροφές που χρειάζεται το σώμα σας.

Αν αγοράζετε πολλά φρέσκα τρόφιμα σε μία επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, το πιθανότερο είναι να καταλήξουν στα σκουπίδια, καθώς θα αλλοιωθούν πριν προλάβετε να τα καταναλώσετε, κάτι που συμβάλλει όχι μόνο στη σπατάλη τροφίμων αλλά και χρημάτων.

Η διατροφολόγος Rhiannon Lambert υποστηρίζει ότι πολλά τρόφιμα είναι πιο υγιεινά αν τα αγοράσετε κατεψυγμένα, κάτι που μπορεί να σας γλιτώσει από κόπο και σπατάλη χρημάτων.

«Τα κατεψυγμένα τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, τα ψάρια και τα κρέατα, ακόμη και τα ψωμιά που είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα, είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα. Τα κατεψυγμένα προϊόντα τείνουν επίσης να είναι φθηνότερα από τα περισσότερα φρέσκα, επομένως αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα» σημειώνει.

Ανάμεσα στα τρόφιμα που είναι πιο υγιεινά και φθηνότερα αν τα αγοράσετε κατεψυγμένα είναι ο ταπεινός αρακάς, τον οποίο συντηρούμε στην κατάψυξη και μπορούμε γρήγορα και εύκολα να μαγειρέψουμε ή να προσθέσουμε σε μικρή ποσότητα σε κάποιο γεύμα.

Ο αρακάς περιέχει φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, μη διστάζετε λοιπόν να τον καταναλώνετε μόνο του ή σε συνδυασμό με ρύζι ή κρέας.

Το κατεψυγμένο μπρόκολο είναι επίσης μια εξαιρετική εναλλακτική στα φρέσκα προϊόντα, καθώς δεν χάνει τα θρεπτικά συστατικά του όταν είναι κατεψυγμένο. Το μπρόκολο ωφελεί εξίσου την υγεία του εντέρου, του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού, είτε το τρώτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο.

Ένα άλλο τρόφιμο που μπορείτε να συντηρείτε στην κατάψυξη είναι το ψιλοκομμένο σκόρδο, το οποίο είναι φθηνότερο από το φρέσκο, ενώ σας απαλλάσσει από τον κόπο του ξεφλουδίσματος. Η διαδικασία της κατάψυξης του σκόρδου δεν καταστρέφει την πολύτιμη δραστική ουσία του αλισίνη, η οποία καταπολεμά τους ιούς μέσω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.

Μην παραλείπετε να βάζετε στην κατάψυξη και κάποια φρούτα, όπως είναι τα μούρα, τα οποία ακόμη κι έτσι διατηρούν πολλά από τα αντιοξειδωτικά τους. Δυστυχώς τα ολόκληρα -με τα κουκούτσια- φρέσκα μούρα αλλοιώνονται μετά από λίγες μέρες, αλλά η αγορά κατεψυγμένων τα κάνει να διαρκούν πολύ περισσότερο.

Η Rihannon συνιστά τέλος την αγορά κατεψυγμένων ψαριών, τα οποία είναι πολύ πιο οικονομικά από τα φρέσκα. Η κατάψυξη των ψαριών δεν μειώνει τη θρεπτική τους αξία και μπορείτε να λάβετε τα πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τις βιταμίνες D και B2 που περιέχουν.

Διατροφή

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας
12.02.2024

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40
09.02.2024

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου
08.02.2024

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση
08.02.2024

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού