Good life

Φλούδες μπανάνας: Δεν φαντάζεστε που μπορούν να σας χρησιμεύσουν

Οι μπανάνες είναι κάτι περισσότερο από ένα υγιεινό σνακ, αφού μέχρι και οι φλούδες τους έχουν εκπληκτικά οφέλη!

Στις μέρες μας, άλλωστε, όλοι προσπαθούμε να μειώσουμε, να επαναχρησιμοποιήσουμε ή να ανακυκλώσουμε τα απορρίμματά μας. Στο πλαίσιο της καμπάνιας της CHIQUITA για το Μπλε Αυτοκόλλητο παρέχονται προτάσεις για το τι μπορείτε να κάνετε με τις φλούδες μπανάνας στο σπίτι σας.

Δείτε, λοιπόν, παρακάτω μερικές διασκεδαστικές (και τρελές) ιδέες για τις εκπληκτικές χρήσεις της μπανανόφλουδας!

Τσάι με φλούδα μπανάνας
Και όμως, υπάρχει και είναι πολύ γευστικό! Για να φτιάξετε τσάι με φλούδα μπανάνας, απλώς βάλτε τη φλούδα μπανάνας σε μια κατσαρόλα με νερό και σιγοβράστε για δέκα λεπτά. Αφαιρέστε τη φλούδα με λαβίδες και, αν θέλετε, προσθέστε λίγο μέλι ή ζάχαρη. Δεν είναι μόνο γευστικό, αλλά και εξαιρετικά καταπραϋντικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Smoothie με φλούδα μπανάνας
Είναι γνωστό ότι μπορείτε να φτιάξετε γευστικότατα και υγιεινά smoothies με μπανάνες, αλλά γνωρίζατε ότι μπορείτε να βάλετε μέσα και τη φλούδα; Προσθέστε τη φλούδα μαζί με τα άλλα φρούτα και συστατικά και ένα καλό μπλέντερ θα κάνει τη δουλειά. Μπορείτε να βρείτε μερικές τέλειες συνταγές για smoothie μπανάνας εδώ. Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί με λίγο πάγο στο μπλέντερ, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και απολαύστε το!

Βάση για ζουμερό κρέας
Μην απορρίψετε αυτήν την ιδέα χωρίς να τη δοκιμάσετε πρώτα, λειτουργεί πραγματικά! Την επόμενη φορά που θα ετοιμάσετε ψητό κρέας και για να είστε σίγουροι ότι θα παραμείνει μαλακό και τρυφερό στον φούρνο, βάλτε μερικές φλούδες μπανάνας από κάτω και αφήστε τις όσο ψήνεται. Οι φλούδες έχουν υγρασία, οπότε θα απελευθερώσουν υδρατμούς στον φούρνο σας, ώστε το κρέας να μη στεγνώσει και να κρατήσει τους χυμούς του.

Καραμελωμένες μπουκιές ή πίκλες μπανανόφλουδας
Κι όμως, μπορείτε να καραμελώσετε τις μπανανόφλουδες ή ακόμη και να τις κάνετε τουρσί. Για το τουρσί κόψτε τις φλούδες μπανάνας σε μικρά κομματάκια. Ανακατέψτε δύο κούπες λευκό ξύδι, δύο τρίτα της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας και δύο κουταλάκια του γλυκού σπόρους σέλινου και βράστε για 3-5 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο βάζο και αφότου κρυώσει φυλάξτε το στο ψυγείο. Θα απολαμβάνετε ένα υπέροχο, ξινό σνακ μπανάνας για καιρό!

Για τις καραμελωμένες φλούδες μπανάνας, ανακατέψτε μισή κούπα ζάχαρη με μισή κούπα νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρουν βράση. Στη συνέχεια, προσθέστε δύο φλούδες μπανάνας κομμένες σε φέτες (κομμένα οριζόντια ανά δυόμισι εκατοστά) και σιγοβράστε για περίπου δέκα λεπτά. Όταν δείτε ότι η ζάχαρη αρχίζει να καραμελώνει, μεταφέρετε τις φλούδες σε ένα ταψί και αφήστε τις να κρυώσουν. Μόλις σκληρύνουν, σπάστε τις σε λωρίδες και απολαύστε!

Ξίδι από φλούδα μπανάνας
Ξύδι με γεύση μπανάνας, ποιος θα το περίμενε; Για να φτιάξετε αυτό το ξίδι, προσθέστε απλώς ζάχαρη και ξίδι σε ίσα μέρη σε ένα βάζο με φλούδες μπανάνας και αφήστε το μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ζύμωσης, για μία με δύο εβδομάδες, προτού στραγγίξετε τις φλούδες. Καλύψτε το βάζο με τουλπάνι και τοποθετήστε το σε ένα καθαρό και ασφαλές σημείο για όσο καιρό διαρκεί η ζύμωση. Μην κλείσετε όμως το βάζο με καπάκι, γιατί μπορεί να εκραγεί!

Απαλύνετε τις ρυτίδες
Ακόμη μία εξαιρετική ιδέα να αξιοποιήσετε τις μπανανόφλουδες! Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη C στις μπανάνες συμβάλλουν στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Τρίψτε την μπανανόφλουδα στην επιδερμίδα του προσώπου σας και αφήστε τη να δράσει για 30 λεπτά προτού ξεπλύνετε με νερό και καθαρίσετε το δέρμα. Επαναλάβετε τρεις φορές την εβδομάδα ως μέρος της τακτικής ρουτίνας περιποίησης του δέρματος σας. Δοκιμάστε το και δεν θα απογοητευτείτε!

Εξαιρετικό λίπασμα
Όσοι έχουν ταλέντο στην κηπουρική θα χαρούν να μάθουν ότι οι μπανανόφλουδες κάνουν ένα εξαιρετικό λίπασμα. Είναι ένας άριστος καλός τρόπος να προσθέσετε οργανική ύλη και σημαντικά θρεπτικά συστατικά στο μείγμα χώματος – κυρίως ασβέστιο, μαγνήσιο, θείο, φωσφορικά άλατα, κάλιο και νάτριο. Όλα, ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για την υποστήριξη της υγιούς ανάπτυξης των φυτών.

Οι μπανανόφλουδες διαλύονται πολύ γρήγορα σε λίπασμα και αν κόψετε τις φλούδες σε μικρότερα κομμάτια, θα αποσυντεθούν ακόμη ταχύτερα.Τα οφέλη της μπανάνας είναι απίστευτα! Από το δέντρο, την φλούδα μέχρι το φρούτο…Ορίστε! Υπάρχουν αμέτρητες χρήσεις για τις φλούδες μπανάνας, από την κομποστοποίηση έως την περιποίηση του δέρματος και την παρασκευή τσαγιού.

Good life

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνετε φρούτα είναι στη φυσική τους κατάσταση, ωμά, ή σε χυμούς που δεν περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά. Μερικά λαχανικά είναι επίσης καλύτερο να καταναλώνονται ωμά και άλλα μαγειρεμένα στον ατμό ή βραστά με λίγο νερό για να ωφελείστε ακόμη περισσότερο από τις υγιεινές τους ιδιότητες. Στην ωμοφαγία όμως πρέπει να φροντίζουμε […]

06.02.2024

Αυτές είναι οι τέσσερις «ορμόνες της ευτυχίας» – Πώς μπορείτε να τις ενισχύσετε φυσικά

Όλοι μας ξέρουμε πως οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στις λειτουργίες του σώματός μας. Ωστόσο, οι λεγόμενες «ορμόνες της ευτυχίας» μπορουν να διαμορφώσουν τη διάθεσή σας και να σας κάνουν να νιώσετε ευτυχισμένοι. Θεωρούνται επίσης νευροδιαβιβαστές, καθώς μεταφέρουν χημικά μηνύματα σε όλο το σώμα. Οι 4 ορμόνες της ευτυχίας είναι: 1. Ντοπαμίνη Είναι μια ορμόνη […]

02.02.2024

Η πρωινή συνήθεια που μπορεί να πλήξει την υγεία του εγκεφάλου μας

15.01.2024

Νέα μελέτη αποκαλύπτει: Τι κίνδυνος υπάρχει για τον εγκέφαλο εάν δεν βουρτσίζετε πρωί και βράδυ τα δόντια σας

11.01.2024

Δείτε ποια είναι τα 10 φυτά εσωτερικού χώρου που θα σας φτιάξουν τη διάθεση

20.12.2023

«Μιράν»: Γεμίστε το γιορτινό τραπέζι με μοναδικές γεύσεις

04.12.2023

Προσοχή στα κιλά των γιορτών: Τι μπορείτε να κάνετε για να μην παχύνετε

27.11.2023

Νέα μελέτη αποκαλύπτει: Οι τηλεδιασκέψεις εξαντλούν τον οργανισμό – Τι μπορούμε να κάνουμε

20.11.2023

Πώς λειτουργεί η δίαιτα MIND για την ενίσχυση της υγείας του εγκεφάλου; – Οι τροφές που επιτρέπονται

03.11.2023

Προτιμούν τη μοναξιά τους: Αυτά είναι τα ζώδια που είναι πιθανότερο να καταλήξουν μόνα στη ζωή

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνετε φρούτα είναι στη φυσική τους κατάσταση, ωμά, ή σε χυμούς που δεν περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά. Μερικά λαχανικά είναι επίσης καλύτερο να καταναλώνονται ωμά και άλλα μαγειρεμένα στον ατμό ή βραστά με λίγο νερό για να ωφελείστε ακόμη περισσότερο από τις υγιεινές τους ιδιότητες. Στην ωμοφαγία όμως πρέπει να φροντίζουμε […]

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

Μια 29χρονη influencer «καίει» με ανάρτησή της το εμβόλιο του Covid-19 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς όπως λέει οι γιατροί της είπαν ότι αυτό οφείλεται για το πρόβλημα που έχει στην καρδιά. Σε μια ανάρτηση στο Facebook την περασμένη εβδομάδα, το μοντέλο και επιχειρηματίας Florencia Tarque είπε: «Οι καρδιολόγοι λένε τώρα ότι το πρόβλημα της […]

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)