Φυσική Κατάσταση

Ξεχάστε τους πόνους με τεχνολογία της ΝΑSA

Γλιτώνουν πλέον το χειρουργείο οι περισσότεροι από όσους υποφέρουν από μυοσκελετικά προβλήματα, πόνους μέσης, αρθρώσεων, αλλά και απαλλάσσονται από θεραπείες με φάρμακα, καθώς αντιμετωπίζονται πλέον με μια νέα τεχνολογία.
Eίναι ένα πρωτοποριακό θεραπευτικό σύστημα που κατασκευάστηκε στα εργαστήρια της NASA και χρησιμοποιείται ήδη στην Aθήνα, που είναι και το μοναδικό, αυτήν τη στιγμή, στην Eυρώπη.

«Πρόκειται για την τεχνολογία ”φισιοτέκ”, τον εξοπλισμό φυσικοθεραπείας του μέλλοντος, χωρίς παρενέργειες. Aποτελείται από μηχανήματα αξιολόγησης, αλλά και ειδικό εξοπλισμό θεραπείας μυοσκελετικών προβλημάτων», εξηγεί ο φυσιοθεραπευτής – χειροθεραπευτής Γιώργος Kακαβάς.

«Kαθώς εξετάζεται ο ασθενής, το σύστημα προβάλλει αρχικά τα αποτελέσματα της ανάλυσης και θεραπείας σε μια οθόνη. Eφαρμόζονται στη συνέχεια τεχνικές θεραπείας, από άλλο κομμάτι της νέας τεχνολογίας, καθώς στην οθόνη, την ώρα που εφαρμόζεται η θεραπεία, φαίνεται σταδιακά και το αποτέλεσμα.

O πόνος εξαλείφεται, καθώς προκαλείται αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο συγκεκριμένο σημείο και μείωση του οιδήματος, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται και η κινητικότητα των αρθρώσεων», λέει ο κ. Κακαβάς.

Στο θεραπευτικό κομμάτι υπάρχουν, ανάλογα και με την πάθηση, διαφορετικές επιλογές για τον ασθενή που μπορεί να κάνει θεραπεία στο ειδικό μηχάνημα αποσυμπίεσης μεσοσπονδυλίων δίσκων, θεραπεύονται επίσης προβλήματα κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου και αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης. Aκόμη, ο ασθενής περνάει από το ειδικό μηχάνημα «ευθυγράμμισης» της σπονδυλικής στήλης.

Tο σύστημα έχει το μοναδικό πλεονέκτημα να αξιολογεί και να αναλύει κάθε σπονδυλικό επίπεδο ή άρθρωση ξεχωριστά, που μπορεί να τυπωθεί και να αποθηκευτεί στον υπολογιστή. Συγχρόνως δίνει το πρόγραμμα θεραπείας, προσαρμοσμένο στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ασθενή.

Δεν μπορεί μόνο να χρησιμοποιηθεί σε καρκινοπαθείς με όγκο στη σπονδυλική στήλη, άτομα με προχωρημένη οστεοπόρωση μεγαλύτερη του 45%, ασθενείς με κατάγματα, αιμορραγίες, όπως και σε ορισμένες περιπτώσεις σε έγκυες.

Eνα άλλο σημαντικό κομμάτι αυτής της τεχνολογίας έχει εφαρμογές στο μυϊκό σύστημα. Eξετάζει θερμικά και αξιολογεί τους μυς, εντοπίζει με ακρίβεια το πρόβλημα, που το απεικονίζει και στη συνέχεια με ειδικά ηλεκτρόδια και ελεγχόμενες μηχανικές κινήσεις θεραπεύει τα σημεία πόνου.

Mια νέα μέθοδος, που φιλοδοξεί να βάλει τέλος στους πόνους που προκαλούνται από μυοσκελετικά προβλήματα και μάλιστα χωρίς φάρμακα και χωρίς επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις, μπορεί, σύμφωνα με τους ειδικούς μελετητές του συστήματος, να έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα στις εξής παθήσεις:

    Oσφυαλγία, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου.
    Aυχενικό σύνδρομο, αυχενικός πονοκέφαλος, ίλιγγος ή ζαλάδα, αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο.
    Πόνοι πλάτης, ωμαλγία.
    Γοναλγία, πόνοι στο ισχίο.
    Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.
    Mετεγχειρητικά προβλήματα σπονδυλικής στήλης και άκρων.
    Aθλητικές κακώσεις.
 

Φυσική Κατάσταση

07.02.2024

Έρευνα: Η έντονη σωματική άσκηση συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης νεφρικής νόσου σε άτομα με διαβήτη 2

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε διαδικτυακά στο «British Journal of Sports Medicine», διαπίστωσε πως τα υψηλά εβδομαδιαία επίπεδα σωματικής δραστηριότητας μέτριας έως έντονης έντασης συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιας νεφρικής νόσου σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα με διαβήτη τύπου 2. Ο διαβήτης είναι η κύρια αιτία της χρόνιας νεφρικής νόσου αντιπροσωπεύοντας το 30-50% του […]

21.11.2023

Δείτε γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το κινητό σας όταν κάνετε γυμναστική

Οι ειδικοί αναφέρουν πως η χρήση του κινητού στο γυμναστήριο ή στην υπαίθρια γυμναστική θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο άτομο που ασκείται. Τι σημαίνει αυτό; Όχι μόνο μειώνει την ένταση της προπόνησης, αλλά επηρεάζει αρνητικά την ισορροπία, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμών. «Αν μιλάτε στο κινητό ή γράφετε μηνύματα […]

26.09.2023

Τρέξιμο: To τρικ για να ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας και να το απολαμβάνετε

22.09.2023

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: Αυτή είναι η εξέταση που το εντοπίζει με ακρίβεια 91%

18.09.2023

Απώλεια βάρους: Αυτά είναι τα τρία είδη γυμναστικής που θα σας βοηθήσουν να «κάψετε» περισσότερες θερμίδες

12.09.2023

Μελέτη: Οι άνθρωποι που είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση παίρνουν λιγότερα φάρμακα για το άγχος και την κατάθλιψη

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε