Φυσική Κατάσταση

Τελικά καίμε θερμίδες με το περπάτημα; Πώς θα αυξήσουμε τις καύσεις;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Τι εννοούμε με αυτό; Ότι ο κάθε οργανισμός καίει διαφορετικά θερμίδες, τις προσλαμβάνει διαφορετικά, άλλοι χρειάζονται περισσότερη άσκηση και άλλοι λιγότερη και πάει λέγοντας.

Όσον αφορά το περπάτημα, γενικά κάνει καλό αφού οποιαδήποτε κίνηση και ενεργοποίηση του οργανισμού, μας βοηθάει στην υγεία και στην βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης ανεξαρτήτως του πόσες θερμίδες καίει.

Η αλήθεια είναι ότι το περπάτημα δεν καίει τόσες θερμίδες όπως κάποια άλλη έντονη αερόβια άσκηση. Και αυτό γιατί δεν είναι έντονο. Ή βασικά εκεί έγκειται η ποσότητα των θερμίδων που θα κάψουμε, στο με τι ένταση και τι ρυθμό θα πραγματοποιήσουμε την κάθε άσκηση.

Καλό θα ήταν αν θέλετε να χάσετε βάρος να αυξήσετε την ένταση στο περπάτημα σας με διάφορους τρόπους όπως με το βάδιν, ανεβαίνοντας ανηφόρες ή σκαλιά, κάνοντας αυξομειώσεις στην ταχύτητα με σκοπό να ανέβουν οι καρδιακοί παλμοί κάτι που βοηθάει σημαντικά στην καύση και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με έρευνες το τρέξιμο καίει περισσότερες θερμίδες από την άσκηση με βάρη, το κολύμπι, το ποδήλατο ή ακόμα αθλήματα όπως το σκι.

Όμως είναι αρκετά επίφοβο να παρασυρθείτε και να υπερεκτιμήσετε τις θερμίδες που καίτε σε μια διαδρομή. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την προπόνηση και το είδος της, που επηρεάζει τον αριθμό των θερμίδων που καίτε.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσδιορίσετε τον αριθμό θερμίδων που καίτε όταν τρέχετε. Πολλοί δρομείς χρησιμοποιούν τον κανόνα των 100 θερμίδων / 1 μίλι ή περίπου υπολογίστε 100 θερμίδες ανά 1,5 χιλιόμετρο.

Ενώ αυτός είναι ο πιο γρήγορος και απλούστερος τρόπος για να υπολογίσετε τις θερμιδικές που καίτε, δεν μπορεί ποτέ να είναι ακριβείς καθώς δεν υπολογίζετε κανένας από τους παράγοντες που αναφέραμε πιο πάνω.

Υπολογισμός θερμίδων

Για να έχετε μια καλύτερη εκτίμηση όσον αφορά τις θερμίδες που καίγονται κατά την άθληση σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αριθμομηχανή φυσικής δραστηριότητας. Θα πρέπει να γνωρίζετε το βάρος σας, το ρυθμό άσκησης αλλά και τη διάρκεια.

Φυσική Κατάσταση

07.02.2024

Έρευνα: Η έντονη σωματική άσκηση συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης νεφρικής νόσου σε άτομα με διαβήτη 2

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε διαδικτυακά στο «British Journal of Sports Medicine», διαπίστωσε πως τα υψηλά εβδομαδιαία επίπεδα σωματικής δραστηριότητας μέτριας έως έντονης έντασης συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιας νεφρικής νόσου σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα με διαβήτη τύπου 2. Ο διαβήτης είναι η κύρια αιτία της χρόνιας νεφρικής νόσου αντιπροσωπεύοντας το 30-50% του […]

21.11.2023

Δείτε γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το κινητό σας όταν κάνετε γυμναστική

Οι ειδικοί αναφέρουν πως η χρήση του κινητού στο γυμναστήριο ή στην υπαίθρια γυμναστική θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο άτομο που ασκείται. Τι σημαίνει αυτό; Όχι μόνο μειώνει την ένταση της προπόνησης, αλλά επηρεάζει αρνητικά την ισορροπία, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμών. «Αν μιλάτε στο κινητό ή γράφετε μηνύματα […]

26.09.2023

Τρέξιμο: To τρικ για να ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας και να το απολαμβάνετε

22.09.2023

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: Αυτή είναι η εξέταση που το εντοπίζει με ακρίβεια 91%

18.09.2023

Απώλεια βάρους: Αυτά είναι τα τρία είδη γυμναστικής που θα σας βοηθήσουν να «κάψετε» περισσότερες θερμίδες

12.09.2023

Μελέτη: Οι άνθρωποι που είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση παίρνουν λιγότερα φάρμακα για το άγχος και την κατάθλιψη

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε