Διατροφή

Συνθετικό κρέας: Παράγει ρύπους 25 φορές περισσότερο από το κανονικό!

Συνθετικό κρέας: Παράγει ρύπους 25 φορές περισσότερο από το κανονικό!

Το αφήγημα για τον λόγο δημιουργίας του συνθετικού κρέατος με βάση το οποίο δεν θα υποφέρουν αθώα ζώα (γιατί υποτίθεται πως δεν θα σκοτώνονται) και ταυτόχρονα η παραγωγή του θα είναι οικολογική αποδεικνύεται απλώς ένας παραπλανητικός μύθος σύμφωνα με το «The Defender».

Όπως αναφέρει οι περισσότερες εταιρείες καλλιέργειας κρέατος εξακολουθούν να χρησιμοποιούν εμβρυϊκό βόειο ορό (FBS) ως μέσο ανάπτυξης, ο οποίος λαμβάνεται από αγέννητα μοσχάρια που κόβονται από την μήτρα και αποστραγγίζονται από το αίμα τους ενώ είναι ακόμη ζωντανά!

Συγκεκριμένα:

Ενώ η βιομηχανία τεχνητού κρέατος διαφημίζεται ως ένας φιλικός προς το περιβάλλον και βιώσιμος τρόπος διατροφής, ο πραγματικός σκοπός είναι να αναδημιουργηθεί το είδος του παγκόσμιου ελέγχου που πέτυχε η Monsanto και άλλοι μέσω της κατοχυρωμένης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ανάπτυξης σπόρων ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί).

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis (UC Davis) προειδοποιούν ότι υπάρχουν σημαντικά περιβαλλοντικά μειονεκτήματα στο κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο.

Σύμφωνα με την ανάλυσή τους, η εργαστηριακή βιομηχανία κρέατος παράγει έως και 25 φορές περισσότερο CO2 από την παραδοσιακή κτηνοτροφία, γεγονός που ακυρώνει το βασικό ιδεολογικό θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η βιομηχανία κρέατος εργαστηρίου.

Επί του παρόντος, οι περισσότερες εταιρείες καλλιέργειας κρέατος εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ορό εμβρύου βοοειδών (FBS) ως μέσο ανάπτυξης, το οποίο λαμβάνεται από αγέννητα μοσχάρια που αποκόβονται από την μήτρα και αποστραγγίζονται από το αίμα τους ενώ είναι ακόμη ζωντανά.

Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι ισχυρισμοί ότι το καλλιεργημένο κρέας είναι απαλλαγμένο από θανάτους ζώων είναι ψευδείς.

Η Mission Barns αναπτύσσει απομίμηση μπέικον που παρασκευάζεται από ένα μείγμα καλλιεργημένου κρέατος, χοιρινού λίπους κυτταρικής καλλιέργειας και πρωτεΐνης μπιζελιού. Έχουν υποβληθεί σε θεραπεία οι χοίροι, από τους οποίους λαμβάνονται τα δείγματα κυττάρων, με «εμβόλια» mRNA και εάν ναι, είναι ασφαλές για κατανάλωση το καλλιεργημένο χοιρινό κρέας και λίπος;

Το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο είναι χειρότερο για το περιβάλλον από τα βοοειδή.

Όπως αναφέρεται από το San Francisco Chronicle , ερευνητές στο UC Davis προειδοποιούν ότι υπάρχουν σημαντικά περιβαλλοντικά μειονεκτήματα στο κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο που δεν λαμβάνονται υπόψη στην σχετική συζήτηση ή στην διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Σύμφωνα με την ανάλυσή τους , η βιομηχανία κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο παράγει έως και 25 φορές περισσότερο CO2 από την παραδοσιακή κτηνοτροφία, γεγονός που ακυρώνει το βασικό ιδεολογικό θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται το «πράσινο» αφήγημα.

Η Mission Barns ισχυρίζεται επίσης ότι κανένα ζώο δεν βλάπτεται ποτέ στην διαδικασία καλλιέργειας κρέατος. Το μόνο που απαιτείται για την καλλιέργεια του κρέατος, λένε, είναι ένα «μικρό δείγμα [λιποκυττάρων] από ένα γουρούνι», το οποίο δεν βλάπτεται από την βιοψία και συνεχίζει να ζει μια φυσιολογική, υγιή ζωή. 

Το ερώτημα είναι, σε τι αναπτύσσονται τα συλλεγμένα κύτταρα;

Τα καλλιεργημένα κρέατα ή τα κρέατα με βάση τα κύτταρα πρέπει να καλλιεργούνται σε θρεπτικά συστατικά και τα περισσότερα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν FBS, το οποίο λαμβάνεται από αγέννητα μοσχάρια που αποκόβονται από τη μήτρα και στραγγίζονται από το αίμα τους ενώ είναι ακόμη ζωντανά.

Μέχρι στιγμής, το FBS θεωρείται υποπροϊόν της συμβατικής παραγωγής κρέατος. Μάλλον, τα μοσχάρια θυσιάζονται κάθε φορά που μια τυχαία έγκυος αγελάδα σφάζεται για κρέας.

Ωστόσο, εκτός και αν το FBS παύσει να χρησιμοποιείται στην βιομηχανία καλλιέργειας κρέατος, είναι εύκολο να προβλέψουμε ένα μέλλον στο οποίο οι αγελάδες θα εκτρέφονται απλώς για να εφοδιάσουν την βιομηχανία ψεύτικου κρέατος με FBS, το οποίο ανεβάζει τόσο τα απόβλητα τροφίμων όσο και την βαναυσότητα απέναντι στα ζώα σε εντελώς νέα επίπεδα.

Διατροφή

16.09.2024

Τα οφέλη των γαλακτοκομικών στην υγεία – Πόσα και τι είδους πρέπει να τρώμε την ημέρα

Είναι γνωστό ότι το γάλα και τα γαλακτοκομικά κάνουν καλό στον οργανισμό

15.09.2024

Τα οφέλη της βιταμίνης Β3 για την υγεία μας – Τι πρέπει να προσέχουμε

Οι κορυφαίες τροφές σε περιεκτικότητα νιασίνης

Δείτε πότε δεν πρέπει να πίνετε χυμό πορτοκαλιού – Ποιες οι συνέπειες
11.09.2024

Δείτε πότε δεν πρέπει να πίνετε χυμό πορτοκαλιού – Ποιες οι συνέπειες

Πόση ώρα πρέπει να βράζουμε τα αυγά; – Πώς να τα ξεφλουδίζουμε
11.09.2024

Πόση ώρα πρέπει να βράζουμε τα αυγά; – Πώς να τα ξεφλουδίζουμε

Φριτέζες αέρος ή air fryer: H επανάσταση στη μαγειρική – Όσα πρέπει να γνωρίζετε!
10.09.2024

Φριτέζες αέρος ή air fryer: H επανάσταση στη μαγειρική – Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Συμβουλές για αδυνάτισμα χωρίς άσκηση
09.09.2024

Συμβουλές για αδυνάτισμα χωρίς άσκηση

Δείτε πώς επηρεάζει τα δόντια το ανθρακούχο νερό – Τι pH έχει
09.09.2024

Δείτε πώς επηρεάζει τα δόντια το ανθρακούχο νερό – Τι pH έχει

Φλούδες λεμονιού: Πώς μετατρέπονται σε μπαχαρικό σε χρόνο μηδέν
06.09.2024

Φλούδες λεμονιού: Πώς μετατρέπονται σε μπαχαρικό σε χρόνο μηδέν

Τα γνωρίζατε; – Αυτά είναι τα τρία ψάρια που πρέπει να αποφεύγουμε
06.09.2024

Τα γνωρίζατε; – Αυτά είναι τα τρία ψάρια που πρέπει να αποφεύγουμε

Αυτές είναι οι έξι τροφές που μας γερνάνε πιο γρήγορα
06.09.2024

Αυτές είναι οι έξι τροφές που μας γερνάνε πιο γρήγορα

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.09.2024

Αυτές είναι οι 10+1 πιθανές αιτίες για το τσούξιμο στην ουρήθρα

Μπορεί να προέρχεται από λοιμώξεις, ερεθισμούς, ακόμα και από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

16.09.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Κοινά αντιβιοτικά μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο φλεγμονώδους νόσου του εντέρου

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου αυξάνεται συνεχώς, μετρώντας εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο

Τα οφέλη των γαλακτοκομικών στην υγεία – Πόσα και τι είδους πρέπει να τρώμε την ημέρα
16.09.2024

Τα οφέλη των γαλακτοκομικών στην υγεία – Πόσα και τι είδους πρέπει να τρώμε την ημέρα

Νέα μελέτη αποκαλύπτει: Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής σε παιδική ηλικία επηρεάζουν τον μεταβολισμό χρόνια μετά
16.09.2024

Νέα μελέτη αποκαλύπτει: Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής σε παιδική ηλικία επηρεάζουν τον μεταβολισμό χρόνια μετά

Φυσική ρύθμιση σακχάρου και προστασία προστάτη: Τα συμπληρώματα που αλλάζουν τα δεδομένα της υγείας σας!
16.09.2024

Φυσική ρύθμιση σακχάρου και προστασία προστάτη: Τα συμπληρώματα που αλλάζουν τα δεδομένα της υγείας σας!

Ορμονική ακμή: Φυσικές και φαρμακευτικές θεραπείες – Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε
16.09.2024

Ορμονική ακμή: Φυσικές και φαρμακευτικές θεραπείες – Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε

Τα οφέλη της βιταμίνης Β3 για την υγεία μας – Τι πρέπει να προσέχουμε
15.09.2024

Τα οφέλη της βιταμίνης Β3 για την υγεία μας – Τι πρέπει να προσέχουμε

Φοιτητής έφαγε το φαγητό συγκατοίκου του και του ακρωτηρίασαν τα κάτω άκρα λόγω βακτηριακής λοίμωξης
15.09.2024

Φοιτητής έφαγε το φαγητό συγκατοίκου του και του ακρωτηρίασαν τα κάτω άκρα λόγω βακτηριακής λοίμωξης

Να τεθούν υπό στενή ιατρική παρακολούθηση όσοι έκαναν εμβόλια Covid-19 ζητούν πλέον οι επιστήμονες
15.09.2024

Να τεθούν υπό στενή ιατρική παρακολούθηση όσοι έκαναν εμβόλια Covid-19 ζητούν πλέον οι επιστήμονες

Δείτε πώς να αντιμετωπίσετε έναν πονοκέφαλο λόγω υπότασης
12.09.2024

Δείτε πώς να αντιμετωπίσετε έναν πονοκέφαλο λόγω υπότασης