Διατροφή

Συνεργασία Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας με το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ

Συνεργασία Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας με το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ

Συμφωνία Συναντίληψης και Συνεργασίας, επικύρωσαν η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία | ΕΛΔΕ STUDIES και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΕΚΠΑ (ΚΕΔΙΒΙΜ), με στόχο τη διάδοση προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης, την από κοινού διάχυση τεχνογνωσίας, και τη συνεργασία κατάρτισης και απόκτησης επιστημονικής εμπειρίας.

Η εν λόγω συμφωνία επαναβεβαιώνει την προσήλωση των δύο φορέων σε θέματα ποιότητας της εκπαίδευσης και καινοτομίας, πάντα με στόχο την βελτίωση των προσφερόμενων επιμορφωτικών υπηρεσιών.

Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, το Μνημόνιο Συνεργασίας παρέχει μεταξύ άλλων, δυνατότητες πρακτικής άσκησης, εργαστηρίων και εποπτείας εκπαιδευομένων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΚΕΔΙΒΙΜ – ΕΚΠΑ με τίτλο:

Στρατηγικές Πρόληψης και Διαχείρισης της Παιδικής Παχυσαρκίας (Μικτό), στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας στην Ελλάδα”.

Αναλυτικά, προβλέπει τη συμμετοχή της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος μέσω της πραγματοποίησης εργαστηριακών ασκήσεων και πρακτικής άσκησης αξιοποιώντας τις υποδομές και τον εξοπλισμό τηςστους εκπαιδευομένους με δια ζώσης παρακολούθηση.

Όλες οι παραπάνω διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν με βάση τον ενδεδειγμένο εξοπλισμό, λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά πρωτόκολλα μετρήσεων.

Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε πραγματικά παιδικά περιστατικά υπερβαρότητας και παχυσαρκίας, τα οποία θα προσέρχονται οικειοθελώς και εθελοντικά και κατόπιν υπογραφής δήλωσης συγκατάθεσης γονέα ή κηδεμόνα για τη συμμετοχή τους και για τη χρήση των δεδομένων τους, για την πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων.

Η ομαλή διεξαγωγή και η εποπτεία της εργαστηριακής και της πρακτικής άσκησης των περιστατικών αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρίας (ΕΛ.Δ.Ε.).

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία που αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία που προσδίδουμε στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού αντικειμένου της παιδιατρικής διατροφής.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το ΚΕΔΙΒΙΜ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου της Αθήνας (ΕΚΠΑ), θέτουμε τις υποδομές και την άριστη τεχνογνωσία της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας στη διάθεση των εκπαιδευομένων, με στόχο την αρτιότερη εκπαίδευσή τους.

Παράλληλα, μπορούμε να συνεργαστούμε σε σημαντικές έρευνες στον τομέα της διατροφολογικής επιστήμης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης.

παιδιατρικη-διατροφη

Παιδιατρική Διατροφή 2ος Κύκλος Μονοετές Πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Παιδιατρική Διατροφή:
Master Nutritionist in Pediatric Nutrition”.

Διατροφή

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας
12.02.2024

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40
09.02.2024

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου
08.02.2024

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση
08.02.2024

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού