Υγεία

Αλλεργίες εξαιτίας των smartphones: Γεμάτα αλλεργιογόνα σύμφωνα με νέα έρευνα

Κατά μέσο όρο αγγίζουμε το κινητό μας τηλέφωνο περίπου 2.600 φορές την ημέρα, σύμφωνα με μια έκθεση του 2016. Και αν είστε ευαίσθητοι σε αλλεργίες ή ζείτε με άσθμα, τότε το smartphone σας μπορεί να σας κάνει να αρρωστήσετε.

Αυτό είναι ένα συμπέρασμα από μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα στην ετήσια επιστημονική συνάντηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας (ACAAI) στις ΗΠΑ.

Η μελέτη έδειξε αυξημένα επίπεδα αλλεργιογόνων για γάτες και σκύλους, καθώς και β-D γλυκάνες (BDG) και ενδοτοξίνες στις επιφάνειες των κινητών. Οι BDG βρίσκονται στα κυτταρικά τοιχώματα των μυκήτων και οι ενδοτοξίνες είναι βακτηριακές τοξίνες που βρίσκονται στο περιβάλλον.

“Τα smartphones έδειξαν αυξημένα και μεταβλητά επίπεδα BDG, ενδοτοξίνης και αλλεργιογόνων για γάτες και σκύλους πάνω σε smartphones ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων”, δήλωσε η Hana Ruran, ασκούμενη στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης και επικεφαλής συγγραφέας στην μελέτη.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα με αλλεργίες ή άσθμα θα πρέπει να καθαρίζουν συχνά τα κινητά τους τηλέφωνα, για να μειώσουν τον κίνδυνο αλλεργιών ή εξάρσεων άσθματος.

Είναι δυνατόν να είστε πραγματικά αλλεργικοί στο τηλέφωνό σας;

Ο δρ. Payel Gupta της Αμερικανικής Πνευμονικής Εταιρείας είπε ότι τα αλλεργιογόνα μπορούν να βρεθούν παντού, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών, των ρούχων και των παπουτσιών. Επομένως είναι λογικό να υπάρχουν και στα smartphones μας.

Ακόμη και τα αλλεργιογόνα της γάτας και του σκύλου, που βρίσκονται στο τρίχωμα των κατοικίδιων, μπορούν να κολλήσουν σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

“Εάν αγγίξετε το τηλέφωνό σας και στη συνέχεια αγγίξετε τα μάτια, την μύτη ή το στόμα σας, τότε τα αλλεργιογόνα μπορεί να εισέλθουν στη ρινική ή αναπνευστική οδό ή στον βλεννογόνο των ματιών σας”, είπε ο δρ. Gupta.
Επιπλέον, τα αλλεργιογόνα στο μάτι ή στην αναπνευστική οδό μπορεί να προκαλέσουν απελευθέρωση ισταμίνης και να προκαλέσουν συμπτώματα αλλεργίας.

“Τα τηλέφωνά μας πάνε παντού μαζί μας, τα τοποθετούμε σε κάθε είδους επιφάνειες και συσσωρεύουν κάθε είδους βρωμιές”, δήλωσε ο δρ. William B. Miller, Jr., ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες και εξελικτικός βιολόγος.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το smartphone σας
Δεν υπάρχει ακριβής οδηγία για το πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το smartphone σας, αλλά ίσως είναι καλή ιδέα να το κάνετε τακτική συνήθεια.

“Το να καθαρίζετε το τηλέφωνό σας για να αφαιρέσετε ορισμένα αλλεργιογόνα είναι μια σταγόνα στη θάλασσα πιθανών αλλεργικών παραγόντων που σας περιβάλλουν συνεχώς. Αλλά αξίζει να το κάνετε”, είπε ο Miller.

Εάν ζείτε με αλλεργίες ή άσθμα, είναι σώφρον να καθαρίζετε το smartphone σας πιο συχνά, συνέστησαν οι ερευνητές.

Υγεία

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνετε φρούτα είναι στη φυσική τους κατάσταση, ωμά, ή σε χυμούς που δεν περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά. Μερικά λαχανικά είναι επίσης καλύτερο να καταναλώνονται ωμά και άλλα μαγειρεμένα στον ατμό ή βραστά με λίγο νερό για να ωφελείστε ακόμη περισσότερο από τις υγιεινές τους ιδιότητες. Στην ωμοφαγία όμως πρέπει να φροντίζουμε […]

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν τη συνήθεια να δαγκώνουν τα χείλη τους, άλλοι πιο απαλά, άλλοι εντονότερα και άλλοι σε βαθμό που προκαλούν τραυματισμούς. Ωστόσο, τι είναι αυτό που κρύβεται πίσω από αυτή τη συνήθεια και πώς μπορούμε να τη σταματήσουμε; Ο επιστημονικός όρος που περιγράφει το φαινόμενο είναι δερματοφαγία, μία επαναληπτική συμπεριφορά στο πλαίσιο […]

20.02.2024

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου

20.02.2024

Με αυτούς τους τέσσερις τρόπους θα περιορίσετε το ροχαλητό

20.02.2024

Καρδίτσα: 40χρονη κατέρρευσε ξαφνικά ενώ περπατούσε μαζί με τον σύζυγό της – «Έφυγε» από ανακοπή καρδιάς

17.02.2024

Νοσοκομείο Metropolitan: Άφησαν ασθενή με πιθανή διάτρηση στομάχου να περιμένει στη σειρά της αναμονής!

14.02.2024

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Ξέχασαν γάζα μέσα σε ασθενή μετά από καισαρική τομή

12.02.2024

Τι προκαλεί τον λόξιγκα και τι μπορούμε να κάνουμε για να περάσει;

09.02.2024

Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Δεν αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία

08.02.2024

Ξυπνάτε συνέχεια κουρασμένοι; – Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε