Υγεία

10 πράγματα που μπορεί να συμβούν στον οργανισμό σας αν κόψετε τον καφέ

Πρώτα απ ‘όλα, κανείς δεν λέει ότι πρέπει να σταματήσετε να πίνετε καφέ – η καθημερινή σας συνήθεια είναι πιθανώς πιο υγιεινή από ό, τι νομίζετε. Ωστόσο, εάν υποψιάζεστε ότι πίνετε πολύ καφέ ή καφεΐνη και θέλετε να μειώσετε, μπορείτε να συμβεί αυτό.

Θα μπορούσατε να χάσετε βάρος

Ανάλογα με το πώς σας αρέσει ο καφές σας, σύμφωνα με τα κλασσικά ροφήματα των Starbucks θα μπορούσε να μειώσει έναν αριθμό στη μέση σας. Η παραίτηση από αυτά τα φλιτζάνια θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χρήματα καθώς και θερμίδες.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2017 στη Δημόσια Υγεία διαπίστωσε ότι περίπου τα δύο τρίτα των καφετεριών φορτώνουν το φλιτζάνι σας με ζάχαρη, κρέμα, αρωματικές ύλες ή άλλα πρόσθετα πλούσια σε θερμίδες. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι πίνουν μαύρο καφέ καταναλώνουν περίπου 69 λιγότερες συνολικές θερμίδες την ημέρα, κατά μέσο όρο, από εκείνους που προσθέτουν γλυκαντικά, κρέμα ή άλλα πρόσθετα στον καφέ τους.

Θα μπορούσατε να πάρετε βάρος

Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ παράξενα πόθο εάν τυχαίνει να ξεχάσετε τη δόση καφεΐνης ένα πρωί; Δεδομένου ότι ο καφές μπορεί να καταστέλλει προσωρινά την όρεξή σας, ίσως βρείτε τον εαυτό σας να αναζητά αντικαταστάσεις με λίπος ή ζάχαρη πιο συχνά από το συνηθισμένο όταν σταματήσετε να πίνετε το καθημερινό σας φλιτζάνι.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ξεκινά η απόσυρση καφεΐνης και το σώμα σας αρχίζει να ψάχνει για μια γρήγορη λύση μέσω της ζάχαρης, αυξάνοντας το σάκχαρο στο αίμα σας και την καθημερινή κατανάλωση θερμίδων. Αυτά είναι τα 7 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας όταν πίνετε καφέ κάθε μέρα.

Θα μπορούσατε να κοιμάστε καλύτερα

Ακόμα κι αν θα αισθανθείτε κουρασμένοι καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στην έλλειψη διεγερτικών, έχει συνηθίσει, μακροπρόθεσμα, θα μπορούσατε να κοιμηθείτε καλύτερα όταν ξεκινήσετε να ζείτε χωρίς καφεΐνη, ειδικά αν ήσασταν απογευματινό ή βραδινό καφέ πίνων.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013 στο Journal of Clinical Sleep Medicine διαπίστωσε ότι η πρόσληψη καφεΐνης ακόμη και έξι ώρες πριν τον ύπνο μπορεί να διαταράξει τον κύκλο ύπνου ενός ατόμου εκείνο το βράδυ. Δοκιμάστε αυτούς τους τρόπους για να ξυπνήσετε το πρωί χωρίς καφέ.

Θα μπορούσατε να έχετε συχνότερους πονοκεφάλους

Κάθε λάτρης του καφέ αναγνωρίζει τα ενδεικτικά σημάδια του τρόμου πονοκέφαλου καφεΐνης που χτυπά όταν το σώμα σας δεν παίρνει το πρωί του. Όταν σταματάτε να πίνετε καφέ, στερείτε το σώμα σας από αδρεναλίνη και ντοπαμίνη, ορμόνες που δρουν ως φυσικά διεγερτικά και σας κρατούν ξύπνιοι. Αντ ‘αυτού, μια πλημμύρα αδενοσίνης – μια ορμόνη υπεύθυνη για ξεκούραση και κόπωση – ορμά στο κεφάλι σας, προκαλώντας μια αλλαγή στη χημεία του εγκεφάλου σας που οδηγεί σε πονοκέφαλο.

Για να ελαχιστοποιήσετε τον πόνο, μην σταματήσετε την κρύα γαλοπούλα. Αντ ‘αυτού, μειώστε την πρόσληψή σας κάθε δύο ή τρεις ημέρες. Η εξάλειψη ενός μισού φλιτζανιού καφέ, η αντικατάσταση του καφέ με τσάι ή ακόμη και η ανάμειξη κανονικού καφέ με καφεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα συμπτώματα στέρησης και θα είστε έτοιμοι να απομακρύνετε την εξάρτηση από την καφεΐνη.

Θα μπορούσατε να αισθανθείτε άρρωστος (αλλά όχι για πολύ)

Οι πονοκέφαλοι δεν είναι το μόνο οδυνηρό σύμπτωμα της διακοπής του καφέ. Όσοι σταματούν να καταναλώνουν καφέ έχουν αναφέρει ανεπιθύμητες ενέργειες όπως κατάθλιψη, άγχος, ζάλη, συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, αϋπνία, ευερεθιστότητα, αλλαγές στη διάθεση και βραδύτητα. Εδώ είναι τα καλά νέα: δεν θα αισθανθείτε έτσι για πάντα.

Οι ειδικοί λένε ότι τα περισσότερα από τα φυσικά συμπτώματα της απόσυρσης καφεΐνης θα περάσουν μετά τις δύο πρώτες ημέρες, ενώ οι υπόλοιπες ανεπιθύμητες ενέργειες δεν θα διαρκέσουν πέρα ​​από μία ή δύο εβδομάδες.

Θα μπορούσατε να έχετε ένα πιο υγιές χαμόγελο

Ο καφές είναι πολύ όξινος, πράγμα που σημαίνει ότι διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών σας και λεκιάζει τα δόντια σας με κάθε γουλιά. Κόψτε την καφεΐνη και θα προστατεύσετε τα δόντια σας από μια διάβρωση καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής, οδηγώντας σε πιο μαργαρίτα λευκά. «Τα δόντια σου δεν θα λερωθούν τόσο πολύ, κάτι που οι άνθρωποι συχνά δεν σκέφτονται», λέει η Angelone.

Θα μπορούσατε να χάσετε αντιοξειδωτικά
Πολλές έρευνες, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε το 2015 στο PLoS One, διαπίστωσαν ότι ο καφές μπορεί να δρα ως αντιοξειδωτικό. Και άλλες μελέτες δείχνουν την πιθανότητα μειωμένου κινδύνου ορισμένων ασθενειών που παρατηρούνται στους πότες καφέ.

Ένα που δημοσιεύθηκε το 2018 στο περιοδικό Frontiers in Neuroscience, για παράδειγμα, υποδηλώνει ότι οι πότες καφέ έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον από ό, τι οι μη πότες καφέ.

Δυστυχώς, λοιπόν, αν μειώσετε τον καφέ, θα χάσετε και τα οφέλη για την υγεία. Ευτυχώς, δεν είναι δύσκολο να αντισταθμίσετε την τακτική πρόσληψη καφέ σας αντικαθιστώντας το με πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τσάι, φρούτα και λαχανικά.

Θα μπορούσατε να έχετε δυσκολία συγκέντρωσης
Η διακοπή του καφέ μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι και ερεθισμένοι, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στην έλλειψη συγκέντρωσης, χάρη στην απόσυρση της καφεΐνης. Κατηγορήστε το για την έλλειψη διεγερτικών που λαμβάνετε από μια δόση καφέ, καθώς και από την αύξηση της αδενοσίνης, αυτή την ενοχλητική ορμόνη που σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι.

Για να εξουδετερώσετε την απώλεια συγκέντρωσης, δοκιμάστε να μασάτε μέντα για να κρατήσετε τον εγκέφαλό σας σε εγρήγορση και σε εργασία. Όταν οι συμμετέχοντες το έκαναν σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2014 στο British Journal of Psychology, είχαν πιο γρήγορους χρόνους αντίδρασης και πιο ακριβή αποτελέσματα στις εργασίες τους, ειδικά προς το τέλος της συνεδρίας. Επιπλέον, μετά από μόλις μια εβδομάδα χωρίς καφεΐνη, θα διαπιστώσετε ότι η παραγωγικότητά σας έχει αυξηθεί επειδή δεν αντιμετωπίζετε πλέον το αναπόφευκτο απόγευμα μετά από ένα πρωί φλιτζάνι καφέ.

Θα μπορούσατε να γίνετε δυσκοίλιοι
Η καφεΐνη κρατά τα πράγματα να κινούνται μέσω των εντέρων σας, γι ‘αυτό μπορεί να αισθάνεστε αντίγραφα ασφαλείας όταν σταματήσετε να πίνετε το συνηθισμένο φλιτζάνι java. Αλλά ποτέ μην φοβάστε, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να αποτρέψετε τη δυσκοιλιότητα: τρώτε πολλές φυτικές ίνες (που βρίσκονται σε δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά και φασόλια), πίνετε άφθονο νερό και ασκείστε τακτικά. Το πεπτικό σας σύστημα θα σας ευχαριστήσει.

Θα μπορούσατε να αισθανθείτε πιο ήρεμοι
Εάν η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης σας έχει αφήσει να τσαλακώνετε στην καρέκλα σας ή να τρέχετε το πόδι σας, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσετε τα διπλά σας εσπρέσο. Δεδομένου ότι η καφεΐνη είναι διεγερτικό, αυξάνει φυσικά τα επίπεδα της αδρεναλίνης και των ορμονών του στρες στο σώμα σας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να σας κάνει να κουράζεστε και να εκνευρίζεστε, ειδικά εάν είστε ευαίσθητοι στην καφεΐνη, λέει η Sonya Angelone, RDN, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας στο Σαν Φρανσίσκο.

Υγεία

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνετε φρούτα είναι στη φυσική τους κατάσταση, ωμά, ή σε χυμούς που δεν περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά. Μερικά λαχανικά είναι επίσης καλύτερο να καταναλώνονται ωμά και άλλα μαγειρεμένα στον ατμό ή βραστά με λίγο νερό για να ωφελείστε ακόμη περισσότερο από τις υγιεινές τους ιδιότητες. Στην ωμοφαγία όμως πρέπει να φροντίζουμε […]

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν τη συνήθεια να δαγκώνουν τα χείλη τους, άλλοι πιο απαλά, άλλοι εντονότερα και άλλοι σε βαθμό που προκαλούν τραυματισμούς. Ωστόσο, τι είναι αυτό που κρύβεται πίσω από αυτή τη συνήθεια και πώς μπορούμε να τη σταματήσουμε; Ο επιστημονικός όρος που περιγράφει το φαινόμενο είναι δερματοφαγία, μία επαναληπτική συμπεριφορά στο πλαίσιο […]

20.02.2024

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου

20.02.2024

Με αυτούς τους τέσσερις τρόπους θα περιορίσετε το ροχαλητό

20.02.2024

Καρδίτσα: 40χρονη κατέρρευσε ξαφνικά ενώ περπατούσε μαζί με τον σύζυγό της – «Έφυγε» από ανακοπή καρδιάς

17.02.2024

Νοσοκομείο Metropolitan: Άφησαν ασθενή με πιθανή διάτρηση στομάχου να περιμένει στη σειρά της αναμονής!

14.02.2024

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Ξέχασαν γάζα μέσα σε ασθενή μετά από καισαρική τομή

12.02.2024

Τι προκαλεί τον λόξιγκα και τι μπορούμε να κάνουμε για να περάσει;

09.02.2024

Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Δεν αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία

08.02.2024

Ξυπνάτε συνέχεια κουρασμένοι; – Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε