Υγεία

Β.Ανεμοδουρά: «Αν δεν προσέξουμε τώρα το Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη θα είναι δύσκολα τα πράγματα»

Η κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, μέλος Δ.Σ. ιατρικού συλλόγου μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού και την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να προσέξουμε αλλιώς το Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη θα δυσκολέψουν τα πράγματα περισσότερο.

«Μέχρι τώρα μπορούσαμε να αποδίδουμε ευθύνες στους εκάστοτε υπευθύνους, όμως ζήσαμε τον τελευταίο καιρό μια αδιαφορία και μια δυσπιστία για το αν υπάρχει ιός, αν πρέπει να προσέχουμε. Μιλώντας σαν γιατρός δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι πολίτες που πρωτίστως οι ίδιοι πρέπει να προσέχουν την υγεία τους, να αμφισβητούν τη λήψη μέτρων που θα προστατεύσει τους ίδιους, τις οικογένειές τους και το σύστημα υγείας», σημείωσε.

Ερωτηθείσα για την κατάσταση στο ΕΣΥ, τόνισε ότι «αντέχει, γιατί έχουμε πολλά θετικά κρούσματα αλλά όχι τόσους πολλούς νοσούντες. Έχει ανέβει ο αριθμός των νοσηλευομένων, και των ατόμων στις ΜΕΘ που θα αυξηθεί, αλλά προσπαθούμε…».

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι τα μέτρα κατά της διασποράς στην Αττική έπρεπε να είναι πιο αυστηρά αυτή την στιγμή, κάνοντας αναφορά στην γενικευμένη χρήση μάσκας.

«Θεωρώ ότι αν αυτές τις 15 μέρες τις προσέξουμε, στις 10-15 Οκτωβρίου να έχουμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων, για να αντέξουμε», τόνισε.

Συνέστησε σε όλους για οποιοδήποτε πρόβλημα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους, καθώς όσο προχωράμε θα προστίθενται και οι ιώσεις. «Δεν κάνουμε του κεφαλιού μας, δεν παίρνουμε φάρμακα από μόνοι μας, δεν αγνοούμε καταστάσεις όπως το εμπύρετο που επιμένει 1-2 μέρες…».

«Το βασικό σύμπτωμα είναι ο πυρετός, η κατάπτωση, η αγευσία και η αοσμία, κυρίως η εξάντληση και ο πυρετός. Εκεί μιλάμε με τον γιατρό. Το τεστ δεν θα κάνει θεραπεία στην νόσο. Το τεστ είναι μόνο για τη διασπορά», τόνισε.

«Καλό είναι τα παιδιά όταν οι γονείς καταλαβαίνουν πως η συμπεριφορά του παιδιού έχει αλλάξει, το πάμε σε ένα παιδίατρο. Όποιο σύμπτωματα παρουσιαστεί το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν», πρόσθεσε.

Ενώ έκανε μια σύσταση στην κυβέρνηση να προσλάβει κόσμο ως ελεγκτές για τον αριθμό των ατόμων που μπαίνουν στα βαγόνια, αλλά και να αυξήσει τα δρομολόγια.

Κλείνοντας σημείωσε: «Περιμέναμε ότι θα έχουμε μια έξαρση, θεωρώντας ότι Σεπτέμβιος και μισός Οκτώβρης θα ήταν ομαλοί, τώρα όμως ξεκινάμε με αυξημένα ποσοστά έτσι ο Νοέμβρης και ο Δεκέμβρης θα είναι σε κακή κατάσταση, αν δεν προσέξουμε».

Υγεία

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνετε φρούτα είναι στη φυσική τους κατάσταση, ωμά, ή σε χυμούς που δεν περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά. Μερικά λαχανικά είναι επίσης καλύτερο να καταναλώνονται ωμά και άλλα μαγειρεμένα στον ατμό ή βραστά με λίγο νερό για να ωφελείστε ακόμη περισσότερο από τις υγιεινές τους ιδιότητες. Στην ωμοφαγία όμως πρέπει να φροντίζουμε […]

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν τη συνήθεια να δαγκώνουν τα χείλη τους, άλλοι πιο απαλά, άλλοι εντονότερα και άλλοι σε βαθμό που προκαλούν τραυματισμούς. Ωστόσο, τι είναι αυτό που κρύβεται πίσω από αυτή τη συνήθεια και πώς μπορούμε να τη σταματήσουμε; Ο επιστημονικός όρος που περιγράφει το φαινόμενο είναι δερματοφαγία, μία επαναληπτική συμπεριφορά στο πλαίσιο […]

20.02.2024

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου

20.02.2024

Με αυτούς τους τέσσερις τρόπους θα περιορίσετε το ροχαλητό

20.02.2024

Καρδίτσα: 40χρονη κατέρρευσε ξαφνικά ενώ περπατούσε μαζί με τον σύζυγό της – «Έφυγε» από ανακοπή καρδιάς

17.02.2024

Νοσοκομείο Metropolitan: Άφησαν ασθενή με πιθανή διάτρηση στομάχου να περιμένει στη σειρά της αναμονής!

14.02.2024

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Ξέχασαν γάζα μέσα σε ασθενή μετά από καισαρική τομή

12.02.2024

Τι προκαλεί τον λόξιγκα και τι μπορούμε να κάνουμε για να περάσει;

09.02.2024

Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Δεν αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία

08.02.2024

Ξυπνάτε συνέχεια κουρασμένοι; – Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε