Ψυχολογία

Σας λείπει κάποιος άνθρωπος; Πώς να αντιμετωπίσετε ανεξάρτητα από την κατάσταση

Σας λείπει κάποιος άνθρωπος; Πώς να αντιμετωπίσετε ανεξάρτητα από την κατάσταση

Οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους κοινωνικά πλάσματα. 

Οι περισσότεροι, λαχταρούν κάποιο επίπεδο οικειότητας , συντροφικότητας και διαρκούς σύνδεσης με τους άλλους.

Στην άλλη πλευρά της σύνδεσης, όμως, βρίσκεται η μοναξιά .

Όταν δεν μπορείτε να δείτε ή να μιλήσετε με κάποιον που σας ενδιαφέρει, ο πόνος της απουσίας του και οι μόνιμες αναμνήσεις του χρόνου σας μαζί, μπορούν να εγκατασταθούν στην καρδιά σας.

Μερικές φορές, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα της έλλειψης κάποιου σηκώνοντας το τηλέφωνο ή περνώντας από εκεί για μια επίσκεψη.

Αλλά δεν είναι πάντα δυνατή η επανασύνδεση και τα συναισθήματα απώλειας και θλίψης που προκύπτουν μπορεί να αρχίσουν να συσσωρεύονται σε σημείο που αρχίζουν να επισκιάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σας.

Ο μηρυκασμός για τη μοναξιά γενικά δεν θα κάνει πολλά για να ανακουφίσει την αγωνία σας, αλλά αυτές οι 17 συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά, είτε χάνετε έναν πρώην είτε θρηνείτε για την απώλεια ενός στενού μέλους της οικογένειας.

Γενικές συμβουλές για κάθε περίπτωση

Αν νοιάζεστε για κάποιον και απολαμβάνετε να περνάτε χρόνο μαζί του, είναι φυσικό να θρηνείτε την απουσία του όταν φεύγει.

Ακόμη και ένας προσωρινός χωρισμός δεν είναι πάντα εύκολος να τον αντέξουμε.

-Να προσέχεις τον εαυτό σουΗ φροντίδα σε συναισθηματικές πληγές είναι εξίσου σημαντική με τη θεραπεία σωματικών. 

Μπορεί να μην χρειάζεστε ράμματα ή παγοκύστη, αλλά λίγη συμπόνια για τον εαυτό σας μπορεί να βοηθήσει πολύ στη θεραπεία του πόνου σας.

Έχετε βιώσει μια απώλεια και πιθανότατα θα χρειαστείτε χρόνο για να προσαρμοστείτε πριν νιώσετε ξανά σαν τον εαυτό σας.

Το να φέρεστε στον εαυτό σας με καλοσύνη ασκώντας καλή αυτοφροντίδα μπορεί να σας βοηθήσει να περάσετε πιο εύκολα αυτήν την περίοδο προσαρμογής.

Η αυτοφροντίδα για συναισθηματική δυσφορία μπορεί να περιλαμβάνει:

 • αφιερώνοντας αρκετό χρόνο για ξεκούραστο ύπνο κάθε βράδυ
 • επιλέγοντας θρεπτικά τρόφιμα που τονώνουν τη διάθεση
 • να κάνετε κάποια άσκηση — οι μεγάλες βόλτες είναι ιδανικές για την επεξεργασία σύνθετων συναισθημάτων
 • απευθυνθείτε σε αγαπημένα πρόσωπα για συναισθηματική υποστήριξη

-Βρείτε χρόνο να καθίσετε με τα συναισθήματά σας

Το να αγνοείτε τον πόνο της απώλειας κάποιου μπορεί να φαίνεται σαν ένας καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτόν, αλλά η αποφυγή συνήθως έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Τα συναισθήματα είναι επίμονα και η στενοχώρια που νομίζατε ότι θάψατε μπορεί να επανεμφανιστεί, σε στιγμές που αισθάνεστε απροετοίμαστοι να την αντιμετωπίσετε.

Δεν είναι κακό να σου λείπει κάποιος και να λυπάσαι για την απώλειά σου.

Είναι επίσης σύνηθες να θέλεις να ξεφύγεις από αυτά τα συναισθήματα. 

Ποιος θέλει να βιώσει πόνο;

Ακόμη έρευνα του 2010, υποδηλώνει ότι η αποδοχή των αρνητικών συναισθημάτων μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την αγωνία που μπορεί να προκαλέσουν.

Η αποφυγή τους, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να συμβάλει στην επιδείνωση των συμπτωμάτων ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης .

Φυσικά, μάλλον δεν θέλετε να αφήσετε τη στενοχώρια σας να κυριεύσει τη μέρα σας.

Αντ ‘αυτού, βρείτε έναν ήσυχο χρόνο όπου μπορείτε να διερευνήσετε τα συναισθήματά σας :

 • Αποδεχτείτε οποιαδήποτε συναισθήματα – αγάπη, λύπη, θυμό – προκύπτουν χωρίς κρίση.
 • Εξερευνήστε τα συναισθήματά σας για να κατανοήσετε καλύτερα από πού προέρχονται.
 • Ενθαρρύνετε τον εαυτό σας με θετική αυτοομιλία . «Αυτό είναι δύσκολο, αλλά θα γίνει καλύτερο» μπορεί να έχει πιο θετικό αντίκτυπο από το «Έφυγαν. Ξεπέρασέ το ήδη».

Αλληλεπιδράστε με άλλους

Το “Missing” περιγράφει μια μοναδική μοναξιά που αισθάνεται ένα άτομο, επομένως είναι φυσιολογικό να νιώθετε ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να γεμίσει τον κενό χώρο στην καρδιά σας.

Ωστόσο, άλλοι φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα μπορούν να προσφέρουν συμπόνια, ενσυναίσθηση και άλλη συναισθηματική υποστήριξη .

Μπορούν απλά να σας ακούσουν ή να σας αποσπάσουν την προσοχή προτείνοντας δραστηριότητες που απομακρύνουν το μυαλό σας από τη μοναξιά σας.

Το να περνάτε χρόνο με άλλους σας υπενθυμίζει επίσης να αγαπάτε άλλες κοινωνικές σχέσεις και σχέσεις.

Ακόμη και το να ξεκινήσετε μια συνομιλία με άτομα που συναντάτε στην καθημερινή ζωή – είτε πρόκειται για οδηγό ντελίβερι είτε για άλλους που έχουν κολλήσει στην ίδια μεγάλη ουρά – θα μπορούσε να συμβάλει στην προώθηση των συναισθημάτων του ανήκειν και της ευτυχίας.

Η συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες και ομάδες κοινότητας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της μοναξιάς και να οδηγήσει σε νέες συνδέσεις.

Αν και το να περνάς χρόνο με άλλους μπορεί να μην μειώσει εντελώς τη λαχτάρα σου, η συντροφικότητα μπορεί ακόμα να σε βοηθήσει να ανυψώσεις τη διάθεσή σου — αν το αφήσεις.

Βυθιστείτε σε κάτι που σας αρέσει

Τα χόμπι και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες μπορούν να προσφέρουν θετικούς περισπασμούς που σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε τον πόνο που σας λείπει κάποιος, μέχρι να αρχίσει να ξεθωριάζει.

Μπορεί να σας βοηθήσει περισσότερο να εστιάσετε στα δικά σας ενδιαφέροντα προς το παρόν παρά σε κοινά χόμπι. 

Όταν το τσίμπημα της απουσίας τους είναι ακόμα φρέσκο, μπορεί να σας είναι δύσκολο να κάνετε μόνοι σας πράγματα που κάνατε παλιά μαζί.

Χρειάζεστε ένα νέο χόμπι; 

Προσπαθήστε:

 • έργα βελτίωσης σπιτιού, όπως το βάψιμο ενός τοίχου με έμφαση ή η αποκατάσταση ενός παλιού επίπλου
 • έργα τέχνης ή χειροτεχνίας, όπως κολάζ, ζωγραφική, φωτογραφία ή scrapbooking
 • δημιουργικό γράψιμο
 • παρατήρηση πουλιών, πεζοπορία ή άλλες υπαίθριες δραστηριότητες
Αν είναι μακριά

Ακόμα κι όταν ξέρετε ότι θα δείτε το άτομο που χάνετε τελικά, μπορεί να αισθάνεστε αρκετά άτονοι αυτή τη στιγμή.

Ο χρόνος μπορεί να φαίνεται να σέρνεται, καθιστώντας δύσκολο να στρέψετε την προσοχή σας σε οτιδήποτε άλλο καθώς μετράτε τις μέρες.

Προγραμματίστε ένα απομακρυσμένο hangoutΗ παραμονή σε επαφή είναι το κλειδί, είτε σας χωρίζει μια ήπειρος, μερικές πολιτείες ή πρωτόκολλα COVID-19 .

Η συνομιλία μέσω μηνυμάτων κειμένου, τηλεφώνου και συνομιλίας μέσω βίντεο μπορεί να μην φέρνει τα ίδια συναισθήματα ικανοποίησης με την αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά η εικονική αλληλεπίδραση μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο συνδεδεμένοι καθώς περιμένετε τον χωρισμό.

Ο προγραμματισμός τακτικών ωρών για να “συναντιέστε” σας δίνει κάτι να περιμένετε.

Ανάμεσα στα εικονικά στέκια, γιατί να μην προσπαθήσετε να γράψετε ένα γράμμα για να τους πείτε ότι είναι στις σκέψεις σας;

Οι χειρόγραφες επιστολές μπορεί να φαίνονται ντεμοντέ, αλλά προσφέρουν έναν εξαιρετικό τρόπο να μοιραστείτε συναισθήματα.

Εφόσον δεν μπορείτε να πατήσετε το κουμπί backspace, γίνεται πιο σημαντικό να εστιάσετε στις σκέψεις σας καθώς γράφετε και να επιλέγετε λέξεις που μεταφέρουν πραγματικά τα συναισθήματά σας.

Αγκαλιάστε υπενθυμίσεις και αναμνηστικά

Κατά τη διάρκεια των τακτικών περιόδων χωρισμού – εάν είστε σε μια σχέση εξ αποστάσεως , για παράδειγμα – το να κρατάτε μερικά από τα υπάρχοντά τους γύρω από το σπίτι σας μπορεί να σας υπενθυμίσει ότι θα επιστρέψουν σύντομα.

Ακόμη και όταν ξέρετε, λογικά, ότι η απόσταση δεν θα διαρκέσει για πάντα, οι καθημερινές υπενθυμίσεις μπορούν ακόμα να βοηθήσουν στην ενίσχυση αυτού του γεγονότος στη συνειδητοποίησή σας, κάνοντας τον χωρισμό σας πιο γλυκόπικρο παρά απλώς πικρό.

Πετάξτε το πουλόβερ τους στο πίσω μέρος της πολυθρόνας, χρησιμοποιήστε το σαμπουάν τους περιστασιακά, παίξτε το αγαπημένο τους άλμπουμ και αφήστε μερικά από τα βιβλία τους να μείνουν στο τραπέζι του καφέ.

Με αυτόν τον τρόπο, εξακολουθούν να αισθάνονται παρόντες στη ζωή σας, ακόμα κι αν λείπουν προσωρινά.

Επιστρέψτε σε επαφή με τον εαυτό σας

Πολλοί άνθρωποι σε ρομαντικές σχέσεις και στενές φιλίες καταλήγουν να κάνουν πολλά πράγματα μαζί, κάτι που μερικές φορές σας αφήνει λιγότερο χρόνο για τον εαυτό σας .

Όλοι χρειάζονται λίγο χρόνο μόνοι τους περιστασιακά.

Ενώ ένας προσωρινός χωρισμός μπορεί να σας αφήσει μόνους, παρέχει επίσης την ευκαιρία για κάποια ανακάλυψη του εαυτού σας .

Εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να ακολουθήσετε νέα ενδιαφέροντα ή πράγματα που σας αρέσουν, και τα οποία δεν αρέσουν στον αγαπημένο σας, είτε πρόκειται για ένα σόλο ταξίδι κάμπινγκ είτε για ένα Σαββατοκύριακο αποκλειστικά αφιερωμένο σε ταινίες τέχνης.

Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε μαζί τους αυτή τη στιγμή

Το να σου λείπει  κάποιο άτομο με το οποίο δεν μπορείς να επικοινωνήσεις, συχνά αποδεικνύεται ακόμη πιο οδυνηρό.

Ίσως η δουλειά τους να τους οδηγήσει κάπου χωρίς τηλεφωνική εξυπηρέτηση ή να αντιμετωπίζουν μια σοβαρή ασθένεια.

Ή ίσως αποφασίσατε και οι δύο ότι ήρθε η ώρα για ένα διάλειμμα.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, γίνεται ακόμη πιο σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να αναγνωρίσετε και να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας, μόνοι σας ή με την υποστήριξη κάποιου άλλου.

Εάν η αδυναμία σύνδεσης σωματικά ή απομακρυσμένα σας κάνει να νιώθετε απογοητευμένοι, δοκιμάστε:

 • διαλογισμός για να μειώσει την αγωνία
 • έκφραση συναισθημάτων μέσω ημερολογίου , ζωγραφικής ή μουσικής
 • παρακολούθηση των σκέψεων που θα μοιραστείτε αργότερα
 • εστιάζοντας σε θετικές αναμνήσεις, όπως κοινά αστεία ή ταξίδια που κάνατε μαζί

Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να κάνετε κάτι καλό , είτε για το αγαπημένο σας πρόσωπο είτε για κάποιον άλλο προς τιμήν του.

Η καλοσύνη προς τους άλλους μπορεί να τονώσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να νιώσετε περισσότερο συνδεδεμένοι με τους άλλους ανθρώπους, και την ανθρωπότητα γενικότερα.

Μια ευγενική πράξη εν αναμονή της επιστροφής του αγαπημένου σας στέλνει επίσης το μήνυμα ότι νοιάζεστε.

Μια τελευταία σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να μιλήσετε με κάποιον επειδή έχετε συμφωνήσει να σταματήσετε να επικοινωνείτε μεταξύ σας για λίγο, φροντίστε να σέβεστε αυτά τα όρια που έχετε θέσει.

Παρακολουθήστε τις σκέψεις σας σε ημερολόγια ή μη απεσταλμένες επιστολές αντί να ενδώσετε στον πειρασμό να προσεγγίσετε.

 Αν η σχέση δεν υπάρχει πλέον

Μερικές φορές, η έλλειψη κάποιου μπορεί να προκαλέσει άλλα περίπλοκα συναισθήματα.

Ίσως δεν τους μιλάτε πλέον επειδή σας πλήγωσαν ή πρόδωσαν την εμπιστοσύνη σας .

Μαζί με το να σου λείπει η ευτυχία που μοιράζεσαι κάποτε, μπορεί επίσης να νιώθεις ένοχος ή θυμωμένος με τον εαυτό σου που νοιάζεσαι για κάποιον που σου προκάλεσε πόνο.

Η αγάπη είναι πολύπλοκη, όπως ακριβώς είναι και οι άνθρωποι, και δεν είναι ασυνήθιστο η λαχτάρα σας να καθυστερεί, παρά τη γνώση ότι είναι καλύτερα να αποφύγετε την επαφή.

Μπορεί να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να διατηρήσετε καμία μορφή σχέσης με έναν γονέα που σας κακοποίησε , έναν φίλο που δεν ήθελε να αντιμετωπίσει την τοξική συμπεριφορά ή έναν σύντροφο που απάτησε – ωστόσο να νιώθετε αγάπη μαζί του ταυτόχρονα.

Αντί να αρνείστε τον πόνο σας, είναι απαραίτητο να συζητήσετε και να επεξεργαστείτε αυτά τα συναισθήματα.

Επιμείνετε στην απόφασή σας να διακόψετε την επαφή και να κρατήσετε ένα ημερολόγιο ή να μιλήσετε με κάποιον που εμπιστεύεστε.

Όταν οι στρατηγικές αντιμετώπισης δεν προσφέρουν μεγάλη ανακούφιση, ένα καλό επόμενο βήμα μπορεί να περιλαμβάνει την αναζήτηση επαγγελματικής υποστήριξης.

Ο τερματισμός μιας σχέσης μπορεί να σας αναστατώσει, αλλά ένας θεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε τρόπους να αντιμετωπίσετε την έλλειψη κάποιου που δεν είναι πια στη ζωή σας και να αντιμετωπίσετε τον πόνο του αρχικού τραυματισμού.

Αν είναι πρώην

Οι σχέσεις δεν λειτουργούν πάντα.

Μερικές φορές τελειώνουν τόσο καταστροφικά που ξέρεις ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε φιλίας. 

Ακόμα κι έτσι, πιθανότατα θα σας λείψει ο πρώην σας.

Μπορεί ακόμη και να σας λείψουν περισσότερο αν ξέρετε ότι είναι εντελώς έξω από τη ζωή σας.

Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Πιθανότατα περάσατε πολύ χρόνο μαζί τους κατά τη διάρκεια της σχέσης σας και συνηθίσατε στην παρέα τους. 

Ανεξάρτητα από τους λόγους πίσω από τον χωρισμό σας, αυτή η απώλεια μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχτείτε.

Καλλιεργήστε νέες συνδέσεις

Αφιερώνοντας τον κοινωνικό σας χρόνο σε άτομα και δραστηριότητες που θεωρείτε ικανοποιητικές και ευχάριστες μπορεί να σας απομακρύνει από την σκέψη που χάσετε τον πρώην σας, ενώ ενισχύει το γεγονός ότι μπορείτε να θεραπεύσετε απόλυτα και να προχωρήσετε.

Επίσης, σκεφτείτε ότι το να κάνετε τα ίδια πράγματα που κάνατε με τον πρώην σας, μόνο μόνοι σας, μπορεί να μεγεθύνει το αίσθημα της απώλειας.

Η αλλαγή της ρουτίνας σας δοκιμάζοντας:

-νέα μονοπάτια για τζόκινγκ,

-ψώνια σε διαφορετικό παντοπωλείο ή,

-βρίσκοντας ένα νέο σόου για παρακολούθηση μπορεί να σας βοηθήσει να ανατινάξετε την αίσθηση ότι θα έπρεπε να είναι εκεί.

Σύνδεσμος για την δημοσίευση: https://www.healthline.com/health/relationships/what-to-do-when-you-miss-sed-away

Ψυχολογία

24.01.2022

Καταναγκαστικές αγορές: Ο σύγχρονος εθισμός για τον οποίο κανείς δεν μιλά

Πολλοί άνθρωποι θα έχουν μπει στα καταστήματα ή θα έχουν μπει στο Διαδίκτυο για να κάνουν μια ευκαιρία στις εκπτώσεις του Ιανουαρίου τις τελευταίες εβδομάδες και μπορεί τώρα να αισθάνονται το τσίμπημα μέχρι την επόμενη ημέρα πληρωμής τους.  Είναι μια ετήσια παράδοση για μερικούς – με ιστορίες αγοραστών που ξυπνούν στη μέση της νύχτας για να εξασφαλίσουν […]

21.01.2022

Δείγμα υψηλής νοημοσύνης η έντονη νευρικότητα και το άγχος

Η νευρικότητα και η έντονη ανησυχία που νιώθει ένα άτομο, μπορεί σύμφωνα με τους ειδικούς να είναι ένδειξη υψηλής νοημοσύνης. Μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο Lakehead στο Οντάριο του Καναδά, ανέλυσε αν οι φοιτητές που παρουσίαζαν έντονα άγχος είχαν και την υψηλότερη βαθμολογία στα μαθήματα τους. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Alexander Penney και τους συναδέλφους […]

Αποστολή γραπτών μηνυμάτων για ευεξία: Χρήση ψηφιακών εργαλείων ψυχικής υγείας για υποστήριξη σε έναν άλλο χειμώνα COVID-19
21.01.2022

Αποστολή γραπτών μηνυμάτων για ευεξία: Χρήση ψηφιακών εργαλείων ψυχικής υγείας για υποστήριξη σε έναν άλλο χειμώνα COVID-19

Προσπαθείτε να εγκαταλείψετε μια κακή συνήθεια;
20.01.2022

Προσπαθείτε να εγκαταλείψετε μια κακή συνήθεια;

Έρευνα: Επιβαρυμένη η ψυχική υγεία και η κοινωνικότητα των Ελλήνων λόγω πανδημίας
19.01.2022

Έρευνα: Επιβαρυμένη η ψυχική υγεία και η κοινωνικότητα των Ελλήνων λόγω πανδημίας

Ατονία: Πως να αντιδράσετε εάν αισθάνεστε ανήσυχοι- απαθείς ή άδειοι
19.01.2022

Ατονία: Πως να αντιδράσετε εάν αισθάνεστε ανήσυχοι- απαθείς ή άδειοι

Omicron και «Dry January»: Συμβουλές για το πώς να πετύχετε κατά τη διάρκεια του κύματος
17.01.2022

Omicron και «Dry January»: Συμβουλές για το πώς να πετύχετε κατά τη διάρκεια του κύματος

Όταν μια μυρωδιά ξυπνά μια μνήμη: Νέα έρευνα παρέχει ενδείξεις για την σύνδεσή τους στον εγκέφαλο
17.01.2022

Όταν μια μυρωδιά ξυπνά μια μνήμη: Νέα έρευνα παρέχει ενδείξεις για την σύνδεσή τους στον εγκέφαλο

Θλίψη – κατάθλιψη: Πώς μπορούμε να τα διαχωρίσουμε;
14.01.2022

Θλίψη – κατάθλιψη: Πώς μπορούμε να τα διαχωρίσουμε;

Η επαφή με τη φύση στις πόλεις μειώνει το συναίσθημα της μοναξιάς
07.01.2022

Η επαφή με τη φύση στις πόλεις μειώνει το συναίσθημα της μοναξιάς

Δημοφιλή

Υγεία & πολιτική
1

ΥΠΑΙΘ: Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

Φυσική Κατάσταση
2

Μεγάλος διαγωνισμός του ygeianews.gr για να είσαστε σε «φόρμα» εν μέσω καραντίνας!

Φάρμακα
3

ΕΜΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για διασωληνωμένους με λοίμωξη COVID-19

Παιδί
4

Πότε και με ποια εμβόλια θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών

Περισσότερα

24.01.2022

Σοβαρά προβλήματα μετακίνησης των ασθενοφόρων λόγω των χιονισμένων δρόμων

Πολύ μεγάλη ανησυχία προκαλεί η αδυναμία πολλών ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ να προσεγγίσουν πολλά σημεία του Λεκανοπεδίου, λόγω της έντονης κακοκαιρίας. Σε πολλές περιπτώσεις, παρατηρείται πλήρης αδυναμίας πρόσβασης των ασθενών, ενώ προβληματική είναι και η πρόσβασή τους στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Όπως αναφέρουν διασώστες, μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων, βρίσκονται εγκλωβισμένα, μαζί με άλλα αυτοκίνητα, στους χιονισμένους δρόμους της Αττικής. […]

24.01.2022

Απροσπέλαστα νοσοκομεία λόγω του χιονιά

Εικόνες που προκαλούν απελπισία δίνει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος από τα νοσοκομεία της Αττικής εν μέσω κακοκαιρίας. Στο έλεος του χιονιά όπως λέει είναι τα νοσοκομεία καθώς λόγω της χιονόπτωσης πολλοί υγειονομικού δεν μπορούσαν να μετακινηθούν, και όσοι εργάζονταν ήδη από χθες αναγκάστηκαν να μείνουν και σήμερα σερί με αποτέλεσμα να […]

Το αναισθητικό και ψυχαγωγικό φάρμακο κεταμίνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της κατάθλιψης
24.01.2022

Το αναισθητικό και ψυχαγωγικό φάρμακο κεταμίνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της κατάθλιψης

Γεωγραφική κατανομή: 6.220 κρούσματα στην Αττική -1.818 στην Θεσσαλονίκη
24.01.2022

Γεωγραφική κατανομή: 6.220 κρούσματα στην Αττική -1.818 στην Θεσσαλονίκη

EMA: Ως τα τέλη Ιανουαρίου η απόφαση για το χάπι της Pfizer
24.01.2022

EMA: Ως τα τέλη Ιανουαρίου η απόφαση για το χάπι της Pfizer

EMA: Ενέκρινε την αύξηση της παραγωγής του εμβολίου “Vaxzevria” της AstraZeneca
24.01.2022

EMA: Ενέκρινε την αύξηση της παραγωγής του εμβολίου “Vaxzevria” της AstraZeneca

Μανωλόπουλος για το «χάπι βιασμού»: Μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο
24.01.2022

Μανωλόπουλος για το «χάπι βιασμού»: Μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο

COVID-19: 19.075 νέα κρούσματα – 655 διασωληνωμένοι – 111 νέοι θάνατοι
24.01.2022

COVID-19: 19.075 νέα κρούσματα – 655 διασωληνωμένοι – 111 νέοι θάνατοι

Α. Γκεμπρεγέσους: Συνεργασία για να τερματιστεί η οξεία φάση της πανδημίας
24.01.2022

Α. Γκεμπρεγέσους: Συνεργασία για να τερματιστεί η οξεία φάση της πανδημίας

Πρόεδρος Π. Φ. Σ.: Σοβαρές ελλείψεις σε πάρα πολλά φάρμακα
24.01.2022

Πρόεδρος Π. Φ. Σ.: Σοβαρές ελλείψεις σε πάρα πολλά φάρμακα