Ψυχολογία

Σας λείπει κάποιος άνθρωπος; Πώς να αντιμετωπίσετε ανεξάρτητα από την κατάσταση

Σας λείπει κάποιος άνθρωπος; Πώς να αντιμετωπίσετε ανεξάρτητα από την κατάσταση

Οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους κοινωνικά πλάσματα. 

Οι περισσότεροι, λαχταρούν κάποιο επίπεδο οικειότητας , συντροφικότητας και διαρκούς σύνδεσης με τους άλλους.

Στην άλλη πλευρά της σύνδεσης, όμως, βρίσκεται η μοναξιά .

Όταν δεν μπορείτε να δείτε ή να μιλήσετε με κάποιον που σας ενδιαφέρει, ο πόνος της απουσίας του και οι μόνιμες αναμνήσεις του χρόνου σας μαζί, μπορούν να εγκατασταθούν στην καρδιά σας.

Μερικές φορές, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα της έλλειψης κάποιου σηκώνοντας το τηλέφωνο ή περνώντας από εκεί για μια επίσκεψη.

Αλλά δεν είναι πάντα δυνατή η επανασύνδεση και τα συναισθήματα απώλειας και θλίψης που προκύπτουν μπορεί να αρχίσουν να συσσωρεύονται σε σημείο που αρχίζουν να επισκιάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σας.

Ο μηρυκασμός για τη μοναξιά γενικά δεν θα κάνει πολλά για να ανακουφίσει την αγωνία σας, αλλά αυτές οι 17 συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά, είτε χάνετε έναν πρώην είτε θρηνείτε για την απώλεια ενός στενού μέλους της οικογένειας.

Γενικές συμβουλές για κάθε περίπτωση

Αν νοιάζεστε για κάποιον και απολαμβάνετε να περνάτε χρόνο μαζί του, είναι φυσικό να θρηνείτε την απουσία του όταν φεύγει.

Ακόμη και ένας προσωρινός χωρισμός δεν είναι πάντα εύκολος να τον αντέξουμε.

-Να προσέχεις τον εαυτό σουΗ φροντίδα σε συναισθηματικές πληγές είναι εξίσου σημαντική με τη θεραπεία σωματικών. 

Μπορεί να μην χρειάζεστε ράμματα ή παγοκύστη, αλλά λίγη συμπόνια για τον εαυτό σας μπορεί να βοηθήσει πολύ στη θεραπεία του πόνου σας.

Έχετε βιώσει μια απώλεια και πιθανότατα θα χρειαστείτε χρόνο για να προσαρμοστείτε πριν νιώσετε ξανά σαν τον εαυτό σας.

Το να φέρεστε στον εαυτό σας με καλοσύνη ασκώντας καλή αυτοφροντίδα μπορεί να σας βοηθήσει να περάσετε πιο εύκολα αυτήν την περίοδο προσαρμογής.

Η αυτοφροντίδα για συναισθηματική δυσφορία μπορεί να περιλαμβάνει:

  • αφιερώνοντας αρκετό χρόνο για ξεκούραστο ύπνο κάθε βράδυ
  • επιλέγοντας θρεπτικά τρόφιμα που τονώνουν τη διάθεση
  • να κάνετε κάποια άσκηση — οι μεγάλες βόλτες είναι ιδανικές για την επεξεργασία σύνθετων συναισθημάτων
  • απευθυνθείτε σε αγαπημένα πρόσωπα για συναισθηματική υποστήριξη

-Βρείτε χρόνο να καθίσετε με τα συναισθήματά σας

Το να αγνοείτε τον πόνο της απώλειας κάποιου μπορεί να φαίνεται σαν ένας καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτόν, αλλά η αποφυγή συνήθως έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Τα συναισθήματα είναι επίμονα και η στενοχώρια που νομίζατε ότι θάψατε μπορεί να επανεμφανιστεί, σε στιγμές που αισθάνεστε απροετοίμαστοι να την αντιμετωπίσετε.

Δεν είναι κακό να σου λείπει κάποιος και να λυπάσαι για την απώλειά σου.

Είναι επίσης σύνηθες να θέλεις να ξεφύγεις από αυτά τα συναισθήματα. 

Ποιος θέλει να βιώσει πόνο;

Ακόμη έρευνα του 2010, υποδηλώνει ότι η αποδοχή των αρνητικών συναισθημάτων μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την αγωνία που μπορεί να προκαλέσουν.

Η αποφυγή τους, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να συμβάλει στην επιδείνωση των συμπτωμάτων ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης .

Φυσικά, μάλλον δεν θέλετε να αφήσετε τη στενοχώρια σας να κυριεύσει τη μέρα σας.

Αντ ‘αυτού, βρείτε έναν ήσυχο χρόνο όπου μπορείτε να διερευνήσετε τα συναισθήματά σας :

  • Αποδεχτείτε οποιαδήποτε συναισθήματα – αγάπη, λύπη, θυμό – προκύπτουν χωρίς κρίση.
  • Εξερευνήστε τα συναισθήματά σας για να κατανοήσετε καλύτερα από πού προέρχονται.
  • Ενθαρρύνετε τον εαυτό σας με θετική αυτοομιλία . «Αυτό είναι δύσκολο, αλλά θα γίνει καλύτερο» μπορεί να έχει πιο θετικό αντίκτυπο από το «Έφυγαν. Ξεπέρασέ το ήδη».

Αλληλεπιδράστε με άλλους

Το “Missing” περιγράφει μια μοναδική μοναξιά που αισθάνεται ένα άτομο, επομένως είναι φυσιολογικό να νιώθετε ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να γεμίσει τον κενό χώρο στην καρδιά σας.

Ωστόσο, άλλοι φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα μπορούν να προσφέρουν συμπόνια, ενσυναίσθηση και άλλη συναισθηματική υποστήριξη .

Μπορούν απλά να σας ακούσουν ή να σας αποσπάσουν την προσοχή προτείνοντας δραστηριότητες που απομακρύνουν το μυαλό σας από τη μοναξιά σας.

Το να περνάτε χρόνο με άλλους σας υπενθυμίζει επίσης να αγαπάτε άλλες κοινωνικές σχέσεις και σχέσεις.

Ακόμη και το να ξεκινήσετε μια συνομιλία με άτομα που συναντάτε στην καθημερινή ζωή – είτε πρόκειται για οδηγό ντελίβερι είτε για άλλους που έχουν κολλήσει στην ίδια μεγάλη ουρά – θα μπορούσε να συμβάλει στην προώθηση των συναισθημάτων του ανήκειν και της ευτυχίας.

Η συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες και ομάδες κοινότητας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της μοναξιάς και να οδηγήσει σε νέες συνδέσεις.

Αν και το να περνάς χρόνο με άλλους μπορεί να μην μειώσει εντελώς τη λαχτάρα σου, η συντροφικότητα μπορεί ακόμα να σε βοηθήσει να ανυψώσεις τη διάθεσή σου — αν το αφήσεις.

Βυθιστείτε σε κάτι που σας αρέσει

Τα χόμπι και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες μπορούν να προσφέρουν θετικούς περισπασμούς που σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε τον πόνο που σας λείπει κάποιος, μέχρι να αρχίσει να ξεθωριάζει.

Μπορεί να σας βοηθήσει περισσότερο να εστιάσετε στα δικά σας ενδιαφέροντα προς το παρόν παρά σε κοινά χόμπι. 

Όταν το τσίμπημα της απουσίας τους είναι ακόμα φρέσκο, μπορεί να σας είναι δύσκολο να κάνετε μόνοι σας πράγματα που κάνατε παλιά μαζί.

Χρειάζεστε ένα νέο χόμπι; 

Προσπαθήστε:

  • έργα βελτίωσης σπιτιού, όπως το βάψιμο ενός τοίχου με έμφαση ή η αποκατάσταση ενός παλιού επίπλου
  • έργα τέχνης ή χειροτεχνίας, όπως κολάζ, ζωγραφική, φωτογραφία ή scrapbooking
  • δημιουργικό γράψιμο
  • παρατήρηση πουλιών, πεζοπορία ή άλλες υπαίθριες δραστηριότητες
Αν είναι μακριά

Ακόμα κι όταν ξέρετε ότι θα δείτε το άτομο που χάνετε τελικά, μπορεί να αισθάνεστε αρκετά άτονοι αυτή τη στιγμή.

Ο χρόνος μπορεί να φαίνεται να σέρνεται, καθιστώντας δύσκολο να στρέψετε την προσοχή σας σε οτιδήποτε άλλο καθώς μετράτε τις μέρες.

Προγραμματίστε ένα απομακρυσμένο hangoutΗ παραμονή σε επαφή είναι το κλειδί, είτε σας χωρίζει μια ήπειρος, μερικές πολιτείες ή πρωτόκολλα COVID-19 .

Η συνομιλία μέσω μηνυμάτων κειμένου, τηλεφώνου και συνομιλίας μέσω βίντεο μπορεί να μην φέρνει τα ίδια συναισθήματα ικανοποίησης με την αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά η εικονική αλληλεπίδραση μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο συνδεδεμένοι καθώς περιμένετε τον χωρισμό.

Ο προγραμματισμός τακτικών ωρών για να “συναντιέστε” σας δίνει κάτι να περιμένετε.

Ανάμεσα στα εικονικά στέκια, γιατί να μην προσπαθήσετε να γράψετε ένα γράμμα για να τους πείτε ότι είναι στις σκέψεις σας;

Οι χειρόγραφες επιστολές μπορεί να φαίνονται ντεμοντέ, αλλά προσφέρουν έναν εξαιρετικό τρόπο να μοιραστείτε συναισθήματα.

Εφόσον δεν μπορείτε να πατήσετε το κουμπί backspace, γίνεται πιο σημαντικό να εστιάσετε στις σκέψεις σας καθώς γράφετε και να επιλέγετε λέξεις που μεταφέρουν πραγματικά τα συναισθήματά σας.

Αγκαλιάστε υπενθυμίσεις και αναμνηστικά

Κατά τη διάρκεια των τακτικών περιόδων χωρισμού – εάν είστε σε μια σχέση εξ αποστάσεως , για παράδειγμα – το να κρατάτε μερικά από τα υπάρχοντά τους γύρω από το σπίτι σας μπορεί να σας υπενθυμίσει ότι θα επιστρέψουν σύντομα.

Ακόμη και όταν ξέρετε, λογικά, ότι η απόσταση δεν θα διαρκέσει για πάντα, οι καθημερινές υπενθυμίσεις μπορούν ακόμα να βοηθήσουν στην ενίσχυση αυτού του γεγονότος στη συνειδητοποίησή σας, κάνοντας τον χωρισμό σας πιο γλυκόπικρο παρά απλώς πικρό.

Πετάξτε το πουλόβερ τους στο πίσω μέρος της πολυθρόνας, χρησιμοποιήστε το σαμπουάν τους περιστασιακά, παίξτε το αγαπημένο τους άλμπουμ και αφήστε μερικά από τα βιβλία τους να μείνουν στο τραπέζι του καφέ.

Με αυτόν τον τρόπο, εξακολουθούν να αισθάνονται παρόντες στη ζωή σας, ακόμα κι αν λείπουν προσωρινά.

Επιστρέψτε σε επαφή με τον εαυτό σας

Πολλοί άνθρωποι σε ρομαντικές σχέσεις και στενές φιλίες καταλήγουν να κάνουν πολλά πράγματα μαζί, κάτι που μερικές φορές σας αφήνει λιγότερο χρόνο για τον εαυτό σας .

Όλοι χρειάζονται λίγο χρόνο μόνοι τους περιστασιακά.

Ενώ ένας προσωρινός χωρισμός μπορεί να σας αφήσει μόνους, παρέχει επίσης την ευκαιρία για κάποια ανακάλυψη του εαυτού σας .

Εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να ακολουθήσετε νέα ενδιαφέροντα ή πράγματα που σας αρέσουν, και τα οποία δεν αρέσουν στον αγαπημένο σας, είτε πρόκειται για ένα σόλο ταξίδι κάμπινγκ είτε για ένα Σαββατοκύριακο αποκλειστικά αφιερωμένο σε ταινίες τέχνης.

Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε μαζί τους αυτή τη στιγμή

Το να σου λείπει  κάποιο άτομο με το οποίο δεν μπορείς να επικοινωνήσεις, συχνά αποδεικνύεται ακόμη πιο οδυνηρό.

Ίσως η δουλειά τους να τους οδηγήσει κάπου χωρίς τηλεφωνική εξυπηρέτηση ή να αντιμετωπίζουν μια σοβαρή ασθένεια.

Ή ίσως αποφασίσατε και οι δύο ότι ήρθε η ώρα για ένα διάλειμμα.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, γίνεται ακόμη πιο σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να αναγνωρίσετε και να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας, μόνοι σας ή με την υποστήριξη κάποιου άλλου.

Εάν η αδυναμία σύνδεσης σωματικά ή απομακρυσμένα σας κάνει να νιώθετε απογοητευμένοι, δοκιμάστε:

  • διαλογισμός για να μειώσει την αγωνία
  • έκφραση συναισθημάτων μέσω ημερολογίου , ζωγραφικής ή μουσικής
  • παρακολούθηση των σκέψεων που θα μοιραστείτε αργότερα
  • εστιάζοντας σε θετικές αναμνήσεις, όπως κοινά αστεία ή ταξίδια που κάνατε μαζί

Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να κάνετε κάτι καλό , είτε για το αγαπημένο σας πρόσωπο είτε για κάποιον άλλο προς τιμήν του.

Η καλοσύνη προς τους άλλους μπορεί να τονώσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να νιώσετε περισσότερο συνδεδεμένοι με τους άλλους ανθρώπους, και την ανθρωπότητα γενικότερα.

Μια ευγενική πράξη εν αναμονή της επιστροφής του αγαπημένου σας στέλνει επίσης το μήνυμα ότι νοιάζεστε.

Μια τελευταία σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να μιλήσετε με κάποιον επειδή έχετε συμφωνήσει να σταματήσετε να επικοινωνείτε μεταξύ σας για λίγο, φροντίστε να σέβεστε αυτά τα όρια που έχετε θέσει.

Παρακολουθήστε τις σκέψεις σας σε ημερολόγια ή μη απεσταλμένες επιστολές αντί να ενδώσετε στον πειρασμό να προσεγγίσετε.

 Αν η σχέση δεν υπάρχει πλέον

Μερικές φορές, η έλλειψη κάποιου μπορεί να προκαλέσει άλλα περίπλοκα συναισθήματα.

Ίσως δεν τους μιλάτε πλέον επειδή σας πλήγωσαν ή πρόδωσαν την εμπιστοσύνη σας .

Μαζί με το να σου λείπει η ευτυχία που μοιράζεσαι κάποτε, μπορεί επίσης να νιώθεις ένοχος ή θυμωμένος με τον εαυτό σου που νοιάζεσαι για κάποιον που σου προκάλεσε πόνο.

Η αγάπη είναι πολύπλοκη, όπως ακριβώς είναι και οι άνθρωποι, και δεν είναι ασυνήθιστο η λαχτάρα σας να καθυστερεί, παρά τη γνώση ότι είναι καλύτερα να αποφύγετε την επαφή.

Μπορεί να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να διατηρήσετε καμία μορφή σχέσης με έναν γονέα που σας κακοποίησε , έναν φίλο που δεν ήθελε να αντιμετωπίσει την τοξική συμπεριφορά ή έναν σύντροφο που απάτησε – ωστόσο να νιώθετε αγάπη μαζί του ταυτόχρονα.

Αντί να αρνείστε τον πόνο σας, είναι απαραίτητο να συζητήσετε και να επεξεργαστείτε αυτά τα συναισθήματα.

Επιμείνετε στην απόφασή σας να διακόψετε την επαφή και να κρατήσετε ένα ημερολόγιο ή να μιλήσετε με κάποιον που εμπιστεύεστε.

Όταν οι στρατηγικές αντιμετώπισης δεν προσφέρουν μεγάλη ανακούφιση, ένα καλό επόμενο βήμα μπορεί να περιλαμβάνει την αναζήτηση επαγγελματικής υποστήριξης.

Ο τερματισμός μιας σχέσης μπορεί να σας αναστατώσει, αλλά ένας θεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε τρόπους να αντιμετωπίσετε την έλλειψη κάποιου που δεν είναι πια στη ζωή σας και να αντιμετωπίσετε τον πόνο του αρχικού τραυματισμού.

Αν είναι πρώην

Οι σχέσεις δεν λειτουργούν πάντα.

Μερικές φορές τελειώνουν τόσο καταστροφικά που ξέρεις ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε φιλίας. 

Ακόμα κι έτσι, πιθανότατα θα σας λείψει ο πρώην σας.

Μπορεί ακόμη και να σας λείψουν περισσότερο αν ξέρετε ότι είναι εντελώς έξω από τη ζωή σας.

Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Πιθανότατα περάσατε πολύ χρόνο μαζί τους κατά τη διάρκεια της σχέσης σας και συνηθίσατε στην παρέα τους. 

Ανεξάρτητα από τους λόγους πίσω από τον χωρισμό σας, αυτή η απώλεια μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχτείτε.

Καλλιεργήστε νέες συνδέσεις

Αφιερώνοντας τον κοινωνικό σας χρόνο σε άτομα και δραστηριότητες που θεωρείτε ικανοποιητικές και ευχάριστες μπορεί να σας απομακρύνει από την σκέψη που χάσετε τον πρώην σας, ενώ ενισχύει το γεγονός ότι μπορείτε να θεραπεύσετε απόλυτα και να προχωρήσετε.

Επίσης, σκεφτείτε ότι το να κάνετε τα ίδια πράγματα που κάνατε με τον πρώην σας, μόνο μόνοι σας, μπορεί να μεγεθύνει το αίσθημα της απώλειας.

Η αλλαγή της ρουτίνας σας δοκιμάζοντας:

-νέα μονοπάτια για τζόκινγκ,

-ψώνια σε διαφορετικό παντοπωλείο ή,

-βρίσκοντας ένα νέο σόου για παρακολούθηση μπορεί να σας βοηθήσει να ανατινάξετε την αίσθηση ότι θα έπρεπε να είναι εκεί.

Σύνδεσμος για την δημοσίευση: https://www.healthline.com/health/relationships/what-to-do-when-you-miss-sed-away

Ψυχολογία

07.02.2024

Κατάθλιψη: Πώς συνδέεται με την θερμοκρασία του σώματος

Σύμφωνα με νέα μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, οι άνθρωποι με κατάθλιψη έχουν υψηλότερη θερμοκρασία σώματος, κάτι που υποδηλώνει ότι η μείωση της θερμοκρασίας σε όσους έχουν την εν λόγω διαταραχή, θα μπορούσε να φανεί ωφέλιμη. Οι ερευνητές δεν κατέληξαν αν η κατάθλιψη αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος ή αν η υψηλότερη θερμοκρασία […]

29.01.2024

Οι λόγοι που αισθανόμαστε ότι ο Ιανουάριος διαρκεί περισσότερο από τους άλλους μήνες – Τι λένε οι ειδικοί

Πολλοί άνθρωποι έχουν την αίσθηση ότι ο Ιανουάριος είναι ένας ατελείωτος μήνας, σαν να διαρκεί περισσότερο από τους υπόλοιπος και υπάρχει εξήγηση για αυτό. Δύο κλινικές ψυχολόγοι, η Chloe Carmichael και η Pauline Wallin σημειώνουν στο Yahoo Life πέντε λόγους για τους οποίους ο Ιανουάριος μπορεί πράγματι να μοιάζει σαν να διαρκεί περισσότερο. Συγκεκριμένα, αποδίδουν […]

Κατάθλιψη: Πώς μπορεί να γίνει διάγνωση στα μάτια;
15.01.2024

Κατάθλιψη: Πώς μπορεί να γίνει διάγνωση στα μάτια;

«Η κατάθλιψη των Χριστουγέννων»: Με αυτές τις 10 συμβουλές θα την αντιμετωπίσετε
20.12.2023

«Η κατάθλιψη των Χριστουγέννων»: Με αυτές τις 10 συμβουλές θα την αντιμετωπίσετε

Στρες: Τι επίδραση έχει στον οργανισμό σας όταν τρώτε παχυντικά φαγητά για παρηγοριά
11.12.2023

Στρες: Τι επίδραση έχει στον οργανισμό σας όταν τρώτε παχυντικά φαγητά για παρηγοριά

Ψυχοθεραπεία: Πόσο σημαντική είναι στην εμμηνόπαυση;
27.11.2023

Ψυχοθεραπεία: Πόσο σημαντική είναι στην εμμηνόπαυση;

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: «Η μοναξιά απειλεί σοβαρά την δημόσια υγεία»
16.11.2023

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: «Η μοναξιά απειλεί σοβαρά την δημόσια υγεία»

Νέα μελέτη αποκαλύπτει: Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο των ανθρώπων που αυτοκτονούν
16.11.2023

Νέα μελέτη αποκαλύπτει: Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο των ανθρώπων που αυτοκτονούν

Έρευνα: Σε ποιες χώρες υπάρχει περισσότερη μοναξιά – Πού βρίσκεται η Ελλάδα
07.11.2023

Έρευνα: Σε ποιες χώρες υπάρχει περισσότερη μοναξιά – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Νέα μελέτη: Ο λιγοστός ύπνος το βράδυ αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης
20.10.2023

Νέα μελέτη: Ο λιγοστός ύπνος το βράδυ αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι καρδιακοί παλμοί μας είναι φυσιολογικοί ή κάτι δεν πάει καλά; «Αν κάνετε μία γρήγορη αναζήτηση στο Ίντερνετ, θα βρείτε αρκετές πηγές που αναφέρουν ότι οι φυσιολογικοί παλμοί για τους ενήλικες κυμαίνονται μεταξύ 60 και 100 το λεπτό», αναφέρει ηλεκτροφυσιολόγος από το Τμήμα Καρδιαγγειακής Ιατρικής της Cleveland Clinic, στο Οχάιο. Στα […]

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Circulation: Heart Failure» όσοι ζουν πιο κοντά σε εστιατόρια fast food, είναι πιθανότερο να κινδυνεύσουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Εστιατόρια γρήγορου φαγητού και μπαρ συνήθως παρέχουν ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Λου Κι, […]

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό
22.02.2024

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου
20.02.2024

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ
20.02.2024

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ