Διατροφή

Οι υπερ-τροφές που είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνες και μας χαρίζουν ενέργεια (φωτό)

Η ομορφιά και η υγεία περνάνε από το πιάτο. Παλαιό απόφθεγμα, όσο και ο κόσμος, αλλά καιρός να το ενεργοποιήσουμε και πάλι, ενόψει του χειμώνα.
 
Αντί να καταναλώνουμε τόνους κρέατος, πουλερικών, βιομηχανικών τροφών, φαρίνας και ζάχαρης, ιδού μερικές υπερτροφές που μπορούν να ισορροπήσουν τα πράγματα.
Οι υπερ-τροφές είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνες και άλλα καλά πράγματα για την υγεία του σώματος, για την ομορφιά του δέρματος. Καταναλώστε άφοβα και βάλτε τις στη διατροφή σας.
 
1. Η σπιρουλίνα
 
Αυτό το φύκι με το γαλαζο-πράσινο χρώμα είναι απλά μαγικό! Οπως και τα άλλα φύκια, η σπιρουλίνα είναι εξαιρετική για την αναζωογόνηση και αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ χαρίζει ενέργεια. Είναι πλούσια σε πρωτείνες καλής ποιότητας, σε σίδηρο, βιταμίνες, μέταλλα, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά.
Το θετικό με τη σπιρουλίνα είναι ότι διατηρεί σχεδόν όλα τα πλεονεκτήματά της από τη στιγμή που την συλλέγουν ως την ώρα που μπαίνει στο πιάτο και στο στομάχι μας. Την βρίσκουμε σε σκόνη και χάπια. Είναι το καλύτερο διατροφικό συμπλήρωμα για το ανοσιοποιητικό, μειώνει το αίσθημα κόπωσης, το στρες, τους πόνους περιόδου, προστατεύει το συκώτι και μειώνει την χοληστερίνη. Πάρτε το σε χάπια ή προσθέστε το σε σκόνη στα smoothies, στους χυμούς, στα γιούρτια κλπ.
 
2. Οι σπόροι τσία
 
Μαύροι ή άσπροι σπόροι, με μεγάλη διατροφική αξία. Είναι η καλύτερη πηγή Ωμέγα 3 (έχει 8 φορές περισσότερο από τον σολωμό), περιέχουν 20% πρωτείνες, 7 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια, γεμάτοι φυτικές ίνες, 5 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα αγελάδας και 8 φορές περισσότερο φώσφορο. Περιέχουν, επίσης, 2 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι, πολλά αντιοξειδωτικά και είναι εξαιρετικά πλούσιοι σε μαγνήσιο.
Φάτε τους σπόρους τσία μουσκεύοντάς τους λίγο στο νερό και μετά τους βάζετε στο γάλα ή στο χυμό. Μπαίνουν πάνω σε όλα τα γλυκά, είναι νόστιμοι πάνω σε κάθε σαλάτα. Μπαίνουν σε σούπες, σάλτσες βινεγκρέτ, γιαούρτι, πάνω από τα τηγανιτά αυγά σας…
 
3. Κάλε
 
Είναι ένα σγουρό λάχανο, με ελάχιστες θερμίδες και γεμάτο φυτικές ίνες και βιταμίνες. Καταναλώνεται ωμό σε σαλάτα, όπως η ρόκα ή το μαρούλι αλλά είναι υπέροχο και σε σούπες. Κλάσεις καλύτερο διατροφικά από το μπρόκολο ή το σπανάκι, το κάλε καλλιεργείται και στην Ελλάδα, το βρίσκετε ακόμη και στην λαϊκή. Η το φυτεύετε στον κήπο σας, εύκολα καλλιεργείται.
 
 

Διατροφή

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

Η στρατιωτική δίαιτα είναι ένα από τα προγράμματα διατροφής που είναι σήμερα αρκετά δημοφιλή λόγω της διάδοσής της μέσω των κοινωνικών δικτύων και των διαφόρων μέσων ενημέρωσης. Η στρατιωτική δίαιτα είναι ένα από τα προγράμματα διατροφής που είναι σήμερα αρκετά δημοφιλή λόγω της διάδοσής της μέσω των κοινωνικών δικτύων και των διαφόρων μέσων ενημέρωσης. Προωθείται ως […]

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

12.02.2024

Δείτε μέχρι ποια ώρα πρέπει να καταναλώνετε τον πρωινό καφέ σας

09.02.2024

Αυτά είναι τα τρία λαχανικά που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για ένα υγιές σώμα άνω των 40

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε