Υγεία & πολιτική

Κικίλιας από Ρέθυμνο: “Η Κρήτη πρέπει να είναι πρωτοπόρος και στον εμβολιασμό”

Κικίλιας από Ρέθυμνο: “Η Κρήτη πρέπει να είναι πρωτοπόρος και στον εμβολιασμό”

“Η Κρήτη είναι μπροστά, είναι πρωτοπόρος σε όλα και πρέπει να είναι πρωτοπόρος και στον εμβολιασμό», δήλωσε από το Ρέθυμνο, τον τρίτο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά την πολύτιμη αξία του εμβολιασμού, ειδικά την ώρα που κάνουν την εμφάνισή τους οι μεταλλάξεις.

«Σήμερα, συνεχίζοντας την περιοδεία στην Κρήτη, βρισκόμαστε στο Νομό Ρεθύμνης και στο Ρέθυμνο που πολύ σεβόμαστε και αγαπάμε, εν μέσω τουριστικής περιόδου, για να στηρίξουμε τον εμβολιασμό, να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει όλη μαζί η ελληνική κοινωνία να θωρακιστεί υγειονομικά και με αυτό τον τρόπο να μπορέσουμε να έχουμε και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην οικονομία μας, στον τουρισμό μας, στην κοινωνική μας ζωή.

Χαίρομαι πολύ που είναι εδώ πάλι μαζί μου ο Περιφερειάρχης ο κ. Αρναουτάκης, αλλά και ο συνάδελφος και φίλος, Υπουργός ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και πολλοί άλλοι παράγοντες και δημοτικοί άρχοντες του Νομού Ρεθύμνης», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Επανέλαβε δε, ότι η Πολιτεία δίνει πλέον σε δημοτικούς άρχοντες να συντάξουν λίστες, είτε από χωριά, είτε από Κοινότητες, είτε από απομακρυσμένους Δήμους και το υπουργείο Υγείας θα πάει με Κινητές Ομάδες και θα εμβολιάσει εκεί σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των πολιτών, ώστε να αυξηθεί κι άλλο το ποσοστό των εμβολιασμένων, ειδικά των νέων ανθρώπων.

«Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των μεταλλάξεων. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αυτή η πανδημία, που είναι μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, να εξελιχθεί όπως εξελίσσεται και σε άλλες χώρες και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», επεσήμανε.

Η Κρήτη και ο τουρισμός 

«Η Κρήτη και ο Νομός Ρεθύμνης έχει συγκριτικό πλεονέκτημα σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό.

Μπορεί να έχει τουρισμό ακόμα και το φθινόπωρο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και παρακάτω.

Είναι μια ευλογημένη περιοχή με εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες και προσφέρει μια πολύ μεγάλη γκάμα από υπηρεσίες στους Έλληνες και ξένους τουρίστες που έρχονται εδώ», τόνισε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας:

«Άρα, εμβόλια, εμβόλια και ξανά εμβόλια.

Όλα τα εμβόλια για όλους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ανακοίνωσα ότι ξεκινάει και το πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών σε κατάκοιτους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Καλούμε και τους ιδιώτες γιατρούς του Νομού, να συμμετέχουν, να μπουν στις πλατφόρμες με την αποζημίωση την οποία θα πάρουν για να εμβολιάσουν τους συμπατριώτες μας, τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν.

Αυτή είναι η δουλειά μας και η αποστολή μας.

Να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη».

Σε ερώτηση για το εάν  η οι Κινητές Ομάδες. θα στελεχώνονται από γιατρούς και νοσηλευτές, ο υπουργός απάντησε ότι αρμόδιος για τα υπηρεσιακά και τεχνικά θέματα είναι ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Ξεκινάμε από εδώ, από την Κρήτη, στις 6 Ιουλίου και θα δώσουμε και συγκεκριμένα χωριά και Κοινότητες που ήδη έχουν αιτηθεί και θα πάμε πρώτα εκεί.

Το πρόγραμμα ξεκινά από την Κρήτη και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν συμπολίτες μας που θέλουν να εμβολιαστούν.

Οι τοπικοί άρχοντες φτιάχνουν τις λίστες, οι Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας πάνε και εμβολιάζουν», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική εικόνα του Ρεθύμνου, δηλαδή την αύξηση των κρουσμάτων χθες με την καταγραφή 22 νέων, παρότι το τελευταίο δεκαήμερο ήταν κάτω από 10, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε :

«Οι εισαγωγές ασθενών έχουν μειωθεί στα Νοσοκομεία της Κρήτης και στις κλινικές COVID και στις ΜΕΘ.

Με αυτό τον τρόπο βλέπουμε ότι μειώνεται η νόσος.

Από την άλλη, πράγματι, το ξέραμε αυτό και το ξέρουμε, στην αύξηση και ειδικά στην υπερκινητικότητα των νέων που έχει να κάνει με τις διακοπές τους, τη διασκέδασή τους, θα έχουμε κρούσματα.

Είχαμε και πέρυσι το καλοκαίρι, υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Το ζητούμενο είναι πώς το αντιμετωπίζουμε αυτό.

Πώς προσέχουμε, πώς φοράμε μάσκες εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός, πώς αυξάνουμε τον εμβολιασμό και άρα δημιουργούμε προϋποθέσεις για να προστατεύσουμε τις κοινωνίες μας.

Αυτός είναι ο στόχος.

Εμείς δεν ζητάμε από τους συμπολίτες μας να κλειστούν μέσα στα σπίτια τους, αυτό δεν μπορεί να γίνεται στο διηνεκές, για πάντα.

Εμείς ζητάμε με το “όπλο” που έδωσε η Επιστήμη, που είναι ο εμβολιασμός, να δώσουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να τους προστατεύσουμε.

Ακόμα και αυτούς που ζουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Ξέρετε ότι υπάρχουν ορεινές περιοχές και χωριά στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα ήθελαν συμπολίτες μας να εμβολιαστούν.

Εδώ είμαστε να τους εμβολιάσουμε».

Σε ότι αφορά τον προβληματισμό που υπάρχει για τον εμβολιασμό στις πιο μικρές ηλικίες, ο υπουργός Υγείας  εξήγησε “ότι αυτό έχει συζητηθεί από την Επιτροπή“.

«Νομίζω ότι έχουν βγει και στελέχη της Επιτροπής και μιλούν για την εισήγηση την οποία πρόκειται να κάνουν.

Μόλις γίνει αυτή η εισήγηση, θα δρομολογήσουμε και αυτή τη δυνατότητα.

Όπως έχετε δει, με πολύ μεγάλη προσοχή, επαγγελματισμό και οργάνωση, έχουμε σχεδιάσει ένα άρτιο, εξαιρετικού και πολύ υψηλού επιπέδου πρόγραμμα εμβολιασμού.

Πάντα με ασφάλεια, πάντα ενημερώνοντας τους πολίτες, πάντα με διαφάνεια, πάμε βήμα-βήμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τους αριθμούς των εμβολιασμών

«Έχουμε φτάσει πλέον πάνω από 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Αυτό σημαίνει 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς τον μήνα, κατά πολύ παραπάνω από το πρόγραμμα το οποίο είχαμε πει στην αρχή ότι θα κάνουμε – δεν το συζητώ για όλους αυτούς οι οποίοι αμφέβαλλαν για το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Σιγά-σιγά, καθώς ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός και η αυτή φάση για αυτούς οι οποίοι έκλεισαν ραντεβού και θέλουν να εμβολιαστούν, τώρα πρέπει να  πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας», επεσήμανε.

«Το ΑΕΠ της Κρήτης βασίζεται στο τουριστικό μας προϊόν σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι, λοιπόν, στον τουρισμό και σε αυτές τις δραστηριότητες, πρέπει να αναλογιστούν τη Δημόσια Υγεία, τους κανόνες ασφαλείας, την προστασία των οικογενειών τους, της κοινωνίας, των ανθρώπων που δουλεύουν μαζί τους, των τουριστών μας.

Είναι εύλογο.

Ζητάω να επικρατήσει η κοινή λογική και να σπεύσουμε όλοι να εμβολιαστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η περιοδεία του υπουργού Υγείας και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Κρήτη, ολοκληρώνεται το απόγευμα στα Χανιά.

Υγεία & πολιτική

28.09.2021

Παρέμβαση ΙΣΑ για τις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών

Άμεση ενημέρωση για τις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Ειδικότερα, στην επιστολή επισημαίνεται ότι πλησιάζει η προθεσμία λήξης των συμβάσεων χωρίς να έχει έως σήμερα ληφθεί μέριμνα για το μέλλον των οικογενειακών γιατρών, […]

28.09.2021

Με υπουργική παρέμβαση η Μυρτώ της Πάρου σε γερμανικό κέντρο για αποκατάσταση

Mε παρέμβαση του υπουργού Υγείας γίνονται ενέργειες για τη μεταφορά της Μυρτούς, της 24χρονης που κακοποιήθηκε – πριν από 9 χρόνια- με τον πλέον απάνθρωπο και αποτρόπαιο τρόπο σε παραλία της Πάρου, σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία. Νωρίτερα η μητέρα της, είχε δηλώσει ότι το συγκεκριμένο κέντρο για κάποιο λόγο δεν δεχόταν να δει το νεαρό κορίτσι. […]

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις ιστοσελίδες με αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο
28.09.2021

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις ιστοσελίδες με αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο

Υπουργείο Υγείας: «Αποκλειστικά με αξιοκρατικά κριτήρια» η απόρριψη αιτήματος γιατρού για αναπομπή
27.09.2021

Υπουργείο Υγείας: «Αποκλειστικά με αξιοκρατικά κριτήρια» η απόρριψη αιτήματος γιατρού για αναπομπή

Οι γιατροί καθορίζουν για ποιες ιατρικές πράξεις απαιτείται rapid test
26.09.2021

Οι γιατροί καθορίζουν για ποιες ιατρικές πράξεις απαιτείται rapid test

ΠΣΦ: “Το ποτήρι ξεχείλισε” για τους φυσικοθεραπευτές με τον ΕΟΠΥΥ
24.09.2021

ΠΣΦ: “Το ποτήρι ξεχείλισε” για τους φυσικοθεραπευτές με τον ΕΟΠΥΥ

Νέες διευκρινίσεις για την επίσκεψη στα οδοντιατρεία
24.09.2021

Νέες διευκρινίσεις για την επίσκεψη στα οδοντιατρεία

Μ. Γκάγκα: Καμία αίτηση για μείωση των κρεβατιών COVID στις πανεπιστημιακές κλινικές
24.09.2021

Μ. Γκάγκα: Καμία αίτηση για μείωση των κρεβατιών COVID στις πανεπιστημιακές κλινικές

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής: Αναστολή σε υγειονομικούς εκ των υστέρων
23.09.2021

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής: Αναστολή σε υγειονομικούς εκ των υστέρων

Δ. Μιχαηλίδου: Έρχεται ο Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ- Πρόληψη ενάντια στην παιδική κακοποίηση
23.09.2021

Δ. Μιχαηλίδου: Έρχεται ο Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ- Πρόληψη ενάντια στην παιδική κακοποίηση

Δημοφιλή

Υγεία & πολιτική
1

ΥΠΑΙΘ: Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

Φυσική Κατάσταση
2

Μεγάλος διαγωνισμός του ygeianews.gr για να είσαστε σε «φόρμα» εν μέσω καραντίνας!

Ψυχολογία
3

Μειώστε το άγχος με αυτές τις απλές συμβουλές

Επιδημίες
4

EMA: Ασάφεια για το αν οι γυναίκες αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο θρομβώσεων από το εμβόλιο της AstraZeneca

Περισσότερα

28.09.2021

Γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων: 560 κρούσματα σε Αττική – 435 Θεσσαλονίκη

Από τα 2.978 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 560 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής.  Στην Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 435 κρούσματα, 183 στη Λάρισα και 122 στην Ξάνθη. Αναλυτικά: ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 47 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 66 ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 24 ΑΡΚΑΔΙΑΣ 8 ΑΡΤΑΣ 2 ΑΧΑΪΑΣ 61 ΒΟΙΩΤΙΑΣ 34 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 45 ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1 ΔΡΑΜΑΣ 64 ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ […]

28.09.2021

Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Περιφέρειας Αττικής και της Θεσσαλονίκης

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ. Τα δείγματα προέρχονται: από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, […]

COVID-19: 2.978 νέα κρούσματα – 322 διασωληνωμένοι – 22 θάνατοι
28.09.2021

COVID-19: 2.978 νέα κρούσματα – 322 διασωληνωμένοι – 22 θάνατοι

Σε δημόσια διαβούλευση η νέα φαρμακευτική νομοθεσία της Ευρώπης
28.09.2021

Σε δημόσια διαβούλευση η νέα φαρμακευτική νομοθεσία της Ευρώπης

ΥΠΑΙΘ: Στα φαρμακεία τα self tests των μαθητών
28.09.2021

ΥΠΑΙΘ: Στα φαρμακεία τα self tests των μαθητών

Ερρίκος Ντυνάν: Η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα Υγείας στην πρεμιέρα του Μοριοδοτούμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος
28.09.2021

Ερρίκος Ντυνάν: Η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα Υγείας στην πρεμιέρα του Μοριοδοτούμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Τοξική σχέση: Πώς να την αντιμετωπίσετε
28.09.2021

Τοξική σχέση: Πώς να την αντιμετωπίσετε

ΗΠΑ: Η Pfizer ζητά άδεια για το εμβόλιο της στα παιδιά
28.09.2021

ΗΠΑ: Η Pfizer ζητά άδεια για το εμβόλιο της στα παιδιά

Από που προέρχεται το χαρούπι;
28.09.2021

Από που προέρχεται το χαρούπι;

Aπό τι κινδυνεύουμε αν δεν πλένουμε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά;
28.09.2021

Aπό τι κινδυνεύουμε αν δεν πλένουμε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά;