Videos

Mέσα κοινωνικής δικτύωσης: Πως επηρεάζουν την καθημερινότητά μας (βίντεο)

Mέσα κοινωνικής δικτύωσης: Πως επηρεάζουν την καθημερινότητά μας (βίντεο)
Τα social media έφεραν επανάσταση στον τρόπο που οι άνθρωποι επικοινωνούν από την εμφάνισή τους στις αρχές του αιώνα. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και θα σας προσφέρουμε κάποια επιστημονικά στοιχεία για αυτά.

Παρόλο που υπάρχουν διαφορετικές πλατφόρμες social media για κάθε κοινό, ένα κοινό πράγμα είναι ότι είναι όλοι ψηφιακοί χώροι όπου άνθρωποι, επιχειρήσεις και οργανισμοί συγκλίνουν και αλληλεπιδρούν.

Δεδομένου ότι ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον από τη φύση του, όπως το έθεσε ο φιλόσοφος Αριστοτέλης, δεν αποτελεί έκπληξη γιατί δημιουργήθηκαν τέτοια εργαλεία για τη δημιουργία σχέσεων. Ωστόσο, ο αντίκτυπός τους έχει υπερβεί την παραδοσιακή επικοινωνία.

Πλατφόρμες όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram, που όχι μόνο χρησιμεύουν για την κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο με φίλους, έχουν επίσης αλλάξει το παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο και θεωρούνται ιδανικά κανάλια για την προώθηση εκδηλώσεων. Αλλά δεν είναι όλα ρόδινα.

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε καλύτερα και να εντοπίσετε πιθανούς κινδύνους.

Τα πλεονεκτήματα των social media

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα κοινωνικά μέσα θα μπορούσαν να είναι η πτώση της ανθρωπότητας. Αυτή η γνώμη μπορεί να ισχύει σε κάποιο σημείο.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι τα κοινωνικά μέσα έχουν ορισμένες θετικές πτυχές. Εδώ είναι μερικές από αυτές.

 1. Εμπνέουν τους ανθρώπους να βελτιώσουν την υγεία τους

Φωτογραφίες και συνταγές από όμορφες σαλάτες στο Instagram, βίντεο για ασκήσεις για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χάσουν βάρος και οι δημοσιεύσεις των influencers είναι πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους για να βελτιώσουν την υγεία τους.

Η αλήθεια είναι ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν υποστήριξη και αποτελούν πλατφόρμες που επιτρέπουν στους ανθρώπους να συζητούν τις ιδέες τους. Αυτό το περιβάλλον δημιουργεί ένα είδος κοινότητας με καθορισμένους στόχους.

Σύμφωνα με μια μελέτη του  Journal of Health and Social Behavior, η κοινωνική σύνδεση θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συναισθηματική υποστήριξη για τη βελτίωση της συνολικής υγείας.

Πολλοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και τη συνολική υγεία τους.
 1. Σας επιτρέπουν να συνδεθείτε με άτομα από όλο τον κόσμο

Αν και οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τα social media για να διατηρούν επαφή ή να ξαναρχίζουν σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους τους, αυτές οι πλατφόρμες επιτρέπουν σε οποιονδήποτε με σύνδεση στο Διαδίκτυο να αλληλεπιδρά και να μιλά με άτομα από οπουδήποτε στον κόσμο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρειάζονται μόνο μερικά κλικ για να γίνετε φίλοι ή να ακολουθήσετε άτομα σε χώρες που ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ.

 1. Σας επιτρέπουν να επικοινωνείτε άμεσα

Σταθερά τηλέφωνα και επιστολές αχρηστεύτηκαν λόγω των social media. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε ένα σχόλιο σε μία από τις αναρτήσεις του ατόμου με το οποίο θέλετε να επικοινωνήσετε και θα λάβετε μια άμεση ειδοποίηση όταν απαντήσει.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες πλατφόρμες χωρίς μηνύματα έχουν δυνατότητα άμεσων μηνυμάτων. Έτσι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα smartphone, υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή για να στείλετε και να λάβετε μηνύματα από όλο τον κόσμο.

 1. Τα social media παρέχουν ειδήσεις σε πραγματικό χρόνο

Η εποχή του Διαδικτύου επέτρεψε όχι μόνο στα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν άμεσα ένα συμβάν. Τώρα φαίνεται ότι δουλειά όλων είναι να βοηθήσουν στη διάδοση των ειδήσεων, ώστε οι υπόλοιποι να γνωρίζουν τα τρέχοντα γεγονότα.

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι, πριν, οι άνθρωποι έπρεπε να περιμένουν μέχρι την επόμενη μέρα για να διαβάσουν τις ειδήσεις ή να περιμένουν για τις ειδήσεις στην τηλεόραση. Τώρα δεν χρειάζεται να περιμένετε τόσο πολύ. Μια απλή αναζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

 1. Είναι όργανα για την επιβολή του νόμου

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει εργαλεία για τους αξιωματούχους επιβολής του νόμου για να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν όσους επιλέγουν να καυχιούνται για τα εγκλήματά τους στο Διαδίκτυο. Αυτά κυμαίνονται από ακατάλληλες ενέργειες έως εγκλήματα μίσους.

Στην πραγματικότητα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 73% των αστυνομικών είπε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους επιτρέπουν να επιλύουν τα εγκλήματα πιο γρήγορα. Ομοίως, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 85% των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ισπανία τα χρησιμοποιούν για τη διερεύνηση και επίλυση εγκλημάτων.

 1. Αυξάνουν την προβολή της επωνυμίας

Ανεξάρτητα από το αν η επωνυμία σας είναι προσωπική ή έχετε επιχείρηση, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι καλές επιλογές για σύνδεση με νέους και επαναλαμβανόμενους πελάτες. Όλο και περισσότεροι ψηφιακοί χώροι χρησιμεύουν ως παράθυρα για την προβολή και πώληση προϊόντων, είτε εντός της ίδιας πλατφόρμας είτε με ανακατεύθυνση πελατών στον ιστότοπό τους.

Τα κοινωνικά μέσα έχουν επίσης γίνει ο μεγαλύτερος σύμμαχος των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιχειρηματιών και των μικρών εταιρειών, οι οποίοι δεν θα λειτουργούσαν με τον ίδιο τρόπο εάν δεν υπήρχαν αυτά τα κανάλια.

 1. Τα social media μπορούν να βελτιώσουν τις σχολικές επιδόσεις

Σύμφωνα με μια μελέτη της Grunwald Associates LLC., σε συνεργασία με την ένωση εθνικών σχολικών συμβουλίων, το 60% των μαθητών που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κάνουν για να συζητήσουν θέματα εκπαίδευσης. Επίσης, οι ειδικοί γνωρίζουν ότι το 50% τα χρησιμοποιούν για να μιλήσουν για την εργασία τους.

Διαπίστωσαν επίσης ότι τα προγράμματα κοινωνικής δικτύωσης που περιλαμβάνουν μαθητές μπορούν να βελτιώσουν τους βαθμούς κατά 50% και να μειώσουν σημαντικά την απουσία σχολείου.

 1. Βοηθούν τους ντροπαλούς ή απομονωμένους ανθρώπους να συνδέονται με άλλους

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Common Sense Media  διαπίστωσε ότι το 29% των εφήβων αισθάνονται λιγότερο ντροπαλοί και πιο εξωστρεφείς όταν χρησιμοποιούν κοινωνικά μέσα. Ομοίως, το 20% δήλωσε ότι η χρήση αυτών των πλατφορμών βελτίωσε την αυτοπεποίθηση, τη δημοτικότητα και την κατανόησή τους απέναντι σε άλλους.

Οι ειδικοί συσχετίζουν αυτά τα αποτελέσματα με την ανωνυμία που παρέχουν. Χάρη σε αυτά, τα παιδιά, οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες που δυσκολεύονται να συνδεθούν με άλλους αισθάνονται πιο άνετα να μιλούν και να αλληλεπιδρούν, γεγονός που ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους.

 1. Επιτρέπουν στους ανθρώπους να μοιράζονται γνώσεις και να μαθαίνουν

Τα social media είναι επίσης πλατφόρμες γνώσης και μάθησης. Μπορείτε να μοιραστείτε ό, τι γνωρίζετε, καθώς και να μάθετε από άλλους που έχουν κάνει το ίδιο, είτε μέσω επιστημονικών άρθρων, βίντεο, μαθημάτων ή εικονικών τάξεων.

 1. Προσφέρουν καινοτομία και ευελιξία

Τα κοινωνικά μέσα έχουν αλλάξει πολύ από τότε που δημιουργήθηκαν. Οι πλατφόρμες που δημιουργήθηκαν για να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με φίλους και συγγενείς εξελίχθηκαν σε πλατφόρμες πολλαπλών χρήσεων που, για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά και πώληση προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα μειονεκτήματα των social media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όμως έχουν και αρκετά μειονεκτήματα.

Παρακάτω, θα εξηγήσουμε μερικά από αυτά λεπτομερώς.

 1. Βάζουν σε κίνδυνο το απόρρητό σας

Όσο περισσότερα δεδομένα μοιράζονται στα κοινωνικά δίκτυα, τόσο λιγότερη είναι η προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ορισμένες συμφωνίες χρηστών επιτρέπουν ακόμη και σε πλατφόρμες να χρησιμοποιούν το περιεχόμενό σας.

Ομοίως, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα δεδομένα που σχετίζονται με το απόρρητο. Η κοινή χρήση διευθύνσεων και φωτογραφιών ανηλίκων, μεταξύ άλλων, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια.

 1. Σας κάνουν στόχους του διαδικτυακού εκφοβισμού, των παιδεραστών και του σεξ

Παρόλο που τείνουν να επηρεάζουν κυρίως τα παιδιά, τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες, είναι περιπτώσεις που μπορεί κανείς να πέσει θύμα.

Σε ακραίες περιπτώσεις, αυτές οι πρακτικές μπορούν να οδηγήσουν σε:

 • Άγχος και στρες
 • Κατάθλιψη
 • Σεξουαλική επίθεση και βιασμός
 • Αυτοκτονία
 1. Διαδίδουν ψευδείς ή αναξιόπιστες πληροφορίες

Ένα άλλο μειονέκτημα των social media είναι η ταχύτητα με την οποία οι άνθρωποι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες. Ο στόχος των ψεύτικων ειδήσεων, που έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς, είναι η παραπληροφόρηση και η βλάβη των ανθρώπων.

Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγξετε πολλές πηγές, καθώς και να διακρίνετε εάν οι ειδήσεις που διαβάζετε είναι πραγματικές ή ψεύτικες.

 1. Μειώνουν τις αλληλεπιδράσεις πρόσωπο με πρόσωπο

Η ευκολία επικοινωνίας μέσω οθονών και κλικ έχει συμβάλει στη μείωση των βασικών και παραδοσιακών ενεργειών, όπως συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο.

Αν και είναι δύσκολο να πιστέψετε, αυτό μπορεί να σας επηρεάσει μακροπρόθεσμα, καθώς δεν σας επιτρέπει να αναπτύξετε τις κοινωνικές δεξιότητες που απαιτούνται εκτός των ψηφιακών πλατφορμών. Από αυτή την άποψη, ορισμένοι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι τα κοινωνικά μέσα μπορούν να ενθαρρύνουν αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Οι οθόνες είναι επιβλαβείς τη νύχτα, καθώς επηρεάζουν τα υπόλοιπα που χρειάζεται το σώμα σας.
 1. Διακόπτουν τον κύκλο ύπνου

Τα social media μπορεί να είναι εθιστικά και να επηρεάζουν τις ώρες ανάπαυσης. Υπάρχει μια σχέση μεταξύ του μπλε φωτός των κινητών τηλεφώνων που εκπέμπουν και της διακοπής των κύκλων ύπνου. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί άνθρωποι περνούν πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη.

 1. Σας κάνουν να μένετε καθιστοί περισσότερο

Για να είστε ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να κάθεστε πολλή ώρα στην πραγματική σας ζωή. Σε αυτές τις πλατφόρμες, η συνάντηση με άτομα, η αλληλεπίδραση και η ομιλία απαιτεί από εσάς να κάθεστε σε ένα μέρος για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Τα άσχημα νέα είναι ότι το να ξοδεύετε περισσότερα από 70 λεπτά κάθε μέρα στις οθόνες μπορεί να καταστρέψει το σώμα σας και να οδηγήσει σε έναν καθιστικό τρόπο ζωής.

 1. Επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση του σχολείου εάν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά

Παρόλο που οι μαθητές που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συζητήσουν θέματα εκπαίδευσης τείνουν να έχουν καλύτερους βαθμούς, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Educational Psychology Review έδειξε ότι όσοι χρησιμοποιούν το Instagram ενώ μελετούν ή κάνουν την εργασία τους τείνουν να έχουν χειρότερους βαθμούς.

Το ίδιο ισχύει για όσους συνδέονται συχνά στα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύουν μηνύματα και φωτογραφίες, και γενικά περνούν πολύ χρόνο σε αυτούς τους χώρους.

Καθώς τα αποτελέσματα δεν είναι πειστικά, οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς να ενδιαφέρονται και να παρεμβαίνουν στη χρήση των κοινωνικών μέσων από τα παιδιά τους.

 1. Μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ψυχικών διαταραχών

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Health Behavior διαπίστωσε ότι η χρήση κοινωνικών μέσων συνδέεται με υψηλότερη πιθανότητα κατάθλιψης και άγχους. Ομοίως, οι ειδικοί εκτιμούν ότι, λόγω της εθιστικής τους φύσης, μπορούν να προκαλέσουν ναρκισσιστικές, υπερκινητικές και επαναστατικές συμπεριφορές.

 1. Μειώνουν την παραγωγικότητα

Ακριβώς όπως η καλή χρήση των κοινωνικών μέσων μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητά σας, η ακατάλληλη χρήση τους μπορεί να σπαταλήσει πολύ χρόνο.

Το 2018, οι ενήλικες αφιέρωσαν κατά μέσο όρο 142 λεπτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανά ημέρα. Το 2019, αυτό αυξήθηκε σε δυόμισι ώρες και, το 2020, σε τρεις ώρες. Έτσι, οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άλλες δραστηριότητες, όπως βλέποντας τηλεόραση, κάνοντας σπορ και ψώνια.

 1. Σας εκθέτουν σε απάτες και κλοπή ταυτότητας

Οι απάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ συχνές. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να γνωρίζετε τα υποτιθέμενα βραβεία, τα εκπτωτικά κουπόνια, τις προσφορές εργασίας, τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, τις έρευνες, τις δωρεές και πολλά άλλα. Ομοίως, προσέξτε τις πλαστές ειδικές προσφορές που σας επιτρέπουν να αλλάξετε τα χρώματα και τα στυλ της πλατφόρμας.

Ένα άλλο κακό των κοινωνικών μέσων είναι η κλοπή ταυτότητας. Οι άνθρωποι το κάνουν αυτό για κέρδος και αυτή η πρακτική σχετίζεται με εγκλήματα όπως απάτες. Εάν είστε θύμα αυτού του εγκλήματος, πρέπει να το αναφέρετε αμέσως.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των social media εξαρτώνται από τη χρήση που τους δίνετε

Από την εμφάνισή τους στις αρχές του αιώνα, τα κοινωνικά μέσα έφεραν επανάσταση στις επικοινωνίες. Όπως με τα πάντα στη ζωή, έχουν οφέλη και μειονεκτήματα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κάνετε συνειδητή χρήση αυτών των πλατφορμών για να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο και να αποφύγετε να πέσετε θύματα των μειονεκτημάτων τους.

Μερικά από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν το ότι σας επιτρέπουν να συνδεθείτε με άτομα από όλο τον κόσμο ή με ένα κατάστημα, παρέχουν ειδήσεις σε πραγματικό χρόνο, αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη βελτίωση της υγείας και προσφέρουν καινοτομία και ευελιξία.

Αντίθετα, μερικά από τα μειονεκτήματά του είναι ότι θέτουν σε κίνδυνο το απόρρητό σας, αυξάνουν τις πιθανότητές σας να υποφέρετε από εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο, εξαπάτηση παιδεραστών και σεξουαλικές παρεμβολές, να διακόψετε τους κύκλους ύπνου σας, να προωθήσετε την ανάπτυξη ενός καθιστικού τρόπου ζωής και να σας εκθέσουν σε απάτες και κλοπή προσωπικών δεδομένων.

Videos

10.05.2022

Δυσκοιλιότητα; Αυτό το πρωινό ενεργοποιεί άμεσα το έντερο! (βίντεο)

Τα μήλα βοηθούν στη διαχείριση προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης, βελτιώνουν την πέψη και ενδείκνυνται για την απώλεια βάρους, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και δίνουν λίγες θερμίδες. Ταυτόχρονα προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, είναι καλή τροφή για το έλκος και τη θεραπεία της γαστρίτιδας και ενισχύουν το ανοσοποιητικό και την υγεία του εγκεφάλου. Δείτε πως […]

14.04.2022

Mαστίτιδα: Tί είναι και πως μπορείτε να ανακουφιστείτε

Η μαστίτιδα είναι λοίμωξη (φλεγμονή) ενός τμήματος του μαστού μιας γυναίκας. Είναι πρόβλημα που εμφανίζεται συχνότερα σε γυναίκες που θηλάζουν, μπορεί όμως να οφείλεται και σε αιτίες που δεν σχετίζονται με το θηλασμό. Τα συμπτώματα της μαστίτιδας περιλαμβάνουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κοινού κρυολογήματος, όπως πυρετό και αδιαθεσία. Η μαστίτιδα εκδηλώνεται όταν φράξει ένας […]

P.McCullough: «Το εμβόλιο Covid-19 είναι χειρότερο από πόλεμο – 12.000 Αμερικανοί πέθαναν οικειοθελώς»
14.04.2022

P.McCullough: «Το εμβόλιο Covid-19 είναι χειρότερο από πόλεμο – 12.000 Αμερικανοί πέθαναν οικειοθελώς»

Κολοκυθόσποροι: Πώς ωφελούν τους άνδρες (βίντεο)
07.04.2022

Κολοκυθόσποροι: Πώς ωφελούν τους άνδρες (βίντεο)

Πάρκινσον: Αυτά είναι τα 6 πρώιμα σημάδια που χρειάζονται προσοχή (βίντεο)
31.03.2022

Πάρκινσον: Αυτά είναι τα 6 πρώιμα σημάδια που χρειάζονται προσοχή (βίντεο)

Aπομάκρυνση τοξινών από το συκώτι: Mε αυτά τα ροφήματα θα τις αποβάλλει ο οργανισμός ενώ κοιμάστε
28.03.2022

Aπομάκρυνση τοξινών από το συκώτι: Mε αυτά τα ροφήματα θα τις αποβάλλει ο οργανισμός ενώ κοιμάστε

Αυτά τα έλαια είναι θαυματουργά χάρη στις αντιγηραντικές τους ιδιότητες (βίντεο)
22.03.2022

Αυτά τα έλαια είναι θαυματουργά χάρη στις αντιγηραντικές τους ιδιότητες (βίντεο)

Δουλεύετε για πολλές ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή; Δείτε πώς θα χαλαρώσετε πλάτη και αυχένα με ένα μπαλάκι
19.03.2022

Δουλεύετε για πολλές ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή; Δείτε πώς θα χαλαρώσετε πλάτη και αυχένα με ένα μπαλάκι

Η προπόνηση των 15 λεπτών που καίει λίπος και ενδυναμώνει
16.03.2022

Η προπόνηση των 15 λεπτών που καίει λίπος και ενδυναμώνει

Δείτε πώς ωφελείτε τον οργανισμό σας αν τρώτε κάθε πρωί μια κουταλιά ελαιόλαδο (βίντεο)
15.03.2022

Δείτε πώς ωφελείτε τον οργανισμό σας αν τρώτε κάθε πρωί μια κουταλιά ελαιόλαδο (βίντεο)

Δημοφιλή

Healthy pets
1

20+1 πράγματα που δεν ξέρετε για τα ζώα!

Επιδημίες
2

Η Βρετανία αίρει όλους τους περιορισμούς κατά του Covid-19

Υγεία & πολιτική
3

ΥΠΑΙΘ: Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

Υγεία & πολιτική
4

Θ.Πλεύρης: Έρχεται διάταξη για την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών – «Ριψάσπιδες που αρνούνται την επιστήμη»

Περισσότερα

19.05.2022

O Ν.Καπραβέλος εξακολουθεί να θέλει τον κόσμο μασκοφορεμένο – «Να μην αρθεί το μέτρο για την χρήση μάσκας»

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και μετά την 1η Ιουνίου για να αποφευχθεί έξαρση της πανδημίας απηύθυνε ο Νίκος Καπραβέλος, ενώ σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι μάσκες έχουν καταργηθεί ακόμα και στα ΜΜΜ. «Άλλο η άρση της υποχρεωτικότητας και άλλο η ισχυρή σύσταση να φοράμε μάσκα. Οι γιατροί επιμένουμε ότι δεν […]

19.05.2022

Σύμφωνο Πανδημίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «Περισσότερα lockdown & λιγότερη ελευθερία»

Ο Βρετανός δημοσιογράφος, Dan Wootton, αναφερόμενος στο λεγόμενο “Σύμφωνο Πανδημίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας” είπε: «Ανησυχώ ακόμη περισσότερο για το λεγόμενο “Σύμφωνο Πανδημίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας”,  που θα συζητηθεί όταν o φορέας συναντηθεί αυτή την Κυριακή για την παγκόσμια συνέλευση υγείας. Η συμφωνία, αναμένεται να αυξήσει την δύναμη του WHO, στην αντιμετώπιση της πανδημίας από […]

Νέα μελέτη: Οι ασθενείς με σοβαρή Covid-19 που πήραν το φάρμακο imatinib είχαν μικρότερο κίνδυνο θανάτου
19.05.2022

Νέα μελέτη: Οι ασθενείς με σοβαρή Covid-19 που πήραν το φάρμακο imatinib είχαν μικρότερο κίνδυνο θανάτου

Σοκ στην Πάτρα: Στο νοσοκομείο με οξεία μυοκαρδίτιδα εμβολιασμένος 16χρονος ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού
18.05.2022

Σοκ στην Πάτρα: Στο νοσοκομείο με οξεία μυοκαρδίτιδα εμβολιασμένος 16χρονος ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού

Δίαιτα: Αν κάνετε αυτό θα πολλαπλασιαστούν οι καύσεις και θα κοπούν οι λιγούρες
18.05.2022

Δίαιτα: Αν κάνετε αυτό θα πολλαπλασιαστούν οι καύσεις και θα κοπούν οι λιγούρες

Πόνος στη μέση και αντιφλεγμονώδη φάρμακα: Γιατί δεν βοηθούν στη θεραπεία
18.05.2022

Πόνος στη μέση και αντιφλεγμονώδη φάρμακα: Γιατί δεν βοηθούν στη θεραπεία

Κορωνοϊός: 4.626 νέα κρούσματα και 19 νέοι θάνατοι
18.05.2022

Κορωνοϊός: 4.626 νέα κρούσματα και 19 νέοι θάνατοι

Η Κίνα χαλαρώνει τα μέτρα του κορωνοϊού για τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες
18.05.2022

Η Κίνα χαλαρώνει τα μέτρα του κορωνοϊού για τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες

Μάσκες: Πού παραμένουν υποχρεωτικές και πού καταργούνται – Αναλυτικά οι ανακοινώσεις
18.05.2022

Μάσκες: Πού παραμένουν υποχρεωτικές και πού καταργούνται – Αναλυτικά οι ανακοινώσεις

Θ.Πλεύρης: Στις 5 θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στη χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου
18.05.2022

Θ.Πλεύρης: Στις 5 θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στη χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου