Γυναίκα

Απιστία : Πώς να προστατέψουμε τη σχέση μας με 4 απλούς τρόπους

Αυτή είναι μια ερώτηση που την δέχομαι συχνά. Υπάρχει τρόπος να προστατέψουμε τη σχέση μας από την απιστία, την προδοσία, το ψέμα;

Η αλήθεια είναι πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε ικανοί να πούμε ψέματα στον εαυτό μας και στους άλλους, όλοι είμαστε ικανοί να κοροϊδέψουμε, να εξαπατήσουμε και να προδώσουμε. Δεν επικροτώ αυτές τις συμπεριφορές, αλλά ούτε και τις κρίνω. Φυσικά και δεν εγκρίνω την απιστία, ωστόσο, όπως και όλες οι συμπεριφορές, κάτι υποδηλώνει και κάπου αποσκοπεί. Είναι μια δραπέτευση από την πραγματικότητα και από τις ευθύνες; Είναι η αναζήτηση προσοχής και φροντίδας; Είναι ο τρόπος να προκαλέσει κανείς συζητήσεις που δεν ειπώθηκαν ποτέ; Είναι ο τρόπος να νιώσει κάποιος ότι είναι αρκετός ή να προκαλέσει τη διεκδίκηση και την αγάπη;

Πολλοί ενήλικες μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον όπου το ψέμα είναι μια νόμιμη και επιθυμητή συμπεριφορά. Ο μπαμπάς (ή η μαμά) ζει διπλή ζωή και ο άλλος κάνει ότι δεν το βλέπει. Πολλά παιδιά παρακολουθούν τους γονείς τους να υποκρίνονται ότι είναι ευτυχισμένοι και πολλές οικογένειες επιδοκιμάζουν τη μυστική συμπεριφορά, ειδικά όταν εκείνη είναι θεωρείται από τους ίδιους μη αποδεκτή. Για παράδειγμα, μπορεί να περάσουν στο παιδί το μήνυμα, πώς, αν είναι ομοφυλόφιλος, πρέπει να το κρατήσει για τον εαυτό του, να είναι το μυστικό του. Μαθαίνουμε να αποφεύγουμε την αλήθεια, ειδικά αν μας πονάει. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ο μόνος δρόμος προς την προσωπική μας απελευθέρωση. Και θεωρώ πώς συνειδητά ή μη, όλοι οι άνθρωποι την έχουμε ανάγκη.

Κάνε τις συζητήσεις που αποφεύγεις.

Μίλησε ανοιχτά με τον σύντροφό σου. Πες του τι θέλεις, τι ονειρεύεσαι, πώς θες να ζεις τη ζωή σου, μίλησέ του για τις σεξουαλικές σου φαντασιώσεις. Συμφωνείστε ότι θα κάνετε μια συζήτηση χωρίς κριτική, αλλά ότι θα είστε εκεί να ακούσετε πραγματικά τον άλλον. Τι ψάχνει, ,τι ζητάει τι νιώθει.

Πες την αλήθεια στον εαυτό σου

Πριν από εκείνη τη συζήτηση, μίλησε με τον εαυτό σου. Πες την αλήθεια στον εαυτό σου. Τι χρειάζεσαι, τι ζητάς τι περιμένεις, πώς θέλεις να ζεις. Βεβαιώσου ότι αφήνεις στην άκρη την λογοκρισία των αναγκών σου. Αποδέξου τα συναισθήματά σου. Είναι δικά σου και είναι πολύτιμα.

Φέρσου στον σύντροφό σου σα να είναι ο καλύτερος πελάτης σου.

Στον πελάτη σου δείχνεις συνεχώς πόσο πολύτιμος είναι, σκέφτεσαι τις ανάγκες του και μάλιστα προσπαθείς να τις προλάβεις. Κάνε το ίδιο με τον σύντροφο της ζωής σου.

Βεβαιώσου ότι κάθε μέρα που περνάει, έχεις δείξει με κάποιο τρόπο στον σύντροφό σου ότι είναι σημαντικός και ξεχωριστός. Ότι υπάρχει για κάποιον λόγο στη ζωή σου και όχι η επιλογή σου είναι τυχαία. Δείξε του ότι τον εκτιμάς και τον υπολογίζεις. Δεν χρειάζεται όλα αυτά να μεταφέρονται με τρομερά μεγαλεπίβολους τρόπους. Πολλές φορές μια χειρονομία, μια φράση που δείχνει εμπιστοσύνη και εκτίμηση, μια απλή κίνηση μπορεί να φανερώσει αυτά τα συναισθήματα.

Μάθετε να ακούτε πραγματικά ο ένας τον άλλον.

Συχνά τα ζευγάρια επαναλαμβάνουν τις ίδιες συζητήσεις ξανά και ξανά. Ο λόγος είναι ότι δε ακούει ο ένας τον άλλο. Ο καθένας λέει τα δικά του και τελικά δεν έχει κατανοήσει πως νιώθει ο άλλος. Απεναντίας, συχνά επικρίνει ο ένας τα συναισθήματα του άλλου προσπαθώντας να τα υποβιβάσει. Έτσι η συζήτηση τελειώνει με πικρία και απογοήτευση. Αυτό έχει σαν συνέπεια να αποφεύγουν τα ζευγάρια να συζητάνε για σημαντικά θέματα, γιατί φοβούνται ότι ο άλλος θα στεναχωρηθεί ή θα θυμώσει.

Η απιστία, έρχεται συχνά να προκαλέσει αλήθειες και ουσιαστικές συζητήσεις. Οδηγεί ξανά την προσοχή σε θέματα που έχουμε παραμελήσει. Κάποιες άλλες φορές, φέρνει στο προσκήνιο προσωπικές ανασφάλειες, τις οποίες το άτομο επιλέγει πώς θα τις διαχειριστεί για τον εαυτό του και το μέλλον του.

Δώσε την άδεια στον εαυτό σου να είναι ο εαυτός του και να δεχτεί την αλήθεια του άλλου.

Ωστόσο, μην ξεχνάς. Δεν μπορείς να ελέγξεις τη συμπεριφορά και τις σκέψεις του άλλου (…και γιατί να θέλεις κάτι τέτοιο; Που θα οδηγήσει;)

Μπορείς μόνο να στραφείς στον εαυτό σου και να αποδεχτείς τα συναισθήματα σου. Να προχωρήσεις χωρίς ενοχές και αυτοκατηγορίες, αλλά με την πρόθεση για αυτοβελτίωση και προσωπική ανάπτυξη.

Γυναίκα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

06.02.2024

Νέα μελέτη: Πολύ συχνή η βαριά κατάθλιψη για τις γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, οι γυναίκες που μαθαίνουν ότι έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο βαριάς κατάθλιψης, η οποία ενδέχεται να φθάσει ακόμα και στον αυτοκτονικό ιδεασμό. Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών είναι μία συχνή ενδοκρινική διαταραχή. Υπολογίζεται ότι προσβάλλει το 8-13% των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο σε ποσοστό […]

14.11.2023

Έρευνα: Το άγχος αποχώρησης από τη μητέρα στα νεογέννητα επηρεάζει τον εγκέφαλο περισσότερο από ένα χτύπημα στο κεφάλι

16.10.2023

Κατάθλιψη και εγκυμοσύνη: Tα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

13.10.2023

Εξωσωματική: Eπηρεάζεται η υγεία του βρέφους μετά από αποτυχημένες προσπάθειες;

28.09.2023

Νέα μελέτη: Αυτή είναι η επέμβαση που μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του αίματος στις γυναίκες

27.09.2023

Λιγούρες: Γιατί πεινάμε πιο πολύ πριν την περίοδο;

26.09.2023

Παιδί: Αυτή η διατροφή θα αυξήσει τις επίδοσεις του στο σχολείο

20.09.2023

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Πώς πρέπει να τρέφονται τα παιδιά με διαβήτη

12.09.2023

Τον γνωρίζατε; – Αυτός είναι ο μήνας που είναι πιθανότερο να πάρετε διαζύγιο

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε