Εγκυμοσύνη

Τετραπλάσιος ο κίνδυνος γέννησης νεκρών βρεφών από έγκυο με μετάλλαξη Δέλτα

Ο κίνδυνος γέννησης νεκρού βρέφους από γυναίκες που πάσχουν από κορωνοϊό, είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με υγιείς εγκύους, φθάνοντας μάλιστα στο τετραπλάσιο ποσοστό όταν πρόκειται για COVID-19 από τη μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με έρευνα των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Όπως αναφέρει στην εβδομαδιαία της επιθεώρηση η Αμερικανική Αρχή Πρόληψης Λοιμώξεων, ο κίνδυνος για θνησιγενή βρέφη παραμένει μικρός ακόμη και για τις νοσούσες εγκύους, αλλά είναι σαφώς μεγαλύτερος εκείνου των υγιών εγκύων.

Η έρευνα που διεξήγαγε ομάδα επιστημόνων του CDC –από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Σεπτέμβριο του 2021-αφορούσε στη συσχέτιση αυξημένων γεννήσεων θνησιγενών βρεφών με την COVID-19, διαχωρίζοντας μάλιστα την έρευνα στο πριν και το μετά της επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα.

Kαταγράφηκε ότι οι γεννήσεις νεκρών βρεφών ήταν στο 0,65% του γενικού αριθμού των 1.249.634 γεννήσεων σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο.

Ωστόσο, το ποσοστό μεταξύ των υγιών γυναικών ήταν:

-στο 0,64%, ενώ,

-μεταξύ όσων ασθενούσαν με κορωνοϊό όταν έφθασαν στο μαιευτήριο ήταν στο 1,26%, δηλαδή σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό (1,9 φορές μεγαλύτερος κίνδυνος)

Πιο συγκεκριμένα:

στην περίοδο πριν την επικράτηση της παραλλαγής Δέλτα, η αύξηση του κινδύνου εκτιμήθηκε στις 1,47 φορές, ενώ,

αφού κυριάρχησε η ινδική μετάλλαξη ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται κατά 4,04 φορές, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία στον πραγματικό πληθυσμό των γυναικών στις ΗΠΑ.

«Η ανάλυση αυτή προστίθεται στις όλο και αυξανόμενες αποδείξεις ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της COVID-19 στην εγκυμοσύνη και της γέννησης νεκρών βρεφών, και καταδεικνύει ότι ο κίνδυνος αυξήθηκε σημαντικά στην περίοδο με τη μετάλλαξη Δέλτα», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση της έρευνας.

«Απαιτείται επίσης περαιτέρω διερεύνηση της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, περιλαμβανομένης και της αποτροπής της γέννησης θνησιγενών βρεφών», προσθέτουν οι Αμερικανοί ερευνητές στην The New York Times.

Εγκυμοσύνη

16.10.2023

Κατάθλιψη και εγκυμοσύνη: Tα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερη, όχι όμως και ιδανική για όλες τις γυναίκες. Έχει τις δυσκολίες της, ενοχλητικά συμπτώματα, άγχος. Ωστόσο εάν τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθετε είναι περισσότερα από τα καλά, είναι πιθανό να έχετε κατάθλιψη κύησης. Η κατάθλιψη την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι λιγότερο γνωστή από την επιλόχεια κατάθλιψη, ωστόσο υπάρχει και πολλές […]

13.10.2023

Εξωσωματική: Eπηρεάζεται η υγεία του βρέφους μετά από αποτυχημένες προσπάθειες;

Η εξωσωματική γονιμοποίηση δίνει σε όλες τις γυναίκες, την ελπίδα ότι η κάθε δυσκολία που έχουν αντιμετωπίσει, θα καταλήξει σε ευτυχία με την γέννηση του μωρού τους. Παρ’ όλα αυτά, παγκόσμιες μελέτες έχουν τοποθετήσει το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης στο 45-50% για ηλικίες μικρότερες των 35 ετών. Το ποσοστό αυτό μειώνεται σε περίπου 20% για ηλικίες […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε