Γυναίκα

Κάνει «θαύματα»: Το συστατικό που λειτουργεί τέσσερις φορές πιο καλά από το υαλουρονικό οξύ

Όσο πιο δύσκολα προφέρεται, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το συστατικό. Δεν είναι μια παροιμία που λένε οι άνθρωποι, αλλά στην περίπτωση του πολυγλουταμινικού οξέος (μεταξύ της βακουχιόλης, του τρανεξαμικού οξέος και του σκουαλάνιου), είναι αληθινή.

Ενώ το πολυγλουταμινικό οξύ είναι κάπως νέο στη σκηνή περιποίησης δέρματος, απαντά σε πολλές από τις ερωτήσεις που σκεφτόμαστε εδώ και χρόνια, όπως “Πώς να ενυδατώσω το δέρμα χωρίς να γίνει ξηρό μερικά δευτερόλεπτα αργότερα” και “Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσω πιο φυσική λάμψη.”

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΓΛΟΥΤΑΜΙΚΟ ΟΞΥ;

“Το πολυγλουταμικό οξύ είναι ένα υδατοδιαλυτό πολυπεπτίδιο”, λέει ο δερματολόγος Dr. Factor. Συγκεκριμένα, “το πολυγλουταμικό οξύ, που αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την επούλωση πληγών, παρασκευάζεται από αλυσίδες του αμινοξέος που ονομάζεται γλουταμινικό οξύ. Σε αντίθεση με ορισμένα ενισχυτικά υγρασίας που διεισδύουν στο δέρμα, το πολυγλουταμινικό οξύ είναι ένα μεγαλύτερο μόριο που κάθεται από πάνω”.

Μπορείς επίσης να προσθέσεις πολυγλουταμικό οξύ στη μακρά λίστα των υγραντικών που βρίσκουμε συχνά σε ενυδατικές κρέμες και έλαια, όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη, το εκχύλισμα μπαμπού και το γαλακτικό οξύ. Όπως και άλλα υγραντικά, το πολυγλουταμινικό οξύ τραβάει την υγρασία από τον αέρα για να ενυδατώσει την επιφάνεια του δέρματος και τα στρώματα κάτω από αυτό.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΓΛΟΥΤΑΜΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ

Ο μεγαλύτερος ισχυρισμός του πολυγλουταμινικού οξέος είναι οι ενυδατικές του δυνάμεις, συγκεκριμένα η ικανότητα να συγκρατεί 4000 φορές το βάρος του σε νερό (δηλαδή 4 φορές περισσότερο από το υαλουρονικό οξύ – τα πιο εμβληματικά ενυδατικά συστατικά … προς το παρόν). “Το πρωταρχικό όφελος του πολυγλουταμινικού οξέος και άλλων υγροσκοπικών ουσιών είναι ότι διατηρούν το δέρμα υγρό τραβώντας την υγρασία από την ατμόσφαιρα στα ανώτερα στρώματα του δέρματός σας”, λέει ο Dr. Factor. “Μια ερευνητική ανασκόπηση του 2015 διαπίστωσε ότι το πολυγλουταμικό οξύ μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του σώματός των ακόλουθων φυσικών ενυδατικών παραγόντων: καρβοξυλικό οξύ, γαλακτικό οξύ, πυρρολιδόνη και ουροκανικό οξύ. Όλα παράγονται φυσικά από το σώμα και διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο δεσμεύοντας την υγρασία”.

Χρησιμοποίησε πολυγλουταμινικό οξύ εάν κάποιο από αυτά είναι στη λίστα με τους στόχους του δέρματος σου:

  • Ενυδατωμένο, απαλό δέρμα
  • Ενισχυμένο φράγμα υγρασίας
  • Λιγότερο ορατές λεπτές γραμμές και πόροι

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥΓΛΟΥΤΑΜΙΚΟ ΟΞΥ

Σύμφωνα με τον Dr. Factor, το πολυγλουταμικό οξύ είναι παρόμοιο σε προφίλ με άλλα υγραντικά όπως το υαλουρονικό οξύ, που σημαίνει ότι είναι καλύτερο για ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα, αλλά μπορεί να ωφελήσει όλες τις επιδερμίδες. Είναι απαλό και ασφαλές για εγκυμοσύνη.

Ως πεπτίδιο, συνδυάζεται καλά με όλα τα άλλα συστατικά. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν συνδυάζεται με ρετινόλη, καθώς οι ενυδατικές του ιδιότητες μπορούν να εξουδετερώσουν τις παρενέργειες ξήρανσης του παραγώγου της βιταμίνης Α.

Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το πολυγλουταμινικό οξύ, εφέρμοσε το καθημερινά. Επειδή δεν κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί ή/και βράδυ.

Γυναίκα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

06.02.2024

Νέα μελέτη: Πολύ συχνή η βαριά κατάθλιψη για τις γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, οι γυναίκες που μαθαίνουν ότι έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο βαριάς κατάθλιψης, η οποία ενδέχεται να φθάσει ακόμα και στον αυτοκτονικό ιδεασμό. Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών είναι μία συχνή ενδοκρινική διαταραχή. Υπολογίζεται ότι προσβάλλει το 8-13% των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο σε ποσοστό […]

14.11.2023

Έρευνα: Το άγχος αποχώρησης από τη μητέρα στα νεογέννητα επηρεάζει τον εγκέφαλο περισσότερο από ένα χτύπημα στο κεφάλι

16.10.2023

Κατάθλιψη και εγκυμοσύνη: Tα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

13.10.2023

Εξωσωματική: Eπηρεάζεται η υγεία του βρέφους μετά από αποτυχημένες προσπάθειες;

28.09.2023

Νέα μελέτη: Αυτή είναι η επέμβαση που μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του αίματος στις γυναίκες

27.09.2023

Λιγούρες: Γιατί πεινάμε πιο πολύ πριν την περίοδο;

26.09.2023

Παιδί: Αυτή η διατροφή θα αυξήσει τις επίδοσεις του στο σχολείο

20.09.2023

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Πώς πρέπει να τρέφονται τα παιδιά με διαβήτη

12.09.2023

Τον γνωρίζατε; – Αυτός είναι ο μήνας που είναι πιθανότερο να πάρετε διαζύγιο

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε