Φάρμακα

Moderna: Τι προβλέπει για τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου;

Ο πρόεδρος της Moderna, εξέφρασε διαφορετική άποψη από τον Αλβέρτο Μπουρλά της Pfizer, ο οποίος εκτιμά ότι ο γενικός πληθυσμός θα χρειαστεί και τέταρτη δόση εμβολίου Covid-19, καθώς θεώρησε ότι ο επαναληπτικός εμβολιασμός είναι αναγκαίος μόνο σε ευάλωτες ομάδες.

«Είναι απαραίτητη; Νομίζω πως αυτή η λέξη είναι πολύ δυνατή. Νομίζω ότι θα προσφέρει οφέλη σε όσους την κάνουν» δήλωσε ο δρ Στίβεν Χόουγκ στο Business Insider.

H επιπλέον αναμνηστική δόση είναι απαραίτητη «για τους ανοσοκατεσταλμένους, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, άνω των 50 ή τουλάχιστον των 65» είπε. Και έδωσε έμφαση στους ασθενείς με καρκίνο, στους οποίους ο εμβολιασμός μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικός.

«Για όσους πάσχουν από καρκίνο, η Covid μπορεί να είναι ασθένεια που απειλεί τη ζωή, ακόμα και μετά τον εμβολιασμό. Νομίζω πως δεν θέλουμε να παίξουμε με αυτό» δήλωσε.

Για τον υπόλοιπο πληθυσμό η απάντηση στο ερώτημα της τέταρτης δόσης δεν είναι σαφής. «Το εάν οι αρχές δημόσιας Υγείας θα συνεχίσουν να τη συστήνουν για όλους είναι πιο περίπλοκο ερώτημα επειδή υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να λάβουν τις δύο πρώτες δόσεις» είπε ο πρόεδρος της Moderna.

Τον περασμένο μήνα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η χορήγηση τέταρτης δόσης μπορεί να εξαρτηθεί από παράγοντες όπως η ηλικία και τα υποκείμενα νοσήματα.

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν συστάσεις που θα ισχύουν το ίδιο για όλους» είπε. Οι διαθέσιμες μελέτες δείχνουν ότι η προστασία που προσφέρει ο αρχικός εμβολιασμός φθίνει έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης, διατηρείται όμως σε υψηλά επίπεδα όσον αφορά τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου.

Ο Χόουγκ, πάντως, δήλωσε πως ο ίδιος σκοπεύει να εμβολιάζεται επαναληπτικά κάθε χρόνο για να αποφύγει τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της λεγόμενης long Covid.«Δεν θέλω να χάσω τη γεύση ή την όσφρησή μου. Η long Covid ακούγεται άσχημη» είπε.

Εκτίμησε δε ότι το διπλό εμβόλιο που ετοιμάζεται να δοκιμάσει η εταιρεία του για την πρόληψη της Όμικρον και προηγούμενων παραλλαγών του κορωνοϊού είναι η κατάλληλη προσέγγιση στην πανδημία.

«Πιστεύουμε ότι η διπλή αναμνηστική δόση είναι η σωστή απάντηση για το 2022. Πιστεύω πως αν το κάνεις το φθινόπωρο θα προσφέρει καλή προστασία για τουλάχιστον έξι μήνες, ίσως και εννέα».

Φάρμακα

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

Μια 29χρονη influencer «καίει» με ανάρτησή της το εμβόλιο του Covid-19 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς όπως λέει οι γιατροί της είπαν ότι αυτό οφείλεται για το πρόβλημα που έχει στην καρδιά. Σε μια ανάρτηση στο Facebook την περασμένη εβδομάδα, το μοντέλο και επιχειρηματίας Florencia Tarque είπε: «Οι καρδιολόγοι λένε τώρα ότι το πρόβλημα της […]

20.02.2024

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ

Ο Τζον Γουάτς, ο οποίος έλαβε τρία εμβόλια και έχει διαγνωστεί με μια ποικιλία παθήσεων υγείας, είπε ότι το πρόγραμμα αποζημίωσης εμβολίων δεν έχει προχωρήσει σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και ότι τα εμβόλια προκάλεσαν μαζικές αυξήσεις θανάτων και ότι ο ίδιος δεν θέλει να γίνει ένα ακόμα […]

05.02.2024

Βρετανία: Ξεκινάει δοκιμαστική χορήγηση εμβολίου σε ασθενείς με καρκίνο

11.01.2024

Αρχίατρος της Φλόριντα: «Τα mRNA εμβόλια κατά της Covid-19 είναι ο αντίχριστος των σκευασμάτων»

08.01.2024

Διάσημος ιολόγος προειδοποιεί: «Οι χώρες που εμβολιάστηκαν κατά Covid-19 θα υποστούν μείωση πληθυσμού της τάξεως του 40%»!

05.01.2024

Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα: «Σταματήστε τα mRNA εμβόλια κατά Covid – Δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε ανθρώπους»!

28.11.2023

Νέα μελέτη: Το βακτήριο E.coli μπορεί να αναπτύξει ανησυχητικά υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά

23.11.2023

ΠΟΥ: «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατ. θανάτους έως το 2050»

21.11.2023

Αντιβιοτικά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Πότε πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε

16.11.2023

Βρετανία: «Πράσινο φως» σε γονιδιακή θεραπεία για την δρεπανοκυτταρική αναιμία και τη β-θαλασσαιμία

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε