Φάρμακα

Ποιοι δικαιούνται να κάνουν αίτηση για μονοκλωνικά – Η οδηγία για τις εγκύους

Ενημερωτική καμπάνια στις ιατρικές εταιρείες, στους ιατρικούς συλλόγους και στους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ξεκινά το υπουργείο Υγείας, με στόχο να καταστεί σαφές, ότι όλοι οι γιατροί έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων για τους ασθενείς που παρακολουθούν και ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Οι γιατροί πρέπει να ενημερωθούν για να μπορέσουμε να δούμε περισσότερα αιτήματα, γιατί έχουμε 2.000 δόσεις διαθέσιμες και είναι κρίμα να μην τις χορηγήσουμε ιδιαίτερα τώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ-1.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις έγκυες, λέγοντας ότι “οι γυναίκες που διανύουν το τρίτο τρίμηνο, είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου και σύμφωνα με τις οδηγίες της επιτροπής μπορούν να λάβουν φάρμακα με μονοκλωνικά αντισώματα”.

«Άρα ο γυναικολόγος- μαιευτήρας τους, θα πρέπει άμεσα από τη στιγμή που θα πληροφορηθεί ότι η γυναίκα είναι θετική στην COVID-19, να μπει στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και να υποβάλλει το αίτημα.

Εμείς μέσα σε 24 ώρες θα το έχουμε επεξεργαστεί και θα έχουμε κατευθύνει τη γυναίκα στο κατάλληλο νοσοκομείο για να γίνει άμεσα η χορήγηση των μονοκλωνικών», πρόσθεσε ο κ. Κωτσιόπουλος.

«Πιστεύω ότι με τη νέα θεραπεία μειώνουμε δραστικά τον κίνδυνο να νοσήσει βαριά μια γυναίκα, που βρίσκεται σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης», τόνισε στην συνέχεια,  ενώ έκανε γνωστό πως  ήδη μία έγκυος έχει λάβει τη νέα θεραπεία.

Για έλλειψη αναπνευστήρων – οξυγόνου

Ο κ. Κωτσιόπουλος διέψευσε ότι δεν υπάρχουν αναπνευστήρες σε οποιοδήποτε υγειονομικό σχηματισμό της χώρας. 

Συγκεκριμένα, η απάντησή του:

«Έχουμε προμηθευτεί χιλιάδες όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Οπότε υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία και αναπνευστήρες βαρέως χρήσεως για τους ασθενείς που διασωληνώνονται και φορητοί αναπνευστήρες για να υποβοηθήσουν την αναπνοή για τους λιγότερο βαριά ασθενείς τα λεγόμενα Hi-Flow».

Επεσήμανε, ότι κάθε νοσοκομείο είναι κατασκευασμένο για να μπορεί να αντέξει ένα συγκεκριμένο αριθμό συσκευών πάνω στο δίκτυο. 

«Στα νοσοκομεία που φτάνουν στα όρια τους κάνουμε διάφορες παρεμβάσεις για να μπορέσουν να αυξήσουμε τη δυναμική του δικτύου», σημείωσε ο κ. Κωτσιόπουλος.

Γίνεται κατανομή των ασθενών με κορωνοϊό σε διάφορες κλινικές του ίδιου νοσοκομείου, ή μεταφορά τους σε άλλα νοσοκομεία, δηλαδή διαμοιράζουμε το φορτίο εξίσου στις διάφορες κλινικές COVID-19, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα με το οξυγόνο», πρόσθεσε.

«Έχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις σε πολλά νοσοκομεία στον βαθμό που μας επέτρεπαν τα δίκτυα, γιατί πολλά νοσοκομεία είναι και παλιά.

Και επιπλέον δεξαμενές οξυγόνου έχουμε βάλει και έχουν γίνει παράπλευρα δίκτυα», κατέληξε.

Φάρμακα

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

Μια 29χρονη influencer «καίει» με ανάρτησή της το εμβόλιο του Covid-19 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς όπως λέει οι γιατροί της είπαν ότι αυτό οφείλεται για το πρόβλημα που έχει στην καρδιά. Σε μια ανάρτηση στο Facebook την περασμένη εβδομάδα, το μοντέλο και επιχειρηματίας Florencia Tarque είπε: «Οι καρδιολόγοι λένε τώρα ότι το πρόβλημα της […]

20.02.2024

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ

Ο Τζον Γουάτς, ο οποίος έλαβε τρία εμβόλια και έχει διαγνωστεί με μια ποικιλία παθήσεων υγείας, είπε ότι το πρόγραμμα αποζημίωσης εμβολίων δεν έχει προχωρήσει σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και ότι τα εμβόλια προκάλεσαν μαζικές αυξήσεις θανάτων και ότι ο ίδιος δεν θέλει να γίνει ένα ακόμα […]

05.02.2024

Βρετανία: Ξεκινάει δοκιμαστική χορήγηση εμβολίου σε ασθενείς με καρκίνο

11.01.2024

Αρχίατρος της Φλόριντα: «Τα mRNA εμβόλια κατά της Covid-19 είναι ο αντίχριστος των σκευασμάτων»

08.01.2024

Διάσημος ιολόγος προειδοποιεί: «Οι χώρες που εμβολιάστηκαν κατά Covid-19 θα υποστούν μείωση πληθυσμού της τάξεως του 40%»!

05.01.2024

Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα: «Σταματήστε τα mRNA εμβόλια κατά Covid – Δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε ανθρώπους»!

28.11.2023

Νέα μελέτη: Το βακτήριο E.coli μπορεί να αναπτύξει ανησυχητικά υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά

23.11.2023

ΠΟΥ: «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατ. θανάτους έως το 2050»

21.11.2023

Αντιβιοτικά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Πότε πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε

16.11.2023

Βρετανία: «Πράσινο φως» σε γονιδιακή θεραπεία για την δρεπανοκυτταρική αναιμία και τη β-θαλασσαιμία

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε