Φάρμακα

“Let’shave some digital fun”: Μια εορταστική virtual συνάντηση της Bayer Hellas

“Let’shave some digital fun”: Μια εορταστική virtual συνάντηση της Bayer Hellas

Σε ένα κατάμεστο από δημοσιογράφους virtual venue και εορταστικά happenings, η Bayer Ελλάς υποδέχτηκε το νέο έτος σε μια online εκδήλωση, ειδικά προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της εποχής.

Ακόμη και σε αυτή την εκδήλωση, δεν έλειπε ο κορωνοϊός, και την “είδηση”, έδωσε ο Andreas Pοllner, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Ελλάς, ο οποίος ανέφερε ότι η εταιρεία ετοιμάζεται για παραγωγή εμβολίου κατά της COVID-19 το επόμενο έτος.

“Ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ανάγκη για εμβόλια η Bayer σχεδιάζει να κατασκευάσει 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου CureVac το 2022 στη μονάδα παραγωγής στο Wuppertal, που έρχεται να ενισχύσει το υπάρχον δίκτυο παραγωγής του CureVac.”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Την εκδήλωση άνοιξε η κα Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς, η οποία υποδέχθηκε τους δημοσιογράφους και στον σύντομο χαιρετισμό της ευχήθηκε για την άμεση επιστροφή στην κανονικότητα που τόσο έχει λείψει από όλους.

Τον λόγο πήρε ο κ. Andreas Pοllner, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Ελλάς και επικεφαλής του Τομέα Φαρμάκων σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Bayer Ελλάς τη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Αδιαμφισβήτητα το 2021 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία όλοι θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και θα μάθουμε να ζούμε με τα νέα δεδομένα που έχουμε υιοθετήσει στην καθημερινότητά μας.

Σε κάθε περίπτωση είμαι σίγουρος πως θα βγούμε πιο δυνατοί μετά από μια τέτοια παγκόσμια, τραυματική εμπειρία.

Από την πλευρά της βιομηχανίας, παρατηρούμε ιδιαίτερα ότι η επιστήμη και η φαρμακευτική βιομηχανία έχουν ανακτήσει την εμπιστοσύνη της ανθρωπότητας».

 «Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Bayer, με τα παραδείγματα γρήγορων αντανακλαστικών, καθώς προσαρμόστηκε άμεσα για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Όπως γνωρίζετε στην αρχή της πανδημίας ένωσε τις δυνάμεις της με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τις κυβερνήσεις παρέχοντάς τους πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών και ερευνητικών δεδομένων για την εύρεση και ανάπτυξη νέων αποτελεσματικών θεραπειών για το COVID-19, ενώ πριν λίγες εβδομάδες ανακοινώσαμε τη συμφωνία συνεργασίας με την CureVac για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη, τη διάθεση και τις αντίστοιχες διαδικασίες του υποψηφίου εμβολίου CVnCoV» συμπλήρωσε ο κ. Pollner, και κατέληξε:

-160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου CureVac το 2022

«Τέλος, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ανάγκη για εμβόλια η Bayer σχεδιάζει να κατασκευάσει 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου CureVac το 2022 στη μονάδα παραγωγής στο Wuppertal, που έρχεται να ενισχύσει το υπάρχον δίκτυο παραγωγής του CureVac.»

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ανδρέας Κυριαζής, Country Division Head του Τομέα Υγείας των Καταναλωτών στη Bayer Ελλάς δήλωσε σχετικά:

«Η πανδημία μας έδωσε την ευκαιρία να υιοθετήσουμε «καλές συνήθειες» και να κατανοήσουμε καλύτερα την ευθύνη μας για τη διατήρηση της υγείας και της ασφάλειας. Καθώς αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες δημογραφικές μεταβολές, και αναδυόμενες προκλήσεις στον τομέα της υγείας, δεν υπήρξε ποτέ πιο επιτακτική ανάγκη να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να φροντίζουν καλύτερα τον εαυτό τους και εκείνους που αγαπούν» και συμπλήρωσε:

«Για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής και τις ανάγκες των καταναλωτών λανσάρουμε νέα προϊόντα σε γνωστά brands όπως αυτά της Bepanthol και της Ασπιρίνης ενώ ταυτόχρονα επενδύουμε σε συνεργασία με αξιόπιστες εταιρείες στην Ελλάδα για την ανάπτυξη και παραγωγή βασικών προϊόντων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συνεργασία μας με την FAMAR που παράγει μέρος της σειρά Bepanthol, ενώ από το φέτος σκοπεύουμε να αυξήσουμε αυτήν την παραγωγή, για να καλύψουμε τη διεθνή ζήτηση για τη συγκεκριμένη σειρά προϊόντων».

Τον κύκλο των χαιρετισμών στους δημοσιογράφους έκλεισε ο Μανώλης Παναγιωτόπουλος Country Commercial Lead για τον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας o οποίος ανέφερε:

Η Bayer αναγνωρίζει τη μεγάλη πρόκληση που δέχεται η εγχώρια παραγωγή ως απόρροια του lockdown στην εστίαση, της πολύ περιορισμένης τουριστικής περιόδου και των κατά τόπους ακραίων καιρικών συνθηκών που μπορούν να συνδεθούν με την κλιματική αλλαγή.

Ως ηγέτης εκτός από την υγεία και στην διατροφή, μέσα από το συνεργασίες στην Αλυσίδα Αξίας των Τροφίμων (Food Chain Partnership), βοηθάμε ομάδες παραγωγών έτσι ώστε αυξηθεί η εμπορευσιμότητα στα προϊόντα τους και να γίνουν ανταγωνιστικότερα στις ξένες αγορές», και συμπλήρωσε :

«Επιπλέον η Bayer εδώ και αρκετό καιρό προσφέρει σε Έλληνες παραγωγούς το BayGAP, ένα πρόγραμμα που τους υποστηρίζει να πιστοποιηθούν και να συνδεθούν με την αλυσίδα αξίας τροφίμων, προσφέροντάς τους ουσιαστική εκπαίδευση, συμβουλές και υποστήριξη για πιστοποίηση.

Τέλος αναπτύσσοντας εργαλεία όπως το Climate FieldView™ αλλά και τη σειρά προϊόντων Bayer Biologicals, δίνει λύσεις που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις για βιώσιμη και ποιοτική παραγωγή, προς όφελος των παραγωγών, των συνεργατών της, της αλυσίδας αξίας των τροφίμων αλλά και των καταναλωτών».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ένα μοναδικό διαδραστικό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων και η εκδήλωση κορυφώθηκε με την κοινή ευχή όλων, η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία όλων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την μαγνητοσκόπηση της συζήτησης εδώ.

Σχετικά με την Bayer

 Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και να βοηθήσουν στις προσπάθειες της ανθρωπότητας να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, όπως ο συνεχώς αυξανόμενος και γηράσκων πληθυσμός. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης.

Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και αποτελεί σύμβολο της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας και της υψηλής ποιότητας, σε όλο τον κόσμο.

Κατά το οικονομικό έτος 2019, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 104.000 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 43,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,9 δις ενώ οι  δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 5,3 δις. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.bayer.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Bayer Ελλάς, επισκεφθείτε το www.bayer.gr.

Επικοινωνία

Σόνια Μουσαβερέ, Τηλ. +30 210 618 75 62

e-mail: [email protected]

Δηλώσεις που αναφέρονται στο μέλλον

Το παρόν δελτίο τύπου περιέχει συγκεκριμένες δηλώσεις που αναφέρονται στο μέλλον και βασίζονται στις σημερινές εκτιμήσεις και προβλέψεις της Διεύθυνσης του Ομίλου Bayer και των τμημάτων της. Διάφοροι γνωστοί και άγνωστοι κίνδυνοι, αβεβαιότητες καθώς και άλλοι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές αποκλίσεις από την παρεχόμενη με το παρόν εκτίμηση, ως προς τα αποτελέσματα, την οικονομική κατάσταση, την ανάπτυξη ή  την απόδοση της εταιρίας. Οι παράγοντες αυτοί, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουντις δημοσιευμένες εκθέσεις της Bayer, οι οποίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της εταιρείας www.bayer.com. Η Εταιρία δεν αναγνωρίζει καμία υποχρέωσή της για συνέχιση παροχής δηλώσεων που να αναφέρονται στο μέλλον ούτε για προσαρμογή αυτών σε μελλοντικά γεγονότα και εξελίξεις.

Φάρμακα

20.02.2024

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ

Ο Τζον Γουάτς, ο οποίος έλαβε τρία εμβόλια και έχει διαγνωστεί με μια ποικιλία παθήσεων υγείας, είπε ότι το πρόγραμμα αποζημίωσης εμβολίων δεν έχει προχωρήσει σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και ότι τα εμβόλια προκάλεσαν μαζικές αυξήσεις θανάτων και ότι ο ίδιος δεν θέλει να γίνει ένα ακόμα […]

05.02.2024

Βρετανία: Ξεκινάει δοκιμαστική χορήγηση εμβολίου σε ασθενείς με καρκίνο

Ένα πρωτοποριακό εμβόλιο mRNA θα λάβουν καρκινοπαθείς στην Αγγλία, το οποίο βοηθά τον οργανισμό να αναγνωρίζει και να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με τους ερευνητές. Οι πρώτοι ασθενείς έλαβαν ήδη το εμβόλιο mRNA-4359 της Moderna στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής φάσης 1/2. Το συγκεκριμένο εμβόλιο συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που στοχεύουν ευρύτερα σε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου […]

Αρχίατρος της Φλόριντα: «Τα mRNA εμβόλια κατά της Covid-19 είναι ο αντίχριστος των σκευασμάτων»
11.01.2024

Αρχίατρος της Φλόριντα: «Τα mRNA εμβόλια κατά της Covid-19 είναι ο αντίχριστος των σκευασμάτων»

Διάσημος ιολόγος προειδοποιεί: «Οι χώρες που εμβολιάστηκαν κατά Covid-19 θα υποστούν μείωση πληθυσμού της τάξεως του 40%»!
08.01.2024

Διάσημος ιολόγος προειδοποιεί: «Οι χώρες που εμβολιάστηκαν κατά Covid-19 θα υποστούν μείωση πληθυσμού της τάξεως του 40%»!

Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα: «Σταματήστε τα mRNA εμβόλια κατά Covid – Δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε ανθρώπους»!
05.01.2024

Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα: «Σταματήστε τα mRNA εμβόλια κατά Covid – Δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε ανθρώπους»!

Νέα μελέτη: Το βακτήριο E.coli μπορεί να αναπτύξει ανησυχητικά υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά
28.11.2023

Νέα μελέτη: Το βακτήριο E.coli μπορεί να αναπτύξει ανησυχητικά υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά

ΠΟΥ: «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατ. θανάτους έως το 2050»
23.11.2023

ΠΟΥ: «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατ. θανάτους έως το 2050»

Αντιβιοτικά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Πότε πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε
21.11.2023

Αντιβιοτικά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Πότε πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε

Βρετανία: «Πράσινο φως» σε γονιδιακή θεραπεία για την δρεπανοκυτταρική αναιμία και τη β-θαλασσαιμία
16.11.2023

Βρετανία: «Πράσινο φως» σε γονιδιακή θεραπεία για την δρεπανοκυτταρική αναιμία και τη β-θαλασσαιμία

ΗΠΑ: Έδωσαν το «πράσινο φως» για το πρώτο εμβόλιο κατά του ιού τσικουνγκούνια
10.11.2023

ΗΠΑ: Έδωσαν το «πράσινο φως» για το πρώτο εμβόλιο κατά του ιού τσικουνγκούνια

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε
12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε
01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας
27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)
27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;
26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος
26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού
22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού