Φάρμακα

Το 18% της επιτροπής FDA στις ΗΠΑ ψήφισε κατά της έγκρισης του εμβολίου της Pfizer – Επιβεβαίωσαν ότι είναι πιθανά επικίνδυνο! (βίντεο)

Τέσσερα από τα 22 μέλη της επιτροπής εμπειρογνώμων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) ψήφισαν «ΟΧΙ» στην έγκριση του εμβολίου της Pfizer για εκτεταμένο εμβολιασμό του πληθυσμού, καθώς υπάρχουν ακόμα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του εμβολίου. 

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, δηλαδή το 18% των μελών της επιτροπής εμπειρογνώμων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) να ψηφίζει κατά της έγκρισης ενός τόσο σημαντικού φαρμάκου διατυπώνοντας αμφιβολίες για την ασφάλειά του.

Μία από αυτές τις αρνητικές ψήφους προήλθε από την δρ. Οβέτα Φούλερ μία ιολόγο και ερευνητή ιογενών παθογόνων στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Η Δρ Φούλερ σε συνεντεύξεις είπε ότι «Ανησυχεί για τη μακροπρόθεσμη επίδραση του εμβολίου».

«Δεν έχουμε ιδέα τι κάνει το εμβόλιο RNA-λιπιδίων messenger (σ.σ.: η τεχνολογία που χρησιμοποιείται από το εμβόλιο Pfizer / BioNTech) για τους ανθρώπους μακροπρόθεσμα – δεν έχει γίνει πριν. Και πηγαίνουμε από 20.000 άτομα που παίρνουν αυτό το εμβόλιο σε εκατομμύρια που λαμβάνουν αυτό το εμβόλιο, με πολύ περιορισμένη εκτίμηση κινδύνου», δήλωσε. 

«Επειδή βρισκόμαστε σε μια πανδημία COVID και επειδή επηρεάζονται τόσες πολλές ζωές και επειδή το κοινό πρέπει να καταλάβει, ώστε να ξέρει τι να κάνει. Ένιωσα ότι αυτό είναι πολύ. Μια βαριά ευθύνη. Είναι πολύ απογοητευτικό και έτσι το παίρνω», είπε ο Δρ. Φούλερ.

Δεν είναι έλλειψη εμπιστοσύνης στην έρευνα, αλλά πιστεύει ότι δεν απαντήθηκαν ορισμένες συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τους κινδύνους. Η δρ. Φούλερ είπε ότι «περισσότερα δεδομένα θα την βοηθούσαν να είναι βέβαιη ότι έχει κάνει σωστά τη δουλειά της».

Ως ερευνητής και ειδικός στο πώς συμπεριφέρονται οι ιοί, «είχα ακόμα ερωτήσεις σχετικά με την ανοσία και την υπερανοσία. Ήθελα λίγο περισσότερη έρευνα για να απαντήσει σε μερικές ακόμη ερωτήσεις προτού ανοίξει τον δρόμο για εκτεταμένους εμβολιασμούς στις μάζες».

Πριν συνεχίσετε, δείτε την χθεσινή εκπομπή του PRONEWS για τα εμβόλια και τα όσα αποκαλύπτονται σχετικά με την ασφάλειά τους:

«Είμαι εξαιρετικός υποστηρικτής των εμβολίων. Είμαι ιολόγος με εκπαίδευση, νομίζω ότι οι ιοί είναι καταπληκτικοί. Τους διδάσκω. Τα μελετώ. Μιλάω στην κοινότητα γι’αυτούς», είπε η δρ. Φούλερ. «Νομίζω ότι τα εμβόλια είναι ένας σημαντικός τρόπος που μπορούμε να σταματήσουμε ή να αποτρέψουμε λοιμώξεις, αλλά “2 ράμματα τώρα θα αποτρέψουν 9 αργότερα”» 

Η δρ. Φούλερ λέει ότι «θα ήταν καλύτερα να απελευθερωθεί το εμβόλιο σταδιακά αντί να μεταφερθεί σχεδόν απευθείας από τη μελέτη σε εκατομμύρια ανθρώπους και προσθέτει ότι πιστεύει ότι μόνο δύο ακόμη μήνες ελεγχόμενων μελετών θα απαντούσαν σε ορισμένες από αυτές τις συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Φανταστείτε ότι έχουμε ένα ποτάμι που έχει φράξει και αντί να αφαιρούμε το φράγμα και να αφήνουμε το νερό να ρέει παντού, ας ανοίξουμε μια κλειδαριά στο φράγμα και να απελευθερώσουμε τα πράγματα σταδιακά καθώς μαθαίνουμε περισσότερα»

«Η ψήφος μου δεν ήταν “Όχι, ποτέ”, η ψήφος μου ήταν “Όχι, όχι ακόμη για μια χρήση έκτακτης ανάγκης”» είπε: «Στην πραγματικότητα με εξέπληξε η ψηφοφορία. Σκέφτηκα ότι θα υπήρχαν πολύ περισσότερες ψήφοι «όχι» με βάση τον τρόπο που έγινε, οπότε ήμουν πολύ έκπληκτη που βγήκε από τους 17. Δηλαδή προς 4 προς 1. »

Είναι μια απόφαση τόσο σημαντική, ο Δρ Fuller θέλει να βεβαιωθεί ότι έχει γίνει σωστά. Γι ‘αυτό ήλπιζε για περισσότερες κλινικές δοκιμές προτού ψηφίσει «ναι», ειδικά για να μάθει εάν το εμβόλιο μειώνει τη μετάδοση του COVID-19, όχι μόνο της μόλυνσης.

Εξήγησε: «Γνωρίζουμε ότι δεν μολύνονται; Γνωρίζουμε ότι εάν έχουν μολυνθεί, μεταδίδουν τον ιό; Μπορεί να μεταδοθεί από αυτούς σε άλλους ανθρώπους»;

Μάλιστα η η δρ.Φούλερ αποκάλυψε πως και οι συζητήσεις των εμπειρογνωμόνων στην επιτροπή της FDA δεν μπήκαν καν στην ουσία του θέματος καθώς έγιναν μέσω ίντερνετ και παρουσίασαν τεχνικές δυσκολίες!

«Νομίζω ότι η εικονική πλατφόρμα ήταν δύσκολη, Δεν μπορούσαμε να δούμε ακόμη και τους άλλους συναδέλφους στο πάνελ και νομίζω ότι αν κάποιος με είχε δει πραγματικά σε πολλά από αυτά, η γλώσσα του σώματός μου θα έλεγε ότι “δεν νομίζω ότι συζητάμε τις πιο σχετικές ερωτήσεις εδώ”», είπε.

Φάρμακα

20.02.2024

«Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμα που πέθανε ξαφνικά εξαιτίας του εμβολίου κατά Covid» είπε ο Βρετανός που «κόντραρε» τον Ρ.Σούνακ

Ο Τζον Γουάτς, ο οποίος έλαβε τρία εμβόλια και έχει διαγνωστεί με μια ποικιλία παθήσεων υγείας, είπε ότι το πρόγραμμα αποζημίωσης εμβολίων δεν έχει προχωρήσει σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και ότι τα εμβόλια προκάλεσαν μαζικές αυξήσεις θανάτων και ότι ο ίδιος δεν θέλει να γίνει ένα ακόμα […]

05.02.2024

Βρετανία: Ξεκινάει δοκιμαστική χορήγηση εμβολίου σε ασθενείς με καρκίνο

Ένα πρωτοποριακό εμβόλιο mRNA θα λάβουν καρκινοπαθείς στην Αγγλία, το οποίο βοηθά τον οργανισμό να αναγνωρίζει και να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με τους ερευνητές. Οι πρώτοι ασθενείς έλαβαν ήδη το εμβόλιο mRNA-4359 της Moderna στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής φάσης 1/2. Το συγκεκριμένο εμβόλιο συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που στοχεύουν ευρύτερα σε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου […]

11.01.2024

Αρχίατρος της Φλόριντα: «Τα mRNA εμβόλια κατά της Covid-19 είναι ο αντίχριστος των σκευασμάτων»

08.01.2024

Διάσημος ιολόγος προειδοποιεί: «Οι χώρες που εμβολιάστηκαν κατά Covid-19 θα υποστούν μείωση πληθυσμού της τάξεως του 40%»!

05.01.2024

Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα: «Σταματήστε τα mRNA εμβόλια κατά Covid – Δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε ανθρώπους»!

28.11.2023

Νέα μελέτη: Το βακτήριο E.coli μπορεί να αναπτύξει ανησυχητικά υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά

23.11.2023

ΠΟΥ: «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατ. θανάτους έως το 2050»

21.11.2023

Αντιβιοτικά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Πότε πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε

16.11.2023

Βρετανία: «Πράσινο φως» σε γονιδιακή θεραπεία για την δρεπανοκυτταρική αναιμία και τη β-θαλασσαιμία

10.11.2023

ΗΠΑ: Έδωσαν το «πράσινο φως» για το πρώτο εμβόλιο κατά του ιού τσικουνγκούνια

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού