Το κόκκινο χαβιάρι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ανθρώπινο οργανισμό.
Η εν λόγω λιχουδιά περιέχει χοληστερόλη, προκαλεί πρήξιμο και μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση.
«Το αλάτι μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και να συγκρατήσει υγρά. Εάν έχετε πάθηση του καρδιαγγειακού συστήματος ή των νεφρών, το χαβιάρι πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή», σημείωσε ο ειδικός.
Το χαβιάρι περιέχει επίσης μεγάλη ποσότητα χοληστερόλης και επομένως ο ειδικός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για αθηροσκλήρωση και καρδιαγγειακές παθήσεις.
Άτομα χωρίς προβλήματα υγείας μπορούν να τρώνε ένα με δύο κουταλάκια με χαβιάρι την ημέρα, κατέληξε ο διατροφολόγος.