Νεοπλασίες

Νοέμβριος: Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα

Η FairLife θα είναι #en_drasi
Νοέμβριος: Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα

Η Fair Life L.C.C.,  υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, του Δήμου Τρικκαίων, της ΕΟΟΑ και της ΕΟΠ., εγκαινίασε στις 06-07.11.201 στα Τρίκαλα έναν νέο θεσμό τα «Ασκληπιεία εν δράσει- Η πολιτιστική κληρονομιά της υγείας», συνδέοντας σημαντικά μνημεία της αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς που αφορούν στην ιατρική με τη φυσική άσκηση (περίπατος, τρέξιμο, ποδήλατο, κ. ά), τον υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά όπως και η πρόληψη για την υγεία μας. 

Η «Fair Life L.C.C.,  ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, όλο τον Νοέμβριο, μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα θα βρίσκεται #en_drasi στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει την Πολιτεία και το ευρύτερο κοινό.

Η  πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα με συγκεκριμένες εξετάσεις και η έγκαιρη διάγνωση σώσει ζωές.

Παράλληλα με δράσεις προβάλει τη σημασία της φυσικής άσκησης και της ψυχικής υγείας ως προϋποθέσεις για την πρόληψη και τη διατήρηση της ευζωίας.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος ΚΕΔΕ:

«Στα Τρίκαλα, την πατρίδα του Ασκληπιού, όπου η ευζωία και η θεραπεία αποτελούν πυλώνες της σύγχρονης ιατρικής, η πρωτοβουλία της FairLife μάς βρίσκει ενεργούς συμπαραστάτες. …

Δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, δίνουμε χώρο στη ζωή.

Στηρίζουμε την προσπάθεια της FairLife, ενεργοποιούμε κάθε θετική συνεργασία και μαζί με τους πολίτες, τους φορείς, τους εθελοντές, δημιουργούμε ένα μήνυμα που αφορά όλους μας.

Ενώνουμε τις φωνές μας, πραγματοποιούμε δράσεις ουσίας, προωθούμε τα μηνύματα που όλους και όλες θα μας οδηγήσουν σε καλύτερες συνθήκες ζωής, σε ευαισθητοποίηση, σε εγρήγορση.

Μαζί στην πρόληψη, για να είμαστε μαζί στη ζωή!»

Τις εκδηλώσεις εμψύχωσαν οι Brand Ambassadors της FairLife L.C.C. Νίκο Μαγγίτση και Κική Τσακαλδήμη, υποστήριξαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους: Τοπικοί αθλητικοί φορείς (Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων, Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, Ποδηλατικός Σύλλογος Δρομέων) η μαθητική κοινότητα και πλήθος πολιτών.

Οι εταιρείες :  Όμηρος ΑΕΒΕ, Βιολάντα, οι φαρμακευτικές εταιρίες Amgen, AstraZeneca, Pfizer, Roche, Takeda και το Metropolitan Hospital συνέβαλαν με την ευγενική χορηγία τους στην υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 06.11.21 με την ολοκλήρωση και παρουσίαση  graffiti στο 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Γεώργιος Σεφέρης» με τίτλο « Η Ζωή να κόβει την ανάσα» από τον Αλέξανδρο Κισκίνη.

Στόχος της εικαστικής παρέμβασης, συνεχίζοντας μια σειρά νεανικών αντικαπνιστικών εκστρατειών της FairLife L.C.C., είναι η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.

Στη συνέχεια στο Μουσείο Τσιτσάνη πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης με τη  συμμετοχή των Ambassadors της FairLife L.C.C.  Νικόλαου Μαγγίτση και Κικής Τσακαλδήμη, οι οποίοι ενέπνευσαν τους παραβρισκόμενους με τις προσωπικές τους ιστορίες, τα επιτεύγματα και τη θέλησή τους.

Οι δυο τους, μίλησαν για τη σημασία της επιμονής, της υπομονής, της προσπάθειας ως στοιχείων απαραίτητων για την επίτευξη ενός στόχου, σε συνδυασμό με την ανάγκη της υγιεινής ζωής και της άθλησης.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη Μιχάλης Λάππας και η αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη, υποδέχθηκαν το οργανισμό και τους προσκεκλημένους στην πόλη του Ασκληπιού, που υλοποιεί και το αντίστοιχο project.

Η κ. Πατέλη αναφέρθηκε στην ουσία των εκδηλώσεων, που στόχο έχουν να αναδείξουν τη σημασία της πρόληψης και της υγιεινής ζωής. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο ειδ. συνεργάτης του Δ. Τρικκαίων, κ. Χάρης Καλλιάρας.

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με τη φωταγώγηση με το λευκό χρώμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα  της γέφυρας των Τρικάλων.

Στις 07.11.21 στις 10.00 με αφετηρία το Ψηφιακό – Πάρκο Ασκληπιείο στο Πρίνος Δ. Τρικκαίων εγκαινιάστηκε ο νέος θεσμός των «Ασκληπιείων εν δράσει» με διαδρομή πεζοπορίας 6.5km  με την καθοδήγηση του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων, διαδρομή τρεξίματος 10km με τη συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων και διαδρομή ποδηλασίας 24,4km με τον Ποδηλατικό Σύλλογος Τρικάλων.

Με σύνθημα «Στηρίζουμε όσους νοσούν, θυμόμαστε όσους έφυγαν!» και «Η ζωή να κόβει την ανάσα, όχι ο καρκίνος του πνεύμονα!» διακεκριμένοι αθλητές, όπως ο Πρωταθλητής Ευρώπης και πανελλήνιος πρωταθλητής ποδηλασίας για 7 φορές Ζήσης Σούλιος, μαθητές και πλήθος Τρικαλινών έδωσαν το μήνυμα ότι η πρόληψη και η φυσική άσκηση είναι τα όπλα μας ενάντια στον Καρκίνο του Πνεύμονα. ‘’Τους ευχαριστούμε από καρδιάς. ‘’

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία της προώθησης της φυσικής και υγιεινής ζωής, με φόντο το Σχέδιο Ασκληπιός και σε τη συνεργασία με τη Fair Life για ένα τόσο σημαντικό μήνυμα,  καθώς είναι σημαντικό «Η Ζωή να Κόβει την Ανάσα».

Αναμνηστικές πλακέτες επιδόθηκαν στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, στον εκπρόσωπο και επί χρόνια αντιπρόεδρο του ΣΟΧΤ, Σωτήρη Καραμάλη, στον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων Βαγγέλη Διβάνη και στον πρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων Ηλία Ζηντζιόβα.

H πρόεδρος της FairLife L.C.C., Κορίνα Πατέλη-Bell, αναφερόμενη στις δράσεις τόνισε:

«Θεωρούμε ότι η υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι η απουσία της αρρώστιας ή της αναπηρίας.

Η υγεία πρέπει να γίνει καθημερινή πράξη ζωής μέσα από την ήπια άσκηση, τη γυμναστική, τη σωστή διατροφή, την επαφή με τη φύση, τη χαλάρωση, τον ύπνο, τις υγιείς κοινωνικές σχέσεις, τη δημιουργικότητα, όπως πρότεινε πρώτος ο Ασκληπιός και οι ιατροί στην αρχαιότητα.

Όλα τα παραπάνω είναι μέσω πρόληψης αλλά και ίασης κάθε αρρώστιας».

Παράλληλα εθελοντές, συνεργάτες και φίλοι ένωσαν τις φωνές τους διαδικτυακά στέλνοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το δικό τους μήνυμα.

Μέχρι το τέλος του μήνα η FairLife θα #en_drasi προωθώντας διαδικτυακά το μήνυμα της ευζωίας, αλλά και μιας ολιστικής προσέγγισης της υγείας, την οποία ακολουθούσαν οι ιατροί της αρχαιότητας, ως όπλο για τη πρόληψη και τη φροντίδα του καρκίνου του πνεύμονα.

Μπορείτε να δηλώστε συμμετοχή αγοράζοντας το συλλεκτικό μπλουζάκι της FairLife από  5€ με δωρεάν αποστολή και να ανεβάσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την παρέα σας τη δράση και το μήνυμά σας.

Αναλυτικά στον σύνδεσμο https://fairlifelcc.com/donations/dilosi-symmetoxis-asklipieia-endrasi/

Νεοπλασίες

14.01.2022

Μελάνωμα του δέρματος: Το πρώτο τεστ που εντοπίζει όσους δεν κινδυνεύουν με μετάσταση καρκίνου

Επιστήμονες στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν ένα νέο τεστ για το μελάνωμα, το πρώτο που μπορεί να προβλέψει αξιόπιστα την εξάπλωση ή την επιστροφή αυτής της πιο θανατηφόρας μορφής καρκίνου του δέρματος. Το τεστ βασίζεται στις προόδους που έγιναν στην κατανόηση του βιολογικού μηχανισμού του μελανώματος. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ και της εταιρείας-τεχνοβλαστού […]

13.01.2022

Επανεπεμβάσεις στη χειρουργική του θυρεοειδούς

Στο άκουσμα ενός δεύτερου χειρουργείου σε ασθενή που έχει υποβληθεί ήδη σε θυρεοειδεκτομή οι αντιδράσεις που κυριαρχούν αρχικά είναι η απογοήτευση και ο φόβος. Απογοήτευση για το γεγονός ότι το πρόβλημα δεν έλαβε οριστική λύση με το πρώτο χειρουργείο, και στη συνέχεια ο φόβος για το επικείμενο, αυξημένης επικινδυνότητας, αναπόφευκτο δεύτερο χειρουργείο αλλά και για […]

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον καρκίνο του φλοιού των επινεφριδίων
13.01.2022

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον καρκίνο του φλοιού των επινεφριδίων

Καρκίνος του στομάχου: Τα απλά συμπτώματα που πρέπει να προσέχουμε
13.01.2022

Καρκίνος του στομάχου: Τα απλά συμπτώματα που πρέπει να προσέχουμε

Κατέληξε στον Ευαγγελισμό καρκινοπαθής η οποία είχε διαγνωσθεί με την Όμικρον
11.01.2022

Κατέληξε στον Ευαγγελισμό καρκινοπαθής η οποία είχε διαγνωσθεί με την Όμικρον

Διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα: Γιατί -ακόμη- είναι σημαντικό να κόψουμε το τσιγάρο
11.01.2022

Διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα: Γιατί -ακόμη- είναι σημαντικό να κόψουμε το τσιγάρο

Καρκίνος: Εξέταση αίματος θα ανιχνεύει τη νόσο προτού δώσει σαφή συμπτώματα
05.01.2022

Καρκίνος: Εξέταση αίματος θα ανιχνεύει τη νόσο προτού δώσει σαφή συμπτώματα

Ήρθε το τέλος της χημειοθεραπείας;
05.01.2022

Ήρθε το τέλος της χημειοθεραπείας;

Καρκίνος του λεπτού εντέρου: Συμπτώματα και αντιμετώπιση
28.12.2021

Καρκίνος του λεπτού εντέρου: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Αποκαλύφθηκε μια σχετικά άγνωστη συνέπεια του καρκίνου του μαστού
15.12.2021

Αποκαλύφθηκε μια σχετικά άγνωστη συνέπεια του καρκίνου του μαστού

Δημοφιλή

Υγεία & πολιτική
1

ΥΠΑΙΘ: Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

Φυσική Κατάσταση
2

Μεγάλος διαγωνισμός του ygeianews.gr για να είσαστε σε «φόρμα» εν μέσω καραντίνας!

Φάρμακα
3

ΕΜΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για διασωληνωμένους με λοίμωξη COVID-19

Παιδί
4

Πότε και με ποια εμβόλια θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών

Περισσότερα

18.01.2022

Δήμος Πειραιά – Θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρη βάση για την προστασία των πολιτών από το κρύο

Θερμαινόμενο χώρο για την προστασία των πολιτών λειτουργεί ο δήμος Πειραιά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένονται, σύμφωνα με τα προγνωστικά δελτία της ΕΜΥ. Συγκεκριμένα, για τη φιλοξενία των πολιτών, λειτουργεί σε 24ωρη βάση από σήμερα η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, σε συνεργασία με τον δήμο […]

18.01.2022

Λύματα: Aυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο επτά περιοχών

Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των επτά από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 10 έως 16 Ιανουαρίου, σε σχέση με την εβδομάδα 3 έως 9 Ιανουαρίου. Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε μία περιοχή, και σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν […]

Nocebo – Τι είναι το φαινόμενο που μπορεί να εξηγεί τις παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού
18.01.2022

Nocebo – Τι είναι το φαινόμενο που μπορεί να εξηγεί τις παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Στ. Λουκίδης – To 90% όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι
18.01.2022

Στ. Λουκίδης – To 90% όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι

Κορωνοϊός – Ο Ηλίας Μόσιαλος για τις τιμές των τεστ στην Αγγλία
18.01.2022

Κορωνοϊός – Ο Ηλίας Μόσιαλος για τις τιμές των τεστ στην Αγγλία

Γεωγραφική κατανομή: 8.661 κρούσματα στην Αττική- 2.179 στην Θεσσαλονίκη
18.01.2022

Γεωγραφική κατανομή: 8.661 κρούσματα στην Αττική- 2.179 στην Θεσσαλονίκη

COVID-19: 23.340 νέα κρούσματα – 673 διασωληνωμένοι – 106 νέοι θάνατοι
18.01.2022

COVID-19: 23.340 νέα κρούσματα – 673 διασωληνωμένοι – 106 νέοι θάνατοι

ΕMA: Ασφαλή τα εμβόλια mRNA κατά της COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
18.01.2022

ΕMA: Ασφαλή τα εμβόλια mRNA κατά της COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Προβλήματα στον λάρυγγα: Νέες εξελιγμένες τεχνικές αντιμετώπισης
18.01.2022

Προβλήματα στον λάρυγγα: Νέες εξελιγμένες τεχνικές αντιμετώπισης

Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν σταματήσετε το αλκοόλ
18.01.2022

Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν σταματήσετε το αλκοόλ