Νεοπλασίες

Νοέμβριος: Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα

Η FairLife θα είναι #en_drasi
Νοέμβριος: Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα

Η Fair Life L.C.C.,  υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, του Δήμου Τρικκαίων, της ΕΟΟΑ και της ΕΟΠ., εγκαινίασε στις 06-07.11.201 στα Τρίκαλα έναν νέο θεσμό τα «Ασκληπιεία εν δράσει- Η πολιτιστική κληρονομιά της υγείας», συνδέοντας σημαντικά μνημεία της αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς που αφορούν στην ιατρική με τη φυσική άσκηση (περίπατος, τρέξιμο, ποδήλατο, κ. ά), τον υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά όπως και η πρόληψη για την υγεία μας. 

Η «Fair Life L.C.C.,  ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, όλο τον Νοέμβριο, μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα θα βρίσκεται #en_drasi στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει την Πολιτεία και το ευρύτερο κοινό.

Η  πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα με συγκεκριμένες εξετάσεις και η έγκαιρη διάγνωση σώσει ζωές.

Παράλληλα με δράσεις προβάλει τη σημασία της φυσικής άσκησης και της ψυχικής υγείας ως προϋποθέσεις για την πρόληψη και τη διατήρηση της ευζωίας.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος ΚΕΔΕ:

«Στα Τρίκαλα, την πατρίδα του Ασκληπιού, όπου η ευζωία και η θεραπεία αποτελούν πυλώνες της σύγχρονης ιατρικής, η πρωτοβουλία της FairLife μάς βρίσκει ενεργούς συμπαραστάτες. …

Δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, δίνουμε χώρο στη ζωή.

Στηρίζουμε την προσπάθεια της FairLife, ενεργοποιούμε κάθε θετική συνεργασία και μαζί με τους πολίτες, τους φορείς, τους εθελοντές, δημιουργούμε ένα μήνυμα που αφορά όλους μας.

Ενώνουμε τις φωνές μας, πραγματοποιούμε δράσεις ουσίας, προωθούμε τα μηνύματα που όλους και όλες θα μας οδηγήσουν σε καλύτερες συνθήκες ζωής, σε ευαισθητοποίηση, σε εγρήγορση.

Μαζί στην πρόληψη, για να είμαστε μαζί στη ζωή!»

Τις εκδηλώσεις εμψύχωσαν οι Brand Ambassadors της FairLife L.C.C. Νίκο Μαγγίτση και Κική Τσακαλδήμη, υποστήριξαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους: Τοπικοί αθλητικοί φορείς (Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων, Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, Ποδηλατικός Σύλλογος Δρομέων) η μαθητική κοινότητα και πλήθος πολιτών.

Οι εταιρείες :  Όμηρος ΑΕΒΕ, Βιολάντα, οι φαρμακευτικές εταιρίες Amgen, AstraZeneca, Pfizer, Roche, Takeda και το Metropolitan Hospital συνέβαλαν με την ευγενική χορηγία τους στην υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 06.11.21 με την ολοκλήρωση και παρουσίαση  graffiti στο 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Γεώργιος Σεφέρης» με τίτλο « Η Ζωή να κόβει την ανάσα» από τον Αλέξανδρο Κισκίνη.

Στόχος της εικαστικής παρέμβασης, συνεχίζοντας μια σειρά νεανικών αντικαπνιστικών εκστρατειών της FairLife L.C.C., είναι η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.

Στη συνέχεια στο Μουσείο Τσιτσάνη πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης με τη  συμμετοχή των Ambassadors της FairLife L.C.C.  Νικόλαου Μαγγίτση και Κικής Τσακαλδήμη, οι οποίοι ενέπνευσαν τους παραβρισκόμενους με τις προσωπικές τους ιστορίες, τα επιτεύγματα και τη θέλησή τους.

Οι δυο τους, μίλησαν για τη σημασία της επιμονής, της υπομονής, της προσπάθειας ως στοιχείων απαραίτητων για την επίτευξη ενός στόχου, σε συνδυασμό με την ανάγκη της υγιεινής ζωής και της άθλησης.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη Μιχάλης Λάππας και η αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη, υποδέχθηκαν το οργανισμό και τους προσκεκλημένους στην πόλη του Ασκληπιού, που υλοποιεί και το αντίστοιχο project.

Η κ. Πατέλη αναφέρθηκε στην ουσία των εκδηλώσεων, που στόχο έχουν να αναδείξουν τη σημασία της πρόληψης και της υγιεινής ζωής. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο ειδ. συνεργάτης του Δ. Τρικκαίων, κ. Χάρης Καλλιάρας.

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με τη φωταγώγηση με το λευκό χρώμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα  της γέφυρας των Τρικάλων.

Στις 07.11.21 στις 10.00 με αφετηρία το Ψηφιακό – Πάρκο Ασκληπιείο στο Πρίνος Δ. Τρικκαίων εγκαινιάστηκε ο νέος θεσμός των «Ασκληπιείων εν δράσει» με διαδρομή πεζοπορίας 6.5km  με την καθοδήγηση του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων, διαδρομή τρεξίματος 10km με τη συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων και διαδρομή ποδηλασίας 24,4km με τον Ποδηλατικό Σύλλογος Τρικάλων.

Με σύνθημα «Στηρίζουμε όσους νοσούν, θυμόμαστε όσους έφυγαν!» και «Η ζωή να κόβει την ανάσα, όχι ο καρκίνος του πνεύμονα!» διακεκριμένοι αθλητές, όπως ο Πρωταθλητής Ευρώπης και πανελλήνιος πρωταθλητής ποδηλασίας για 7 φορές Ζήσης Σούλιος, μαθητές και πλήθος Τρικαλινών έδωσαν το μήνυμα ότι η πρόληψη και η φυσική άσκηση είναι τα όπλα μας ενάντια στον Καρκίνο του Πνεύμονα. ‘’Τους ευχαριστούμε από καρδιάς. ‘’

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία της προώθησης της φυσικής και υγιεινής ζωής, με φόντο το Σχέδιο Ασκληπιός και σε τη συνεργασία με τη Fair Life για ένα τόσο σημαντικό μήνυμα,  καθώς είναι σημαντικό «Η Ζωή να Κόβει την Ανάσα».

Αναμνηστικές πλακέτες επιδόθηκαν στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, στον εκπρόσωπο και επί χρόνια αντιπρόεδρο του ΣΟΧΤ, Σωτήρη Καραμάλη, στον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων Βαγγέλη Διβάνη και στον πρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων Ηλία Ζηντζιόβα.

H πρόεδρος της FairLife L.C.C., Κορίνα Πατέλη-Bell, αναφερόμενη στις δράσεις τόνισε:

«Θεωρούμε ότι η υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι η απουσία της αρρώστιας ή της αναπηρίας.

Η υγεία πρέπει να γίνει καθημερινή πράξη ζωής μέσα από την ήπια άσκηση, τη γυμναστική, τη σωστή διατροφή, την επαφή με τη φύση, τη χαλάρωση, τον ύπνο, τις υγιείς κοινωνικές σχέσεις, τη δημιουργικότητα, όπως πρότεινε πρώτος ο Ασκληπιός και οι ιατροί στην αρχαιότητα.

Όλα τα παραπάνω είναι μέσω πρόληψης αλλά και ίασης κάθε αρρώστιας».

Παράλληλα εθελοντές, συνεργάτες και φίλοι ένωσαν τις φωνές τους διαδικτυακά στέλνοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το δικό τους μήνυμα.

Μέχρι το τέλος του μήνα η FairLife θα #en_drasi προωθώντας διαδικτυακά το μήνυμα της ευζωίας, αλλά και μιας ολιστικής προσέγγισης της υγείας, την οποία ακολουθούσαν οι ιατροί της αρχαιότητας, ως όπλο για τη πρόληψη και τη φροντίδα του καρκίνου του πνεύμονα.

Μπορείτε να δηλώστε συμμετοχή αγοράζοντας το συλλεκτικό μπλουζάκι της FairLife από  5€ με δωρεάν αποστολή και να ανεβάσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την παρέα σας τη δράση και το μήνυμά σας.

Αναλυτικά στον σύνδεσμο https://fairlifelcc.com/donations/dilosi-symmetoxis-asklipieia-endrasi/

Νεοπλασίες

15.06.2022

Έρευνα – Σοκ για τον καρκίνο: Τα συμπληρώματα βιταμινών φαίνεται να αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο σε υγιείς άνδρες

Τα καρκινικά κύτταρα συχνά πολλαπλασιάζονται και εξαπλώνονται σε άλλα μέρη του σώματος πριν ανιχνευθούν

13.06.2022

Το 90% των ανευρυσμάτων έχoυν αυτό το κοινό χαρακτηριστικό

Όπως ένα έμφραγμα ή εγκεφαλικό, ένα ανεύρυσμα μπορεί να προκαλέσει ένα καταστροφικό πλήγμα στην υγεία σας με ελάχιστη προειδοποίηση. Ωστόσο, δεν διατρέχουν όλοι τον ίδιο κίνδυνο να εμφανίσουν ανεύρυσμα, ειδικά όταν πρόκειται για τον πιο κοινό τύπο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τον μοναδικό παράγοντα κινδύνου που παρατηρείται στο 90% αυτών των ανευρυσμάτων. Τα ανευρύσματα […]

Οι ασθενείς με νεφρική νόσο αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου
26.05.2022

Οι ασθενείς με νεφρική νόσο αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου

Νέα έρευνα: Οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη έχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές θρομβώσεις στο αίμα
26.05.2022

Νέα έρευνα: Οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη έχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές θρομβώσεις στο αίμα

Kαρκίνος: Tα 3 σημάδια που κανείς δεν πρέπει να αγνοεί
17.05.2022

Kαρκίνος: Tα 3 σημάδια που κανείς δεν πρέπει να αγνοεί

Νέα μελέτη: Ασφαλής η μεταμόσχευση νεφρών από δότες που έχουν νοσήσει με κορωνοϊό
15.05.2022

Νέα μελέτη: Ασφαλής η μεταμόσχευση νεφρών από δότες που έχουν νοσήσει με κορωνοϊό

Νέα μελέτη για τον καρκίνο: Σχεδόν το 50% των διαγνώσεων καρκίνου γίνεται από εισαγωγή στα επείγοντα λόγω πόνου
29.04.2022

Νέα μελέτη για τον καρκίνο: Σχεδόν το 50% των διαγνώσεων καρκίνου γίνεται από εισαγωγή στα επείγοντα λόγω πόνου

Εννέα βασικές αρχές για να μειώσετε τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου
28.04.2022

Εννέα βασικές αρχές για να μειώσετε τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου

Tεχνητά γλυκαντικά και καρκίνος: Ποιος ο ρόλος τους στην εμφάνιση της νόσου
28.03.2022

Tεχνητά γλυκαντικά και καρκίνος: Ποιος ο ρόλος τους στην εμφάνιση της νόσου

1ο Συνέδριο Ασθενών: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα
16.03.2022

1ο Συνέδριο Ασθενών: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα

Δημοφιλή

Healthy pets
1

20+1 πράγματα που δεν ξέρετε για τα ζώα!

Επιδημίες
2

Η Βρετανία αίρει όλους τους περιορισμούς κατά του Covid-19

Υγεία & πολιτική
3

ΥΠΑΙΘ: Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

Υγεία & πολιτική
4

Θ.Πλεύρης: Έρχεται διάταξη για την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών – «Ριψάσπιδες που αρνούνται την επιστήμη»

Περισσότερα

01.07.2022

Όσα πρέπει να ξέρετε για την τριχόπτωση μετά την εγκυμοσύνη – Αίτια και αντιμετώπιση

Όπως είναι γνωστό, αρκετές είναι οι γυναίκες που κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, παρατηρούν αλλαγές στα μαλλιά τους. Μάλιστα, σε κάποιες τα μαλλιά είναι πιο πυκνά, σε άλλες πιο σγουρά και σε άλλες πιο λαμπερά. Αλλαγές στα μαλλιά ωστόσο παρατηρούνται και μετά τον τοκετό. Η τριχόπτωση είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στις γυναίκες που μόλις έχουν […]

01.07.2022

Βίντεο: Θεραπεύστε την ακμή με το θαλασσινό αλάτι

Επειδή το νερό των ωκεανών δεν είναι αποστειρωμένο όπως τα αλατούχα διαλύματα που προορίζονται για τη θεραπεία πληγών, υπάρχουν ορισμένες μεταβλητές που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να καθοριστεί εάν το νερό της θάλασσας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την ακμή. Σύμφωνα με επίσημες πηγές, αυτές οι μεταβλητές είναι η κατάσταση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, η […]

Το ήξερες; – Ο στιγμιαίος καφές βελτιώνει τη λειτουργικότητα των αγγείων
01.07.2022

Το ήξερες; – Ο στιγμιαίος καφές βελτιώνει τη λειτουργικότητα των αγγείων

Πρόεδρος του ΕΟΔΥ: «Δεν γνωρίζουμε την προέλευση του 7ου κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων»
01.07.2022

Πρόεδρος του ΕΟΔΥ: «Δεν γνωρίζουμε την προέλευση του 7ου κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων»

Δ.Γάκης: «Τα ποσοστά γεννήσεων μειώνονται παγκοσμίως μετά την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού!»
01.07.2022

Δ.Γάκης: «Τα ποσοστά γεννήσεων μειώνονται παγκοσμίως μετά την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού!»

Νέα έρευνα: Ακόμα ένα γονίδιο που αυξάνει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ ειδικά στις γυναίκες
30.06.2022

Νέα έρευνα: Ακόμα ένα γονίδιο που αυξάνει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ ειδικά στις γυναίκες

Τα 10 πιο συνηθισμένα συμπτώματα εγκυμοσύνης
30.06.2022

Τα 10 πιο συνηθισμένα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Λαδωμένα μαλλιά: 2+1 τρόποι για να απαλλαγείς!
30.06.2022

Λαδωμένα μαλλιά: 2+1 τρόποι για να απαλλαγείς!

Νομιμοποιήθηκε η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών και το πρόστιμο των 100€! – Τι λέει το ΣτΕ
30.06.2022

Νομιμοποιήθηκε η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών και το πρόστιμο των 100€! – Τι λέει το ΣτΕ

Κορωνοϊός: 15.498 νέα κρούσματα & 13 θάνατοι
30.06.2022

Κορωνοϊός: 15.498 νέα κρούσματα & 13 θάνατοι