Νεοπλασίες

Νοέμβριος: Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα

Η FairLife θα είναι #en_drasi
Νοέμβριος: Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα

Η Fair Life L.C.C.,  υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, του Δήμου Τρικκαίων, της ΕΟΟΑ και της ΕΟΠ., εγκαινίασε στις 06-07.11.201 στα Τρίκαλα έναν νέο θεσμό τα «Ασκληπιεία εν δράσει- Η πολιτιστική κληρονομιά της υγείας», συνδέοντας σημαντικά μνημεία της αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς που αφορούν στην ιατρική με τη φυσική άσκηση (περίπατος, τρέξιμο, ποδήλατο, κ. ά), τον υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά όπως και η πρόληψη για την υγεία μας. 

Η «Fair Life L.C.C.,  ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, όλο τον Νοέμβριο, μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα θα βρίσκεται #en_drasi στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει την Πολιτεία και το ευρύτερο κοινό.

Η  πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα με συγκεκριμένες εξετάσεις και η έγκαιρη διάγνωση σώσει ζωές.

Παράλληλα με δράσεις προβάλει τη σημασία της φυσικής άσκησης και της ψυχικής υγείας ως προϋποθέσεις για την πρόληψη και τη διατήρηση της ευζωίας.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος ΚΕΔΕ:

«Στα Τρίκαλα, την πατρίδα του Ασκληπιού, όπου η ευζωία και η θεραπεία αποτελούν πυλώνες της σύγχρονης ιατρικής, η πρωτοβουλία της FairLife μάς βρίσκει ενεργούς συμπαραστάτες. …

Δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, δίνουμε χώρο στη ζωή.

Στηρίζουμε την προσπάθεια της FairLife, ενεργοποιούμε κάθε θετική συνεργασία και μαζί με τους πολίτες, τους φορείς, τους εθελοντές, δημιουργούμε ένα μήνυμα που αφορά όλους μας.

Ενώνουμε τις φωνές μας, πραγματοποιούμε δράσεις ουσίας, προωθούμε τα μηνύματα που όλους και όλες θα μας οδηγήσουν σε καλύτερες συνθήκες ζωής, σε ευαισθητοποίηση, σε εγρήγορση.

Μαζί στην πρόληψη, για να είμαστε μαζί στη ζωή!»

Τις εκδηλώσεις εμψύχωσαν οι Brand Ambassadors της FairLife L.C.C. Νίκο Μαγγίτση και Κική Τσακαλδήμη, υποστήριξαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους: Τοπικοί αθλητικοί φορείς (Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων, Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, Ποδηλατικός Σύλλογος Δρομέων) η μαθητική κοινότητα και πλήθος πολιτών.

Οι εταιρείες :  Όμηρος ΑΕΒΕ, Βιολάντα, οι φαρμακευτικές εταιρίες Amgen, AstraZeneca, Pfizer, Roche, Takeda και το Metropolitan Hospital συνέβαλαν με την ευγενική χορηγία τους στην υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 06.11.21 με την ολοκλήρωση και παρουσίαση  graffiti στο 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Γεώργιος Σεφέρης» με τίτλο « Η Ζωή να κόβει την ανάσα» από τον Αλέξανδρο Κισκίνη.

Στόχος της εικαστικής παρέμβασης, συνεχίζοντας μια σειρά νεανικών αντικαπνιστικών εκστρατειών της FairLife L.C.C., είναι η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.

Στη συνέχεια στο Μουσείο Τσιτσάνη πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης με τη  συμμετοχή των Ambassadors της FairLife L.C.C.  Νικόλαου Μαγγίτση και Κικής Τσακαλδήμη, οι οποίοι ενέπνευσαν τους παραβρισκόμενους με τις προσωπικές τους ιστορίες, τα επιτεύγματα και τη θέλησή τους.

Οι δυο τους, μίλησαν για τη σημασία της επιμονής, της υπομονής, της προσπάθειας ως στοιχείων απαραίτητων για την επίτευξη ενός στόχου, σε συνδυασμό με την ανάγκη της υγιεινής ζωής και της άθλησης.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη Μιχάλης Λάππας και η αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη, υποδέχθηκαν το οργανισμό και τους προσκεκλημένους στην πόλη του Ασκληπιού, που υλοποιεί και το αντίστοιχο project.

Η κ. Πατέλη αναφέρθηκε στην ουσία των εκδηλώσεων, που στόχο έχουν να αναδείξουν τη σημασία της πρόληψης και της υγιεινής ζωής. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο ειδ. συνεργάτης του Δ. Τρικκαίων, κ. Χάρης Καλλιάρας.

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με τη φωταγώγηση με το λευκό χρώμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα  της γέφυρας των Τρικάλων.

Στις 07.11.21 στις 10.00 με αφετηρία το Ψηφιακό – Πάρκο Ασκληπιείο στο Πρίνος Δ. Τρικκαίων εγκαινιάστηκε ο νέος θεσμός των «Ασκληπιείων εν δράσει» με διαδρομή πεζοπορίας 6.5km  με την καθοδήγηση του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων, διαδρομή τρεξίματος 10km με τη συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων και διαδρομή ποδηλασίας 24,4km με τον Ποδηλατικό Σύλλογος Τρικάλων.

Με σύνθημα «Στηρίζουμε όσους νοσούν, θυμόμαστε όσους έφυγαν!» και «Η ζωή να κόβει την ανάσα, όχι ο καρκίνος του πνεύμονα!» διακεκριμένοι αθλητές, όπως ο Πρωταθλητής Ευρώπης και πανελλήνιος πρωταθλητής ποδηλασίας για 7 φορές Ζήσης Σούλιος, μαθητές και πλήθος Τρικαλινών έδωσαν το μήνυμα ότι η πρόληψη και η φυσική άσκηση είναι τα όπλα μας ενάντια στον Καρκίνο του Πνεύμονα. ‘’Τους ευχαριστούμε από καρδιάς. ‘’

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία της προώθησης της φυσικής και υγιεινής ζωής, με φόντο το Σχέδιο Ασκληπιός και σε τη συνεργασία με τη Fair Life για ένα τόσο σημαντικό μήνυμα,  καθώς είναι σημαντικό «Η Ζωή να Κόβει την Ανάσα».

Αναμνηστικές πλακέτες επιδόθηκαν στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, στον εκπρόσωπο και επί χρόνια αντιπρόεδρο του ΣΟΧΤ, Σωτήρη Καραμάλη, στον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων Βαγγέλη Διβάνη και στον πρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων Ηλία Ζηντζιόβα.

H πρόεδρος της FairLife L.C.C., Κορίνα Πατέλη-Bell, αναφερόμενη στις δράσεις τόνισε:

«Θεωρούμε ότι η υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι η απουσία της αρρώστιας ή της αναπηρίας.

Η υγεία πρέπει να γίνει καθημερινή πράξη ζωής μέσα από την ήπια άσκηση, τη γυμναστική, τη σωστή διατροφή, την επαφή με τη φύση, τη χαλάρωση, τον ύπνο, τις υγιείς κοινωνικές σχέσεις, τη δημιουργικότητα, όπως πρότεινε πρώτος ο Ασκληπιός και οι ιατροί στην αρχαιότητα.

Όλα τα παραπάνω είναι μέσω πρόληψης αλλά και ίασης κάθε αρρώστιας».

Παράλληλα εθελοντές, συνεργάτες και φίλοι ένωσαν τις φωνές τους διαδικτυακά στέλνοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το δικό τους μήνυμα.

Μέχρι το τέλος του μήνα η FairLife θα #en_drasi προωθώντας διαδικτυακά το μήνυμα της ευζωίας, αλλά και μιας ολιστικής προσέγγισης της υγείας, την οποία ακολουθούσαν οι ιατροί της αρχαιότητας, ως όπλο για τη πρόληψη και τη φροντίδα του καρκίνου του πνεύμονα.

Μπορείτε να δηλώστε συμμετοχή αγοράζοντας το συλλεκτικό μπλουζάκι της FairLife από  5€ με δωρεάν αποστολή και να ανεβάσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την παρέα σας τη δράση και το μήνυμά σας.

Αναλυτικά στον σύνδεσμο https://fairlifelcc.com/donations/dilosi-symmetoxis-asklipieia-endrasi/

Νεοπλασίες

23.11.2022

«Αν αυτός ο βήχας έχει γίνει μέρος της ζωής σας, ελέγξετε το»: Αφίσες προειδοποιούν για τα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα

Αφίσα που παρουσιάζει συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα προκειμένου να συμβάλει με τον τρόπο αυτό στην αναγνώριση συμπτωμάτων δημιούργησε το Ίδρυμα Marie Keating. Τον μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα, το ίδρυμα παρουσίασε μια νέα εκστρατεία με στόχο την ανάδειξη των πρώιμων συμπτωμάτων της νόσου, ώστε περισσότεροι να σπεύσουν να εξεταστούν. Σύμφωνα με το LBB […]

21.11.2022

Καρκίνος εντέρου: Επεξεργασμένο κρέας και αλκοόλ αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του

Το κρέας έχει υψηλή διατροφική αξία, καθώς περιέχει πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο και βιταμίνη Β, στοιχεία απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Είναι σημαντικό όμως να μαγειρεύεται με τρόπο που δεν ευνοεί τη δημιουργία καρκινογόνων ουσιών. Για παράδειγμα το τηγάνισμα, το ψήσιμο στο γκριλ ή τη σχάρα παράγει τις μεγαλύτερες ποσότητες χημικών […]

Τα συμπτώματα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας – Το τεστ που τον εντοπίζει χρόνια πριν εμφανιστεί
14.11.2022

Τα συμπτώματα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας – Το τεστ που τον εντοπίζει χρόνια πριν εμφανιστεί

Γνωστό συμπλήρωμα διατροφής συνδέεται με κίνδυνο καρκίνου και εγκεφαλικές μεταστάσεις
14.11.2022

Γνωστό συμπλήρωμα διατροφής συνδέεται με κίνδυνο καρκίνου και εγκεφαλικές μεταστάσεις

Τροποποίησαν το DNA των κυττάρων σε 16 ασθενείς για να θεραπεύσουν τον καρκίνο τους
11.11.2022

Τροποποίησαν το DNA των κυττάρων σε 16 ασθενείς για να θεραπεύσουν τον καρκίνο τους

Γυναίκα ξεπέρασε 12 καρκινικούς όγκους – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες μελετώντας το αίμα της
03.11.2022

Γυναίκα ξεπέρασε 12 καρκινικούς όγκους – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες μελετώντας το αίμα της

Νέα μελέτη: Οι 2 ύποπτες ενδείξεις για να διαγνώσουμε τον καρκίνο του παγκρέατος έως και 3 χρόνια νωρίτερα
02.11.2022

Νέα μελέτη: Οι 2 ύποπτες ενδείξεις για να διαγνώσουμε τον καρκίνο του παγκρέατος έως και 3 χρόνια νωρίτερα

Γ.Δασκαλάκης: «Μου προκάλεσε καρκίνο το εμβόλιο που απαιτούσε η κυβέρνηση να κάνουμε» (βίντεο)
01.11.2022

Γ.Δασκαλάκης: «Μου προκάλεσε καρκίνο το εμβόλιο που απαιτούσε η κυβέρνηση να κάνουμε» (βίντεο)

Έρευνα: Η χημική ισιωτική και οι βαφές μαλλιών μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο;
25.10.2022

Έρευνα: Η χημική ισιωτική και οι βαφές μαλλιών μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο;

7th Cancer Conference: 1-2 Νοεμβρίου 2022
21.10.2022

7th Cancer Conference: 1-2 Νοεμβρίου 2022

Δημοφιλή

Healthy pets
1

20+1 πράγματα που δεν ξέρετε για τα ζώα!

Επιδημίες
2

Η Βρετανία αίρει όλους τους περιορισμούς κατά του Covid-19

Υγεία & πολιτική
3

ΥΠΑΙΘ: Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

Φυσική Κατάσταση
4

Έτσι θα υπολογίσετε πόσες θερμίδες χάνουμε όταν κοιμόμαστε…

Περισσότερα

28.11.2022

Ζάχαρη: Οι γιατροί σου εξηγούν όλους τους λόγους που σε γερνάει

Έχεις αντιληφθεί ότι η ποσότητα ζάχαρης που τρως είναι λίγο παραπάνω; Οι γιατροί δεν το βλέπουν με καλό μάτι. Οι παλιοί έλεγαν “είσαι ο,τι τρώς”. Αυτό υπονοεί ότι αν τρώς υγιεινό φαγητό θα είσαι πιο υγιής, ενώ αν τρώς πολύ junk food, ίσως προκαλεί προβλήματα. Ωστόσο, εκτός από τη γενικότερη υγεία, οι επιστήμονες τονίζουν ότι […]

28.11.2022

Να τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Ένα επιστημονικό πείραμα κατέδειξε τι συμβαίνει στον ανθρώπινο οργανισμό όταν από τους 21 βαθμούς Κελσίου, που είναι μία άνετη θερμοκρασία για εσωτερικό χώρο, βρεθεί εκτεθειμένος στους 10 βαθμούς Κελσίου, που είναι η θερμοκρασία ενός μέσου σπιτιού χωρίς καθόλου θέρμανση τον χειμώνα. Τι σκέπτεστε όταν ακούτε πως «έρχεται μία ψυχρή εισβολή»; Το πιθανότερο είναι θερμοκρασίες γύρω […]

Ηράκλειο: «Έφυγε» ξαφνικά 62χρονος εν ώρα εργασίας
28.11.2022

Ηράκλειο: «Έφυγε» ξαφνικά 62χρονος εν ώρα εργασίας

Έλκος στομάχου: Ποιες τροφές το επιδεινώνουν και ποιες το βελτιώνουν – Φυσικές και σπιτικές θεραπείες
28.11.2022

Έλκος στομάχου: Ποιες τροφές το επιδεινώνουν και ποιες το βελτιώνουν – Φυσικές και σπιτικές θεραπείες

Ποια είναι τα συμπτώματα αν έχετε ανεπάρκεια χαλκού – Σε ποιες τροφές υπάρχει
28.11.2022

Ποια είναι τα συμπτώματα αν έχετε ανεπάρκεια χαλκού – Σε ποιες τροφές υπάρχει

Ερευνητές του Cambridge έδειξαν ότι μπορούν να εντοπιστούν σημάδια άνοιας έως και 9 χρόνια πριν τη διάγνωση
28.11.2022

Ερευνητές του Cambridge έδειξαν ότι μπορούν να εντοπιστούν σημάδια άνοιας έως και 9 χρόνια πριν τη διάγνωση

3 Reasons Why You Should Hire a Term Paper Writer
27.11.2022

3 Reasons Why You Should Hire a Term Paper Writer

Νέα ανακάλυψη για τον εγκέφαλο με επικεφαλής δύο Έλληνες: Το ένζυμο που «ανοιγοκλείνει» χωρίς να τον αναγκάζει να «κατεβάζει ρολά»
24.11.2022

Νέα ανακάλυψη για τον εγκέφαλο με επικεφαλής δύο Έλληνες: Το ένζυμο που «ανοιγοκλείνει» χωρίς να τον αναγκάζει να «κατεβάζει ρολά»

Κόλαφος για την κυβέρνηση: Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές Υγείας
24.11.2022

Κόλαφος για την κυβέρνηση: Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές Υγείας

Και «κλάμα» στην ΕΕ: «Οι πολίτες δεν θέλουν άλλη δόση εμβολίου»
24.11.2022

Και «κλάμα» στην ΕΕ: «Οι πολίτες δεν θέλουν άλλη δόση εμβολίου»