Νεοπλασίες

«Σημαντικές διεθνείς και εθνικές συνεργασίες για το Fair Life LCC»

«Σημαντικές διεθνείς και εθνικές συνεργασίες για το Fair Life LCC»

Μια σειρά από σημαντικές συνεργασίες σε διεθνές και εθνικό επίπεδο συνήψε το Fair Life LCC,«Fair Life- Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα», ο πρώτος μη κερδοσκοπικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα.

Οι συνεργασίες αυτές ισχυροποιούν τόσο τη θέση του Fair life όσο και τη δυνατότητα προώθησης των θεμάτων που αφορούν τον καρκίνο του πνεύμονα σε ένα ευρύτερο, διεθνές ακροατήριο.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω συνεργασίες πολύ σύντομα θα εμπλουτιστούν, καθώς το Fair Life LCC σταθερά επιδιώκει όλες τις πιθανές συνέργειες που μπορούν να προωθήσουν το όραμα και τους στόχους του για έναν κόσμο χωρίς καρκίνο του πνεύμονα.

Το Fair Life LCC μέλος του Global Lung Cancer Coalition (GLCC)

Το GLCC (Παγκόσμιος Συνασπισμός για τον Καρκίνο του Πνεύμονα), είναι η διεθνής «φωνή» των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα.

Ιδρύθηκε το 2001 και περιλαμβάνει 41 φορείς και συλλογικότητες ασθενών από 30 έθνη: ΗΠΑ, Βρετανία, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Αίγυπτος, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό , Ολλανδία, Νορβηγία, Περού, Πορτογαλία, Ρωσία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊβάν και Τουρκία.

Με αφορμή τη συμμετοχή του Fair Life LCC στο GLCC με την ιδιότητα του μέλους, η Jesme Fox, Γραμματέας του GLCC έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπηρετώντας τη διεθνή φωνή των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα, ο Παγκόσμιος Συνασπισμός Καρκίνου Πνεύμονα, Global Lung Cancer Coalition (GLCC) έχει δεσμευτεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα για όλους.

Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την αποστολή μας διασφαλίζοντας ότι οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής, οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα του καρκίνου του πνεύμονα και την ανάγκη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση των αναγκών των ασθενών.

Δεσμευόμαστε να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση και να διώξουμε το στίγμα από  τον καρκίνο του πνεύμονα, με την παροχή υψηλής ποιότητας πληροφοριών και προγραμμάτων, μέσω των μελών της ομάδας μας.

Καθώς η δύναμη του Συνασπισμού βασίζεται στη δέσμευση και στην επιρροή των μελών της, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και καλωσορίσουμε ως νέο μέλος, τον οργανισμό Fair Life Lung Cancer Care, που υποστηρίζει και εκπροσωπεί τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα».

Το Fair Life LCC μέλος του Lung Cancer Europe (LuCE)

Το Fair Life LCC έγινε μέλος του Lung Cancer Europe (LuCE), που αποτελεί την «ευρωπαϊκή ομπρέλα» των συλλόγων και φορέων ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα.

Το LuCE παρέχει μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα στις εθνικές ομάδες υποστήριξης ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα και υποστηρίζει τη δημιουργία νέων ομάδων και σε άλλες χώρες. H πρόεδρος του LuCE, Anne-Marie Baird, χαιρετίζοντας την έναρξη της συνεργασίας με το Fair Lif eLCC,έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σχεδόν 10.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα, μια ασθένεια που ευθύνεται για τον έναν στους πέντε θανάτους από καρκίνο. Ως εκ τούτου, υποδεχόμαστε με χαρά τη δημιουργία του FairLifeLCC, του ελληνικού φορέα για τον καρκίνο του πνεύμονα, ο οποίος θα δώσει φωνή στους ασθενείς της χώρας.

Ελπίζουμε ότι το Fai rLife LCC θα ενταχθεί στον οργανισμό Lung Cancer Europe (LuCE) με στόχο να εργαστεί και να υποστηρίξει τη βελτίωση περίθαλψης για τον καρκίνο του πνεύμονα. Πολλοί άνθρωποι με καρκίνο του πνεύμονα έχουν ήδη διαγνωστεί με προχωρημένη νόσο.

Στο LuCE υποστηρίζουμε την εφαρμογή του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και τη μείωση των εμποδίων για μια έγκαιρη διάγνωση.

Ζητούμε επίσης καλύτερη πρόσβαση στις μοριακές δοκιμές, στις καινοτόμες θεραπείες και στις κλινικές μελέτες, καθώς γνωρίζουμε ότι αυτά θα βελτιώσουν τα αποτελέσματα για την κοινότητά μας. Η φωνή μας είναι δυνατότερη όταν δουλεύουμε μαζί, παρά όταν δουλεύουμε μόνοι».

Το Fair Life LCC μέλος του European Lung Foundation (ELF)

To European Lung Foundation (Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τον Πνεύμονα, ELF) συνεργάζεται  στενά με την European Respiratory Society (ERS) προωθώντας το επιστημονικό της έργο αναφορικά με την υγεία των πνευμόνων.

Το ELF εργάζεται επίσης για να εξασφαλίσει ότι οι ασθενείς με παθήσεις του πνεύμονα, αλλά και το ευρύ κοινό θα ενημερωθούν και θα ευαισθητοποιηθούν σε σχέση με τις παθήσεις του πνεύμονα και τις θεραπείες τους.

Με αφορμή τη συμμετοχή του Fair Life LCC στο ELF με την ιδιότητα του μέλους, o πρόεδρος του ELF, Kjeld Hansen, δήλωσε:

“Στο European Lung Foundation (ELF) έχουμε αποστολή να φέρουμε τους ασθενείς και το κοινό σε επαφή με επαγγελματίες του τομέα της υγείας από την European Respiratory Society (ERS), για τη βελτίωση της υγείας των πνευμόνων και της έγκαιρης διάγνωσης, θεραπείας και φροντίδας.

Καλωσορίζουμε το FairLife Lung Cancer Care στο δίκτυο της οργάνωσής μας, για να εκπροσωπήσει τη φωνή των ασθενών και όλων των ατόμων που πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα.

Μαζί μπορούμε να υποστηρίξουμε καλύτερα τον έλεγχο του καρκίνου των πνευμόνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να βελτιωθούν τα αποτελέσματα για τους ασθενείς και να σωθούν ζωές».

Το Fair Life LCC μέλος του WALCE

O φορέας Women Against Lung Cancer in Europe (WALCE) (Γυναίκες κατά του καρκίνου του πνεύμονα στην Ευρώπη, WALCE) είναι ένας μη κερδοσκοπικός ευρωπαϊκός οργανισμός με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας, του οποίου η αποστολή είναι να προωθήσει στρατηγικές επικοινωνίας και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και των υπευθύνων λήψης αποφάσεων σχετικά με τις ζημιές του καπνίσματος σχετικά με τον καρκίνο του πνεύμονα.

Επίσης, στηρίζει  και τη διάδοση ακριβών και επικαιροποιημένων πληροφοριών προκειμένου να υποστηριχθούν τα άτομα που πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα και οι φροντιστές τους.

Όπως δήλωσε η Γραμματέας του WALCE, StefaniaVallone:

«Στο WALCE (Women Against Lung  CancerinEurope) καλωσορίζουμε το Fair Life LCC και είμαστε σίγουροι ότι το σταθερό έργο και η αφοσίωση του φορέα αποτελούν κεφάλαιο πολύτιμο και υπολογίσιμο για το ευρωπαϊκό μας δίκτυο, το οποίο θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε περισσότερους ασθενείς, περισσότερο χρόνο με τον καρκίνο του πνεύμονα και με καλύτερη ποιότητα ζωής».

Το Fair Life LCC μέλος της ΕΛΛΟΚ

Το FairLife έγινε μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), η οποία εκπροσωπεί ήδη 40 Συλλόγους Ασθενών με καρκίνο, σε όλη την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ, Καίτη Αποστολίδου:

«H Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ αναγνωρίζοντας τη σημασία αντιμετώπισης του καρκίνου του πνεύμονα που είναι πρώτος σε αριθμό νέων περιστατικών μεταξύ όλων των μορφών καρκίνου και κυρίως πρώτος σε θνησιμότητα στη  χώρα μας με  8.650  νέες διαγνώσεις το 2020, έχει εντάξει την ενημέρωση για τον καρκίνο του πνεύμονα και κυρίως την έγκαιρη διάγνωση και  την θεραπεία του στις δράσεις της.

Καλωσορίζουμε το νεότερο μέλος μας, το«Fair Life LCC- Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» και πιστεύουμε ότι θα συνδράμει  ουσιαστικά το έργο της ΕΛΛΟΚ, ώστε αφενός  να μειωθεί η επίπτωση του καρκίνου του πνεύμονα με την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και αφετέρου να εφαρμοσθεί ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα και η ταχεία έναρξη της κατάλληλης για κάθε ασθενή στοχευμένη θεραπεία βάσει του μοριακού και γενετικού ελέγχου του όγκου.

Η ενεργή εφαρμογή μέτρων πρόληψης, η έγκαιρη διάγνωση, η ύπαρξη νέων διαγνωστικών ελέγχων  και πολλών νέων θεραπειών μπορούν να μειώσουν σημαντικά  τις επιπτώσεις του καρκίνου του πνεύμονα στην ελληνική κοινωνία».

«Η δημιουργία του FairLife LCC έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στον χώρο της εκπροσώπησης των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα, ένα κενό που εντόπισε η μελέτη του Economist Intelligence Unit, τόνισε η πρόεδρος του FairLife LCC Κορίνα Πατέλη-Bell, προσθέτοντας:

«Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε αποτελεσματικότερα και πιο δυναμικά την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση που είναι τόσο σημαντικές για τον καρκίνο του πνεύμονα, την ισότιμη πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα».

 

 

 

 

 

Νεοπλασίες

27.09.2021

“Βάλε ένα καλάθι για τη γυναίκα της ζωής σου”

«20 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας. Η ημέρα που μιλάμε ανοιχτά για τους 5 γυναικολογικούς καρκίνους, τους καρκίνους που αφορούν την φύση μας. Η ημέρα που λέμε στις γυναίκες να μην αμελούν το σώμα τους και να ακούν τα μηνύματα που αυτό τους στέλνει. Η ημέρα που λέμε στις γυναίκες να κλείσουν το ραντεβού με […]

24.09.2021

Η άσκηση μειώνει εως και 42% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου – Δείτε τα εκπληκτικά αποτελέσματα ερευνών

Σε ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο «Journal of Clinical Oncology», ερευνητές του «National Cancer Institute», της «American Cancer Society» και του «Harvard T.H. Chan School of Public Health», εξήχθη το συμπέρασμα ότι: άνθρωποι που ασκούνταν σύμφωνα με τις συστάσεις του «National Institutes of Health», μπόρεσαν να μειώσουν τον κίνδυνο για 7 είδη καρκίνου μέχρι 25%. Σε […]

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να νικήσει μορφή παιδικού καρκίνου;
24.09.2021

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να νικήσει μορφή παιδικού καρκίνου;

“Μέσα από τα μάτια των παιδιών ένας κόσμος χωρίς τσιγάρο”
24.09.2021

“Μέσα από τα μάτια των παιδιών ένας κόσμος χωρίς τσιγάρο”

Καρκίνος από επεξεργασμένο κρέας: Βρέθηκε τρόπος να μειωθεί ο κίνδυνος
22.09.2021

Καρκίνος από επεξεργασμένο κρέας: Βρέθηκε τρόπος να μειωθεί ο κίνδυνος

Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και  Ενημέρωσης για τον Καρκίνο
22.09.2021

Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο

Η ανοσολογική απάντηση μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σε ασθενείς με καρκίνο και υγιείς εθελοντές
20.09.2021

Η ανοσολογική απάντηση μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σε ασθενείς με καρκίνο και υγιείς εθελοντές

H αυξητική πορεία των μαστεκτομών
20.09.2021

H αυξητική πορεία των μαστεκτομών

Η ένταξη ασθενών με καρκίνο πνεύμονα σε κλινικές μελέτες μειώθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19
19.09.2021

Η ένταξη ασθενών με καρκίνο πνεύμονα σε κλινικές μελέτες μειώθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19

Στερεοτακτική αντί για χειρουργική βιοψία μαστού
17.09.2021

Στερεοτακτική αντί για χειρουργική βιοψία μαστού

Δημοφιλή

Υγεία & πολιτική
1

ΥΠΑΙΘ: Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

Φυσική Κατάσταση
2

Μεγάλος διαγωνισμός του ygeianews.gr για να είσαστε σε «φόρμα» εν μέσω καραντίνας!

Ψυχολογία
3

Μειώστε το άγχος με αυτές τις απλές συμβουλές

Επιδημίες
4

EMA: Ασάφεια για το αν οι γυναίκες αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο θρομβώσεων από το εμβόλιο της AstraZeneca

Περισσότερα

28.09.2021

Γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων: 560 κρούσματα σε Αττική – 435 Θεσσαλονίκη

Από τα 2.978 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 560 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής.  Στην Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 435 κρούσματα, 183 στη Λάρισα και 122 στην Ξάνθη. Αναλυτικά: ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 47 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 66 ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 24 ΑΡΚΑΔΙΑΣ 8 ΑΡΤΑΣ 2 ΑΧΑΪΑΣ 61 ΒΟΙΩΤΙΑΣ 34 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 45 ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1 ΔΡΑΜΑΣ 64 ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ […]

28.09.2021

Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Περιφέρειας Αττικής και της Θεσσαλονίκης

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ. Τα δείγματα προέρχονται: από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, […]

COVID-19: 2.978 νέα κρούσματα – 322 διασωληνωμένοι – 22 θάνατοι
28.09.2021

COVID-19: 2.978 νέα κρούσματα – 322 διασωληνωμένοι – 22 θάνατοι

Σε δημόσια διαβούλευση η νέα φαρμακευτική νομοθεσία της Ευρώπης
28.09.2021

Σε δημόσια διαβούλευση η νέα φαρμακευτική νομοθεσία της Ευρώπης

ΥΠΑΙΘ: Στα φαρμακεία τα self tests των μαθητών
28.09.2021

ΥΠΑΙΘ: Στα φαρμακεία τα self tests των μαθητών

Ερρίκος Ντυνάν: Η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα Υγείας στην πρεμιέρα του Μοριοδοτούμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος
28.09.2021

Ερρίκος Ντυνάν: Η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα Υγείας στην πρεμιέρα του Μοριοδοτούμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Τοξική σχέση: Πώς να την αντιμετωπίσετε
28.09.2021

Τοξική σχέση: Πώς να την αντιμετωπίσετε

ΗΠΑ: Η Pfizer ζητά άδεια για το εμβόλιο της στα παιδιά
28.09.2021

ΗΠΑ: Η Pfizer ζητά άδεια για το εμβόλιο της στα παιδιά

Από που προέρχεται το χαρούπι;
28.09.2021

Από που προέρχεται το χαρούπι;

Aπό τι κινδυνεύουμε αν δεν πλένουμε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά;
28.09.2021

Aπό τι κινδυνεύουμε αν δεν πλένουμε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά;