Kαρδιά

ΥΓΕΙΑ:Ημερίδα για την ανώδυνη αλλαγή καρδιακών βαλβίδων

Οι παθήσεις της αορτικής, μιτροειδούς και πνευμονικής βαλβίδας θεραπεύονται πλέον και διαδερμικά χωρίς την ανάγκη ενός μείζονος χειρουργείου. Οι εξελίξεις στο χώρο αυτό τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακές με αποτέλεσμα να καταστεί πλέον δυνατή η θεραπεία ασθενών που προηγουμένως θεωρούταν ανέφικτη.
Τα παραπάνω θα βρεθούν στο επίκεντρο του Συνεδρίου Διαδερμικής Θεραπείας Καρδιακών Βαλβιδοπαθειών, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, στις 11-13 Μαΐου. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΓΕΙΑ και της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών ΥΓΕΙΑ.

Σε δηλώσεις τους οι Πρόεδροι του Συνεδρίου, κ. Στρατής Παττακός, Διευθυντής της Β’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ και κ. Κωνσταντίνος Σπάργιας, Διευθυντής του Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων του Νοσοκομείου, τονίζουν ότι: «Οι διαδερμικές μέθοδοι αντιμετώπισης των βαλβιδοπαθειών αποτελούν πλέον εναλλακτικές θεραπείες και σε ασθενείς όπου η κλασσική χειρουργική θεραπεία είναι εφικτή, αλλά κρίνεται ως υψηλού ρίσκου.

Μετά και την έναρξη του προγράμματος MitraClip στο ΥΓΕΙΑ,  όλες οι διαθέσιμες διαδερμικές θεραπείες εφαρμόζονται πλέον με επιτυχία και στη χώρα μας. Με δεδομένη την επικέντρωση της ομάδας μας σε αυτές τις θεραπείες, οφείλουμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας μέσω της διοργάνωσης αυτού του συνεδρίου.

Η γνώση και εκπαίδευση γι’ αυτές τις θεραπείες που είναι άμεσα διαθέσιμες, πρέπει να διαδοθούν μέσα από ειδικά συνέδρια και στην Ελλάδα, προκειμένου να ωφεληθούν ακόμη περισσότεροι ασθενείς με βαλβιδοπάθειες», καταλήγουν οι Πρόεδροι του Συνεδρίου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση διαδερμικών επεμβάσεων αορτικής και μιτροειδούς βαλβίδας από το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και διαλέξεις από διακεκριμένους έλληνες και ξένους ομιλητές που θα καλύψουν σε βάθος όλο το εύρος του θέματος.
 

Kαρδιά

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι καρδιακοί παλμοί μας είναι φυσιολογικοί ή κάτι δεν πάει καλά; «Αν κάνετε μία γρήγορη αναζήτηση στο Ίντερνετ, θα βρείτε αρκετές πηγές που αναφέρουν ότι οι φυσιολογικοί παλμοί για τους ενήλικες κυμαίνονται μεταξύ 60 και 100 το λεπτό», αναφέρει ηλεκτροφυσιολόγος από το Τμήμα Καρδιαγγειακής Ιατρικής της Cleveland Clinic, στο Οχάιο. Στα […]

15.02.2024

Έμφραγμα: Αυτά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και εβδομάδες νωρίτερα

23.01.2024

Κολπική μαρμαρυγή: Ποια είναι τα συμπτώματα και πως προκαλείται

22.01.2024

Το άγχος για τα οικονομικά μπορεί να πυροδοτήσει από καρδιαγγειακές παθήσεις έως σχιζοφρένεια

22.12.2023

Oι λόγοι που τις γιορτές κινδυνεύουμε περισσότερο να πάθουμε εγκεφαλικό και έμφραγμα

03.11.2023

Ανησυχητική έρευνα: Tέσσερις στους δέκα ενήλικες με υψηλή κακή χοληστερόλη δεν το γνωρίζουν

31.10.2023

Ανακοπή καρδιάς: Δείτε ποια είναι τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

20.09.2023

Πότε το αλκόολ γίνεται επικίνδυνο για την καρδιά;

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε