Επιδημίες

Σφοδρή επίθεση του Γ.Ιωαννίδη στην κυβέρνηση για την διαχείριση του Covid-19: «Είπε στους Έλληνες ακραία ψεύδη»!

Ο κορυφαίος καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Stanford, Γιάννης Ιωαννίδης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Βομβάρδισε τους Έλληνες με ακραία ψεύδη»!

Κατηγορεί μάλιστα την κυβέρνηση ότι έκλεισε την χώρα με αποτέλεσμα να μην παράγει τίποτε και να μην δουλεύει τίποτε και να ρίξει τα «πυρομαχικά της» στο «σκοτάδι» χωρίς λόγο!

Τώρα πλέον η χώρα έχει μείνει χωρίς «πυρομαχικά» και χωρίς δυνατότητες να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έρχονται.

Σε ότι αφορά τους νεκρούς από τον κορωνοϊό, όπως λέει ο διάσημος καθηγητής, ξαφνικά δεν ασχολείται κανένα ΜΜΕ, σε αντίθεση με ότι γινόταν πριν από λίγους μήνες.

Δεν ακούμε για νεκρούς και φυσικά ούτε για αριθμούς των νεκρών.

«Οι νεκροί αυτή τη στιγμή έχουν πέσει μεταξύ της επίσκεψης κάποιου φωτομοντέλου στη Μύκονο και της επένδυσης που έκανε κάποιος για να αγοράσει ένα κότερο, κάπου εκεί ανάμεσα υπάρχει μία σημείωση… 28 νεκροί, νομίζω ότι σε λίγο θα είναι ακόμα πιο κάτω, θα είναι στα παπούτσια του φωτομοντέλου».

Αναλυτικά όσα είπε ο διάσημος Έλληνας γιατρός:

«Η Ελλάδα βρέθηκε στην παγκόσμια κορυφή (αναφέρεται στους θανάτους από κορωνοϊό), εξακολουθεί να βρίσκεται στην παγκόσμια κορυφή, γιατί είχε ένα σύστημα υγείας καταπονημένο, ένα σύστημα υγείας το οποίο δεν διέθετε καθόλου πρωτοβάθμια φροντίδα.

Και ένα πρόβλημα υγείας το αντιμετωπίζεις στην πρώτη γραμμή, αν χάσεις αυτή τη μάχη είναι πλέον πολύ αργά, είναι σαν να έχει μπει ο εχθρός την πόλη, έχει πάρει και την ακρόπολη κι εσύ προσπαθείς να κρατήσεις την σημαία στο τελευταίο προπύργιο.

Η επικοινωνιακή στρατηγική διαμόρφωσε στην ουσία σκέψεις, προτεραιότητες, αντιλήψεις, του γενικού πληθυσμού, με έναν τρόπο ειδεχθή, με έναν τρόπο επιθετικό, με έναν τρόπο αντιεπιστημονικό.

Ουσιαστικά έγινε ένας βομβαρδισμός του πληθυσμού με ψέματα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στην Ελλάδα ειδικότερα ήταν μία ακραία μορφή ψεύδους.

Φανταστείτε ένα οχυρό στην άγρια Δύση, σκεφτείτε τις χώρες σαν οχυρά, και να διακινούνται φήμες ότι κυκλοφορούν Ινδιάνοι στα άλλα οχυρά και εμείς να κλείσουμε τις πύλες στο δικό μας οχυρό και να αδειάσουμε όλα μας τα πυρομαχικά πυροβολώντας στο σκοτάδι, γιατί υπάρχουν Ινδιάνοι κάπου στην περιοχή.

Ξεμένουμε από πυρομαχικά, κλεινόμαστε όλοι μέσα, δεν παράγουμε τίποτα, Ο αρχι-καουμπόις λέει ότι θα σας δώσω τώρα και επιδόματα, για να μην έχετε και πρόβλημα.

Σταματάει η εκπαίδευση, σταματάει οτιδήποτε άλλο, οι άνθρωποι βγαίνουν στις ταράτσες για να χειροκροτήσουν τον αρχι-καουμπόι, μετά κάποια στιγμή, μετά από αυτήν την δοξολογική κατάσταση έρχονται πραγματικά Ινδιάνοι.

Το οχυρό είναι τελείως ξεχαρβαλωμένο, δεν δουλεύει τίποτα, δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχουν πυρομαχικά, δεν υπάρχουν άνθρωποι να φροντίσουν τους άλλους, ποια είναι η λύση λοιπόν;

Φταίνε οι διπλανοί μας. Να δημιουργήσουν αντίληψη όχλου, να δημιουργήσουν αντίληψη φατρίας.

Φυλής κανιβάλων, όπου ο κάθε κανίβαλος πρέπει να σκοτώσει τον άλλον γιατί αυτός είναι ο εχθρός.»

Επιδημίες

25.01.2024

Η παχυσαρκία «εκτοξεύθηκε» στα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 στη Βρετανία

Η παχυσαρκία των παιδιών δημοτικών σχολείων στη Βρετανία αυξήθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια των μέτρων αποκλεισμού της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «PLOS ONE». Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας, το κλείσιμο των σχολείων άλλαξε άρδην την καθημερινότητα των μικρών παιδιών. Η ακύρωση των οργανωμένων αθλημάτων, τα […]

22.01.2024

Συσχέτιση αυτοάνοσων νοσημάτων παρατηρούν οι επιστήμονες με τη νόσηση από COVID-19

Η COVID-19 σχετίζεται με έξαρση ή πυροδότηση διαφόρων αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η γυροειδής αλωπεκία (Alopecia Areata-ΑΑ) είναι αυτοάνοση τριχόπτωση που εμφανίζεται σε ευαίσθητα άτομα από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ιούς, εμβολιασμούς και ψυχολογικό στρες. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός αναφορών για εμφάνιση, έξαρση και […]

22.01.2024

ΕΚΠΑ: Οι αιτίες της αύξησης του αριθμού των λοιμώξεων του αναπνευστικού με το τέλος της πανδημίας Covid-19

16.10.2023

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 12 ετών και άνω

10.10.2023

Κορωνοϊός: Ποιά είναι τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Διακίνησης Εμβολίων

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού