Επιδημίες

Το Ισραήλ επιμένει για το 4ο εμβόλιο ενώ βλέπει να μειώνεται το κύμα της Όμικρον

Το Ισραήλ θα συνεχίσει να προσφέρει ένα τέταρτο εμβόλιο για τον COVID-19 παρά τα προκαταρκτικά ευρήματα ότι δεν αρκεί για την πρόληψη των λοιμώξεων από το Omicron, δήλωσε σήμερα Τρίτη το υπουργείο Υγείας, προβλέποντας ότι οι λοιμώξεις που προκαλούνται από την παραλλαγή θα εξασθενήσουν εβδομάδα.

Με την κυβέρνησή του να περιορίζει τα αντίμετρα της Omicron για να μειώσει την πίεση στην οικονομία, ο πρωθυπουργός Naftali Bennett προσπάθησε να ρίξει τους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων του Ισραήλ κυρίως ως αποτέλεσμα μιας μαζικής προσπάθειας δοκιμών και όχι των ποσοστών μόλυνσης.

Η πιο γρήγορη χώρα που ξεκίνησε τους εμβολιασμούς πριν από ένα χρόνο, το Ισραήλ τον περασμένο μήνα άρχισε να προσφέρει ένα τέταρτο εμβόλιο – επίσης γνωστό ως δεύτερο αναμνηστικό – στις πιο ευάλωτες και υψηλού κινδύνου ομάδες του.

Μια προκαταρκτική μελέτη που δημοσιεύθηκε από ισραηλινό νοσοκομείο τη Δευτέρα, διαπίστωσε ότι η τέταρτη βολή αυξάνει τα αντισώματα σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από την τρίτη, αλλά «πιθανώς» δεν είναι αρκετά για να αποκρούσει το εξαιρετικά μεταδοτικό Omicron.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Nachman Ash περιέγραψε αυτά τα ευρήματα ως “δεν εκπλήσσουν, σε ένα βαθμό”, καθώς οι λοιμώξεις από το Omicron είχαν καταγραφεί σε ορισμένους λήπτες της τέταρτης δόσης.

Αλλά «η προστασία από τη σοβαρή νοσηρότητα, ειδικά για τον ηλικιωμένο πληθυσμό και τον πληθυσμό σε κίνδυνο, εξακολουθεί να παρέχεται από αυτό το εμβόλιο (δόση), και ως εκ τούτου καλώ τους ανθρώπους να συνεχίσουν να έρχονται για να εμβολιαστούν», είπε στο Army Radio.

Όπως και σε άλλες χώρες, το Ισραήλ έχει δει κρούσματα COVID-19 να αυξάνονται λόγω της Omicron.

Ωστόσο, δεν καταγράφηκε θάνατοι από την παραλλαγή, και ο Ash είπε ότι δεν υπήρξε αύξηση σε ασθενείς με COVID-19 σε μηχανήματα ECMO – ένα μετρητή των πιο κρίσιμων περιπτώσεων.

«Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια πτώση στους αριθμούς, αλλά έχουμε ακόμη δύο ή τρεις δύσκολες εβδομάδες μπροστά», είπε, προσθέτοντας ότι ορισμένοι υπολογιστές του υπουργείου Υγείας είχαν υπερφορτωθεί από τον όγκο των δεδομένων δοκιμών από την Κυριακή, διακόπτοντας τις ενημερώσεις.

Ενημερώνοντας το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Μπένετ είπε ότι το Ισραήλ δοκιμάζει καθημερινά έως και το 5% των 9,4 εκατομμυρίων του πληθυσμού του για COVID-19, «και γι’ αυτό τα κρούσματα είναι τόσο υψηλά, όχι επειδή αναγκαστικά έχουν μολυνθεί τόσοι πολλοί άνθρωποι». .

«Κάνοντας αυτές τις εξετάσεις μπορούμε να απομονώσουμε τους ανθρώπους και να επιβραδύνουμε τον ρυθμό της μόλυνσης», είπε.

Το Ισραήλ τη Δευτέρα μείωσε την υποχρεωτική περίοδο καραντίνας για τους φορείς του COVID-19 σε πέντε ημέρες.

Για τη διατήρηση των PCR και τη μείωση της ουράς σε δημόσιες τοποθεσίες δοκιμών, έχει ενθαρρύνει περισσότερη χρήση των κιτ αντιγόνων για το σπίτι.

Την Τρίτη, η κυβέρνηση είπε ότι 25 έως 30 εκατομμύρια κιτ θα εκδοθούν δωρεάν στους Ισραηλινούς.

Σύνδεσμος για το άρθρο: https://www.reuters.com/world/middle-east/israel-sticks-with-4th-vaccine-shot-sees-omicron-waning-week-2022-01-18/?

Επιδημίες

25.01.2024

Η παχυσαρκία «εκτοξεύθηκε» στα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 στη Βρετανία

Η παχυσαρκία των παιδιών δημοτικών σχολείων στη Βρετανία αυξήθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια των μέτρων αποκλεισμού της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «PLOS ONE». Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας, το κλείσιμο των σχολείων άλλαξε άρδην την καθημερινότητα των μικρών παιδιών. Η ακύρωση των οργανωμένων αθλημάτων, τα […]

22.01.2024

Συσχέτιση αυτοάνοσων νοσημάτων παρατηρούν οι επιστήμονες με τη νόσηση από COVID-19

Η COVID-19 σχετίζεται με έξαρση ή πυροδότηση διαφόρων αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η γυροειδής αλωπεκία (Alopecia Areata-ΑΑ) είναι αυτοάνοση τριχόπτωση που εμφανίζεται σε ευαίσθητα άτομα από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ιούς, εμβολιασμούς και ψυχολογικό στρες. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός αναφορών για εμφάνιση, έξαρση και […]

22.01.2024

ΕΚΠΑ: Οι αιτίες της αύξησης του αριθμού των λοιμώξεων του αναπνευστικού με το τέλος της πανδημίας Covid-19

16.10.2023

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 12 ετών και άνω

10.10.2023

Κορωνοϊός: Ποιά είναι τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Διακίνησης Εμβολίων

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε