Επιδημίες

Υποχρεωτική μασκοφορία μέχρι την άνοιξη του 2022 προανήγγειλε η Μ.Παγώνη

Οι μάσκες ήρθαν για να μείνουν, αυτό είπε μέσα σε άκρες η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία υποστήριξε πως είναι δύσκολο να πετάξουμε τις μάσκες πριν από την άνοιξη του 2022. 

Είναι η ίδια που τον Μάιο υποστήριζε πως μέσα Σεπτέμβρη θα τις πετάξουμε. «Μέσα Σεπτέμβρη θα πετάξουμε τις μάσκες»είχε δηλώσει τότε και τώρα που φτάσαμε στα μέσα Σεπτέμβρη… όχι μόνο δεν τις πετάξαμε, αλλά δεν αναμένεται και να τις βγάλουμε πριν από την άνοιξη του 2022. 

Άλλωστε μας έχει συνηθίσει η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» σε προβλέψεις και υποσχέσεις που δεν έχουν καμία βάση και διαψεύδονται. Από το δύο κρίσιμες εβδομάδες, μέχρι τις καθημερινές προβλέψεις που γίνονται για τα κρούσματα και πολλά ακόμη.

Συγκεκριμένα η Μ.Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και στους λόγους που καθιστούν δύσκολη την απαλλαγή μας από τη μάσκα πριν την άνοιξη του 2022.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, η παραλλαγή Δ άλλαξε τα δεδομένα και συνδυασμό με τον κίνδυνο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων και την απόσταση που υπάρχει από το χτίσιμο του τείχους ανοσίας, δεν θα μας επιτραπεί να χαλαρώσουμε σύντομα: «Ο ιός μας νίκησε τον Αύγουστο λόγω της μετάλλαξης Δ», τόνισε. Να υπενθυμίσουμε εδώ πως πάλι η ίδια μιλούσε για ένα διαφορετικό καλοκαίρι φέτος.

Παράλληλα μίλησε και για το άνοιγμα των σχολείων. «Φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Παγώνη αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ επεσήμανε πως τα αποτελέσματα του ανοίγματος θα τα δούμε σε 20 περίπου ημέρες. «Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ», ανέφερε, παρόλο που μέχρι στιγμής ελάχιστα παιδιά έχουν νοσηλευθεί με κορωνοϊό.

Παράλληλα, η κα Παγώνη προέταξε την ανάγκη να τοποθετηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία και τόνισε πως «ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα» αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά, τα οποία έχουν εμβολιαστεί κατά 21% στην ηλικιακή ομάδα 15-17, ενώ για τις ηλικίες 12-15 έχει εμβολιαστεί το 13%. «Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι παιδίατροι», πρόσθεσε.

Σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας, η κα Παγώνη έκανε λόγο για ένα δύσκολο τρίμηνο μέχρι το τέλος τους έτους, ενώ αποκάλυψε πως θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και την άνοιξη του 2022.

Για την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, η κα Παγώνη ξεκαθάρισε πως πέρα από τους ανόσοκατασταλμένους, αναμνηστική δόση θα λάβουν μέσα στον επόμενο μήνα και οι υγειονομικοί όπως και οι άνω των 60.

Αναφερόμενη στο ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από υγειονομικούς, η κα Παγώνη τόνισε πως αποτελεί απάτη και θα πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις για να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι: «Είναι κρίμα όταν οι υγειονομικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό επί ενάμιση χρόνο, κάποιοι να παίρνουν πλαστά πιστοποιητικά από την Βουλγαρία. Είναι πάνω από 200 άτομα. Διέπραξαν απάτη και πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν γρήγορα.»

Επιδημίες

25.01.2024

Η παχυσαρκία «εκτοξεύθηκε» στα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 στη Βρετανία

Η παχυσαρκία των παιδιών δημοτικών σχολείων στη Βρετανία αυξήθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια των μέτρων αποκλεισμού της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «PLOS ONE». Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας, το κλείσιμο των σχολείων άλλαξε άρδην την καθημερινότητα των μικρών παιδιών. Η ακύρωση των οργανωμένων αθλημάτων, τα […]

22.01.2024

Συσχέτιση αυτοάνοσων νοσημάτων παρατηρούν οι επιστήμονες με τη νόσηση από COVID-19

Η COVID-19 σχετίζεται με έξαρση ή πυροδότηση διαφόρων αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η γυροειδής αλωπεκία (Alopecia Areata-ΑΑ) είναι αυτοάνοση τριχόπτωση που εμφανίζεται σε ευαίσθητα άτομα από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ιούς, εμβολιασμούς και ψυχολογικό στρες. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός αναφορών για εμφάνιση, έξαρση και […]

22.01.2024

ΕΚΠΑ: Οι αιτίες της αύξησης του αριθμού των λοιμώξεων του αναπνευστικού με το τέλος της πανδημίας Covid-19

16.10.2023

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 12 ετών και άνω

10.10.2023

Κορωνοϊός: Ποιά είναι τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Διακίνησης Εμβολίων

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε