Επιδημίες

Δ.Γάκης: «Αν επιβεβαιωθεί πως οι Γάλλοι επιστήμονες έχουν δίκιο θα θρηνήσουμε πολλά θύματα»

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, σχολιάζει τις άπειρες δημοσιεύσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο 1,5 χρόνο για τον κορωνοϊό, ενώ στέκεται και στη μελέτη των Γάλλων επιστημόνων, σύμφωνα με την οποία οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν περισσότερο από τη Δέλτα, απ’ ότι οι ανεμβολίαστοι, λόγω ADE. 

Ο γιατρός τονίζει χαρακτηριστικά πως «εάν οι Γάλλοι συγγραφείς του γράμματος έχουν δίκιο, υπάρχει ο κίνδυνος να θρηνήσουμε πολλά θύματα…», ενώ αναφέρεται και στην αποκάλυψη πως ο Peter Daszac που χρηματοδοτούσε το εργαστήριο της Ουχάν είχε στείλει -μαζί με άλλους επιστήμονες- επιστολή, η οποία είχε δημοσιευθεί από το Lancet και υποστήριζε πως ο κορωνοϊός δεν είναι προϊόν εργαστηρίου.

Όσα αναφέρει στη δημοσίευση του

«ΠΟΣΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ COVID-19 ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Σε δημοσίευση στο Scientometrics (2021) 126:831-842, εκτιμάται ότι έχουν δημοσιευθεί από την 1 Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου 2021 23,634 επιστημονικά άρθρα, γράμματα, ανασκοπήσεις, editorials και σημειώσεις!!!

ΕΦΙΣΤΩ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ , ΔΙΟΤΙ…

1. Πολλά από αυτά δεν έχουν ανασκοπηθεί από επιτροπή κρίσης πριν δημοσιευθούν

2. Πολλά από αυτά κρίθηκαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, γεγονός που δεν εγγυάται την ορθότητα της κρίσης  και την εγκυρότητα.

3. Σε πολλά από αυτά οι συγγραφείς έχουν “conflict of interest” δηλαδή κώλυμα αξιοπιστίας, που είναι πολύ σοβαρό ατόπημα

4. Σε άλλες , ιδίως επιστολές, δεν τεκμηριώνονται επαρκώς τα γραφόμενα…

Πολλά αποτελούν προδημοσιεύσεις που αλλάζουν στην συνέχεια όταν δημοσιευθούν.

Αφορμή παίρνω από την επιστολή που αναφέρεται στον κίνδυνο εμφάνισης “αντισωματοεξαρτώμενης ενίσχυσης” (ADE) του ιού μετά εμβολιασμό και νόσηση από το στέλεχος ΔΕΛΤΑ. Ο μηχανισμός που περιγράφεται είναι λογικός αλλά για να θεωρήσουμε , ως βεβαιότητα το φαινόμενο χρειάζονται πειραματικά στοιχεία σε έμβια μοντέλα ή ευρήματα σε ανθρώπους!

Είναι πολύ σημαντική η ανωτέρω θέση, αλλά η επιστήμη , οφείλει να βασίζεται σε ευρήματα που να επιβεβαιώνουν την θεωρία.

Θα θυμίσω και την επιστημονική επιστολή , στο Lancet, με την οποία oι συγγραφείς με επί κεφαλής τον Peter Daszac που χρηματοδοτούσε, υπόγεια, το ιολογικό κέντρο της Wuhan, έλεγαν ότι η θεωρία της διαφυγής του ιού από το εργαστήριο δεν υφίστατο. Και έσπευσαν κάποιοι δικοί μας “επιφανείς” επιστήμονες να την προσυπογράψουν… Αυτό έτρωσε ανεπανόρθωτα το κύρος του Lancet…

Προσοχή ,λοιπόν, πριν ενστερνιστούμε ανεπιβεβαίωτες θεωρίες. Εξ άλλου η βιασύνη στην ανακοίνωση φέρνει τον κίνδυνο, στην συνέχεια,  της εμφάνισης απορριπτικής κατευθυνόμενης και υποστηριζόμενης μελέτης…

Ανεξαρτήτως, όμως, της κλινικής βασιμότητος ή όχι του φαινομένου ADE στην παρούσα κατάσταση, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ…

Διότι αν επιβεβαιωθεί ότι οι Γάλλοι συγγραφείς του γράμματος έχουν δίκιο, υπάρχει ο κίνδυνος να θρηνήσουμε πολλά θύματα…»

Επιδημίες

25.01.2024

Η παχυσαρκία «εκτοξεύθηκε» στα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 στη Βρετανία

Η παχυσαρκία των παιδιών δημοτικών σχολείων στη Βρετανία αυξήθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια των μέτρων αποκλεισμού της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «PLOS ONE». Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας, το κλείσιμο των σχολείων άλλαξε άρδην την καθημερινότητα των μικρών παιδιών. Η ακύρωση των οργανωμένων αθλημάτων, τα […]

22.01.2024

Συσχέτιση αυτοάνοσων νοσημάτων παρατηρούν οι επιστήμονες με τη νόσηση από COVID-19

Η COVID-19 σχετίζεται με έξαρση ή πυροδότηση διαφόρων αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η γυροειδής αλωπεκία (Alopecia Areata-ΑΑ) είναι αυτοάνοση τριχόπτωση που εμφανίζεται σε ευαίσθητα άτομα από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ιούς, εμβολιασμούς και ψυχολογικό στρες. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός αναφορών για εμφάνιση, έξαρση και […]

22.01.2024

ΕΚΠΑ: Οι αιτίες της αύξησης του αριθμού των λοιμώξεων του αναπνευστικού με το τέλος της πανδημίας Covid-19

16.10.2023

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 12 ετών και άνω

10.10.2023

Κορωνοϊός: Ποιά είναι τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Διακίνησης Εμβολίων

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνετε φρούτα είναι στη φυσική τους κατάσταση, ωμά, ή σε χυμούς που δεν περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά. Μερικά λαχανικά είναι επίσης καλύτερο να καταναλώνονται ωμά και άλλα μαγειρεμένα στον ατμό ή βραστά με λίγο νερό για να ωφελείστε ακόμη περισσότερο από τις υγιεινές τους ιδιότητες. Στην ωμοφαγία όμως πρέπει να φροντίζουμε […]

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

Μια 29χρονη influencer «καίει» με ανάρτησή της το εμβόλιο του Covid-19 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς όπως λέει οι γιατροί της είπαν ότι αυτό οφείλεται για το πρόβλημα που έχει στην καρδιά. Σε μια ανάρτηση στο Facebook την περασμένη εβδομάδα, το μοντέλο και επιχειρηματίας Florencia Tarque είπε: «Οι καρδιολόγοι λένε τώρα ότι το πρόβλημα της […]

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)