Επιδημίες

Ν. Νίτσας: Νέα καμπάνια του ΙΣΘ για τον εμβολιασμό των πολιτών δια του παραδείγματος των… γιατρών

Για μία ακόμη φορά οι ιδιώτες γιατροί «βάζουν πλάτη» στην εθνική προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας και στο να χτιστεί γρηγορότερα τοίχος ανοσίας στην κοινότητα λόγω και της μετάλλαξης «ΔΕΛΤΑ» που αναμένεται -από τους ειδικούς της επιδημιολογίας- να επικρατήσει στην Ελλάδα, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, μετά την πρόσκληση του υπουργείου υγείας στους ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο πρόγραμμα για εμβολιασμό του πληθυσμού κατ΄ οίκον ή στο ιατρείο τους, τόνισε ότι

«είμαι βέβαιος ότι οι συνάδελφοι θα ανταποκριθούν σ αυτή την πρόσκληση και ταυτόχρονα πρόκληση, όπως άλλωστε έχουν κάνει από την πρώτη στιγμή της πανδημίας.

Παρά τις δυσκολίες λόγω και εποχής, καλούνται να αναλάβουν ένα καίριο κεφάλαιο ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να ανακοπεί η αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών στους γιατρούς τους, θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και σε αυτή την περίπτωση.

Τα όποια προβλήματα των πολιτών τα γνωρίζει πρώτα και καλύτερα ο γιατρός τους κι έχει χτιστεί εδώ και χρόνιατοίχος εμπιστοσύνης στη διάγνωση και θεραπεία.

Οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα πράξουν το καθήκον τους

Παράλληλα, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ξεκίνησε νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης.

Με αφίσες σε δομές υγείας και δημοτικά κτίρια προτρέπει τους πολίτες, με το παράδειγμα πρώτα των μελών του, να εμβολιαστούν άμεσα.

Βασικό σύνθημα του επιστημονικού συλλόγου είναι:ΕΜΕΙΣ (ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ) ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΜΕ, ΕΣΥ;” 

Ο ΙΣΘ με επιστολή καλεί τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα να συμβάλλουν άμεσα ώστε οι εμβολιασμοί να «τρέξουν» γρηγορότερα μέσα στην ασφάλεια των ιατρείων.

“Η συμβολική αμοιβή που έχει ορισθεί από την πολιτεία (για τον εμβολιασμό στο ιατρείο) δεν ανταποκρίνεται στην ιατρική πράξη ωστόσο αυτή τη στιγμή προέχει, λόγω της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ, η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών“, επισημαίνει ο ΙΣΘ.

Συγκεκριμένα στην επιστολή ο ΙΣΘ τονίζει ότι:

«Οι ιατροί του ΙΣΘ  σε όλες τις φάσεις της πανδημίας αγωνίστηκαν για την προάσπιση της υγείας των πολιτών και εμβολιάστηκαν σε υψηλότατο ποσοστό δίνοντας ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Στην κρίσιμη αυτή φάση της πανδημίας θα είναι ουσιαστική η συμβολή μας στην ύψωση του τείχους συλλογικής ανοσίας μέσω της ενίσχυσης των εμβολιασμών, οι οποία αποτελούσαν, αποτελούν και πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν ιατρική πράξη.

Η συμμετοχή μας στην προσπάθεια αποτελεί ουσιαστικά πράξη κοινωνικής προσφοράς καθώς οι προβλεπόμενες από τη σύμβαση αμοιβές είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Παρακαλούμε να διαβάσετε λεπτομερώς τις συμβάσεις και τα επισυναπτόμενα έγγραφα και σας προτρέπουμε να ενταχθείτε και σε αυτή την κοινή προσπάθεια”.

Τα ονόματα ή και οι επωνυμίες των συμβεβλημένων ιατρών και φορέων του άρθρου 268 ν. 4798/21, καθώς όλα τα στοιχεία επικοινωνίας τους αναρτώνται δυναμικά στον ιστότοπο emvolio.gov.gr  προκειμένου οι πολίτες να επικοινωνούν μαζί τους για να ορίσουν την ημερομηνία εμβολιασμού τους.

Επιδημίες

25.01.2024

Η παχυσαρκία «εκτοξεύθηκε» στα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 στη Βρετανία

Η παχυσαρκία των παιδιών δημοτικών σχολείων στη Βρετανία αυξήθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια των μέτρων αποκλεισμού της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «PLOS ONE». Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας, το κλείσιμο των σχολείων άλλαξε άρδην την καθημερινότητα των μικρών παιδιών. Η ακύρωση των οργανωμένων αθλημάτων, τα […]

22.01.2024

Συσχέτιση αυτοάνοσων νοσημάτων παρατηρούν οι επιστήμονες με τη νόσηση από COVID-19

Η COVID-19 σχετίζεται με έξαρση ή πυροδότηση διαφόρων αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η γυροειδής αλωπεκία (Alopecia Areata-ΑΑ) είναι αυτοάνοση τριχόπτωση που εμφανίζεται σε ευαίσθητα άτομα από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ιούς, εμβολιασμούς και ψυχολογικό στρες. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός αναφορών για εμφάνιση, έξαρση και […]

22.01.2024

ΕΚΠΑ: Οι αιτίες της αύξησης του αριθμού των λοιμώξεων του αναπνευστικού με το τέλος της πανδημίας Covid-19

16.10.2023

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 12 ετών και άνω

10.10.2023

Κορωνοϊός: Ποιά είναι τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Διακίνησης Εμβολίων

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε