Επιδημίες

Δ.Κούβελας: «Ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει από τον εμβολιασμένο – Γιατί βάζουμε σε κίνδυνο παιδιά» – Τι είπε για την Δέλτα

«Ρουκέτες» εξαπέλυσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος αναφέρθηκε στα δεδομένα που υπάρχουν για την μετάλλαξη Δέλτα, για τους εμβολιασμούς παιδιών, αλλά και για τον διαχωρισμό των πολιτών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

Ο καθηγητής τόνισε πως «δεν πρέπει να χωρίσουμε τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει από τον εμβολιασμένο, γιατί ο εμβολιασμένος μπορεί να κολλήσει και να μεταδώσει. Γιατί να κυκλοφορεί αυτός ελεύθερα; Με ποια λογική;».

Ενώ, μιλώντας στο Κόντρα, συνέχισε αναφερόμενος στα «χαρτζιλίκια» και στους εμβολιασμούς παιδιών πως «δεν γίνεται να καλύψουμε όλες τις ανάγκες της γιαγιάς εμποδίζοντας τα παιδιά να ζήσουν. Η στρατηγική είναι πως θα προστατεύσουμε αυτούς που είναι 70, όχι αυτούς που είναι 15». 

«Αυτοί που χρειάζονται εμβολιασμό είναι οι πάνω 60 και κυρίως οι παχύσαρκοι, τους υπόλοιπους δεν πρέπει να τους βάζουμε στον παρανομαστή. Δεν καταλαβαίνω τα χαρτζιλίκια από εδώ και εκεί», είπε ο Κούβελας.

Παράλληλα είπε πως τα εμβόλια έχουν «7-10 φορές μεγαλύτερη τάση θρόμβωσης στους νέους. Γιατί να βάλω το παιδί μου σε αυτό τον κίνδυνο; Πόσες φορές ακούσατε να πεθαίνουν 4 πιλότοι που δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση; (αναφερόμενος στους 4 πιλότους της British Airways που πέθαναν). 

Έχουμε πάρα πολλές κίτρινες κάρτες για θρομβώσεις και αιμορραγίες. Την δουλειά μας δεν την ακούει κανείς. Την εκτίμηση του ρίσκου δεν την κάνουμε στο καφενείο, είναι μαθηματικά μοντέλα». 

Ο καθηγητής Κούβελας είπε πως «το ξέραμε από την αρχή ότι τα εμβόλια δεν δουλεύουν»,εξηγώντας στη συνέχεια πως «με το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να εμβολιάζουμε 130 άτομα για να αποφύγουμε ένα συμβάν. Από την αρχή το ξέραμε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει απόλυτο εμβόλιο. Δεν πρόκειται να χτιστεί κανένα τείχος ανοσίας, πρέπει να εμβολιάσουμε μόνο ευπαθή άτομα, όχι όλο τον πληθυσμό.Οι νέοι αποκλείεται να κινδυνεύσουν και ουσιαστικά αποκλείεται και να μεταδώσουν. Πρέπει να εμβολιστούν ξανά τον Σεπτέμβρη αυτοί που είχαν εμβολιαστεί τον Γενάρη. Δεν ξέρουμε πόσο καιρό κρατά η ανοσία. Είχαν πει 6-8 μήνες στην αρχή, άρα αυτοί που εμβολιάστηκαν στον χειμώνα θα κινδυνεύσουν από Νοέμβρη». 

Ο Κούβελας αναφέρθηκε και στην μετάλλαξη Δέλτα τονίζοντας πως «αυτό που δεν λέει κανένας και δεν ξέρω γιατί το αποκρύπτουν είναι πως είναι κατά δέκα φορές λιγότερο θανατηφόρος, δηλαδή μπορεί να μεταδίδεται περισσότερο, αλλά προσβάλει με πολύ ελαφρύτερη κατάσταση τους νοσούντες και επομένως δεν είναι ανησυχητικό για τα συστήματα υγείας. Τείνει να πέσει σε νόσηση τύπου γρίπης». 

«Αυτό ήταν αναμενόμενο, το είχαμε πει και στην αρχή, γιατί ο ιός δεν θέλει να μας σκοτώσει. Όσον περνάει ο ιός και εξελίσσεται ο ιός γίνεται πιο ενδημικός. Είναι μια αναμενόμενη κατάσταση και θεωρείται καλή», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Για τις απειλές περί επιστροφής σε lokcdown είπε: «Εγώ είμαι εναντίον των lockdown, δεν υπάρχει βιβλιογραφία που να υποστηρίζει τα lockdown. Όλη η επιστημονική κοινότητα είναι εναντίον των lockdown. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τέτοια διαφοροποίηση στην πολιτική διαχείριση του ιού και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει πάρει λάθος δρόμο όλος ο κόσμος». 

Επιδημίες

25.01.2024

Η παχυσαρκία «εκτοξεύθηκε» στα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 στη Βρετανία

Η παχυσαρκία των παιδιών δημοτικών σχολείων στη Βρετανία αυξήθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια των μέτρων αποκλεισμού της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «PLOS ONE». Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας, το κλείσιμο των σχολείων άλλαξε άρδην την καθημερινότητα των μικρών παιδιών. Η ακύρωση των οργανωμένων αθλημάτων, τα […]

22.01.2024

Συσχέτιση αυτοάνοσων νοσημάτων παρατηρούν οι επιστήμονες με τη νόσηση από COVID-19

Η COVID-19 σχετίζεται με έξαρση ή πυροδότηση διαφόρων αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η γυροειδής αλωπεκία (Alopecia Areata-ΑΑ) είναι αυτοάνοση τριχόπτωση που εμφανίζεται σε ευαίσθητα άτομα από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ιούς, εμβολιασμούς και ψυχολογικό στρες. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός αναφορών για εμφάνιση, έξαρση και […]

22.01.2024

ΕΚΠΑ: Οι αιτίες της αύξησης του αριθμού των λοιμώξεων του αναπνευστικού με το τέλος της πανδημίας Covid-19

16.10.2023

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 12 ετών και άνω

10.10.2023

Κορωνοϊός: Ποιά είναι τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Διακίνησης Εμβολίων

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε