Επιδημίες

Η αλήθεια για την «επιτυχία» των εμβολίων: Τι πραγματικά μας δείχνουν Αγγλία και Ισραήλ και αποκρύπτουν οι κυβερνήσεις

Πρόσφατες είναι οι δηλώσεις του Θεοκλής Ζαούτης, μέλος της επιτροπής των «ειδικών» του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις οποίες δεν μπορούμε να μετρήσουμε τα αντισώματα που έχουμε αναπτύξει από τα εμβόλια και πως θα… πρέπει να εμπιστευτούμε το τί λένε οι εταιρείες. 

Μάλιστα ο ίδιος, όπως και άλλοι «ειδικοί», επικαλέστηκε το παράδειγμα της Αγγλίας και του Ισραήλ, εκεί που η πανδημία βρίσκεται σε μία ύφεση και τον τελευταίο καιρό ανακοινώνονται μηδενικοί θάνατοι.

Κάτι που όμως δεν συμβαίνει στη χώρα μας, η οποία -αν και έχουμε μπει στον Ιούνιο- συνεχίζει να καταγράφει χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους, αλλά να δεχθούμε πως στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί στο ίδιο επίπεδο με την Αγγλία και το Ισραήλ.

Παράλληλα πρόσφατο είναι και το παράδειγμα των ΗΑΕ, η χώρα που είναι «πρωταθλήτρια» στους εμβολιασμούς, καταγράφει καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα.

Ας δούμε όμως το τί συμβαίνει σε Αγγλία και Ισραήλ. Να υπενθυμίσουμε εδώ πως ο κορωνοϊός είναι ένας ιός που χτυπά σχεδόν αποκλειστικά τους ηλικιωμένους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τα ποσοστά θνησιμότητας στους νέους είναι ελάχιστα, όπως έχει πει και ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης και βλέπουμε και στον παρακάτω πίνακα. 

Όπως αναφέρει αρθρογράφος στο «francesoir» το Ισραήλ και η Αγγλία, ξεκίνησαν να εμβολιάζουν τους γηραιότερους και πιο φιλάσθενους ανθρώπους, οδηγώντας σε μία έκρηξη θνησιμότητας, ταυτόχρονα με την περίοδο εμβολιασμού. 

Το φαινόμενο αυτό, παρατηρείται επίσης σε χώρες που εμβολιάζονται μαζικά. Αυτό οι επιδημιολόγοι το αποκαλούν το φαινόμενο του θερισμού. Η αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού, επιτάχυνε το θάνατο των πιο ευάλωτων.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν, είναι αρκετά νορμάλ, να πέφτουν στη συνέχεια οι καμπύλες θνητότητας.

Δείτε τους πίνακες: 

Την ίδια ώρα παρά το κυβερνητικό αφήγημα ακόμα και οι εμβολιασμένοι συνεχίζουν να πεθαίνουν, καθώς στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι είναι εμβολιασμένοι και παρόλα αυτά συνεχίζουν να καταγράφουν θανάτους. Η μείωση που παρατηρείται οφείλεται κυρίως στον καιρό, μία μείωση που υπήρχε και πέρσι, όταν ακόμα δεν είχαν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί.

Δεν είναι άλλωστε περίεργο που οι «ειδικοί» συνεχίζουν να μιλούν για 4ο κύμα από το φθινόπωρο, από το οποίο θα φύγουν οι ευάλωτοι, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Ήδη «καλλιεργούν» το κλίμα και μιλούν για μεταλλάξεις, 3η δόση εμβολίου κτλ. 

Το βέβαιο είναι πως οι πολίτες θα χρειάζεται να εμβολιάζονται ανά περίπου 6 μήνες για να ανανεώσουν και το «πάσο ελευθερίας» που προσφέρουν οι εταιρείες με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, με τις μεγάλες φαρμακευτικές να έχουν διαρκώς έσοδα από τα εμβόλια. Ενώ την ίδια ώρα ουδείς μπορεί να απαντήσει με σιγουριά εάν τα εμβόλια έχουν αποτελεσματικότητα και αν πόση.

Αυτό που υποτίθεται ξέρουμε είναι πως όσοι εμβολιάζονται περνούν πιο ελαφριά τον κορωνοϊό, όμως και αυτό δεν είναι ακόμα σίγουρο. Και φυσικά πρέπει να τονιστεί πως μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τα τεστ και τα πραγματικά κρούσματα, όμως αυτό είναι μία άλλη συζήτηση.

Επιδημίες

25.01.2024

Η παχυσαρκία «εκτοξεύθηκε» στα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 στη Βρετανία

Η παχυσαρκία των παιδιών δημοτικών σχολείων στη Βρετανία αυξήθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια των μέτρων αποκλεισμού της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «PLOS ONE». Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας, το κλείσιμο των σχολείων άλλαξε άρδην την καθημερινότητα των μικρών παιδιών. Η ακύρωση των οργανωμένων αθλημάτων, τα […]

22.01.2024

Συσχέτιση αυτοάνοσων νοσημάτων παρατηρούν οι επιστήμονες με τη νόσηση από COVID-19

Η COVID-19 σχετίζεται με έξαρση ή πυροδότηση διαφόρων αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η γυροειδής αλωπεκία (Alopecia Areata-ΑΑ) είναι αυτοάνοση τριχόπτωση που εμφανίζεται σε ευαίσθητα άτομα από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ιούς, εμβολιασμούς και ψυχολογικό στρες. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός αναφορών για εμφάνιση, έξαρση και […]

22.01.2024

ΕΚΠΑ: Οι αιτίες της αύξησης του αριθμού των λοιμώξεων του αναπνευστικού με το τέλος της πανδημίας Covid-19

16.10.2023

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 12 ετών και άνω

10.10.2023

Κορωνοϊός: Ποιά είναι τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Διακίνησης Εμβολίων

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε