Δερματολογικά

3 θεραπείες που αξίζει να συζητήσετε με τον δερματολόγο σας

Επαγγελματικές υποχρεώσεις, ομιλίες μπροστά σε κοινό, προφίλ στα social media και καθημερινές κοινωνικές επαφές δημιουργούν σε πολλούς την ανάγκη να βλέπουμε τον εαυτό μας “στα καλύτερά του”.

Σύμφωνα με τη δερματολόγο-αφροδισιολόγο Δρα Πηνελόπη Τυμπανίδου, η επιδίωξη αυτή μπορεί να γίνει πραγματικότητα χάρη στις εξελίξεις της δερματολογίας.

-Εφίδρωση

Η σύγχρονη αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης εφίδρωσης στα χέρια, τις μασχάλες και τα πέλματα γίνεται με μια απλή επίσκεψη στο ιατρείο, όπου ο ειδικευμένος γιατρός εφαρμόζει ενέσεις αλλαντικής τοξίνης τύπου Α (μπότοξ), αναστέλλοντας την ενεργοποίηση των ιδρωτοποιών αδένων και μειώνοντας δραστικά την υπεριδρωσία”, λέει η Δρ Τυμπανίδου, προσθέτοντας ότι” το αποτέλεσμα της θεραπείας διαρκεί 6 έως 9 μήνες και η θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής”.

-Σημάδια ακμής

Για τα σημάδια που αφήνει πίσω της η ακμή, εκεί δηλαδή όπου ο ουλώδης ιστός τραβάει την επιφάνεια της επιδερμίδας προς τα μέσα και δημιουργεί την αυλάκωση, η λύση είναι το subcision.

Όπως εξηγεί η κ. Τρυμπανίδου: “Πρόκειται για μια λεπτή χειρουργική επιφανειακή διόρθωση, η οποία στα χέρια του κατάλληλου ειδικού είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

Στη διάρκεια μιας απλής επίσκεψης στο ιατρείο εφαρμόζεται τοπική αναισθησία και στη συνέχεια χρησιμοποιείται ένα μικροσκοπικό νυστέρι για να αποκολλήσει την ουλή από τον υποκείμενο ιστό.

Για να υποστηρίξουμε το δέρμα στην καινούργια του θέση, εφαρμόζουμε ενέσεις με υαλουρονικό οξύ που λειτουργούν ως υπόστρωμα.

Η όλη διαδικασία διαρκεί μισή ώρα και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι μόνιμα, ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος”.

-Έντονη τριχόπτωση

Σχετικά με το πρόβλημα της έντονης –μη εποχιακής– τριχόπτωσης,  κ. Τυμπανίδου αναφέρει:

Επειδή κάθε περιστατικό είναι μοναδικό, πρώτα αναγνωρίζουμε το είδος της τριχόπτωσης και στη συνέχεια διενεργούμε  εξετάσεις αίματος για να ανακαλύψουμε την αιτία.

Κατόπιν σχεδιάζουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα με φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής, ενώ συνταγογραφούμε γαληνική λοσιόν που φτιάχνεται στο φαρμακείο, αποκλειστικά για τον κάθε ασθενή.

Στο ιατρείο κάνουμε ενέσιμη θεραπεία PRP με το πλάσμα του αίματος του ασθενούς, που είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες, με στόχο όχι μόνο την ανάσχεση της τριχόπτωσης, αλλά και την ταχύτερη ανάπτυξη υγιών νέων φυτρών – μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

Επίσης προτείνεται μεσοθεραπεία με εξατομικευμένο διάλυμα φαρμακευτικών ουσιών και βιταμινών, καθώς παρασκευάζουμε τα δικά μας κοκτέιλ ανάλογα με τις ανάγκες κάθε τριχωτού”.

Δερματολογικά

23.11.2023

Ρετινόλη: Με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι;

H ρετινόλη, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να χρησιμοποιούν για την περιποίηση της επιδερμίδας τους. Ωστόσο με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι; Γνωστή και ως βιταμίνη Α, αυτό που κάνει τη ρετινόλη τόσο σπουδαία είναι ότι προάγει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε