Δερματολογικά

Θάλασσα: Η θεραπευτική της ιδιότητα κατά των δερματικών παθήσεων

Ιστορικά, οι γιατροί πρότειναν στους ασθενείς τους να πάνε στην παραλία για να βελτιώσουν διάφορες καταστάσεις υγείας.

Στην πραγματικότητα έδιναν συνταγές που περιέγραφαν ακριβώς πόσο χρόνο, πόσο συχνά και υπό ποιες συνθήκες οι ασθενείς τους θα βρίσκονταν στο νερό. Η χρήση θαλασσινού νερού για ιατρικούς σκοπούς έχει ακόμη και όνομα: θαλασσοθεραπεία.

Το 1769, ένας δημοφιλής Βρετανός γιατρός Ρίτσαρντ Ράσελ δημοσίευσε μια διατριβή υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούσε θαλασσινό νερό σε “ασθένειες των αδένων”, στην οποία περιλάμβανε το σκορβούτο, ίκτερο, τη λέπρα και την λοιμώδη μονοπυρήνωση. Συνηγορούσε υπέρ του πόσιμου θαλασσίου νερού, καθώς και της κολύμβησης σε αυτό.

Μέχρι σήμερα, αφθονούν τα θεραπευτικά και σπα θέρετρα δίπλα στην παραλία. Θεωρούνται μέρη όπου οι άνθρωποι όχι μόνο μπορούν να αφήσουν τα προβλήματά τους αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και να θεραπεύσουν την αρθρίτιδα.

Δερματικές παθήσεις και πληγές. Το νερό των θαλασσών διαφέρει από το νερό των ποταμών, καθώς έχει σημαντικά υψηλότερες ποσότητες ανόργανων ουσιών, όπως νάτριο, χλωριούχο, θειικό, μαγνήσιο και ασβέστιο. Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση.

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, αυτοάνοση (όπου το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει υγιή κύτταρα) δερματική κατάσταση.

Τα άτομα με ψωρίαση υποφέρουν συχνά από εξασθενητικά δερματικά εξανθήματα από φαγούρα, φολιδωτές πλάκες. Η κολύμβηση σε φυσικά μεταλλικά νερά, συμπεριλαμβανομένων των ορυκτών πηγών, ονομάζεται βαλλιστική θεραπεία και χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για τη θεραπεία της ψωρίασης.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις για κλιματολογική θεραπεία (όπου ένας ασθενής μεταφέρεται σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία για θεραπεία) στη Νεκρή Θάλασσα ως αποτελεσματικό φάρμακο για την κατάσταση.

Δερματολογικά

23.11.2023

Ρετινόλη: Με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι;

H ρετινόλη, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να χρησιμοποιούν για την περιποίηση της επιδερμίδας τους. Ωστόσο με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι; Γνωστή και ως βιταμίνη Α, αυτό που κάνει τη ρετινόλη τόσο σπουδαία είναι ότι προάγει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε