Δερματολογικά

«Ομορφοθεραπείες» για το δέρμα που κατοικούμε

Δεδομένου ότι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού και εκείνο το μέρος του σώματος που έρχεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον, γίνεται αντιληπτό ότι απαιτεί εντατική εξειδικευμένη φροντίδα προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες του.
Το βιβλίο της Δερματολόγου Δρ Τάνιας Βλαδένη με τίτλο: «Το δέρμα που κατοικούμε και ομορφοθεραπείες», κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη, έχει ως βασική φιλοσοφία την περιποίηση του δέρματος  χωρίς να αλλοιώνονται τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Το βιβλίο απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες

Η συγγραφέας  δίνει απαντήσεις στον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων δερματολογικών προβλημάτων, όπως η ακμή, διαφωτίζοντας με τρόπο επιστημονικό όχι μόνο το γυναικείο φύλο, αλλά και τους άνδρες.

Ξεκινώντας από τις θεραπείες στην αρχαιότητα

Μέσω μιας ιστορικής αναδρομής σε μεθόδους θεραπείας, περιποίησης και ευεξίας, που χρησιμοποιούνταν ήδη από την αρχαιότητα για το δέρμα, ο αναγνώστης ταξιδεύει στον κόσμο της ομορφιάς και της φροντίδας, υιοθετώντας τις λύσεις εκείνες που ταιριάζουν στο δικό του τύπο δέρματος.


Όπως αναφέρει και η ίδια η γιατρός δερματολόγος συγγραφέας, κίνητρο για τη σύνθεση αυτού του έργου, αποτέλεσε η επιθυμία της να βοηθήσει «κάποιους ανθρώπους να απαλλαγούν από τις φοβίες τους, να αναζητήσουν τον κατάλληλο ειδικό για τις ανάγκες του δέρµατός τους, ενώ παράλληλα να θωρακίσουν τον εαυτό τους, εστιάζοντας στην εσωτερική γαλήνη και αυτοπεποίθηση, που αµφότερες αντανακλούν την πεµπτουσία της οµορφιάς.

Σήμερα γυναίκες και άντρες ζητούν επίμονα λύσεις για την καλύτερη εμφάνιση του δέρματός τους, καθώς έχουν συγκεχυμένες πληροφορίες από το διαδίκτυο με αποτέλεσμα να ζητούν διευκρινήσεις και επιστημονικές απαντήσεις».

Δερματολογικά

23.11.2023

Ρετινόλη: Με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι;

H ρετινόλη, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να χρησιμοποιούν για την περιποίηση της επιδερμίδας τους. Ωστόσο με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι; Γνωστή και ως βιταμίνη Α, αυτό που κάνει τη ρετινόλη τόσο σπουδαία είναι ότι προάγει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε