Δερματολογικά

Έκζεμα: Εξακριβώθηκε η προέλευση της δερματικής νόσου

Από ότι διαπιστώθηκε μέσα από νέες έρευνες, το έκζεμα έχει αρκετά κοινά με την ψωρίαση.

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Wellcome Sanger, το Πανεπιστήμιο του Newcastle και το Kings College London, ανακάλυψαν ότι το δέρμα από ασθενείς με έκζεμα και ψωρίαση μοιράζεται παρόμοιους παράγοντες εμφάνισης με την ανάπτυξη κυττάρων του δέρματος. Αυτό προσφέρει πιθανούς νέους στόχους φαρμάκων για τη θεραπεία αυτών των οδυνηρών δερματικών παθήσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 22 Ιανουαρίου στο Science και παρέχει επίσης μια εντελώς νέα κατανόηση της φλεγμονώδους νόσου, ανοίγοντας νέους δρόμους για έρευνα για άλλες φλεγμονώδεις ασθένειες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου.

Μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας Human Cell Atlas είναι να χαρτογραφήσει κάθε τύπο κυττάρου στο ανθρώπινο σώμα. Θα μπορούσε επίσης να παρέχει ένα πρότυπο για την αναγεννητική ιατρική, βοηθώντας τους ερευνητές να ερευνούν το δέρμα πιο διεξοδικά και «πραγματικά»

Το δέρμα μας δρα ως φράγμα, προστατεύοντάς μας από εισβολή βακτηρίων ή ιών και είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία. Οι φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις όπως το ατοπικό έκζεμα και η ψωρίαση είναι χρόνιες καταστάσεις , όπου το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται υπερδραστήριο, προκαλώντας φαγούρα ή ξεφλουδισμένο δέρμα που μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό και επιρρεπές σε μόλυνση.

Αυτές οι καταστάσεις μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων, αλλά η προέλευσή τους είναι άγνωστη και δεν υπάρχει θεραπεία. Οι θεραπείες που υπάρχουν βοηθούν μόνο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και όχι στην αιτία.

Το δέρμα είναι ένας πολύπλοκος ιστός που αποτελείται από πολλούς διαφορετικούς τύπους κυττάρων. Για να μάθουν πώς σχηματίζεται το δέρμα και πώς σχετίζεται με την υγεία και την ασθένεια των ενηλίκων, οι ερευνητές μελέτησαν κύτταρα από το δέρμα που αναπτύσσεται, συγκρίνοντάς τα με βιοψίες από υγιείς ενήλικες και ασθενείς με έκζεμα και ψωρίαση.

Χρησιμοποιώντας πρωτοποριακή τεχνολογία μονοκυττάρων και μηχανική μάθηση, η ομάδα ανέλυσε περισσότερα από μισό εκατομμύριο μεμονωμένα κύτταρα δέρματος , για να δει ακριβώς ποια γονίδια ενεργοποιήθηκαν σε κάθε κύτταρο. Αυτό τους επέτρεψε να ανακαλύψουν τι κάνει κάθε ένα μεμονωμένα και πώς τα κύτταρα «μιλούν» μεταξύ τους.

Προς έκπληξή τους, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άρρωστα κύτταρα του δέρματος μοιράστηκαν πολλούς από τους ίδιους κυτταρικούς μηχανισμούς με τα αναπτυσσόμενα κύτταρα.

Ο καθηγητής Muzlifah Haniffa, συν-ανώτερος συγγραφέας από το Πανεπιστήμιο του Newcastle και Αναπληρωτής Σχολή στο Ινστιτούτο Wellcome Sanger, δήλωσε: “Αυτό το πρόγραμμα αποκαλύπτει συγκεκριμένα μοριακά σήματα που αποστέλλονται από υγιές αναπτυσσόμενο δέρμα για να καλούν ανοσοκύτταρα και να σχηματίσουν ένα προστατευτικό στρώμα. δείτε ότι το έκζεμα και τα κύτταρα του δέρματος ψωρίασης έστειλαν τα ίδια μοριακά σήματα, τα οποία θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τα ανοσοκύτταρα και να προκαλέσουν την ασθένεια. Αυτό δεν είχε ξαναδεί ποτέ. Η ανακάλυψη ότι η ανάπτυξη των κυτταρικών οδών επανεμφανίζεται είναι ένα τεράστιο άλμα στην κατανόηση του φλεγμονώδους δέρματος ασθένεια και προσφέρει νέες οδούς εύρεσης θεραπειών. ”

Ο Δρ Gary Reynolds, πρώτος συγγραφέας της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, δήλωσε: «Ενώ η μελέτη μας επικεντρώθηκε σε φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις, υπάρχει πιθανότητα άλλες φλεγμονώδεις ασθένειες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου να μπορούν να προκληθούν με τον ίδιο τρόπο. Αυτή η έρευνα δείχνει τη σημασία της μελέτης και θα μπορούσε να ανοίξει εντελώς νέες οδούς για έρευνα φλεγμονωδών νόσων. »

Η μελέτη αποκάλυψε πώς αναπτύσσεται υγιής δερματικός ιστός και αποκάλυψε τα κύτταρα που υπάρχουν στο ενήλικο δέρμα. Αυτό έχει μεγάλες επιπτώσεις στην αναγεννητική ιατρική, ειδικά για τα θύματα εγκαυμάτων. Η καθηγητής Fiona Watt, συν-ανώτερος συγγραφέας του Kings College London, δήλωσε: «Έχουν υπάρξει δεκαετίες έρευνας για τα κύτταρα του δέρματος που αναπτύσσονται στο εργαστήριο.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα σαφές πώς αλλάζουν οι ιδιότητες των κυττάρων στο εργαστήριο. αποκαλύπτοντας τη λεπτομερή σύνθεση των κυττάρων αμέσως μετά την απομόνωση από το αναπτυσσόμενο και ενήλικο ανθρώπινο δέρμα, αυτός ο Άτλαντας Δέρματος μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο για ερευνητές που προσπαθούν να ανακατασκευάσουν υγιές δέρμα στην αναγεννητική ιατρική. Τα δεδομένα μας είναι ανοιχτά διαθέσιμα και ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει έρευνα για τη δημιουργία δερματικού ιστού στο εργαστήριο. ”

Δερματολογικά

23.11.2023

Ρετινόλη: Με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι;

H ρετινόλη, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να χρησιμοποιούν για την περιποίηση της επιδερμίδας τους. Ωστόσο με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι; Γνωστή και ως βιταμίνη Α, αυτό που κάνει τη ρετινόλη τόσο σπουδαία είναι ότι προάγει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του […]

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε