Ασθένειες

Η FDA εγκρίνει την πρώτη θεραπεία HIV μία φορά το μήνα

Οι πρώτες μηνιαίες λήψεις για τη θεραπεία ενηλίκων με HIV εγκρίθηκαν από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων την Πέμπτη.

“Επί του παρόντος, το επίπεδο φροντίδας για ασθενείς με HIV περιλαμβάνει ασθενείς που λαμβάνουν καθημερινά χάπια για να διαχειριστούν επαρκώς την κατάστασή τους.

Αυτή η έγκριση θα επιτρέψει σε ορισμένους ασθενείς τη δυνατότητα να λαμβάνουν εφάπαξ εφάπαξ μηνιαία αντί ενός καθημερινού θεραπευτικού σχήματος από του στόματος”, δήλωσε ο Δρ John. Farley, διευθυντής του Γραφείου Λοιμωδών Νοσημάτων στο Κέντρο Αξιολόγησης και Έρευνας για τα Ναρκωτικά του FDA.

«Η παροχή αυτής της θεραπείας σε ορισμένους ασθενείς αποτελεί μια εναλλακτική λύση για τη διαχείριση αυτής της χρόνιας πάθησης», πρόσθεσε σε ένα δελτίο ειδήσεων του πρακτορείου.

Ένας εμπειρογνώμονας είπε ότι οι λήψεις πιθανότατα θα ήταν ευπρόσδεκτες από ασθενείς με HIV .

Οι λήψεις “θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής” για να χρειαστούν θεραπεία μόνο μία φορά το μήνα, δήλωσε ο Δρ Steven Deeks, ειδικός στον ιό HIV στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο .. «Οι άνθρωποι δεν θέλουν αυτές τις καθημερινές υπενθυμίσεις ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV».

Ένας άλλος εμπειρογνώμονας συμφώνησε.

«Ακόμα και οι άνθρωποι που παίρνουν ένα χάπι μια φορά την ημέρα … ανέφεραν βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους για να μεταβείτε σε μια ένεση,» ο Δρ Judith Currier, ένας ειδικός του HIV στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Λος Άντζελες, είπε CBS News . Συμβουλεύεται την ViiV Healthcare, την εταιρεία πίσω από τη μακροχρόνια θεραπεία, και έγραψε ένα σχόλιο που συνοδεύει μια μελέτη του φαρμάκου που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο New England Journal of Medicine .

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο Deeks πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια μεγάλη ανεκπλήρωτη ανάγκη» που μπορεί να γεμίσουν οι πυροβολισμοί, καθώς ορισμένοι ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με ψυχικές ασθένειες ή προβλήματα κατάχρησης ουσιών, μπορούν να αγωνιστούν με τα καθημερινά σχήματα ναρκωτικών.

Το Cabenuva (cabotegravir και rilpivirine), το οποίο χορηγείται ως δύο ξεχωριστές βολές, εγκρίθηκε για ασθενείς που είναι κατασταλμένοι από τον ιό HIV σε ένα σταθερό αντιρετροϊκό σχήμα, δεν έχουν ιστορικό αποτυχίας της θεραπείας και δεν έχουν γνωστή ή υποψία αντίστασης σε καμποτεγκραβίρη ή ριλπιβιρίνη, δήλωσε ο FDA.

Το FDA ενέκρινε επίσης το Vocabria (καβοτεγκραβίρη, σκεύασμα δισκίου), το οποίο θα πρέπει να λαμβάνεται σε συνδυασμό με από του στόματος Edurant (ριλπιβιρίνη) για ένα μήνα πριν από την έναρξη της θεραπείας με Cabenuva, για να διασφαλιστεί ότι τα φάρμακα είναι καλά ανεκτά από τους ασθενείς πριν μεταβούν στην παρατεταμένη- αποδέσμευση μηνιαίας ένεσης.

Ασθένειες

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι καρδιακοί παλμοί μας είναι φυσιολογικοί ή κάτι δεν πάει καλά; «Αν κάνετε μία γρήγορη αναζήτηση στο Ίντερνετ, θα βρείτε αρκετές πηγές που αναφέρουν ότι οι φυσιολογικοί παλμοί για τους ενήλικες κυμαίνονται μεταξύ 60 και 100 το λεπτό», αναφέρει ηλεκτροφυσιολόγος από το Τμήμα Καρδιαγγειακής Ιατρικής της Cleveland Clinic, στο Οχάιο. Στα […]

22.02.2024

Μηνιγγίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πότε να πάτε στο γιατρό

20.02.2024

Καρκίνος: Αυτά είναι τα 7 συμπτώματα που μοιάζουν με σκωληκοειδίτιδα

15.02.2024

Βέλγιο: 13χρονος έγινε ο πρώτος ασθενής που θεραπεύτηκε από θανατηφόρο καρκίνο του εγκεφάλου – Τα συμπτώματα του ΔΔΓΓ

15.02.2024

Έμφραγμα: Αυτά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και εβδομάδες νωρίτερα

14.02.2024

«Ευλογιά της Αλάσκα»: Ποια είναι τα συμπτώματα του νέου ιού – Άγνωστο πώς μεταδίδεται (φώτο-βίντεο)

14.02.2024

Εχινάκεια: Δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγουν όσοι πάσχουν από αυτοάνοσα

08.02.2024

Ξυπνάτε συνέχεια κουρασμένοι; – Δείτε τι πρέπει να κάνετε

08.02.2024

Άνοια: Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη στα πρώτα στάδια της νόσου

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε