Υγεία & πολιτική

Στ. Κυριακίδου: Περισσότερη ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου των γυναικών

Tην ανάγκη για περισσότερη ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου των γυναικών τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας στο δίκτυο «Γυναίκες στην Ογκολογία» (w4o), το οποίο είναι δίκτυο γυναικών στην Ελλάδα που ασχολούνται με την Ογκολογία .

«Χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερη ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου των γυναικών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η σταθερή πρόοδος στις θεραπείες του καρκίνου τα τελευταία χρόνια και ο αυξανόμενος αριθμός των ατόμων που ζουν με και πέρα από τον καρκίνο δικαίως μας δίνουν αφορμή να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

Εξαιτίας του κορωνοϊού πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χάσει «ζωτικής σημασίας προγράμματα θεραπείας και προσυμπτωματικού ελέγχου», πρόσθεσε.

Επεσήμανε ότι, ο καρκίνος του μαστού ευθύνεται για σχεδόν ένα στα επτά από όλα τα νέα περιστατικά καρκίνου στην ΕΕ, καθιστώντας τον, τον πιο συχνά εμφανιζόμενο καρκίνο, ενώ αναφορικά με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας:

– οι εκτιμήσεις για το 2022 προβλέπουν περισσότερα από 30.000 κρούσματα,

-με σχεδόν 13.500 γυναίκες να πεθαίνουν από τη νόσο – δηλαδή ένας στους σαράντα θανάτους από καρκίνο στις γυναίκες.

Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου, η Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι “έχει δράσεις πολιτικής, ερευνητικές προσπάθειες και χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του καρκίνου, σε κάθε στάδιο”.

«Ξεκινήσαμε τις εργασίες για την ενημέρωση της Σύστασης του Συμβουλίου για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου και η πρότασή μας προγραμματίζεται για το επόμενο έτος.

Ξεκινήσαμε επίσης, επιχορηγήσεις για τα κράτη μέλη για ένα Δίκτυο της ΕΕ που συνδέει τα Εθνικά Ολοκληρωμένα Κέντρα Καρκίνου για την προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας για τη θεραπεία ασθενών», τόνισε.

Σε ότι αφορά το νέο πρόγραμμα Διεπιστημονικής Κατάρτισης για τον Καρκίνο, είπε πως:  “θα βοηθήσει να φέρει τους διάφορους τομείς της κοινότητας του καρκίνου πιο κοντά και θα δημιουργήσει ένα ισχυρότερο διεπιστημονικό εργατικό δυναμικό για τον καρκίνο».

«Για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής εκείνων των οποίων η ζωή έχει επηρεαστεί από τον καρκίνο, θα αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια στην επιστροφή στην εργασία και τις διακρίσεις στην πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες», εξήγησε.

Τέλος, η κ. Κυριακίδου αναφερόμενη στο δίκτυο «Γυναίκες στην Ογκολογία» σημείωσε ότι μέσα από το έργο του ενημερώνει και στηρίζει ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του μαστού, τις οικογένειες και τους εκείνους που τους φροντίζουν, σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Υγεία & πολιτική

09.02.2024

Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Δεν αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία

Δεν αναστέλλονται τελικά από την προσεχή Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπως αποφάσισαν οι χειρουργοί του νοσοκομείου. Η απόφαση των γιατρών ελήφθη υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων. Αναλυτικά η ανακοίνωση των χειρουργών «ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ […]

22.11.2023

Διοίκηση νοσοκομείου «Μεταξά»: «Ψευδής είδηση το κλείσιμο της Μονάδας Μαστού»

Τις καταγγελίες των εργαζομένων αναφορικά με το κλείσιμο της Μονάδας Μαστού διέψευσε η Διοίκηση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά». Με ανακοίνωσή του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Μεταξά», Σαράντος Ευσταθόπουλος, χαρακτηρίζει «fake news» τους ισχυρισμούς εργαζομένων που μιλούσαν για «κλείσιμο» της Μονάδας Μαστού και υποστηρίζει πως αυτή «λειτουργεί κανονικά». H ανακοίνωση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» «Επειδή τις τελευταίες […]

18.10.2023

Υπουργείο Υγείας: Τι αλλάζει στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού

03.10.2023

Υπουργείο Υγεία: Παύεται η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Όλγα»

29.09.2023

Δ.Γιαννακόπουλος κατά Ε.Αγαπηδάκη για τα αντιγριπικά εμβόλια: «Έχεις πληρωθεί κυρία μου» (βίντεο)

13.09.2023

Ο Θ.Ζαούτης παραιτήθηκε από πρόεδρος ΕΟΔΥ μετά από σύγκρουση με την κυβέρνηση – Πώς τον «παραγκώνισε» η Ε.Αγαπηδάκη

06.09.2023

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Από την αναβολή προγραμματισμένης χημειοθεραπείας ασθενή στην παύση καθηκόντων του διοικητή

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε