Υγεία και Οικονομία

Κ. Μητσοτάκης: Στήριξη στον κλάδο της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας που επενδύει σε έρευνα-καινοτομία

Τα επενδυτικά σχέδια στον τομέα του φαρμάκου με επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ έως το 2025 εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θέλουμε τα καλύτερα φάρμακα στην καλύτερη τιμή.

Η πολιτική που εφαρμόζουμε έχει ορατά αποτελέσματα.

Στηρίξαμε και θα στηρίξουμε τον κλάδο της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας που επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία.

Μπορούμε να βρούμε τη θέση που μας αρμόζει στην παγκόσμια αγορά», τόνισε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της συνάντησης.

«Η απόφαση που πήρατε το 2019 για τον συμψηφισμό των δαπανών για επενδύσεις με το clawback που καταβάλλει η φαρμακοβιομηχανία ήταν ένα success story και δικαιώθηκε απόλυτα.

Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για επένδυση κεφαλαίων, που δεν υπήρχε μέχρι πρότινος.

Η κατάσταση στον τομέα των επενδύσεων είναι η καλύτερη τις τελευταίες δεκαετίες» σημείωσε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΛΠΕΝ, Θεόδωρος Τρύφων.

Πρόσθεσε δε ότι προγραμματίζονται σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο ύψους 1,2 δισ. ευρώ έως το 2025, οι οποίες θα δημιουργήσουν πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τα επενδυτικά σχέδια, θα δημιουργηθούν 12 νέα εργοστάσια, 32 νέες μονάδες παραγωγής και 56 νέες γραμμές παραγωγής.

Τονίστηκε, επίσης, ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό να επιστρέψουν για να εργαστούν στην Ελλάδα και ότι σε κάποιους τομείς υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένων στελεχών, ενώ αναφέρθηκε ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με πανεπιστήμια για την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων.

Από την ΠΕΦ κατατέθηκαν, επίσης, προτάσεις που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην αύξηση των επενδύσεων.

Στη σύσκεψη από την πλευρά της κυβέρνησης μετείχαν: Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Από την ΠΕΦ συμμετείχαν: Ο Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος ΠΕΦ, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΛΠΕΝ, ο Δημήτρης Δέμος, αντιπρόεδρος ΠΕΦ, δ/νων σύμβουλος Demo, ο Θεόδωρος Κωλέτης, αντιπρόεδρος ΠΕΦ και εντεταλμένος σύμβουλος της Pharmathen, o Νίκος Μπουφίδης, ταμίας ΠΕΦ, πρόεδρος & δ/νων σύμβουλος Bennett, Medical PQ και Humana, o Άρης Μητσόπουλος, δ/νων σύμβουλος RAFARM, o Κωνσταντίνος Παναγούλιας, γενικός διευθυντής ΒΙΑΝ ΑΕ, o Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ και η Φαίη Κοσμοπούλου, γενική διευθύντρια ΠΕΦ.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε