Υγεία και Οικονομία

100 εκατ. ευρώ ψάχνει απεγνωσμένα ο Άδωνις

Ψύλλους στα άχυρα ψάχνει ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος βρίσκεται σε μια αγωνιώδη αναζήτηση 100 εκατ. ευρώ προεκειμένου να κλείσει την τεράστια τρύπα του προϋπολογισμού  στην Υγεία.

Μάταια ψάχνει ο υπουργός Υγείας. Όσο κι αν ψάξει δεν θα τα βρεις απαντούν από την πλευρά τους φαρμακοποιοί, εργαστηριακοί αλλά και φαρμακευτικές εταιρείες στον Άδωνι Γεωργιάδη δεδομένου ότι σε αυτούς του κλάδους έχει στοχεύσει για να εντοπίσει τα 100 εκατ. ευρώ που του λείπουν.
 
Η αρχική σκέψη του κ.Γεωργιάδη ήταν να η αύξηση στα τσιγάρα να φθάσει τα 10 λεπτά και όχι τα 5 που ορίσθηκαν τελικώς. Έτσι θα κατόρθωνε να καλύψει τη μαύρη τρύπα. Όμως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ήταν κάθετα αντίθετος.
 
Γι αυτό και ο Άδωνις Γεωργιάδης στράφηκε σε άλλες πηγές χρηματοδότησης.
 
Για την ακρίβεια, η πρώτη δεξαμενή θεωρήθηκαν οι φαρμακοποιοί
. Με τη μείωση του ποσοστού κέρδους ο υπουργός Υγείας θα κατόρθωνε να λύσει το πρόβλημά του. Ωστόσο η …υπόγεια είδηση και σκέψη του έφθασε γρήγορα στα αυτιά των φαρμακοποιών γι αυτό και απειλούν με κινητοποιήσεις. Βέβαια ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε στον κλάδο πως επρόκειτο για απαίτηση της τρόικας και ο ίδιος θα διαπραγματευτεί να μην ισχύσει.Κι έτσι το σενάριο φαρμακοποιοί δε βγαίνει καθώς ο κλάδος απειλεί με λουκέτα.
 
Επόμενη δεξαμενή για τα 100 εκατ. ευρώ που λείπουν, είναι να τεθεί πλαφόν στα εργαστήρια αλλά και στις διαγνωστικές εξετάσεις. Ήδη οι διαγνωστικές εξετάσεις είναι μειωμένες κατά 20% το 2014 σε σύγκριση με το 2013.
 
Το σχέδιο Άδωνι είναι να μπει πλαφόν και στα εργαστήρια όπου γίνονται οι εξετάσεις αλλά με τη μορφή της επιστροφής χρημάτων από τους ιδιοκτήτες όταν ξεπερνούν ένα όριο.
 
Τελευταία πηγή που καλοβλέπει ο Άδωνις είναι τα φάρμακα. Μέσα στις σκέψεις του είναι στην επόμενη τιμολόγηση να ρίξει περαιτέρω τις τιμές ώστε να εξοικονομήσει τα απαιτούμενα κονδύλια. Τώρα αν οι φαρμακευτικές εταιρείες μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, είναι μια άλλη υπόθεση….
 
Πάντως ο πονοκέφαλος Άδωνι που ονομάζεται 100 εκατ. ευρώ πρέπει να λυθεί και μάλιστα άμεσα. Τώρα ποιος θα την πληρώσει είναι πάντα δεδομένο: οι Έλληνες ασθενείς.
 

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε