Υγεία και Οικονομία

Σε οριακή κατάσταση το νοσοκομείο Πύργου

Σε πλήρη κατάρρευση οδεύει το Νοσοκομείο Πύργου εξαιτίας των τρομακτικών ελλείψεων που παρατηρούνται στο Ίδρυμα.

Είναι χαρακτηριστικό της απελπιστικής κατάστασης το γεγονός ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο δε θα μπορεί να γίνει ούτε απλή εξέταση αίματος.
 
Οι ασθενείς -και κυρίως τα επείγοντα περιστατικά που θα εμφανιστούν- θα είναι πλήρως εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να μην μπορούν να νοσηλευτούν, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας ilialive.gr.
 
Οι ελλείψεις υγειονομικού υλικού εξαιτίας των περικοπών από την τραγική μείωση των κονδυλίων, έχει οδηγήσει σε πλήρη διάλυση τη λειτουργία του νοσοκομείου που φέρει το όνομα Ανδρέας Παπανδρέου.

 
Παρά το γεγονός ότι η Διοίκηση έχει δεχτεί δεκάδες αναφορές από τους Διευθυντές όλων των τμημάτων και των κλινικών, μοιάζει αδύναμη να δώσει λύσεις, ακόμη και στο μείζον ζήτημα της θέρμανσης.
 
Στην οριακή κατάσταση που βρίσκεται η λειτουργία του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της Ηλείας αλλά και στα τμήματα εκείνα που κινδυνεύουν με λουκέτο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ανδρέας Βγενόπουλος στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου.
 
“Δυστυχώς, το Νοσοκομείο Πύργου βρίσκεται στο “κόκκινο”, εξαιτίας της έλλειψης πιστώσεων και κονδυλίων”, αναφέρει ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, κ. Χριστόπουλος, ο οποίος αποκαλύπτει επίσης ότι έχει προχωρήσει σε αναφορές και παρεμβάσεις ακόμα και στον Εισαγγελέα.
 
Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Μικροβιολογικό Εργαστήρι στο οποίο εξαιτίας της έλλειψης αντιδραστηρίων δεν μπορούν να γίνουν σημαντικές αιματολογικές εξετάσεις στους ασθενείς για να διαπιστωθεί το πρόβλημα υγείας τους.
 

Επίσης, το Ακτινολογικό Εργαστήριο παρουσιάζει ελλείψεις από φιλμ για τις απαιτούμενες ακτινογραφίες των ασθενών. Η  Ψυχιατρική κλινική έχει μείνει με δυο ψυχιάτρους, καθώς θέση επικουρικού γιατρού δεν προκηρύχθηκε και κινδυνεύει με “λουκέτο”, ενώ το νοσοκομείο έχει μείνει και χωρίς ιατροδικαστή. Οι συγγενείς ατόμων που αποβιώνουν αναγκάζονται να ταξιδέψουν ως την Πάτρα για μια υπογραφή στο πιστοποιητικό θανάτου, αναφέρει το δημοσίευμα.
 

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε