Υγεία και Οικονομία

Γεύματα 130.000 ευρώ πληρώνει ο ελληνικός λαός στο Α.Συγγρός

Πάρτυ χιλιάδων ευρώ κάνουν οι ιδιωτικές εταιρείες στα δημόσια νοοκομεία την ίδια στιγμή, που ο Άδωνις στερεί από τους ασθενείς πολύτιμα φάρμακα και περίθαλψη επειδή δεν υπάρχουν χρήματα. Μπορεί ο υπουρός να υποστηρίζει ένθερμος πως οι δαπάνες του δημόσιου τομέα πρέπει οπωσδήποτε να μειωθούν,οι ιδιωτικές εταιρείς ωστόσο φαίνεται να έχουν για τα καλά το πάνω χέρι.

Εργαζόμενοι στο ΕΣΥ απολύονται,άλλοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα κι άλλοι μετακινούνται σε άλλες θέσεις εργασίας προκειμένου να εξοικονομιθούν χρήματα από το πολύπαθο και υπο κατάρρευση Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Ταυτόχρονα ιδιωτικές εταιρείες γίνονται χαλίφης στη θέση του χαλίφη και πραγματοποιούν υπηρεσίες που θα μπορούσαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου να αναλάβουν. Κάποιοι επιτήδειοι εξακολουθούν να  επωφελουνται της κατάστασης και κερδοσκοπούν σε βάρος του ελληνικού λαού με τον έλεγχο από την πλευρά της κυβέρνησης να είναι ανύπαρκτος.

Για την  ακρίβεια, σύμφωνα με καταγγελίες του Συλλόγου των Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα Α.Συγγρός, μια τέτοια περίπτωση όπου το νοσοκομείο δίνει «υπερδιπλάσιο ποσό, 130.000 ευρώ ετησίως για 4 τραπεζοκόμες», τη στιγμή που θα μπορούσε με λιγότερα από τα μισά χρήματα, να είχε προσλάβει το αντίστοιχο μόνιμο προσωπικό. 

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για σκάνδαλο αφού όπως ανφέρουν, έχουν καταγγείλει το γεγονός στο υπουργείο Υγείας εδώ και πάνω από έναν μήνα,αλλά εκείνο τους αγνοεί παραδειγματικά με αποτέλεσμα τα χρήματα συνεχίζουν να κατασπαταλώνται!
 
Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου απευθύνεται με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για κατασπάληση των χρημάτων του λαού, προκειμένου να αμείβονται πλουσιοπάροχα ιδιωτικές εταιρείες από όσου κόπτονται για την διαφάνεια και την οικονομεία στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
 
Κατά τα άλλα ο λαλίστατος υπουργός  κος Α.Γεωργιάδης αξιώνει δήθεν το νοικοκύρεμα των νοσοκομείων, συχνά ξιφουλκεί με υγειονομικούς συνδικαλιστές υπέρ του ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τομέα της υγείας , με κύριο επιχείρημα πως είναι η  λιγότερο κοστοβόρα. Τα στοιχεία και οι απόλυτοι αριθμοί τον διαψεύδουν με τον πιο εμφατικό τρόπο.».

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε