Υγεία και Οικονομία

Ο μετανάστης του σήμερα: Έλληνας γιατρός με μεταπτυχιακό και ξένες γλώσσες!

Η εικόνα του μετανάστη όπως την είχαμε στο μυαλό μας δεν ισχύει πια. Στην σύχρονη Ελλάδα του μνημονίου και της τρόικας μετανάστης ανγκάζεται να γίνει ο Έλληνας γιατρός που διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα,γνωρίζει ξένες γλώσσες,ίσως έχει και οικογένεια. Παίρνει τη λευκή του ρόμπα και κατευθύνεται προς αναζήτηση εργασιακής πατρίδας μπας και δει άσπρη μέρα.

Με το ΕΣΥ να καταρρέι και τον ΕΟΠΥΥ να βρίσκεται στα τελευταία του οι Έλληνες γιατροί δεν βλέπουν το πολυπόθητο φως στο τούνελ της φτώχειας,της εκμετάλλευσης και της ανεργίας. Μαζεύουν τα ιατρικά τους μπογαλάκια και φεύγουν για άλλη γη κι άλλα νοσοκομεία μπας και βγουν από την κρίση.

Πλέον σε εποχή μνημονίου πρώτοι στη λίστα της μετανάστευσης είναι οι γιατροί, νεαρής ηλικίας από 35 έως 40 ετών, ενίοτε χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις αλλά και με μπόλικες γνώσεις και μεταπτυχιακά. 
 
Ήδη πάνω 7000 γιατροί έχουν αποχαιρετήσει την πατρίδα από την πρώτη χρονιά που μπήκε στη ζωή μας το ΔΝΤ το 2010 έως  και το 2012 ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2013 ο αριθμός αυτών που έφυγαν είναι τριπλάσιος του αντίστοιχου του 2011. 
 
Αγαπημένος επαγγελματικός προορισμός για τους γιατρούς είναι η Γερμανία, η Μεγ. Βρετανία, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Νορβηγία, η Ελβετία , αλλά ακόμη και η μακρινή Αυστραλία, το Ντουμπάϊ, η Σαουδική Αραβία, το Αμπού Ντάμπι….
 
Και δεν είναι μόνο αυτοί. Καθημερινά οι αιτήσεις που φθάνουν στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας είναι δεκάδες. Νέοι γιατροί που είτε ζητούν απασχόληση στο εξωτερικό είτε ακόμη και κάποιοι που προτιμούν να κάνουν την ειδικότητά τους εκτός Ελλάδος. 
 
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές εταιρείες φροντίζουν να κάνουν και ειδικά σεμινάρια επϊ πληρωμή φυσικά σε νέους γιατρούς που θέλουν να εργασθούν στο εξωτερικό, ώστε να προσαρμοστούν εύκολα στα νέα δεδομένα.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε