Υγεία και Οικονομία

Πως θα κερδίσετε 50.000 ευρώ στο χώρο της Υγείας

Αν έχετε μια πρωτότυπη ιδέα που να σχετίζεται με την Υγεία ίσως  και να μπορείτε να εξασφαλίσετε στον εαυτό σας 50.000 ευρώ. Δείτε πως…
 

Τι κι αν έχουμε οικονομική κρίση;Ακόμη κι έτσι κάποιοι συνεχίζουν να κερδίζουν και να βγάζουν χρήματα. Το γεγονός αυτό αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα καθώς με σύνθημα «Επιβραβεύουμε την Καινοτομία, Προάγουμε την Υγεία», ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), με την υποστήριξη των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) ξεκινά ανοιχτό διαγωνισμό με τίτλο «ΣΦΕΕ Innovation Project» που στόχο έχει την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων στο χώρο της Υγείας. 
 
Συγκεκριμένα, ο ΣΦΕΕ θα βραβεύσει τα πιο ώριμα και καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια με τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Τα βραβεία των νικητών περιλαμβάνουν χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ για τους 3 πρώτους νικητές και πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης επιχειρήσεων, πρόσβαση σε κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας και ανάπτυξης, δικτύωση για μεταφορά τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων.
Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της στενής συνεργασίας με τις εταιρείες μέλη του ΣΦΕΕ, καθώς και μέσω του οικοσυστήματος «εργαλείων» του ID-GC για την στήριξη της επιχειρηματικότητας
 
Ο… καινοτόμος διαγωνισμός παρουσιάσθηκε σε ειδική εκδήλωση παρουσία στελεχών της κυβέρνησης, επιχειρηματιών και επιστημόνων. Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,  Θανάσης Σκορδάς, ο οποίος παρέστη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι δύο όροι, Καινοτομία & Υγεία είναι σχεδόν ταυτόσημοι. Ο αγώνας για ποιοτικές υπηρεσίες στο χώρο της Υγείας αποκτά νόημα μόνο με επιστημονικές ανακαλύψεις ως αποτέλεσμα καινοτόμων μεθόδων και επινοήσεων και στη διάχυση αυτών των επιτευγμάτων στην αγορά ώστε να επωφελούνται οι συνάνθρωποι μας».
 
Οι υφυπουργοί Αν.Μπέζας και Αθ.Σκορδάς με τον πρόεδρο του ΣΦΕΕ Κ.Φρουζή, την υπεύθυνη επικοινωνίας του ΣΦΕΕ Ν.Τουμπανάκη και τον Μ.Στάγκο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του διαγωνισμού
 
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών προσώπων ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε μορφής. Μερικές από τις κατηγορίες στις οποίες καλούνται οι υποψήφιοι να καταθέσουν προτάσεις είναι οι εξής : Προγνωστικά και διαγνωστικά εργαλεία, Κυτταρικές θεραπείες, Αναγεννητική Ιατρική (Regenerative medicine), Αξιολόγηση και αξιοποίηση νέων θεραπευτικών ουσιών, Τεχνολογίες, Μεθοδολογίες και Δείκτες, Συστήματα χορήγησης φαρμάκου, Βιοτεχνολογία, Βιο-ηλεκτρονικά συστήματα, Υπολογιστική απεικόνιση και Ρομποτικές διατάξεις, Χαρακτηρισμός μοριακών μηχανισμών παθογέννεσης και ανάδειξη νέων θεραπευτικών στόχων, Βιο-πληροφορική, Τηλε-ιατρική (e-/m-health), Τεχνητά όργανα, Νανο-ιατρική, Γηριατρική, κ.α. Η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών είναι μέχρι την 1η Νοεμβρίου. Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής του διαγωνισμού βρίσκονται στο http://innovationproject.gr/site/. 
 
Εκπροσωπώντας έναν κλάδο που χαρακτηρίζεται ως «κλάδος αιχμής» για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και έχοντας την καινοτομία ως βασικό συστατικό στοιχείο, ο ΣΦΕΕ επιχειρεί να συμβάλλει ενεργά στην υποστήριξη πρωτοπόρων ιδεών με στόχο τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων στο χώρο της Υγείας στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτόμων λύσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες. 
 
 «Η προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα για την ανάκαμψη της οικονομίας της αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για όλους και ιδιαιτέρως για το φαρμακευτικό κλάδο. Γι’ αυτό επιχειρούμε να συμβάλλουμε ενεργά στη στήριξη καινοτόμων προτάσεων νέων, ικανών ανθρώπων και να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η χώρα μας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει τόσο τους λαμπρούς επιστήμονες που έχει αλλά και τις καινοτόμες ιδέες τους, «φυτώρια» αυριανών επιχειρηματικών δράσεων που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας και ανταγωνιστικότητας στην χώρα μας», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Κωνσταντίνος Φρουζής.
 
Για να συμπληρώσει: «οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία της καινοτομίας για την ανάπτυξη και την παραγωγή προστιθέμενης αξίας, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο κλάδο της υγείας και δεν θα μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε εμπράκτως τους ερευνητές και επιστήμονες της χώρας μας βοηθώντας τους να υλοποιήσουν την ιδέα τους στην Ελλάδα. Άλλωστε η καινοτομία είναι ο λόγος ύπαρξής μας, είναι στο DNA των εταιριών έρευνας και ανάπτυξης και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της φαρμακευτικής αγοράς. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να επιβραβεύσουμε την καινοτομία, προάγοντας παράλληλα την υγεία!»

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε