Υγεία και Οικονομία

Κατάργηση κάθε ίχνους δωρεάν Υγείας!!

Αυξάνουν το εισιτήριο νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία στα 25 ευρώ από τα 5 που είναι σήμερα, αρχής γενομένης από το 2014. Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης που πριν από μερικές ημέρες διέψευδε πώς θα συμβεί κάτι τέτοιο, μετά τις «εντολές» που έλαβε από την τρόικα με την οποία συναντήθηκε χθές, προχώρησε σήμερα σε προαναγγελία της κατάργησης κάθε ίχνους «δωρεάν υγείας».  
 
Επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πώς θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για το εισιτήριο αυτό, καθώς δεν θα το καταβάλουν οι ανασφάλιστοι και οι άποροι. Δεν λαμβάνει υπόψη του όμως ο κ. Γεωργιάδης πώς εξαιτίας των αυξήσεων στα φάρμακα και τις μειώσεις συντάξεων και μισθών αδυνατούν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να πληρώσουν ένα εισιτήριο τις τάξεως των 25 ευρώ.Αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυία για σκεφτεί κανείς μια τόσο άμεση συνέπεια,ο κύριος Γεωργιάδης φαίνεται πως δεν διαθέτει ούτε την έλάχιστη.
 
Δεν λαμβάνει υπόψη του επίσης πώς άνθρωποι αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα ή απαιτείται συχνά να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Το εισιτήριο των 25 ευρώ και τα φάρμακα τους ισοδυναμούν με τη σύνταξη τους.
 
Την ίδια ώρα παραμένει ανοιχτό το μέτωπο γιατρών – υπουργείου Υγείας, έπειτα από την  χθεσινή αναφορά του υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη –  μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τους εκπροσώπους της τρόικας – για γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που επιδίδονται σε όργιο υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων.
 
Τουλάχιστον 87 γιατροί, παθολόγοι, καρδιολόγοι και ορθοπεδικοί ως προς την ειδικότητα, βρίσκονται στο στόχαστρο των αρμοδίων αρχών για υπερβολική συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους του Οργανισμού.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μέχρι στιγμής οι έλεγχοι έχουν «δείξει» 60 γιατρούς σε όλη τη χώρα που έγραφαν σωρηδόν αξονικές τομογραφίες, δηλαδή τις πλέον ακριβές απεικονιστικές εξετάσεις, ακόμη και σε νεκρούς!
 
Μάλιστα, κάποιοι εκ των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, συνταγογραφούσαν τις υψηλού κόστους εξετάσεις επί μήνες μετά το θάνατο του δικαιούχου-κατόχου του βιβλιαρίου ασθενείας.

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε