Περίθαλψη & Ασφάλιση

Ασφυκτικές πιέσεις για μειώσεις εξόδων στον ΕΟΠΥΥ

 Το πιστόλι στο κρόταφο έχει βάλει η τρόικα στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό εξαιτίας των  υπέρογκων  εξόδων  του Οργανισμού.

Έτσι για να  για να μαζευτούν τα έξοδα  ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κόβει τις περιττές δαπάνες ενώ οι  υγειονομικές υπηρεσίες του  Οργανισμού μετακομίζουν από την Κηφισίας σε κτήριο του δημοσίου,για να εξοικονομηθούν χρήματα από τα ενοίκια.
 
Όπως δήλωσε ο κ.Κοντός   «ο προϋπολογισμός ήταν πράγματι μαξιμαλιστικός. Είναι αληθές ότι μπήκαν μεγάλα ποσά σε υπηρεσίες και προϊόντα που δεν έπρεπε. Τα κονδύλια που θα δοθούν θα είναι πολύ μικρότερα από αυτά που προβλέπονταν».
 

Το μεγάλο αγκάθι  φαίνεται  ότι  είναι   η αλλαγή των κεντρικών γραφείων του ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Κηφισίας. Σήμερα ο οργανισμός διαθέτει 20.000 ευρώ μηνιαίως για ένα πολυώροφο κτίριο φάντασμα στο οποίο χρησιμοποιεί ουσιαστικά μόνο τον έναν όροφο. Η μεταστέγαση των γραφείων σε κοντινό κτίριο του ΤΑΠ-ΟΤΕ είναι μεν σε εξέλιξη αλλά οι χώροι του δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για το σύνολο του προσωπικού.

Γι αυτό ο ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναζητά μεγαλύτερο κτίριο που να ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και να είναι αναξιοποίητο ώστε να γίνει συνολικά η μεταφορά όλων των υπηρεσιών του Οργανισμού.

Στο συγκεκριμένο κτίριο της Λεωφόρου Κηφισίας επρόκειτο να μεταφερθεί το υπουργείο υγείας αλλά έπειτα από αλλεπάλληλες διαφωνίες με τους υπαλλήλους, η μεταστέγαση δεν έγινε ποτέ με συνέπεια σήμερα να δίνονται ενοίκια τόσο για τα παλαιά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας (οδός Αριστοτέλους) όσο και για το κτίριο «φάντασμα» της Κηφισίας.
 
Με βάση τους σχεδιασμούς μετακομίζουν εντός των επόμενων μηνών οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, τα πολυϊατρεία αλλά και οι μικρές μονάδες υγείας στους χώρους που θα εκκενωθούν στα νοσοκομεία που θα αλλάξουν χρήση. Η συστέγαση θα εξοικονομήσει μεγάλα ποσά για το φορέα δεδομένου ότι σήμερα καταβάλει μόνο σε ενοίκια 20 εκατ. ευρώ το χρόνο.

«Ο ΕΟΠΥΥ θα επωφεληθεί από αυτή τη διαδικασία καθώς θα στεγασθεί στα τμήματα των νοσοκομείων που θα αδειάσουν από την αλλαγή της χρήσης τους. Άλλωστε τα νοσοκομεία αυτά είναι μέσα στον αστικό ιστό και θα διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι με τη μεταστέγαση των μονάδων υγείας» επιβεβαιώνει ο κ.Κοντός.

Ανάμεσα στα νοσοκομεία που θα μεταφερθούν τα πολυϊταρεία του ΕΟΠΥΥ και οι υγειονομικές του μονάδες είναι σε πρώτη φάση το νοσοκομείο Πατησίων, το Αγία Βαρβάρα και πιθανώς η πολυκλινική της Ομόνοιας. Με την αλλαγή στέγης θα γίνει μεταφορά τόσο των μηχανημάτων και των υλικών των πολυϊατρείων όσο και του προσωπικού που θα αλλάξει χώρο εργασίας.  

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα διαθέτει συνολικά 550 κτίρια τόσο μισθωμένα με υψηλά ενοίκια όσο και ιδιόκτητα τα οποία όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν αξιοποιούνται.

Βάρος για τη μεταφορά θα δοθεί επίσης και στις μικρές μονάδες υγείας που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ από τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δ.Κοντός: «Θα απαλλαγούμε από ενοίκια και από τα μικρά κτίρια πχ της ΔΕΗ ή του ΟΑΕΕ οι υγειονομικές μονάδες των οποίων θα ενσωματωθούν με τις μεγάλες μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ».

iatropedia.gr

Περίθαλψη & Ασφάλιση

14.02.2024

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Ξέχασαν γάζα μέσα σε ασθενή μετά από καισαρική τομή

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε ιδιωτική κλινική του Ηρακλείου Κρήτης καθώς οι γιατροί είχαν ξεχάσει μια… γάζα μέσα στο σώμα μιας νεαρής γυναίκας που γέννησε με καισαρική. Η γυναίκα είχε επί τρεις μήνες οχλήσεις στην κοιλιακή χώρα και πυρετό, ενώ τόσο το λεπτό όσο και το παχύ έντερο τελικά υπέστησαν διάτρηση. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, […]

23.10.2023

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που γιατρός του ΕΚΑΒ προσπαθεί να διασωληνώσει την 39χρονη που δαγκώθηκε από οχιά σε σχολείο

Βίντεο μέλους του πληρώματος της κινητής μονάδας που κλήθηκε για τις πρώτες βοήθειες παρουσιάζει τα κρίσιμα λεπτά που ακολούθησαν μετά το δάγκωμα της 39χρονης εθελόντριας από οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ να τη διασωληνώσουν για να την κρατήσουν στη ζωή. Ήταν το απόγευμα της 26ης Μαϊου, όταν η […]

18.10.2023

Υπουργείο Υγείας: Τι αλλάζει στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού

29.09.2023

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Έστειλαν σπίτι του ασθενή που πήγε να χειρουργηθεί λόγω έλλειψης μηχανημάτων

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε