Περίθαλψη & Ασφάλιση

Στο Γ.Ν “Έλενα Βενιζέλου” ο πρώτος Μαστογράφος Ψηφιακής Τομοσύνθεσης με λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης 2D & 3D

Ένα νέο προηγμένης τεχνολογίας σύστημα ψηφιακής μαστογραφίας με τομοσύνθεση, με ενσωματωμένη τεχνική Τεχνητής Νοημοσύνης εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά σε δημόσιο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στη σημαντική αναβάθμισή του στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των υποδομών και των υπηρεσιών των φορέων δημόσιας υγείας.

Η παράδοση, εγκατάσταση και πλήρης εκπαίδευση λειτουργίας του ψηφιακού μαστογράφου, πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου από την εταιρία PAPAPOSTOLOU, υπό την αυστηρή τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Η ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση, αποτελεί πλέον σημαντικό τεχνολογικό εργαλείο για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, αφού αποδεδειγμένα:

-αυξάνει την διαγνωστική ακρίβεια της εξέτασης σε σχέση με την απλή ψηφιακή μαστογραφία.

Επιπλέον, όταν συνδυάζεται με τις νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις και τις πλέον καινοτόμες τεχνικές όπως την Τεχνητή Νοημοσύνη:

– προσδίδει υψηλά επίπεδα ασφάλειας στους ιατρούς, στη δύσκολη μάχη τους για την διάγνωση του καρκίνου του μαστού, προς όφελος φυσικά των εξεταζομένων γυναικών.

Παράλληλα, διαθέτει ενσωματωμένη την τεχνική Συνθετικής 2D Μαστογραφίας C-VIEW ΤΜ με την οποία εξαλείφεται πλήρως η ανάγκη για την λήψη 2D μαστογραφίας  και επομένως πραγματοποιούνται μόνο οι δύο λήψεις τομοσύνθεσης ανά μαστό,  από τις οποίες «συντίθεται» τελικά  και η απαιτούμενη για την διάγνωση 2D εικόνα ψηφιακής μαστογραφίας.

Ως εκ τούτου εξασφαλίζεται χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας καθώς και ελάχιστος πόνος, εφόσον ο χρόνος συμπίεσης του μαστού στο συγκεκριμένο σύστημα είναι μόλις 3.6 sec ανά λήψη, σε αντίθεση με άλλα συστήματα που διαθέτουν έως και πενταπλάσιους χρόνους που καθιστούν την εξέταση αρκετά επώδυνη.

Ο τρισδιάστατος ψηφιακός μαστογράφος SELENIA DIMENSIONS 3D είναι κατασκευής του κορυφαίου και βραβευμένου Οίκου HOLOGIC, πρωτοπόρου στην τεχνική της τομοσύνθεσης, με περισσότερες από 10.000 εγκαταστάσεις παγκοσμίως, καθώς και με περισσότερες από 200 κλινικές μελέτες, που αποδεικνύουν την αύξηση στην ανίχνευση των καρκίνων και την μείωση στα ψευδώς θετικά αποτελέσματα με την χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Πρόκειται για την μοναδική εταιρεία που διαθέτει τη συγκεκριμένη πιστοποιημένη ως προς την ανωτερότητά της τεχνολογία τομοσύνθεσης, ειδικά για τις γυναίκες με πυκνούς μαστούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανεξάρτητες πολυκεντρικές κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι:

-εξασφαλίζει 40%-65%  αύξηση στην ανίχνευση των διηθητικών καρκίνων,

-27%   αύξηση στην ανίχνευση καρκίνων  (διηθητικών και μη διηθητικών) και ,

-15%  μείωση σε ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Το λογισμικό υποβοηθούμενης διάγνωσης με Τεχνητή Νοημοσύνη ProFound AI™ της Αμερικανικής εταιρείας iCAD, αποτελεί μία από τις κύριες «δράσεις» του συστήματος, που βελτιστοποιεί σημαντικά την υγειονομική περίθαλψη, αντλώντας πληροφορίες από μια τεράστια βάση δεδομένων με περισσότερα από 12.000 περιστατικά  που υπάρχουν συγκεντρωμένα σε μία «δεξαμενή».

Μέσω αυτού ανιχνεύει:

-πυκνώσεις μαλακών μορίων,

-μικροασβεστώσεων, αλλά και,

-αρχιτεκτονικές διαταραχές, ενώ

-δίνει ποσοστό βεβαιότητας με υψηλή ευαισθησία  μεγαλύτερης του 91%.

Με βάση τα δεδομένα αυτά «ερμηνεύει» κάθε εύρημα της ψηφιακής μαστογραφίας και με τον τρόπο αυτόν, δίνει «βαθμολογία» για την πιθανή διάγνωση του ύποπτου ευρήματος με βάση την εικόνα της εξέτασης, επιτρέποντας στον ακτινοδιαγνώστη με το αναβαθμισμένο αυτό εργαλείο να έχει έγκαιρα και έγκυρα βεβαιότητα για τη διάγνωσή του.

Περίθαλψη & Ασφάλιση

14.02.2024

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Ξέχασαν γάζα μέσα σε ασθενή μετά από καισαρική τομή

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε ιδιωτική κλινική του Ηρακλείου Κρήτης καθώς οι γιατροί είχαν ξεχάσει μια… γάζα μέσα στο σώμα μιας νεαρής γυναίκας που γέννησε με καισαρική. Η γυναίκα είχε επί τρεις μήνες οχλήσεις στην κοιλιακή χώρα και πυρετό, ενώ τόσο το λεπτό όσο και το παχύ έντερο τελικά υπέστησαν διάτρηση. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, […]

23.10.2023

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που γιατρός του ΕΚΑΒ προσπαθεί να διασωληνώσει την 39χρονη που δαγκώθηκε από οχιά σε σχολείο

Βίντεο μέλους του πληρώματος της κινητής μονάδας που κλήθηκε για τις πρώτες βοήθειες παρουσιάζει τα κρίσιμα λεπτά που ακολούθησαν μετά το δάγκωμα της 39χρονης εθελόντριας από οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ να τη διασωληνώσουν για να την κρατήσουν στη ζωή. Ήταν το απόγευμα της 26ης Μαϊου, όταν η […]

18.10.2023

Υπουργείο Υγείας: Τι αλλάζει στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού

29.09.2023

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Έστειλαν σπίτι του ασθενή που πήγε να χειρουργηθεί λόγω έλλειψης μηχανημάτων

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

Το λεμόνι υπάρχει πάντα στην κουζίνα μας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους, πέρα από τη μαγειρική. Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος (αλλά και πάμφθηνος) σύμμαχος στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Μάθετε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι: Τομέας υγεία 1. Αντιικό φάρμακο […]

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

Έναν μηχανισμό υπεύθυνο για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ασθενείς με καρδιακή νόσο ανακάλυψαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (TAU) και στο Καρδιοθωρακικό και Αγγειακό Κέντρο Leviev του Ιατρικού Κέντρου Sheba.  Πρόκειται για το στάδιο κάθε καρδιακής νόσου, που εκδηλώνεται με μικρές εξωκυτταρικές φυσαλίδες ή κυστίδια (sEVs). Αυτά εκκρίνονται από την άρρωστη […]

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

27.02.2024

Νέα έρευνα προειδοποιεί: Η διαβίωση κοντά σε μπαρ και εστιατόρια fast food αυξάνει το κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια

27.02.2024

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που έχουν για την υγεία οι αγκινάρες – Οι 9 λόγοι για να τις βάλετε στο τραπέζι σας

27.02.2024

Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο; (βίντεο)

26.02.2024

Αποξηραμένα φρούτα: Έχουν οφέλη για την υγεία μας ή αποτελούν θερμιδικές βόμβες;

26.02.2024

Μπρόκολο: Ποια συστατικά του μειώνονται αναλόγως με τον τρόπο μαγειρέματος – Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

22.02.2024

H SCYTALYS διοργανώνει «Bootcamp» στην Ανάπτυξη Λογισμικού