Uncategorized

Πάνω από 50 ασθενείς διακομίσθηκαν με τις ειδικές Μονάδες Άμεσης Παρέμβασης του ΚΕΠΙΧ του ΙΣΑ

Δεκάδες περιστατικά ασθενών που λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών είχαν δυσκολία πρόσβασης σε δομές Υγείας, εξυπηρέτησαν οι Μονάδες Άμεσης Παρέμβασης του ΚΕΠΙΧ του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής που συστήθηκαν κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Ειδικότερα το τελευταίο διήμερο μετέφεραν 54 ασθενείς-26 στις 24 Ιανουαρίου και 28 στις 25 του μηνός– που έπρεπε να διακομισθούν άμεσα σε νοσοκομεία και δομές Υγείας, αλλά λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση τους.

Πρόκειται κυρίως για νεφροπαθείς που απαιτείται να μετακινούνται για τη διαδικασία αιμοκάθαρσης, ενώ εξυπηρετήθηκαν και πολίτες που είχαν άλλα προβλήματα Υγείας και έπρεπε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία.

Οι Μονάδες Άμεσης Παρέμβασης μετέφεραν ασθενείς σε νεφρολογικά κέντρα και δομές Υγείας, συνδράμοντας το έργο του ΕΚΑΒ, από τις εξής περιοχές σε όλη την Αττική: Μενίδι, Περιστέρι, Κηφισιά,  Άνω Λιόσια, Νέα Σμύρνη, Χαλάνδρι, Κυψέλη, Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο, Ηλιούπολη, Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Κορωπί, Διόνυσος, Κερατέα, Παλλήνη, Άνοιξη, Άγιο Στέφανο, Μεταμόρφωση, Γλυφάδα, Βούλα, Άγιο Δημήτριο, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Πεύκη, Κηφισιά, Παλλήνη, Δάφνη, Αργυρούπολη, Νέα Μάκρη, Χολαργός, Αρτέμιδα, Φιλοθέη, Ζωγράφου, Γέρακας, Περισσός, Καλογρέζα, Πολύγωνο, Βάρη, Γουδί, Ζωγράφου, Περισσός.

Επιπλέον εκτός των αιμοκαθαιρόμενων υπήρξε μια απεγκλώβιση και μεταφορά νεφρολόγου στο ΝΙΜΤΣ από τη Βάρη για την κλινική του που ήταν η μοναδική νεφρολογική κλινική του ΕΣΥ που εφημέρευε σήμερα, καθώς και η μεταφορά στο νοσοκομείο Παίδων, ασθενούς με Μεσογειακή Αναιμία για μετάγγιση.

Τη Δράση συντονίζουν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής και ο Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου (ΚΕΠΙΧ) του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής Γ. Στεφανάκος.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

« Σ΄ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες προτεραιότητα μας είναι η διασφάλιση της πρόσβασης πολιτών που έχουν δυσκολία μετακίνησης σε δομές Υγείας.

Το τελευταίο διήμερο, σε απόλυτη συνεργασία με το ΕΚΑΒ, οι Μονάδες μας επισκέφθηκαν δεκάδες περιοχές σε όλη την Αττική εξυπηρετώντας πολίτες, κυρίως νεφροπαθείς, που έπρεπε να μεταφερθούν άμεσα σε νοσοκομεία και δομές Υγείας για να κάνουν αιμοκάθαρση.

Θα συνεχίσουμε να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Δεν θα αφήσουμε να νιώσει κανένας μόνος του».

Εν τω μεταξύ χιλιάδες είναι οι κλήσεις πολιτών που εξυπηρετεί το τελευταίο διήμερο το τηλεφωνικό κέντρο 1110 του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής για διάφορα θέματα με τις κλήσεις να ξεπερνούν τις 1.500.

Επισημαίνεται ότι τα στελέχη του 1110 και του ΚΕΠΙΧ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας για ενημέρωση για τους κλειστούς δρόμους.

Κυρίως δέχονται κλήσεις για περιστατικά που αφορούν θέματα υγείας, διακοπής παροχής ρεύματος, μεταφορά σε νοσοκομεία και μονάδες τεχνητού νεφρού, κ.α.

Ευχαριστήρια Επιστολή από την Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων

Με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία σύστασης των Μονάδων Άμεσης Παρέμβασης, επιστολή έστειλε στον Περιφερειάρχη η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ. με την οποία τον ευχαριστεί θερμά για την άμεση ανταπόκρισή του στο πρόβλημα της μεταφοράς των ασθενών υπό αιμοκάθαρση λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, επισημαίνοντας ότι αποδεικνύει έμπρακτα πως στέκεται πάντα αρωγός στα προβλήματα των πασχόντων.

 

 

 

Uncategorized

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

Οι ραγάδες είναι σημάδια που εμφανίζονται όταν σπάνε οι ελαστικές ίνες του δέρματος. Συνήθως επηρεάζουν περιοχές όπως οι γλουτοί, η κοιλιά και το στήθος, δίνοντάς τους μια αντιαισθητική εμφάνιση. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πώς να μειώσετε τις ραγάδες στο στήθος με φυσικό τρόπο. Η εμφάνιση αυτών των βλαβών στο δέρμα σχετίζεται με τις […]

17.09.2023

Μελέτη CDC: Ο εμβολιασμός για Covid-19 αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αυτοάνοσης καρδιακής νόσου κατά 13.200%

Τα δεδομένα ελήφθησαν μέσω του συστήματος VAERS

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε