Uncategorized

Επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και Ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μωϋσής Σ. Ελισάφ

Την 24η Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η τελετή της αναγόρευσης σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών του Δημάρχου Ιωαννίνων, ομότιμου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μωϋσή Σ. Ελισάφ.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η τελετή μεταδόθηκε διαδικτυακά:https://youtu.be/E8tDPzzssOo<

Η προσφώνηση και παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου έγινε από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

Ακολούθησε ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Γεράσιμο Δ. Σιάσο.

Η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής έγινε από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Εμμανουήλ Α. Πικουλή.

Στην προσφώνηση και παρουσίαση του έργου του τιμωμένου, ο Καθηγητής κ. Δημόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Όταν κανείς συνομιλήσει με ανθρώπους που γνωρίζουν τον Καθηγητή Ελισάφ και κυρίως φοιτητές του, αντιλαμβάνεται γρήγορα ότι το πρώτο χαρακτηριστικό που του προσδίδεται αυθόρμητα είναι αυτό του χαρισματικού Δασκάλου.

Πράγματι, έχει να επιδείξει αξιοζήλευτη Πανεπιστημιακή Διδασκαλία στην οποία περιλαμβάνονται πολύχρονη συμμετοχή στα μαθήματα των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επίβλεψη 23 διατριβών που έχουν με επιτυχία ολοκληρωθεί, συμμετοχή σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε διάφορα Ελληνικά Πανεπιστήμια, συμμετοχή σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα κλινικών διαφόρων Ελληνικών νοσοκομείων, αλλά και πολυάριθμες διαλέξεις σε διεθνείς και εγχώριες επιστημονικές εκδηλώσεις”.

Η Ομιλία του Δημάρχου Ιωαννίνων ομότιμου καθηγητή Μωϋσή Ελισάφ είχε τίτλο: «Σε αναζήτηση της αυθεντικής γνώσης».

Ο κ. Ελισάφ, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διετέλεσε, μεταξύ άλλων:  Διευθυντής του Β’ Παθολογικού Τομέα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Αναπληρωτής Διοικητής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς πολυκεντρικές κλινικές μελέτες που σχετίζονται με τη θεραπεία των υπερλιπιδαιμιών, της υπέρτασης, του διαβήτη και άλλων παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Συνεχής ήταν και είναι η ενασχόλησή του με τα κοινά ως ενεργού πολίτη της κοινωνίας της πόλης του (μέλος δημοτικού συμβουλίου, πρόεδρος Πνευματικού κέντρου Δήμου Ιωαννιτών).

Οργάνωσε πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες πολλές φορές συμμετείχε ενεργά.

Αποκορύφωση αυτής της πορείας ήταν η ψήφος των συμπολιτών του, οι οποίοι του εμπιστεύθηκαν το ανώτατο αξίωμα της πόλης, αυτό του Δημάρχου.

Μάλιστα, θεωρείται ο πρώτος εβραϊκής καταγωγής Δήμαρχος σε όλη την Ευρώπη, γεγονός που προκάλεσε το μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών μέσων ενημέρωσης (New York Times, Washington Post, BBC News) και στα οποία φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του.

Επί 17 συναπτά έτη είναι Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, μέλος του Δ.Σ. του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ) ενώ διετέλεσε επί διετία και Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες: https://hub.uoa.gr/honorary-doctorate-elisaf/

Uncategorized

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

Οι ραγάδες είναι σημάδια που εμφανίζονται όταν σπάνε οι ελαστικές ίνες του δέρματος. Συνήθως επηρεάζουν περιοχές όπως οι γλουτοί, η κοιλιά και το στήθος, δίνοντάς τους μια αντιαισθητική εμφάνιση. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πώς να μειώσετε τις ραγάδες στο στήθος με φυσικό τρόπο. Η εμφάνιση αυτών των βλαβών στο δέρμα σχετίζεται με τις […]

17.09.2023

Μελέτη CDC: Ο εμβολιασμός για Covid-19 αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αυτοάνοσης καρδιακής νόσου κατά 13.200%

Τα δεδομένα ελήφθησαν μέσω του συστήματος VAERS

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε