Uncategorized

Δράσεις του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού

Με σύνθημα «Δε φοβάμαι να το ψάξω» και με την προτροπή «Κάνε τον προληπτικό έλεγχο τρόπο ζωής»,  ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής  οργανώνουν ενημερωτικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού.

Οι δράσεις, που ξεκίνησαν σήμερα από την Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, θα συνεχιστούν το επόμενο 15ημερο σε κεντρικά σημεία, όπως σταθμούς Μετρό, μεγάλες αγορές κ.α.

Πρώτη ημέρα της ενημερωτικής καμπάνιας στο σημείο που πραγματοποιείται η δράση βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον  Α’ Αντιπρόεδρο Φ. Πατσουράκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΑ Γ. Κεχρή και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο και Μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΑ Π. Λεονάρδου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, τα στελέχη του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής εκτός από το υλικό που διανέμουν στις ενδιαφερόμενες, παρέχουν πληροφορίες προκειμένου να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος.

Ήδη η Περιφέρεια Αττικής έχει συνάψει σχετικό Σύμφωνο Συνεργασίας με το Νοσοκομείο Αγ. Σάββας, ενώ από το Μάιο που έχει ξεκινήσει η δράση μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί πάνω από 600 γυναίκες.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ανέφερε:

«Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη και στη διατήρηση της υγείας του Πολίτη μέσα από τον προσυμπτωματικό έλεγχο.

Ήδη έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες  να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαστογραφία με συνεργαζόμενα νοσοκομεία.

Η 25η Οκτωβρίου αποτελεί μία ευκαιρία προκειμένου να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλες τις γυναίκες που δίνουν καθημερινό αγώνα για να νικήσουν τον καρκίνο του Μαστού.

Μία ασθένεια που μπορεί να νικηθεί.

Κλειδί σε αυτή τη μάχη είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. 

Στηρίζουμε και συμβάλλουμε ενεργά με συγκεκριμένες πολιτικές και παρεμβάσεις, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού. 

Στόχος μας είναι μέσα από τη γόνιμη συνεργασία του επιστημονικού κόσμου με την Αυτοδιοίκηση, να εφαρμόσουμε πρακτικές που ακολουθούνται εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Οι γυναίκες που δίνουν τη μάχη τους με τον καρκίνο του μαστού, αξίζουν το θαυμασμό μας για το θάρρος και  το κουράγιο τους.

Αποτελούν πρότυπο ζωής και αγωνιστικότητας.

Θα είμαστε δίπλα τους με όλες μας τις δυνάμεις».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής. δήλωσε:

«Η προαγωγή υγείας περνά μέσα από την πρόληψη.

Και πρόληψη στο μαστό σημαίνει ότι κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει το σώμα της, να προχωρήσει σε αυτοψηλάφηση, να μην παραλείπει την κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό, να προσέχει τη διατροφή της, να αποφεύγει το κάπνισμα, το αλκοόλ, να υιοθετεί την άσκηση, να βάλει την άσκηση στην καθημερινότητά της και από κει και πέρα να μην παραλείπει τον προληπτικό έλεγχο μαστού με το υπερηχογράφημα ανάλογα με την ηλικία της.

Περιφέρεια και ΙΣΑ προωθούμε τον προληπτικό έλεγχο συνεργαζόμενοι με νοσοκομεία. Πιστεύουμε  ότι η βελτίωση της υγείας, περνάει πρώτα από όλα από την πρόληψη“.

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Π. Λεονάρδου, επισήμανε ότι «οι Ελληνίδες έχουν βάλει στη ζωή τους την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού και αυτό φαίνεται και από τα στατιστικά στοιχεία και σε σχέση με την Παθολογία».

Στη συνέχεια, η κ. Λεονάρδου αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν αναλάβει από κοινού Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, καθώς και στο Σύμφωνο Συνεργασίας με το νοσοκομείο Άγιος Σάββας προκειμένου να μπορούν να εξεταστούν δωρεάν οι γυναίκες.

Uncategorized

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

Οι ραγάδες είναι σημάδια που εμφανίζονται όταν σπάνε οι ελαστικές ίνες του δέρματος. Συνήθως επηρεάζουν περιοχές όπως οι γλουτοί, η κοιλιά και το στήθος, δίνοντάς τους μια αντιαισθητική εμφάνιση. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πώς να μειώσετε τις ραγάδες στο στήθος με φυσικό τρόπο. Η εμφάνιση αυτών των βλαβών στο δέρμα σχετίζεται με τις […]

17.09.2023

Μελέτη CDC: Ο εμβολιασμός για Covid-19 αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αυτοάνοσης καρδιακής νόσου κατά 13.200%

Τα δεδομένα ελήφθησαν μέσω του συστήματος VAERS

Δημοφιλή

Υγεία
1

Αυτό είναι το θαυματουργό έλαιο που προστατεύει από το Αλτχάιμερ

Kαρδιά
2

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Φάρμακα
3

Ανατροπή δεδομένων στα εμβόλια mRNA: Οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν πλέον στις ΗΠΑ από COVID-19

Διατροφή
4

Πετιμέζι: Το καλύτερο φυσικό φάρμακο

Περισσότερα

01.05.2024

Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, […]

01.05.2024

Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ποιες τροφές περιέχουν τα περισσότερα μικροπλαστικά.  Πρόκειται για θραύσματα πλαστικών που κυμαίνονται σε μέγεθος μικρότερο των 5 χιλιοστών, φτάνοντας ακόμη και στη κλίμακα του μικρόμετρου (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). Οτιδήποτε μικρότερο από 1 μικρόμετρο θεωρείται νανοπλαστικό και μετριέται σε δισεκατομμυριοστά του μέτρου. Μιλάμε για σωματίδια τόσο μικρά που η επιστήμη αγωνίστηκε […]

01.05.2024

Πώς να μειώσετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο

30.04.2024

Πως να πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά

30.04.2024

Διάσημη influencer «καίει» το εμβόλιο του Covid-19: «Γιατροί λένε ότι το πρόβλημα στην καρδιά μου είναι από αυτό»

30.04.2024

Στρατιωτική δίαιτα: Τι είναι και πως λειτουργεί;

16.04.2024

Δεν είναι μόνο για το φαγητό: 17 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι εκτός κουζίνας

12.04.2024

H καρδιακή νόσος συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου;

12.04.2024

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; – Τι μπορούμε να κάνουμε για να το σταματήσουμε

01.03.2024

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί και ποια τα επικίνδυνα όρια – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε